e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 Αξιότιμoι κύριoι του egalatsi,

Διάβασα το άρθρο που ανεβάσατε με τίτλο «Η Φύση και τα παρά φύσιν έργα της» το οποίο υπογράφει κάποιος ανώνυμος κ. Πεζοπόρος, και αισθάνθηκα  χρέος μου  όχι να προβώ σε ανούσιους διαξιφισμούς και αφορισμούς αλλά να καταθέσω τις απόψεις μου στη δημοκρατική σας σελίδα. Και βέβαια θα εκφραστώ και θα εκτεθώ με ονοματεπώνυμο διότι μέσα στη δημοκρατία (την επιτονισμένη εκ μέρους σας) δεν χωράνε οι ανώνυμοι και κρυπτόμενοι  μέσα σε ψευδώνυμα.

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε ως κοινωνία το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών και ειδικά αν πρέπει να παντρεύονται και να τεκνοθετούν. Δεν θα επεκταθώ στο θέμα αυτό γιατί  γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά από ειδικούς και μη. Θα σταθώ όμως στο γεγονός πως ένα κείμενο μπορεί να γεννήσει ομοφοβικές συμπεριφορές και ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν θα κρίνω το κείμενο το κ. Πεζοπόρου εν τω συνόλω αλλά θα απομονώσω μια ειδεχθή –κατ εμέ- άποψη του ώστε να σταχυολογήσω με επιχειρήματα την αντίδραση μου.

                                          Παραθέτω αυτούσια τα λόγια του:

«Η ομοφυλοφιλία, όπως και η εξάρτηση στα ναρκωτικά ή στο αλκοόλ, είναι παθήσεις, και οι εμπλεκόμενοι σε αυτά τα πάθη, είναι ασθενείς. Έχουμε συνεπώς υποχρέωση, να δούμε τους πάσχοντες συμπολίτες μας ως ασθενείς και να τους δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια στα πλαίσια της συμπόνοιας και της αλληλεγγύης».

Ο συντάκτης λοιπόν του κειμένου θεωρεί ότι οι άνθρωποι με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό είναι ασθενείς , ότι πάσχουν μάλλον από κάποια αρρώστια και ότι πρέπει όλοι οι άλλοι οι «υγιείς» να τους δώσουν ένα χέρι βοηθείας, να τους συμπονέσουν και να τους φερθούν αλληλέγγυα. Πρόκειται λοιπόν για έναν απροκάλυπτο ομοφοβικό λόγο που στιγματίζει και περιθωριοποιεί ανθρώπους. Ο κοινωνικός στιγματισμός είναι μια κοινωνική διαδικασία που υποβάλλει τα άτομα σε μια διαρκή αμφισβήτηση της προσωπικότητας τους με συνέπειες ανεπανόρθωτες για την επιβίωση τους.

Έχετε σκεφτεί κ. Πεζοπόρε πόσα ανήλικα παιδιά βρίσκονται εγκλωβισμένα σε αυτό που αποκαλείτε εσείς στερεοτυπικά ως πάθηση; Καθημερινά βιώνουν την απόρριψη όχι μόνο της έξω-ομάδας με λεκτικά και σωματικά απαξιωτικά σχόλια αλλά και την περιθωριοποίηση της ίδιας της οικογένειας τους. Αδυνατούν να στηριχτούν σε κάποιον και αυτό γιατί σχόλια σαν τα δικά σας που βρίθουν στην κοινωνία μας τους δημιουργούν αυτοτραυματικές ιδεοληψίες που συχνά καταλήγουν σε αυτοκτονικές απόπειρες. Όταν έκανα την έρευνα μου για τη διδακτορική μου διατριβή, βρέθηκα σε ένα σχολείο της γειτονιάς που ο μαθητικός πληθυσμός στην πλειονότητα του βιαιοπραγούσε καθημερινά ενάντια σε παιδιά που απέκλιναν από την κυρίαρχη κουλτούρα της αρρενωπότητας. Και ξέρετε γιατί; Γιατί και αυτά ήταν μεγαλωμένα με την αντίληψη ότι οι διαφορετικοί πάσχουν και ότι αν τους αποδεχτούν είναι σαν να μολύνονται και αυτοί οι ίδιοι. Και ξέρετε ποια ήταν η συνέπεια αυτού του καθημερινού χλευασμού; Οι «πάσχοντες» διαφορετικοί να αυτοτραυματίζονται για να λυτρωθούν.

¨Εχω την αίσθηση λοιπόν ότι η προτροπή σας για συμπόνοια και αλληλεγγύη θα πρέπει να αφορά ΕΣΑΣ και όλους εκείνους που καθημερινά σπρώχνουν το παιδί του φίλου μας του συγγενή μας στο να ντρέπεται για τον εαυτό του, να αισθάνεται ενοχές για το πως νιώθει η οικογένεια του και η κοινωνία και οδηγείται εξ αυτών στην αυτολύπηση , στο περιθώριο για να αντέξει τοξικές αρρενωπότητες μια Ματσίστικης κοινωνίας.

Κορίνα Κεχρολόγου,
Γυναίκα, Υποψήφια Διδακτόρισσα και καθόλου αλληλέγγυα και συμπονετική σε  ανώνυμους Δημοκρατικούς Πεζοπόρους.

 

Η μελέτη βιβλίων, άρθρων εφημερίδων, και ό,τι άλλο έχει να κάνει με την καθημερινότητα -τον βίο του ανθρώπου-, την πολιτική, ή ακόμα και με την γεωπολιτική, πράγματα δηλαδή που μας αφορούν εφόσον εμείς όλοι είμαστε μέλη της κοινωνίας, και κατά κάποιο τρόπο φέρουμε ευθύνη σε ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας, ακόμα και αν οι αποφάσεις δεν παίρνονται από εμάς – παρ’ όλα αυτά, δεν είναι λογικό να μένουμε απαθείς μόνο και μόνο επειδή θεωρούμε τους εαυτούς μας αδύνατους. Η λογική του «και τι να κάνω;», είναι τακτική ήττας, αποφυγή ευθυνών, συντηρεί τεχνηέντως τον ραγιαδισμό. 

Αυτές οι σκέψεις του μυαλού, διαλύθηκαν αφής στιγμής διάβασα σ’ ένα παλιό άρθρο του 2004, πριν από είκοσι δηλαδή χρόνια, ένα μικρό άρθρο από το Βήμα της Κυριακής και τη στήλη Βηματοδότης: «Ξέρεις πώς κατάλαβα ότι ο Μέγας Παν είναι ακόμη ζωντανός στα υπέροχα δάση της Αρκαδίας; Από την αυθόρμητη απάντηση που έδωσε κάποιος Αρκάς όταν ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Νίκος Παπανδρέου πήγαν σε ένα χωριό της Αρκαδίας και, στο πλαίσιο των προσυνεδριακών κηρυγμάτων, άρχισαν να αναπτύσσουν το θέμα του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. (Τι κρίμα που δεν μπορώ να τη γράψω εδώ...)».

Με «τάραξε» ομολογώ η μικρή αυτή είδηση, διότι, όπως κατάλαβα, το θέμα αυτό που σήμερα κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, ο γάμος δηλαδή των ομόφυλων ζευγαριών, έχει ξεκινήσει το ταξίδι του τουλάχιστον είκοσι χρόνια πριν, φυσικά με ανθρώπους της «διανόησης», όπως οι δύο ώς άνω αναφερθέντες πολιτικοί. Αλλά στην ουσία, δεν είναι ο γάμος - τι πιο φυσικό εξάλλου από το σύμφωνο συμβίωσης να καταλήξει το θέμα στον γάμο - αλλά η τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας, διότι πέραν όλων των άλλων, η πράξη αυτή φανερώνει δουλεία του χειρίστου είδους, εκμετάλλευση των εχόντων προς τους μη έχοντες, έν προκειμένω των εχόντων ομόφυλων ζευγαριών προς τις μη έχουσες και έν δυνάμει παρένθετες μητέρες.  

Στο σχολείο, ο καθηγητής της φυσικής, μας έλεγε θυμάμαι ότι στη Φύση, τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα απωθούνται. Αν όμως συμβεί κάτι άλλο έξω από τον φυσικό Νόμο, αν δηλαδή τα ομώνυμα έλξουν το ένα το άλλο, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για σφάλμα της Φύσης. Μα, κύριε καθηγητά, είχα ρωτήσει τότε, θυμάμαι, σφάλει η Φύση; Φυσικά παιδί μου Πεζοπόρε, ακόμα και η Φύση σφάλει.

Κατά τους καθηγητές μου στο σχολείο, το σφάλμα της Φύσης θεωρείται παρά φύσιν έργο της. Μη φυσικό δηλαδή. Και η ομοφυλοφιλία κύριε καθηγητά, είναι σφάλμα της Φύσης; Είχα ρωτήσει γεμάτος απορία τον καθηγητή μου. Ναι παιδί μου, σφάλμα είναι και θα πρέπει ο ομοφυλόφιλος να προβεί σε εξετάσεις διότι το πρόβλημα εδώ είναι καθαρά ορμονικό, εκτός φυσικά από μία ελάχιστη μειοψηφία που το επιλέγει για λόγους ηδονής ή άλλους λόγους που δεν αφορά το μάθημά μας. Είναι πιθανό ένας άνδρας να έχει περισσότερες θηλυκές ορμόνες, οπότε σε αυτή την περίπτωση, χρήζει άμεσης ιατρικής εξέτασης και παρακολούθησης.

Όλα αυτά πέρασαν σαν αστραπή από το κεφάλι μου, διαβάζοντας ακόμα μία φορά, όχι για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά την προέκταση που θέλουν να δώσουν μέσω αυτού,  ένα θέμα που έχει κατακλύσει την ειδησεογραφία. Λες και δεν υπάρχει άλλο θέμα σοβαρό στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ακρίβεια, μισθοί και συντάξεις πείνας, πόλεμοι που μας αφορούν, η Κύπρος που ξεχάσαμε διότι «είναι μακριά», και τόσα ακόμα θέματα που στραγγαλίζουν τη ζωή μας. Μα εδώ, θα πει ίσως κάποιος, μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα. Φυσικά, όλοι μας έχουμε τα ίδια δικαιώματα, ίσοι είμαστε αλλά όχι όμοιοι, όλοι μας, ανεξάρτητα από θρησκείες, κόμματα, ιδεολογίες, ομοφυλοφιλίες της μειοψηφίας, αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, στον ίδιο πλανήτη ζούμε και όλοι μας πρέπει να απολαμβάνουμε επί ίσοις όροις τη ζωή.

Η ομοφυλοφιλία, όπως και η εξάρτηση στα ναρκωτικά ή στο αλκοόλ, είναι παθήσεις, και οι εμπλεκόμενοι σε αυτά τα πάθη, είναι ασθενείς. Έχουμε συνεπώς υποχρέωση, να δούμε τους πάσχοντες συμπολίτες μας ως ασθενείς και να τους δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια στα πλαίσια της συμπόνοιας και της αλληλεγγύης. Από εκεί και πέρα, οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, η τεκνοποίηση μέσω παρένθετων γυναικών, ο αυταρχισμός των κομμάτων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για να περάσει ένας Νόμος που ξεπερνά κατά πολύ τα Φυσικά, είναι θέματα που βλάπτουν την κοινωνία αφενός και αφετέρου, ειδικά για τις παρένθετες μητέρες, φανερώνουν ολοκάθαρα έναν ρατσισμό, μία εκμετάλλευση, διότι η γυναίκα που θα δεχτεί να τεκνοποιήσει έναντι αμοιβής για ένα ομόφυλο ζευγάρι, είναι ο αδύναμος κρίκος μίας ισχυρής αλυσίδας. Ζούμε σε εποχή που έχει τάσεις εκφυλισμού.

Την εποχή των μνημονίων, που έθαψαν κυριολεκτικά οι πολιτικοί και τα κόμματα έναν ολόκληρο λαό, δεν είδαμε πουθενά να κάνουν τα κόμματα ιδιαίτερα μαθήματα στους βουλευτές, που ειρήσθω έν παρόδω, ψήφιζαν και μάλιστα χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν, βάζοντας ταφόπλακα στη ζωή μας για τα επόμενα 60-70 χρόνια. Τώρα με τον επικείμενο Νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια τους πήρε ο πόνος. Η υποκρισία τελικά έγινε σημαία αυτού του τόπου. Αλλά και πάλι, αν λειτουργεί έστω κατά ένα ελάχιστο ποσοστό η κοινοβουλευτική δημοκρατία, δια αντιπροσώπων δηλαδή, καλά κάνει ο κ. Πολάκης και ρωτά τους συγχωριανούς του διότι αυτούς θεωρητικά αντιπροσωπεύει (αλλά στο τέλος θα τους προδώσει). Θα έπρεπε όμως να τους ρωτούσε και την εποχή των μνημονίων αλλά δεν το έκανε τότε, δεν ήταν «μεγάλο θέμα» το μνημόνιο. Ο κάθε βουλευτής ας ρωτήσει τα χωριά του και τις πόλεις του και πραγματικά, αν εγκρίνουν αυτοί, τότε έχει κάθε λόγο να ψηφίσει υπέρ. Μας αρέσει ή όχι, οι πλειοψηφίες έχουν τον πρώτο λόγο.

Δυστυχώς όμως, το κοινοβουλευτικό σώμα, όταν νομοθετεί, δεν συμβουλεύεται τον λαό, δεν ζητά τη γνώμη του, με τα ομόφυλα ζευγάρια δε όλα λειτουργούν διαφορετικά. Ναι, έχουν δικαιώματα όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, ναι, υπάρχουν κενά στη νομοθεσία που πρέπει να τους καλύψουν, ναι, επ’ ουδενί δεν πρέπει να νιώθουν λιγότεροι ίσοι από τους άλλους συμπολίτες τους. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο εκφυλισμός της κοινωνίας, ο ρατσισμός, το θέλω των ελάχιστων αλλά ισχυρών, να επιβάλει ό,τι θέλει στους πολλούς αλλά αδύνατους. 

Είναι ξεκάθαρο ότι την ώρα που η ανθρωπότητα αρχίζει να αφυπνίζεται αξιακά και να οδεύει προς την αυτογνωσία, οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης σπεύδουν να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα κωλύματα.

Εκμεταλλευόμενες την ιδιαίτερη ευαισθησία που όλοι τρέφουμε προς τους ανθρώπους που γεννήθηκαν δίχως αρμονικό συντονισμό ανάμεσα στην ψυχοσύνθεση και το υλικό τους σώμα, προσπαθούν οι σκοτεινές αυτές δυνάμεις να παρουσιάσουν αυτή την ιδιαιτερότητα σαν προοδευτική τάση και να την κάνουν «μόδα». Ευελπιστούν πως αν επικρατήσει μια τέτοια τάση, θα προκληθεί ένα τόσο έντονο μπλοκάρισμα στα αιθερικά ενεργειακά κέντρα των ανθρώπων, που η νοητική αφύπνιση και η ανέλιξή τους θα γίνει προβληματική. Αυτός είναι ο στόχος τους.

Ιδιαίτερα ευάλωτα θα είναι τα παιδιά που θα βρεθούν να μεγαλώνουν σε ένα αφύσικο περιβάλλον. Η ευθύνη μας γι' αυτά τα παιδιά είναι τεράστια και θα πρέπει να τα προστατέψουμε ακόμη κι αν χρειάζεται να πέσουν κυβερνήσεις!  

Του Πεζοπόρου

 

To Οδοιπορικό μου 

- Μαθήματα ιστορίας από την ευρωπαϊκή διανόηση

 Τσιφτετέλια και κλασσική μουσική στην ωραία πόλη μας

-Συμφέρον ή προσφορά?

-Γαλάτσι 2031 μ.χ

-Οι πηγές της ιστορίας & η προφορική ιστορία της πόλης μας

-Στον τελικό του - Marx (Μαρκό) εναντίον όλων!

-Επιστροφή στην καθημερινότητα & η προσέγγιση της Ελευθερίας

- Aπό τον Πελετίδη μέχρι τον Μαρκόπουλο

- Τα μετεκλογικά παράδοξα συνεχίζονται 

- Τα παράδοξα των Δημοτικών εκλογών στο Γαλάτσι


-
Μπορεί η πόλη μας, να εκλέξει περιφερειακούς συμβούλους?  Ναι μπορεί.

- Ο τοπικισμός είναι αρρώστια?

- Αμπάριζα στον Δήμο....

- Ο Αγώνας ο καλός, είναι ο προεκλογικός- ψηφίστε με να σας αλλάξω

- "Δράσεις" στο βουνό.

- Ολίγα περί πολιτικών μετρίων ή αρίστων

- Εκλογική ανατροπή προ των πυλών

- Καμένη πατρίδα ...καμένα μυαλά.

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Το Σάββατο 13 Γενάρη σωτηρίου έτους 2024 ( εύχομαι το 13 να μην έχει σχέση με πιθανές επιπτώσεις που σχεδόν πάντα ακολουθούν την παρουσία του) μας επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υιός του Κωνσταντίνου σύζυγος της υπέρκομψης Μαρέβας ( τι πήγα και θυμήθηκα) και αδερφός της Ντόρας. 

Ως άλλος Ναπολέων Βοναπάρτης οπλισμένος με ανέξοδες επικοινωνιακές πομφόλυγες τις οποίες περιφερόμενος εξακοντίζει στα μούτρα μας και περιστοιχισμένος από τους ενταύθα ομόσταυλους Γρεναδιέρους. μας ενημέρωσε διά ζώσης το πόσο πολέμιος της αισχροκέρδειας και του πληθωρισμού της απληστίας είναι. 

Ο κατ' εξοχήν δογματικός θιασώτης της αγοράς που όλα τα ρυθμίζει κατά πως πρέπει ( για ποιους όμως;)  επανέλαβε και σε εμάς τους Γαλατσιώτες ότι έχει το σθένος να τα βάλει με τις πολυεθνικές και τους αισχροκερδούντες γενικά. Μετά από 5 χρόνια πρωθυπουργός και αφού η ρυθμισμένη αγορά κάνει πάρτι αφαιμάζοντας  την Ελληνική κοινωνία, και αφού από τη λεία της κερδοσκοπίας ως κοινός κλεπταποδόχος εισπράτττει το αναλογούντα ΦΠΑ μαζί με τα πρόστιμα που αποτελούν το 5% της  λείας των αγορών, έχει μεταμφιεστεί σε Ροβεσπιέρος που θα στείλει στην "γκιλοτίνα" τα αφεντικά του. 

Αν όλα αυτά το πρωθυπουργικά ευτράπελα δεν αφορούσαν την καθημερινότητα και την επιβίωση της τεράστιας πλειοψηφίας του χειμαζόμενου Λαού, θα μπορούσε να εμπνεύσει συγγραφή επιθεώρησης επιπέδου δελφιναρίου. 

"Ο Μητσοτάκης πολέμιος των αγορών" Τι άλλο θα ακούσουμε γιατρέ μου.

Kανένας συντονισμός. Μόνο ο Δήμαρχος φαίνεται να ενστερνιζεται το πολεμικό σχέδιο του Πρωθυπουργού. Όλοι οι άλλοι, αλλού φαίνεται να στοχο προσηλώνονται.

 

 "Γιάννης Κατσώνης"

 

Δεν φτάνει που έστησε ένα επικοινωνιακό σόου για να πουλήσει «κάλπικη» κοινωνική πολιτική, το έστησε και με …γνωστούς του!!! Το ζευγάρι που απέκτησε σπίτι στο Γαλάτσι, με το πρόγραμμα “Σπίτι μου” φιλοξένησε γιά λίγη ώρα τον Πρωθυπουργό στο χώρο του, έχει ξαναδώσει το “παρών” σε εκδήλωση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2023, το ίδιο ζευγάρι είχε πάρει μέρος πήραν μέρος στη θεματική συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία που έγινε στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας προεκλογικά.

 

Πάντως εμείς οι Γαλατσιώτες αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο Πρωθυπουργός επέλεξε το Δήμο μας για τα γυρίσματα αυτού του σόου.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ του ΘΑΝΑΣΗ 

Το μακρινό 1976 η Ενωση που έχει διαλυθεί τον Απρίλη του 1967 από την χούντα, επαναδραστηριοποιείται με τα τμήματα ποδοσφαίρου σκακι και επιτραπέζιας αντισφαίρισης που είχε και πριν την χούντα. Παράλληλα την ίδια χρονιά ιδρύονται και τα τμήματα ανδρών και γυναικών βόλεϊ.

Χωρίς ένα έστω και ανοιχτό γήπεδο στο Γαλάτσι, τα τμήματα προπονούνται και αγωνίζονται στα ανοιχτά του Προμπονά, στο 36ο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Αθήνας και κάποια στιγμή  στον θερινό κινηματογράφο "Αλέξανδρος" που χρησιμοποιείται για προπονήσεις και αγώνες από το Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο 
Από το 1981 και κάθε χρόνο η ομάδα από την Ε' τοπική κατηγορία  ανέρχεται στην Α' τοπική και την περίοδο 1985-86 όταν πρωτο λειτουργεί το κλειστό του Γαλατσίου , η ομάδα  κατακτά το πρωτάθλημα της Α' τοπικής και από την περίοδο 1986-87 έως και την περίοδο 1994-95 αγωνίζεται στην τότε Γ' Εθνική κατηγορία. (ΕΟΠΕ).

Η συνέχεια χαρακτηρίζεται από στασιμότητα χωρίς μια κάποια διάκριση. Η φετινή κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΣΠΑΑΑ[1]. είναι μια μεγάλη διάκριση και μια τιμή σε όλους αυτούς που για πολλές δεκαετίες στήριξαν το βόλεϊ της ΈΝΩΣΗΣ με προεξάρχοντα τον αείμνηστο πρωτεργάτη και στυλοβάτη του Συλλόγου Πρόεδρο Γιώργο Τολιάτη.

Πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου, στον προπονητή και τους αθλητές της ομάδας με την ευχή στο άμεσο και απώτερο μέλλον να χαρούμε κι άλλες διακρίσεις.

[1] Τελικός Κυπέλου ΕΠΣΑΑΑ (ΑΟ Οδυσσεύς  Ένωση Γαλατσίου 1-3)

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ - Πρώην Γ. Γραμματέας του Συλλόγου (1977-2015)