e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Όταν το 1915 ο Βασιλεύς Κων/νος είχε αρρωστήσει βαριά από τυφοειδή πυρετό, είχαν φέρει πλάϊ του στο κρεβάτι την εικόνα της Παναγίας της Τήνου. Ο Κωνσταντίνος, στον οποίο είχαν δώσει την τελευταία Μετάληψη, μόλις που βρήκε τη δύναμη να ασπαστεί την εικόνα προτού χάσει τις αισθήσεις του. Ύστερα από λίγες ώρες ξύπνησε νοιώθοντας καλύτερα και μέσα σε μια εβδομάδα είχε γίνει εντελώς καλά.

(Σημείωση δική μου: Κ α ι  ο  Κ ω ν σ τ α ν τ ί ν ο ς  σ ώ θ η κ ε).

Το 1964,το  αντιτορπιλικό "Σφενδόνη" εστάλει κατεπειγόντως να φέρει την εικόνα που δεν είχε μετακινηθεί από την Τήνο από το 1915. Στον Πειραιά την υποδέχτηκαν όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και όλα τα μέλη της Κυβέρνησης.

Όταν η εικόνα έφτασε στο Τατόϊ ο Βασιλεύς Παύλος ανασηκώθηκε στο κρεβάτι του, έκανε το σταυρό του και την ασπάστηκε.

(Σημείωση δική μου: Κ α ι  ο  Π α ύ λ ο ς  π έ θ α ν ε). 

Το 2015 η εικόνα είχε σταλεί με το θωρηκτό "Αβέρωφ". Την είχαν υποδεχτεί στον Πειραιά σύσσωμη η Ιερά Σύνοδος με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο και σύσσωμη η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Δημ. Γούναρη.

(Σημείωση δική μου; Τώρα γιατί η μεγαλόχαρη έσωσε τον Κωνσταντίνο κι άφησε τον Παύλο να πεθάνει:)

Ίσως γιά τη διαφορά του εκτοπίσματος. Ο "Αβέρωφ" ήταν πλοίο "της γραμμής" δέκα χιλιάδων τόνων, με κανόνια, φιλαρμονική και παράτες και η "Σφενδόνη" πλοίο όχι παραπάνω από το επίπεδο, ανθυποπλοιάρχου ή Πλωτάρχη.

Στα καθ' ημάς Δημοτικά πράγματα και λαμβανομένου υπόψη του μικρού βεληνεκούς του Μαρκοπούλειου Ναϊδρίου στο άλσος, δεν μπορούμε να ευελπιστούμε σε θαύματα. Όση ευσέβεια και να επιδείξει ο ειρημένος και όση κατανυκτική ευλάβεια να επιδείξει  η κα Ζέρβα,

Κατόπιν τούτων έχω να προτείνω στον "ευαγγελιστή"  Μαρκό κάτι τι το μεγαλειώδες, που θα μπορούσε να αναπτερώσει τις ελπίδες μας ως διαχρονικά - από την ίδρυση του Δήμου μας -  Δημαρχόπληκτους Γαλατσιώτες, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το θαυματουργόν ειδικό βάρος μας και να αποκτήσει οντότητα αντάξια των προσευχών προς εκπλήρωση των προσδοκιών μας. 

Προτείνω ο Δήμαρχος μας να πάρει την πρωτοβουλία  να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το μεγαλεπήβολο και μεγαλοπρεπές έργο της συγγενικής του - ιδεολογικά - Εθνικής Κυβερνήσεως της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών που έμεινε στα χαρτιά και  στις δωρεές των 400.000.000 της εποχής που αναζητούνται αλλά ουδέποτε ανευρέθησαν, καταγραφόμενα πλέον ως οριστικώς απολεσθέντα.

Προτείνω λοιπόν ο ειρημένος να τεθεί επικεφαλής της ανεγέρσεως του τάματος του Έθνους στα Τουρκοβούνια  ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

·  Τότε κι εμείς οι ευσεβείς θα μπορούμε να ζητάμε θαύματα για το έρμο και άτυχο  Γαλάτσι μας, αφού η συμμετοχή μας δια του εμβληματικού μας Δημάρχου θα προσλάβει καθοριστική θαυματουργική προτεραιότητα.

 

Γαλάτσι 1η Φλεβάρη - Κουτσοφλέβαρου - 2022

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ:

Οι φιλοτεχνούντες την επικοινωνία του Χιονάτου που φτυαρίζει, παραπέμποντας στην πάλαι ποτέ ρήση του σουσουδισμού " κοιτάτε με γειτόνισσες", ας του εξηγήσουν ότι χρήσιμος και επιτυχημένος CEO* είναι αυτός που αξιοποιεί τις υπηρεσίες και όχι αυτός που τις αδρανοποιεί και τις υποβαθμίζει.

Εκτός εάν η γενική απαξίωση των υπηρεσιών χτίζει το άλλοθι των απευθείας αναθέσεων.

 

*Ετσι αυτοπροσδιορίζεται ο ειρημένος. Δηλαδή μάνατζερ. Και καμαρώνει  γι αυτό ο ερίφης.

Της Λένας Κλέντρου

Το χάος που προκάλεσε, αλλά και άφησε πίσω της, η χιονο-καταιγίδα με το ευρηματικό(!) όνομα "Ελπίδα" (αλήθεια ποιος το σκέφτηκε;) μας πάγωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά !Δείτε τι συνέβη στο "Σωτηρία" (και μάλιστα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!),μέσα από την περιγραφή ενός νοσηλευτή - που σύμφωνα με την κυβέρνηση ανήκει στις τάξεις των (*ξυπόλητων) ηρώων![τους άφησαν *ξυπόλητους καλώντας μας να τους χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια!]

 

"Τις συνθήκες που βίωσε τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του χιονιά στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου εργάζεται στη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας περιγράφει με δήλωσή του, ο Έκτορας Θωμαϊδης, συμβασιούχος νοσηλευτής.

Όπως αναφέρει, στο χώρο της Μονάδας επικρατούσαν συνθήκες πολικού ψύχους, μιας και η θέρμανση δεν λειτουργούσε. Επίσης οι ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έμειναν νηστικοί μιας και λόγω του χιονιά το φορτηγό με το φαγητό δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του. 

Ακόμα, σημείωσε, το προσωπικό που είχε μείνει στη βάρδια από την προηγούμενη μέρα το πρωί, χρειάστηκε να κοιμηθεί στο νοσοκομείο σε δωμάτια, κλινικές που ήταν και αυτές παγωμένες, σε χώρους χωρίς θέρμανση, με δύο και τρεις κουβέρτες. Ύπνος το πολύ 5 ωρών για να πιάσουμε πάλι βάρδια, τόνισε.

Αυτά, επισήμανε, ως απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το ΕΣΥ ήταν σε πλήρη ετοιμότητα."

ΠΗΓΗ 902.gr 

 Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", μόνη αυτή από το Δημοτικό φάσμα, μας τίμησε , απαντώντας στους εμφανιζόμενους  εδώ και λίγο καιρό στη πόλη μας «Ριζοσπάστες Γαλατσίου»

Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί  με το ειδικό βάρος που διαθέτουν και το θετικό φορτίο  που κουβαλάνε, αποφάσισαν και απάντησαν  στην ανώνυμη  ( επί του παρόντος ) συλλογικοτητά μας   « Ριζοσπάστες -Γαλάτσι». .       

Συνήθως , η ανώνυμη γραφή  απαλλάσσει   από τη βάσανο του διαλόγου, αυτούς που δεν έχουν να πουν κάτι ή  που νοιώθουν υπόλογοι, ή που  τεμπελιάζουν.

Όσον αφορά την ανωνυμία μας,

Δεν έχουμε κανένα φόβο που παραμένουμε ανώνυμοι. Άλλωστε, η « δημοκρατία μας » και οι ιεροφάντες της, δεν είναι  φανερά εκδικητικοί,  ανέχονται την κριτική ,την  αλλοιώνουν σε ανώδυνη, γιατί  με τα δεκανίκια τους και τα εξαπτέρυγά τους  καταφέρνουν και την   ενσωματώνουν (την κριτική) στρεβλώνοντας    τα επιχειρήματα ,αξιοποιώντας τις  αδυναμίες και τελικά φέρνουν στον ...ίσιο  δρόμο τον λαό να  τους κρατάει στην εξουσία!.

Όταν  όμως,  θίγονται τα  «ιερά -  όσια» του συστήματος, τότε η δημοκρατία ( αστική ) που έχει αναπτυχθεί  μέσα στο σύστημα, δεν διστάζει να δείξει τα δόντια της. Δυστυχώς , οι  « Ριζοσπάστες -Γαλάτσι » ακόμη  δεν έχουν  σημειώσει δραστηριότητα, τέτοια  ώστε να γίνουμε επικίνδυνοι και  να  νοιώσουμε την ανάσα της εξουσίας, δηλαδή τον φόβο!. 

Η ανωνυμία μας πιο πολύ έχει σχέση  με το πεπερασμένο των γνωστών αριστερών πρακτικών επικοινωνίας, παράλληλα δε   αποσκοπεί  και στο κέντρισμα του  ενδιαφέροντος του πολίτη – δημότη . Επί πλέον, επιμένουμε  στην ανωνυμία μας , γιατί ακόμη   δεν έχουμε ολοκληρώσει την επιδιωκόμενη μαζικοποίηση της συλλογικότητάς μας και την εν εξελίξει οργανωτική συγκρότησή μας.                                                                                                                                                   

Τώρα, ως προς την κόσμια, πράγματι, αντίδραση που είχαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ,  γράφουν:   
«οι συντάκτες της ανακοίνωσης   είτε ηθελημένα είτε άθελα, προβαίνουν σε μια εξίσωσή – «τσουβάλιασμα», των δημοτικών συμβούλων και κατ’ επέκταση των πολιτικών δυνάμενων που παρεμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο»  έχουν  δίκιο.

Έγινε πράγματι   τσουβάλιασμα, όχι όμως από πρόθεση.  Ποτέ δεν θα    βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι δημοτικές κινήσεις και δημοτικούς συμβούλους, ιδιαίτερα εκείνους που μοχθούν και διαθέτουν τον  χρόνο τους  στα κοινά αφιλοκερδώς   με όσους δραστηριοποιούνται επ ανταλλάγματι ( αξιώματα, επιρροές ,ματαιοδοξία....)

Άλλος ήταν και είναι ο στόχος. Και αυτός δεν ήταν άλλος από την ανυπαρξία κινήματος στην πόλη που  δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την όποια δράση των δημοτικών παρατάξεων , ούτε είναι εφικτό να ενταχθεί και να ευδοκιμήσει  κάτω από δημοτική ή  αμιγώς κομματική ομπρέλα.

Και αυτό το τόσο αναγκαίο κίνημα  στην πόλη μας με τα τόσο μεγάλα και ανοιχτά μέτωπα – έργα, που τα πλείστα ( αν όχι όλα)  θα αραχνιάσουν,  για να έρθουν , από το πουθενά,   οι « επόμενοι » να επικαλεστούν  τους « προηγούμενους» , και να πείσουν,  κι αυτοί, τους Δημότες, ενώ οι  διαχρονικά  παρούσες ζωντανές δυνάμεις της πόλης  θα περιορίζονται σε μεμονωμένες αποσπασματικές παρεμβάσεις . 

Η κοινωνία, η πόλη, ειδικότερα η δική μας ,έχει άμεση ανάγκη  ενός κινήματος  με συνεχή παρουσία που θα παρατηρεί, θα αντιδρά, θα προτείνει ,θα  παρεμβαίνει,θα αποκαλύπτει ,θα καταγγέλλει.......
Οι ζωντανές δυνάμεις της πόλης μετά τις τόσες εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από προηγούμενες μικρές νίκες... περιμένουν ,καιρό τώρα, να ανταμώσούν μεταξύ τους και με άλλους  .

Τέλος, με δεύτερη ανακοίνωσή μας << προς Αρχίδαμο >>,  θίξαμε το μείζον θέμα της συντήρησης  των υποδομών ( δρόμοι, πεζοδρόμια,, σχολεία, Άλσος,ΠΑΛΑΙ...). Είναι εξοργιστικό  να μην είναι στο ενδιαφέρον των  φιλόδοξων  ηγητόρων το    χάλι  των χωρίς συντήρηση  υποδομών και  κύριο μέλημά τους  να είναι  τα    « λαμπερά » έργα, τα έργα βιτρίνας, του φαίνεσθαι, της εικόνας για να προβληθούν εν όψει επανεκλογής.                             

Για του λόγου το αληθές αρκεί απλή παρατηρητικότητα  και ένα απλό περπάτημα (όχι μόνον μετά από βροχή) , στους δρόμους της πόλης ( συντήρηση – καθαριότητα) στην Λ. Βέϊκου , στο Άλσος ( μέσα , έξω, όχι μόνον στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στον φωτισμό ), στο ΠΑΛΑΙ- στου Λεβεντάκη....                             

Δυστυχώς, η μαγική εικόνα της πόλης που θα συναντήσει κανένας , είναι   εφάμιλλη  με την μαγική εικόνα που φιλοτεχνεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Δήμαρχος Αθήνας   για την χώρα  (το σήμερα και το  αύριό της) και τον Δήμο Αθήνας..

 

Μέσα στα τόσα  επώδυνα της πανδημίας που αναποδογύρισαν την ζωή μας , σπουδαία τοπικά  γεγονότα γεμίζουν αισιοδοξία την ...ψυχή μας.   Ξεπρόβαλλαν με την έναρξη του νέου έτους. Δεν αφορούν  ένα, αλλά  δύο δημόσια πρόσωπα που  σύμφωνα με  τον πληθωρισμό ασήμαντων ειδήσεων που μας κατακλύζουν,  προβήκανε σε ελπιδοφόρες πράξεις :

Προς τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Γαλατσίου

ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Γαλατσίου κο Γιώργο Μαρκόπουλο 

Κύριε Πρόεδρε,

Στα πλαίσια των καθηκόντων σας για τα οποία εντέλλεσθε ως Πρόεδρος του συγκεκριμένου Οργανισμού, θα σας παρακαλούσα όταν συναντηθείτε έστω και τυχαία με την λέξη ευθύνη, να ασχοληθείτε και με τις ελλείψεις που χρονίζουν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Άλσους, που πιστεύω ότι άπτονται των υποχρεώσεων σας όπως αυτές προκύπτουν από την ιδιότητά σας.  

Κατόπιν τούτων πιστεύω ότι θα φροντίσετε να αποκατασταθεί η λειτουργία του φωτεινού πίνακα ( χρόνος - σκορ) που χρονίζει προ κορονοϊού. Και επιτέλους θα πάψετε να ζητάτε από τα φιλοξενούμενα αθλητικά σωματεία να αναλαμβάνουν τις πάσης φύσεως ελλείψεις ιδίοις εξόδοις. Γιατί είναι όνειδος για την Δημοτική Διοίκηση μια τέτοια απαίτηση.

Αυτά και αναμένω

Γιάννης Κατσώνης ( επί 36 χρόνια φροντίζων την ακεραιότητα και την λειτουργική επάρκεια του κλειστού στο Άλσος - πρώην πλέον).