e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Προς κάθε Δημοτική, Κοινωνική και Επικοινωνιακή κατεύθυνση

ΗΛΙΑΣ Ν. ΜΙΜΗΓΙΑΝΝΗΣ

 

                                 ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΟΥΔΗΣ    Ο δεύτερος τόμος της ιστορίας του, αποτυπώνει ευκρινέστατα την Δημοτική Ταυτότητα του Γαλατσίου

Γαλατσιώτες-Γαλατσιώτισσες

Πιστεύω, ότι ο δεύτερος τόμος της ιστορίας του Νέστορα Χατζούδη, δεν μελετήθηκε όσο είναι χρήσιμο, από την κοινωνία του Γαλατσίου.

Γι’ αυτό με την τωρινά παρέμβασή μου, θέλω να υπενθυμίσω την ιστορία αυτή με μία αναφορά και με μία πρόταση.

Α’) Με την αναφορά μου θέλω να υπογραμμίσω, ότι ο δεύτερος τόμος της ιστορίας του Νέστορα Χατζούδη, φωτογραφίζει διαφανέστατα και με όλα τα δεδομένα, την Δημοτική Ταυτότητα του Γαλατσίου

Παρενθετικά θέλω να σημειώσω, ότι η Γενική  Συγγραφική μορφή , έχει τα χαρακτηριστικά του Α’ τόμου. Δηλαδή

·        Η δομή είναι αρχιτεκτονική

·        Η γλώσσα του κειμένου αποδοτική και  όταν τονίζω αποδοτική εννοώ, ότι αποδίδει ευκρινέστατα και με σαφήνεια την πολιτική, κοινωνική κα Δημοτική κατάσταση εκείνης της εποχής.
Γενικά μπορεί να χαρακτηριστεί, ότι είναι μια Συγγραφή Αναγνωρισμένου ιστορικού, παρ’ ότι δεν έχει τέτοιου είδους σπουδές.

Τώρα ως προς την φωτογράφιση της Δημοτικής Ταυτότητας του Γαλατσίου, περιληπτικά αναφέρω ότι αποτυπώνονται

·        Η χωροταξική θέση του Δήμου στο Λεκανοπέδιο

·        Η πολεοδομική αναρχία, που γενικά χαρακτηρίζει τον Δήμο

·        Η μη λειτουργική κατάσταση των υποδομών, όπως Δρόμοι, Αποχέτευση, Φωτισμός κ.λ.π.

·        Τα ιδιαίτερα προβλήματα, των Συνοικιών.

·        Μέχρι ποιου σημείου προχώρησε η βελτίωση αυτών και μέχρι που μπορούσε να φτάσει. Ποιες Συλλογικότητες και πρόσωπα λειτούργησαν θετικά ή αρνητικά για την παραπάνω προσπάθεια

·        Την ασύνδετη πράσινη περίφραξη του Δήμου, ήτοι την ΛΑΤΟ, το Κτήμα Βέϊκου, το λατομείο Λεβεντάκη, τον Λόφο Αγίου Σπυρίδωνα, τα Σεντούκια, το Τάμα του Παπαδόπουλου.Επίσης στον 2ο τόμο

·        Αναφέρονται τα πολιτικά κόμματα της εποχής. Η Δυναμική τους, η λειτουργία τους και γενικότερα η θέση τους, για την επίλυση των θεσμικών και τοπικών προβλημάτων του Γαλατσίου

·        Καταγράφονται οι Δημοτικές Παρατάξεις της περιόδου αυτής. Ο ρόλος τους και η πολύπλευρη Δημοτική πολιτική τους

·        Αναφέρονται τα πρόσωπα που είχαν το δικό τους ρόλο στην Δημοτική Κατάσταση, με προεξάρχοντα τον τότε Δήμαρχο Βασίλη Παπαδιονυσίου

·        Γενικότερα το όλο περιεχόμενο του 2ου τόμου, προήλθε από πολύχρονη προσπάθεια του Νέστορα Χατζούδη. Η περιγραφή του στηρίζεται σε έγγραφα, μαρτυρίες και πολλά άλλα αδιάσειστα στοιχεία. Είναι η παρουσίασή τους τόσο αντικειμενική, που δεν διστάζει να κάνει αυτοκριτική και κριτική και στην δική του πορεία, δεδομένου ότι είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της περιόδου εκείνης

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι ο κάθε πολίτης δεν έχει το δικαίωμα να έχει άλλες απόψεις και άλλες ερμηνείες σε συγκεκριμένα γεγονότα. Π.χ. προσωπικά έχω διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές ερμηνείες σε δύο γεγονότα. Όπως τι έπρεπε να γίνει στις Δημοτικές Εκλογές του 1986 και τι δεν έπρεπε να γίνει μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 1998, Αλλά αυτά είναι άλλης Κυριακής Ευαγγέλιο…

Αυτό όμως δεν αποδυναμώνει σε τίποτα, ότι ο 2ος τόμος της ιστορίας του Νέστορα Χατζούδη, είναι ένα σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο, που κάθε Γαλατσιώτης και Γαλατσιώτισσα πρέπει να το προμηθευτεί και να το μελετήσει. Γιατί μέσα στην Φωτογράφιση του έργου αυτού, όλοι  θα διακρίνουν τον εαυτό τους. Είτε ως Δημότης, είτε ως μέλος κόμματος, είτε ως υποστηρικτής κάποιας Δημοτικής Παράταξης είτε ως συμμετέχων σε διάφορους Συλλόγους είτε σε άλλες Πολιτιστικές ή άλλες κοινωνικές δραστηριότητες. Είτε τέλος ως Αδιάφορος Πολίτης

Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο , ο τόμος αυτός να γίνει Αντικείμενο Μεγάλης Συζήτησης και πολύπλευρου Διαλόγου, σε πολλές Συλλογικότητες και γενικότερα στην Κοινωνία του Γαλατσίου.
Προς τον σκοπό αυτό προχωρώ στην παρακάτω πρόταση

Β’)  Το 2024 να ονομαστεί Δημοτικό Έτος του 2ου τόμου της ιστορίας του Νέστορα Χατζούδη

Αυτό σημαίνει, ότι θα γίνουν διάφορες Συζητήσεις σε πολλές Συλλογικότητες του Γαλατσίου , όπως

·        Αναφορές και Διάλογος σε Συνελεύσεις όλων των πολιτικών κομμάτων. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει με πρωτοβουλία των αντίστοιχων Συντονιστικών Επιτροπών.

·        Υπογραμμίσεις σε ολομέλειες Δημοτικών Παρατάξεων. Αυτό πάλι μπορεί να γίνει, με ευθύνη των αντίστοιχων Δημοτικών Επιτροπών

·        Παρουσίαση σε Γειτονικές Μαζώξεις. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε Γειτονιάς, ποια σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και πόσο προχώρησε η επίλυσή τους. Την πρωτοβουλία σε αυτή τη περίπτωση, πρέπει να έχει ομάδα πολιτών της συνοικίας

·        Επικροτήσεις σε αντίστοιχες  εκδηλώσεις και διάφορα Εθνικοτοπικά Κινήματα, για την παρουσία τους και την δράση τους

·        Κλείσιμο  αυτών των συζητήσεων  προς το τέλος του έτους , με εβδομαδιαία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την συγκρότηση και  λειτουργία τους. Τις Αντιθέσεις και Συνθέσεις την Αρχική εκείνη εποχή και την προοπτική που διαφαινόταν για το μέλλον.

Τώρα σε σχέση με την προσωπικότητα του Νέστορα Χατζούδη, απλά θέλω να υπενθυμίσω, ότι συμμετείχε σε Δημοκρατικούς, Κοινωνικούς, Κινηματικούς και Δημοτικούς Αγώνες. Γενικά είναι  μια ξεχωριστή προσωπικότητα του Γαλατσίου και όχι μόνο.
Η προσωπική μας δε γνωριμία, άρχισε από την Μεταπολίτευση. Αρχικά ήταν θεσμική, δεδομένου ότι ο Νέστωρας Χατζούδης ήταν εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης του ΚΚΕ κι εγώ Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και Δημοτικός Σύμβουλος. Αυτή η περίοδος ήταν μια περίοδος Συνεργασιών και Αντιθέσεων.
Στην συνέχεια ήταν Συμμετοχική σε διάφορα τοπικά κινήματα και με το Διάβα των χρόνων, σήμερα είναι Φιλική, με όλη την σημασία της λέξης , σε όλες της τις διαστάσεις.
Εύχομαι δε στον φίλο Νέστορα να είναι καλά στην υγεία του. Να συνεχίσει να γράφει πολλά ιστορικά ντοκουμέντα και  για μετά τη 2000 περίοδο, καθώς επίσης και να χαίρεται την ζωή του, μαζί  με την υπέροχη οικογένειά του. Σημειώνω δε, ότι η σύντροφος της ζωής του Σοφία, συμμετείχε και η ίδια σε πολλούς Δημοκρατικούς και Πολιτικούς Αγώνες.

Κλείνω δε την παρούσα παρέμβαση με την ΕΚΚΛΗΣΗ να προμηθευτούν και να μελετήσουν  όλοι οι Γαλατσιώτες…..και προ πάντων νέοι τον 2ο τόμο της ιστορίας του Νέστορα Χατζούδη.

Γαλάτσι Νοέμβριος 2023

Ηλίας Ν. Μιμηγιάννης

 

Το Πάρκο Ηνιόχου, δηλ. ΟΤ 134/τ.98, κομμάτι του από Τουρκοκρατίας τσιφλικιού των Βέικων, δεσμεύτηκε από το Δήμο Γαλατσίου (Β. Παπαδιονυσίου) το 1990 ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου. Την εποχή εκείνη οι κληρονόμοι Βέικου επιχείρησαν επανειλημμένα να εισβάλουν στο χώρο με μπουλντόζες, εισαγγελέα και ΜΑΤ, για να ξεκινήσουν εργασίες εκσκαφής και οικοδόμησης πάρκινγκ. Αυτό αποτράπηκε με κινητοποιήσεις των περιοίκων και της δημοτικής αρχής, η οποία διαμόρφωσε στοιχειωδώς το χώρο με δενδροφύτευση και παγκάκια. (φωτο). Επί δημαρχίας Τούντα απαλλοτριώθηκε (2003). Το 2005 ο Δήμαρχος επιχειρεί ν’ αλλάξει το χαρακτήρα του ακινήτου για να φτιάξει κτίριο πολλαπλών δραστηριοτήτων, στο οποίο προστέθηκε και υπόγειο πάρκινγκ.

 

 Η απόφαση αυτή, στην οποία αντιτάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, αποτράπηκε: Δημιουργήθηκε Επιτροπή Κατοίκων και ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με υπομνήματα και παραστάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο Δημαρχείο, συλλογή 4000 υπογραφών, νέες δενδροφυτεύσεις, καθάρισμα και περιφρούρηση του χώρου.

Ο επόμενος Δήμαρχος Τσίρος, σχεδιάζει κι αυτός να φτιάξει υπόγειο πάρκινγκ, αλλά με καφετέρια στην επιφάνεια (2007). Οι αντιδράσεις των κατοίκων συνεχίζονται και τα σχέδια αναστέλλονται.

Παράλληλα με την αποφασιστική διεκδίκηση να σωθεί ο χώρος από τις ορέξεις των εργολάβων (γιατί περί αυτού πρόκειται, βεβαίως! Τα έρημα τα δέντρα δε δίνουν μίζες!), η Επιτροπή Κατοίκων μαζί με τους περίοικους και πολλούς/ές ακόμα Γαλατσιώτες/ισσες διαμορφώνουν το χώρο

·         με αποκλειστικά δικά τους έξοδα: δέντρα, τραπέζια, παγκάκια, αυτόματο πότισμα.

·         Με αποκλειστικά προσωπική εργασία: σκάψιμο, φυτεύσεις, κατασκευές, εγκατάσταση ποτίσματος, κλαδέματα, συλλογή σκουπιδιών, συντηρήσεις κάθε είδους κλπ. 

 

·        Και διοργανώνουν κάθε λογής εκδηλώσεις: οικογιορτή , παιδικό θέατρο, καραγκιόζης , γιορτασμός του Κλήδονα , χριστουγεννιάτικος στολισμός  κλπ. 

 
 

Επιπλέον, για αρκετά χρόνια, κάθε Πέμπτη βράδυ στηνόταν γιορτή-τσιμπούσι ρεφενέ από την παρέα του πάρκου. Ο αείμνηστος (πρωτεργάτης στους αγώνες και τις δουλειές του πάρκου) Αλέκος Δραγώνας έψηνε τους μεζέδες (φωτο 10, 10.1.)


Πέρασε ο καιρός, οι παλιοί μεγάλωσαν, οι νέοι δεν ξέρουν την ιστορία και το κτήνος του τσιμέντου ξαναξύπνησε: δίνουν και παίρνουν οι φήμες, οι διαρροές αλλά και οι … εξομολογήσεις του ίδιου του δημάρχου (του 3ου κατά σειράν θερμού οπαδού των πάρκινγκ).

Στο μεταξύ, 2 εμβληματικοί ελεύθεροι χώροι δόθηκαν για θηριώδες τσιμέντωμα (Ζαΐρα & οικόπεδο Παπαφλέσσα και Κυμοθόης), 3 άλλοι έγιναν 3 δημοτικά πάρκινγκ και οι εργολάβοι του Μετρό εγκαταστάθηκαν για την επόμενη 10ετία τουλάχιστον στην πόλη. Απολογισμός του πρώτου 10μήνου της παρουσίας τους:

·         καταργήθηκαν 4 πλατείες, 2 παιδικές χαρές, η διαδρομή περιπάτου από και προς το άλσος Βεΐκου (που στοίχησε 1 εκ. Ευρώ χωρίς καν να ολοκληρωθεί), η κεντρική νησίδα της Βεΐκου, χώρια τα πεζοδρόμια.    

·         Καταστράφηκε συνολικά το πράσινο των παραπάνω χώρων συν ένα μέρος από τη δασική έκταση πίσω από την πεζογέφυρα

·         Οι μπουλντόζες είναι μια καθημερινότητα για μερικές χιλιάδες κατοίκους της Βεΐκου, της Γαλατσίου, της Αγ. Γλυκερίας, της Πρωτοπαπαδάκη και των παρόδων: Θόρυβος, σκόνη, ατμοσφαιρική ρύπανση, κυκλοφοριακό χάος, μποτιλιάρισμα, ένταση, ψυχική επιβάρυνση είναι πια 24ωρο καθεστώς, για περίοικους, οδηγούς & επιβάτες.

ΟΜΩΣ ο Γιώργος Μαρκόπουλος ιεραρχεί σαν 1ο πρόβλημα των κατοίκων του Δήμου το πάρκινγκ! Εκτιμά δε ότι, σε μια 10ετία που θα λειτουργήσει το μετρό, ο μεγάλος όγκος των οχημάτων που θα προσελκύει αυτό ακριβώς το μέσο, που πληρώνουμε απ’ το απερίγραπτο υστέρημά μας και με ΠΟΛΛΑ χρόνια απ’ τη ζωή μας, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, θα πνίξει το Γαλάτσι! Κι αντί να ψάχνει πώς θ’ αποτρέψει την προσέλευσή τους, αυτός ψάχνει πώς θα προσελκύσει περισσότερα και θα διευκολύνει την παραμονή τους!

(Παρένθεση: ας φύγουμε λοιπόν μια ώρα αρχύτερα να πάμε κάπου αλλού, γιατί σ’ εκείνη την πόλη δε θα υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για ανθρώπινη κατοικία)

Παρακαλώ όποια/όποιον διαβάζει αυτό το κείμενο να σκεφτεί:

Πόσο οξύμωρο είναι όλο αυτό το παραμύθι, πόσο κορόιδα μας θεωρούν και μας ταΐζουν ασύστολα ψέματα!

Μέρα τη μέρα που περνά, η ζωή στον πλανήτη (νομίζω και το Γαλάτσι σ’ αυτό τον πλανήτη βρίσκεται) βαδίζει προς την εξαφάνιση από τις καταστροφές που χωρίς καμία περίσκεψη σπέρνει παντού στη φύση ο άνθρωπος. Τα καλοκαίρια μας όπου νάναι θα φέρνουν νεκρούς από θερμοκρασίες που ο άνθρωπος δε μπορεί ν’ αντέξει. Οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες γίνονται καθημερινότητα, τα είδη (ζώα και φυτά) εξαφανίζονται ραγδαία κι εμείς ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ???

ΥΓ. Το ακίνητο είναι χαρακτηρισμένο κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και όταν ο Δήμαρχος ισχυρίζεται πως αγοράστηκε το 2003 όντας χαρακτηρισμένο ως πλατεία και υπόγειος χώρος στάθμευσης, δεν λέει την αλήθεια.

 

Κατερίνα Αρβανιτάκη, 9.11.2023


 Παρέμβαση της Κατερίνας Αρβανιτάκη , για το Πάρκο Ηνιόχου , στο talk radio 98,9

 

Tι είπε για το θέμα, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος στο talk radio 98,9...Aναφέρθηκε σε Δημοψήφισμα για την δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στο πάρξκο Ηνιόχου

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Σαν να μην έφθαναν τα τόσα δεινά της πόλης , έρχεται και η  κερδοσκοπική  εκμετάλλευση της  μοναδικής πραγματικής   πλατείας στο Γαλάτσι, της πλατείας Ηνιόχου, που  για να δασωθεί  ενεργοποιήθηκε το τοπικό κίνημα με μπροστάρηδες το <<  Δραγωνέικο >>  ( Αλέκο μας λείπεις! ),τον  Κώστα Καλεσάκη, τον  Γιώργο Μούκα, την Ειρήνη Αστήθα,  τον Βασίλη Χανιώτη, όπως και πολλούς άλλους, όπως η Αρβανιτάκη, ο Σουφλέρης, ο Θεοδοσόπουλος,ο Καραντζιάκος ο ,Καμπαγιάννης ( δικηγόρος ) ....  

 Όλοι αυτοί, αγόρασαν δένδρα από την τσέπη τους, τα φύτεψαν  στην πλατεία  ,τα πότισαν, τα μεγαλώσανε, κάτω από τις έντονες  απειλές της Δημοτικής αστυνομίας  ( κάποτε στο Γαλάτσι είχαμε ! ) και του  << 100 >>, υπό το.. .άγρυπνο βλέμμα του τότε   Δημάρχου Τούντα!.                                                                                                                                                                                            
Από σεβασμό στο έργο και στις αντιδράσεις  , ιδιαίτερα των απόντων σήμερα  σπουδαίων Γαλατσιωτών , οι επίγονοι- διάδοχοι- συνεργάτες του τότε Δήμαρχου, θριαμβευτές της κάλπης σήμερα , θα πρέπει να είναι πιο συγκρατημένοι στον ολισθηρό δρόμο της  «ανάπτυξης», δηλαδή της κερδοσκοπίας σε βάρος  κάθε ελεύθερου χώρου  που η νεοφιλελεύθερη συνείδησή τους ( μόνο;)  τους ωθεί.

Η πλατεία Ηνιόχου δεν χρειάζεται  τσιμέντο, πάρκινγκ  και καφετέρια. Στοργή θέλει, περιποίηση, φωτισμό και κάποια  ήπια έργα για να προσφέρει στον Γαλατσιώτη στιγμές ξεκούρασης και οξυγόνου.

Τέλος, η πλήρης αφασία και ανυπαρξία ελέγχου και  εποπτείας ΄στο Γαλάτσι, όπου  καθένας, ακόμη και εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος, μπορεί να κάνει ότι θέλει,  βιάζοντας  το περιβάλλον,  πιστοποιούν ότι στην πόλη μας  δεν έχει συνειδητοποιηθεί  η επικίνδυνη  κλιματική κρίση  που επιβάλλει , όχι μόνο  προστασία και του ελάχιστου πράσινου, αλλά ενίσχυσή του.  Επιβάλλει πραγματικές δενδροφυτεύσεις και όχι σαν αυτές που  κάθε 2- 3 χρόνια  διαφημίζονται στο χώρο του ΠΑΛΑΙ ( Τι φαιδρότητα κι αυτή! ).

Τέλος το προηγούμενο φιάσκο  της πλατείας Κύπρου στα Πατήσια  , ας είναι οδηγός  για μία έγκαιρη  απομάκρυνση από ανάλογα σχέδια κατά της πλατείας Ηνιόχου.

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

 

Όχι στις ανίερες επιθέσεις

Αναρτήσεις πολλές, να τιμήσουμε όμως και τον διάλογο
Ο Κύριος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος....

Για το "νέο" που περιμένουμε και δεν έρχεται

....στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας"

Ούτε τώρα μπόρεσες να κρυφτείς...πεζοπόρε!

Ηλία Μιμηγιάννη σ' ευχαριστούμε...

Εν όψει του ντιμπέϊτ ...δεν θέλω άλλα χάδια στα αυτιά μου

Χωρίς εθνική ευθύνη

Εκλογές τον Αύγουστο,μαζί με τις παχιές μύγες

Η προστασία του Δάσους, υπέρτατο καθήκον του Δήμου & τοπικής κοινωνίας
Λόφος Κόκκου: Οι δασικοί χάρτες- ευκαιρία συνεννόησης!  

Στον απόηχο του Σαββάτου

Ρε φίλε,με ρωτάς συνέχεια ,γιατί δεν δηλώνω με ποιον είμαι
Στην εποχή των μεγάλων αβεβαιοτήτων τους φταίει ο Δημόσιος υπάλληλος

Ούτε τώρα?Τι παραπάνω,για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας;

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου

Η ερώτηση που θα έκανα

Για καφέ στο κέντρο του Γαλατσίου...με τελεφερίκ

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 Aνοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Πρόεδρο ΠΕΔΑ

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη