e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

    Οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν παρελάσει από την εκπομπή του κου Τσουπάκη "ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" , στην ερώτηση για την παράνομη τοποθέτηση του Ναϊδρίου στο χώρο του ΆΛσους Βεϊκου,  όλοι, μα όλοι επικαλούνται λόγους ευσέβειας, και ευλάβειας. Ο Δήμαρχος επιπρόσθετα μιλάει και για προσωπικό του τάμα. 

Κανείς δεν λέει την αλήθεια.

Αν έλεγαν ότι ο σκοπός είναι νταραβέρι εξυπηρέτησης των παρακείμενων χώρων εστίασης κανείς δεν θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει φαρισαίους και υποκριτές χριστέμπορους.

Μόνο φαύλους και πολιτικάντηδες, που για τη συγκεκριμένη συνομοταξία οι χαρακτηρισμοί αυτοί και όχι μόνο, ενδεχομένως να αποτελούν και παράσημα.

Και αυτόματα έρχεται στο μυαλό μου η τελευταία σκηνή από το κινηματογραφικό έργο "μάθε παιδί μου γράμματα" όταν στο δικαστήριο ο Πατέρας (Βασίλης Διαμαντόπουλος) ως μάρτυρας τα "μασάει" και ο γιός από το ακροατήριο (Νίκος Καλογερόπουλος" κραυγάζει:

Την αλήθεια ρεεεεε........την αλήθεια. 

Του  "Γιάννη Αθ. Κατσώνη"

 

 

Αγαπητέ μου, 

παρότι δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το ακουστικό σας προϊόν, εν τούτοις το διασταύρωσα και από πλησιέστερους στον χώρο του διαλόγου και μάλιστα έντονου, μεταξύ του Δημάρχου και του Κου Τσουπάκη.

Το ρηθέν " δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντάω στον κάθε Κατσώνη που καλείς στην εκπομπή σου" υπό του, πότε ανεβασμένου στην κορυφή του λόφου που έχει σχηματιστεί από τις "κουτσουλιές" του και πότε επί του δίτροχου "πώλου-όνου" με το οποίο διατρέχει οριζοντίως, καθέτως και ανάποδα την "Γαλατσιώτικη επικράτειά"  Δημάρχου, προς επίρρωση του υπό της μαντάμ Σουσού ρηθέντος "κοιτάτε με γειτόνισσες",

Ίσως συνιστούσε ζήτημα επί προσωπικού, αν  δεν ήταν ο κανόνας του. Να μην απαντάει σε κανένα και πουθενά κρυπτόμενος. Κάτι σαν τα μικρά παιδιά που όταν κάνουν επιλήψιμες πράξεις, κρύβονται για να αποφύγουν τις συνέπειες.

Και πως να μην κρύβεται όταν εγκαλείται για πράξεις και παραλείψεις που συνιστούν λαϊκισμό, φαυλότητα και εμμονή σε νταραβεριτζίδικου και μεταπρατικού χαρακτήρα δοσοληψίες. 

Τι να απαντήσει στους γονείς και τα παιδιά που καθ' υποτροπή πετάει έξω στα ανοιχτα μεσα στο χειμώνα για να νοικιάσει το χώρο. 

Τι να απαντήσει όταν ως άλλος φαρισαίος-υποκριτής, πουλάει ευσέβεια καταπατώντας δημόσιο και δασικό χώρο για να εγκαταστήσει ναϊσκο προς εξυπηρέτηση των παρακείμενων επιχειρήσεων εστίασης.

Και μάλιστα να προαναγγέλλει την νομιμοποίηση της παράνομης φαυλότητας από την ομόσταυλή του κεντρική εξουσία, η οποία με τη σειρά της  με φωτογραφική διάταξη μέσα στη νύχτα ( δουλειές της νύχτας που λέμε), νομιμοποιεί την παρανομία.

 Εύγε λοιπόν στον καταφερτζή και τους πάτρωνές του.

Τι να απαντήσει όταν αδρανοποιεί μηχανήματα και Δημοτικό προσωπικό, προκειμένου να κάνει απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες (κάποιες εξ αυτών εντελώς τυχαία συστάθηκαν ως εταιρείες λίγο πριν τις αναθέσεις) για έργα που τα προηγούμενα χρόνια διεκπεραίωνε με απόλυτη επάρκεια το προσωπικό του Δήμου. ( Π.χ. εορταστικός στολισμός, αποκομιδή κλαδιών  καθαρισμός κάδων κλπ).

Τι να απαντήσει όταν μεθοδεύει την συρρίκνωση των υφιστάμενων ποδοσφαιρικών συλλόγων του Γαλατσίου για να προκύψει χώρος προκειμένου να εξυπηρετήσει ομόσταυλους και αμφιλεγόμενους επαγγελματίες ποδοσφαιροπαράγοντες..

Τι να απαντήσει όταν δίκην Γκρούεζα, συνεχίζει να πληρώνει διά του Δημοτικού ταμείου εργολαβίες για έργα που έχουν ακυρωθεί από τα έργα του ΜΕΤΡΟ που εξελίσσονται.

Τι να απαντήσει όταν δοκιμάζονται τα αντανακλαστικά μας προκειμένου να μη σωριαστούμε από τις πλάκες των πεζοδρομίων που εξέχουν και από τις λακκούβες που χάσκουν ελλείψει πλακών που έχουν από καιρό δραπετεύσει, στη Γαλατσίου και στα στενά, περιοχή για την  οποία έχω προσωπική εικόνα και υφίσταμαι  τις συνέπειες της εγκατάλειψης. 

Επειδή ο καιρός των εκλογών επέρχεται, κάποια στιγμή την ανάγκη φιλοτιμία ποιών ίσως αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις. Ίσως πάλι να θεωρεί ότι έχει εξασφαλισμένη την δημοφιλία που τεχνηέντως καλλιεργεί λαϊκίζοντας ασύστολα και πουλώντας καθρεφτάκια και μακέτες  που παραπέμπουν στο μέλλοντα και πολύ μέλλοντα χρόνο και να συνεχίσει να κρύβεται και να κρύβει τα προβλήματα και την ανεπάρκειά του στον ενεστώτα χρόνο.

Ανεπάρκεια προκλητική με αρνητικές συνέπειες στο βιβλίο της καθημερινότητας των Γαλατσιωτών. Βιβλίο που έχει για εξώφυλλο την φωτογραφία του.

Αγαπητέ μου "πεζοπόρε" 

Σ' ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσες προκειμένου να προχωρήσω στην σύνταξη του συγκεκριμένου πονήματος.

 

Με εκτίμηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

 

Όταν το 1915 ο Βασιλεύς Κων/νος είχε αρρωστήσει βαριά από τυφοειδή πυρετό, είχαν φέρει πλάϊ του στο κρεβάτι την εικόνα της Παναγίας της Τήνου. Ο Κωνσταντίνος, στον οποίο είχαν δώσει την τελευταία Μετάληψη, μόλις που βρήκε τη δύναμη να ασπαστεί την εικόνα προτού χάσει τις αισθήσεις του. Ύστερα από λίγες ώρες ξύπνησε νοιώθοντας καλύτερα και μέσα σε μια εβδομάδα είχε γίνει εντελώς καλά.

(Σημείωση δική μου: Κ α ι  ο  Κ ω ν σ τ α ν τ ί ν ο ς  σ ώ θ η κ ε).

Το 1964,το  αντιτορπιλικό "Σφενδόνη" εστάλει κατεπειγόντως να φέρει την εικόνα που δεν είχε μετακινηθεί από την Τήνο από το 1915. Στον Πειραιά την υποδέχτηκαν όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και όλα τα μέλη της Κυβέρνησης.

Όταν η εικόνα έφτασε στο Τατόϊ ο Βασιλεύς Παύλος ανασηκώθηκε στο κρεβάτι του, έκανε το σταυρό του και την ασπάστηκε.

(Σημείωση δική μου: Κ α ι  ο  Π α ύ λ ο ς  π έ θ α ν ε). 

Το 2015 η εικόνα είχε σταλεί με το θωρηκτό "Αβέρωφ". Την είχαν υποδεχτεί στον Πειραιά σύσσωμη η Ιερά Σύνοδος με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο και σύσσωμη η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Δημ. Γούναρη.

(Σημείωση δική μου; Τώρα γιατί η μεγαλόχαρη έσωσε τον Κωνσταντίνο κι άφησε τον Παύλο να πεθάνει:)

Ίσως γιά τη διαφορά του εκτοπίσματος. Ο "Αβέρωφ" ήταν πλοίο "της γραμμής" δέκα χιλιάδων τόνων, με κανόνια, φιλαρμονική και παράτες και η "Σφενδόνη" πλοίο όχι παραπάνω από το επίπεδο, ανθυποπλοιάρχου ή Πλωτάρχη.

Στα καθ' ημάς Δημοτικά πράγματα και λαμβανομένου υπόψη του μικρού βεληνεκούς του Μαρκοπούλειου Ναϊδρίου στο άλσος, δεν μπορούμε να ευελπιστούμε σε θαύματα. Όση ευσέβεια και να επιδείξει ο ειρημένος και όση κατανυκτική ευλάβεια να επιδείξει  η κα Ζέρβα,

Κατόπιν τούτων έχω να προτείνω στον "ευαγγελιστή"  Μαρκό κάτι τι το μεγαλειώδες, που θα μπορούσε να αναπτερώσει τις ελπίδες μας ως διαχρονικά - από την ίδρυση του Δήμου μας -  Δημαρχόπληκτους Γαλατσιώτες, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το θαυματουργόν ειδικό βάρος μας και να αποκτήσει οντότητα αντάξια των προσευχών προς εκπλήρωση των προσδοκιών μας. 

Προτείνω ο Δήμαρχος μας να πάρει την πρωτοβουλία  να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το μεγαλεπήβολο και μεγαλοπρεπές έργο της συγγενικής του - ιδεολογικά - Εθνικής Κυβερνήσεως της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών που έμεινε στα χαρτιά και  στις δωρεές των 400.000.000 της εποχής που αναζητούνται αλλά ουδέποτε ανευρέθησαν, καταγραφόμενα πλέον ως οριστικώς απολεσθέντα.

Προτείνω λοιπόν ο ειρημένος να τεθεί επικεφαλής της ανεγέρσεως του τάματος του Έθνους στα Τουρκοβούνια  ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

·  Τότε κι εμείς οι ευσεβείς θα μπορούμε να ζητάμε θαύματα για το έρμο και άτυχο  Γαλάτσι μας, αφού η συμμετοχή μας δια του εμβληματικού μας Δημάρχου θα προσλάβει καθοριστική θαυματουργική προτεραιότητα.

 

Γαλάτσι 1η Φλεβάρη - Κουτσοφλέβαρου - 2022

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ:

Οι φιλοτεχνούντες την επικοινωνία του Χιονάτου που φτυαρίζει, παραπέμποντας στην πάλαι ποτέ ρήση του σουσουδισμού " κοιτάτε με γειτόνισσες", ας του εξηγήσουν ότι χρήσιμος και επιτυχημένος CEO* είναι αυτός που αξιοποιεί τις υπηρεσίες και όχι αυτός που τις αδρανοποιεί και τις υποβαθμίζει.

Εκτός εάν η γενική απαξίωση των υπηρεσιών χτίζει το άλλοθι των απευθείας αναθέσεων.

 

*Ετσι αυτοπροσδιορίζεται ο ειρημένος. Δηλαδή μάνατζερ. Και καμαρώνει  γι αυτό ο ερίφης.