Στο θέατρο Σκιών ανάμεσα στις φιγούρες υπάρχει ο πονηρός Καραγκιόζης, υπάρχει και ο γλοιώδης υποταγμένος Χατζηαβάτης.

Μεταξύ αυτών των δύο είναι φανερό ότι ο Καραγκιόζης μέσα στην δική του αναξιοπρέπεια, είναι απείρως αξιοπρεπέστερος του Χατζηαβάτη. 

Ο "Χατζηαβατισμός" είναι επιτομή της υποτέλειας, και της οσφυοκαμπτικής. Είναι η μήτρα από την οποία έχουν προκύψει οι Εφιάλτες της αρχαιότητας, οι Νενέκοι και οι Παπουλάκηδες του 21, είναι οι δοσίλογοι - μαυραγορίτες - ταγματασφαλίτες του 41-44 και είναι οι αμερικανοτσολιάδες της πρόσφατης ιστορίας μας.

 Όλοι αυτοί τηρουμένων των εποχών και των καταστάσεων ένα στόχο έχουν.

Να ενδύονται την λεοντή του ανεξάρτητου αποδεικνύοντας το ακριβώς αντίθετο.

Και δεν έχουν πρόβλημα να καταλήγουν σε συμπεράσματα γενίκευσης (όλοι ίδιοι είναι) που παραπέμπουν στον Γκαιμπελισμό και από την 'αλλη να δίνουν άλλοθι στην δυστοπία που προκαλούν οι διαχειριστές.

Και σε Εθνικό και σε τοπικό επίπεδο.

Εξάλλου, όπως η Κατεχάκη και η Μεσογείων κατά τον περσινό χιονιά δεν ανήκαν στο Ελληνικό κράτος έτσι και η Πάτρα σε τοπικό επίπεδο, είναι προφανώς άλλη επικράτεια

Φιλότιμες και ατυχέστατες οι προσπάθειες στήριξης και με ευτελές περιτύλιγμα το "αμπαλάζ" 

Συνάδουσες λαϊκές ρήσεις:

Θέλει η ( @@@@@) γρια.να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει

Όμοιος στον όμοιο κι κοπριά στα λάχανα

Η τιμή τιμή δεν έχει και χαράς τον που την (έχασε).

Ο αστυφύλαξ όργανο, το μπουζούκι όργανο άρα ο αστυφύλαξ μπουζούκι. ( Αυτό προκύπτει από τα συμφραζόμενα της  τελευταίας ανάρτησης της 17ης Κουτσοφλέβαρου 2023 του καθ΄έξιν βεβαρημένου κατάκοπου και ασθμαίνοντως πεζοπορούντα )

Εν όψει δε των επικείμενων τοπικών εκλογών, υπάρχουν περιθώρια εκβάθυνσης και πέραν του πάτου. 

 

Γiιάννης Κατσώνης του Θανάση

 

ΥΓ.

Παναγιώτης Σκαλούμπακας ,ήταν ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, γνωστός κυρίως για τη βίαιη δράση του ως διοικητής τάγματος επί των στρατευμένων-κρατουμένων στον Οργανισμό Αναμορφωτηρίων Μακρονήσου, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου.

 

Καιρός ήταν να εμφανιστούμε  .Έπρεπε κι εμείς να περάσουμε τις παιδικές ασθένειές μας. Να ξεπεράσουμε  την εσωστρέφεια, τις ομφαλοσκοπήσεις και να  βάλουμε στέρεα θεμέλια στην συλλογικότητά μας.                                                                              
Δεν χαιρόμαστε  που κάποιοι συνοδοιπόροι  δεν άντεξαν  και αποχώρησαν Αντίθετα πιστεύουμε ότι θα ανταμώσουμε ξανά . 
Ξεκινάμε με νέα διάθεση, από τα εύκολα,, τα  ταπεινά αλλά  και  τα πιο προκλητικά.                                    
Γιατί  είναι μία τεράστια πρόκληση αυτό που συμβαίνει στην πόλη μας,  τον τελευταίο καιρό. Άλλωστε, το Γαλάτσι θα μας απασχολεί κυρίως.                                                                                                                                 
Οι «μεγάλοι της πόλης» μπορεί να μην...   ξεπέφτουν σε μικρά θέματα, όπως αυτό που εμείς καταπιανόμαστε . Εμείς ,όχι μόνον  το τολμούμε, αλλά το  θεωρούμε και σημαντικό θέμα.

«Έβραζε το κύμα του Γαρμπή κι ' είμαστε κι δυο σκυφτοί στο χάρτη και είπες πως μια μέρα του Φλεβάρη  σ' άλλους παραλλήλους θα ‘χεις μπει.»

Από το Φλεβάρη του 2022, εδώ κι ένα χρόνο μας λείπεις 

Μας λείπει η παρουσία σου στο πεδίο της ανιδιοτελούς προσφοράς .΄ 

Μας λείπει η αυταπάρνησή σου σε ότι έκανες δική σου υπόθεση.

Μας λείπει η δυνατότητα επίκλησης της δεδομένης συνδρομής σου σε ότι, μα ότι, μπορούσε να μας συμβεί .

Όλοι εμείς που σε ζήσαμε από τα μικρά μας αλλά και οι άλλοι στο διάβα της ζωής σου, είχαμε ανά πάσα στιγμή, κάπου να προστρέχουμε.

Φίλε κι αδερφέ, καλή αντάμωση στην αιωνιότητα

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

 

Ο Μητσοτάκης είναι ένοχος για τις παρακολουθήσεις και υπάρχουν πλείστες όσες αποδείξεις και τεκμήρια.

Σύμφωνα με το σύνταγμα και το νόμο για να παραπεμφθεί και να λογοδοτήσει, πρέπει να υπάρξει στην αμέσως επόμενη βουλή, πλειοψηφία που να τον παραπέμψει.

Κατά τα φαινόμενα, θα υπάρξει και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Αλλά τότε και σύμφωνα πάλι  με το σύνταγμα και το νόμο, τα "εγκλήματα" του Μητσοτάκη παραγράφονται.

Ακόμα και στην περίπτωση που προκύψει πλειοψηφία από τις πρώτες εκλογές, τα αδικήματα του Μητσοτάκη είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Δηλαδή να έχουμε να λέμε χωρίς ουσιαστικό καθαρτήριο αποτέλεσμα.

Και αυτό γιατί το 2019 και σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο που ψήφισε φεύγοντας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κάτι υπολείμματα από τον Καμμένο και την Μεγαλοοικονόμου του Λεβέντη (ο Καμμένος είχε αποχωρήσει ως κόμμα τότε), τα συγκεκριμένα αδικήματα έγιναν πλημμελήματα..   

Όσοι τώρα σκέφτονται ότι αυτός ο νόμος ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεύσει τα σκ@@ά της δικής του διακυβέρνησης, δέον να θεωρηθούν ως εκ του πονηρού.

Είναι μάλλον κάποιοι κακόπιστοι που επιμένουν ότι οι κοκορομαχίες των δύο μονομάχων είναι "μούφα" και στα μεγάλα και ουσιαστικά, πάνε "αγκαζέ".

'Οπως ας πούμε, στο ξεπούλημα του Ελληνικού - στην ενίσχυση της κοινοπραξίας με 105 εκατομμύρια ευρώ για το αεροδρόμιο στο Καστέλι - στον σχεδιασμό της παράδοσης όλης της χώρας στους Αμερικάνους που υλοποίησε η Ν.Δ.- στην εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών που ή Ν.Δ. του Σαμαρά την θεσμοθέτησε για 5 χρόνια και ο Σύριζα την έκανε επ' αόριστο και με την ταρίφα μειωμένη στο ήμισυ από αυτή του Σαμαρά - στους νόμους Κατρούγκαλου ,Αχτσιόγλου,  Βρούτση, Χατζηδάκη που ακόμα πετσοκόβουν συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα - στη σύμπλευση ψηφίζοντας στην ευρωβουλή οδηγίες και στη συνέχεια  στο Ελληνικό δίκαιο, διατάξεις που χαρακτηρίζουν τρομοκρατία τον 'αριστερό ριζοσπαστισμό  και που επομένως νόμιμη τη παρακολούθηση των "τρομοκρατών" που αντιδρούν  στην ιδιωτική παιδεία, υγεία και στην καπιταλιστική οικονομία.

Εδώ, και για την οικονομία του χώρου και του χρόνου, σταματάω.

Γιάννης Κατσώνης του Θανάση

 

Υ.Γ.1  Δεν θα έπρεπε, λέω εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ να έφευγε από τη Βουλή όπως τώρα και να μη ψήφιζε όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά αντιλαϊκά και αντιδραστικά αντάμα με τη Ν.Δ.;

Υ.Γ.2  Την προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε, ήταν όταν προ ημερών ήρθε προς συζήτηση στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας η παρέμβαση του ΚΚΕ για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του από το 2016 έως και σήμερα.

Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ προφασιζόμενος παρατυπίες της πλειοψηφίας, την "έκανε με ελαφρά «πηδηματάκια" για να μην απολογηθεί για την δική του ΕΥΠ. Την ΕΥΠ του Ρουμπάτη.

Γιατί πως να το κάνουμε. Η παρακολούθηση ενός κόμματος και μάλιστα του ΚΚΕ είναι θεσμός. Αντιθεσμικά είναι άλλα κι άλλα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα;

 Υ.Γ.3  Στο εργατικό κέντρο Πάτρας η πολιτική της διεύρυνσης της Προοδευτικής Συμμαχίας έλαβε σάρκα και οστά και οδήγησε σε εκλογική επιτυχία.

Το συνασπισμένο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πήρε την πλειοψηφία και έστειλε στην αντιπολίτευση το ΠΑΜΕ.

Θ ΡΙ Α Μ Β Ο Σ.

Το ίδιο και στα Χανιά με μια διαφορά. Εκεί δεν βρέθηκε εύκαιρος Χρυσαυγίτης και το ψηφοδέλτιο απαρτίστηκε μόνο από ΣΥΡΙΖΑ -Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.. 

Υ.Γ. 4  Μετά από τα παραπάνω και εν όψη των Δημοτικών εκλογών, ένα πελώριο ερώτημα πλανάται στην Γαλατσιώτικη επικράτεια.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου από τον "ακομμάτιστο" νεοδημοκράτη Μαρκόπουλο και προβληματίζεται προκειμένου να συμπράξει ανοιχτά;

Δεν είναι ευκαιρία μετά την συνδικαλιστική συμπόρευση προς υλοποίηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, να ξεκινήσει από το Γαλάτσι και η συμπόρευση στην τοπική (αυτο)διοίκηση προς επέκταση και υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ;

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ, ΡΕ Γ@@@@ΤΟ 



Με τις Δημοτικές εκλογές ante portas, αρχίζουν  δειλά δειλά να σκάνε μύτη οι πρώτοι υποψήφιοι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Βλέπετε, δεν είναι σωστό  να προκαταλάβουν τις επιλογές  των  υποψήφιων Δημάρχων  και Δημοτικών παρατάξεων, άρα δεν μπορούν να το δηλώσουν ακόμα.

Η ξαφνική υπερδραστηριότητά τους όμως στα  social media,προδίδει  την διάθεσή τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό.