e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

Άρκεσε ,για μία ακόμη φορά ,κάποια  δήλωση κάποιου νέου πρόεδρου ερασιτεχνικής ομάδας , γιά να ανάψουν τα τέλια, ότι δήθεν η ΑΕΚ αποφάσισε (!) να εγκαταστήσει τα αθλητικά τμήματά της στο ‘’ ΠΑΛΑΙ ‘’.Το περίεργο  είναι   ότι τα σχετικά δημοσιεύματα μιλάνε για επαφές ΑΕΚ και Δήμου Γαλατσίου και αφήνουν …οσμή συμφωνίας του τελευταίου!                                                                                                                                      

Έτσι, εμείς οι Γαλατσιώτες , γινόμαστε υποκείμενα -   δέκτες πληροφοριών άλλων,κι όχι του αρμόδιου Δημοτικού Συμβουλίου, για το κορυφαίο θέμα της πόλης – περιοχής, όταν μάλιστα ένδεκα ολόκληρα χρόνια διεκδικούμε το αυτονόητο και με πράξεις ,διαβήματα, υπομνήματα, συναυλίες ,ημερίδες, και κάθε είδους διαμαρτυρίες, έχουμε ταυτίσει την ιστορία του ΠΑΛΑΙ  με την ιστορία της πόλης που ζούμε.    

                                                                                                                                                                                     

Στην ιστορία  της πόλης και του ΠΑΛΑΙ εντάσσονται και  οι απροκάλυπτες δεσμεύσεις που έχουν δοθεί από Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και Δημόσιους παράγοντες ότι η εγκατάσταση θα δοθεί στην ασφυκτιούσα νεότητα της περιοχής που στενάζει από απαράδεκτη έλλειψη υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού.                                                                                                                                                                              

Συμπέρασμα :  

  • Κανένας, μέσα η έξω από τη πόλη, δεν  μπορεί να μιλάει και να αποφασίζει για το ‘’ εθνικό ‘’ θέμα της περιοχής, ερήμην της πόλης και του κινήματος                
  • Καμία τοπική θεσμική αρχή μπορεί να ‘’ αγνοεί ‘’ το θέμα και να μη συμπορεύεται με την ευνοική συγκυρία .Τούτο, ανεξάρτητα προεκλογικών αναφορών ,ακόμη και παραλείψεων αναφοράς στο θέμα. Το ‘’ ΠΑΛΑΙ ‘’δεν παρακάμπτεται,δεν εκχωρείται!!!                                                                                                              
  • Ο φύσει και θέσει αρμόδιος Δήμος Γαλατσίου είναι υποχρεωμένος, όχι μόνο να επικαιροποιήσει τη θέση του για το ΠΑΛΑΙ ,αλλά να ορίσει την Δημοτική πολιτική του κάτω από το φως των προσφερόμενων νέων εξελίξεων και να   ηγηθεί της διαχρονικής  προσπάθειας της πόλης για να νοιώσει ,επί τέλους, ο απλός πολίτης  ότι τη μάχη δεν κερδίζουν πάντοτε οι μεγαλοπαράγοντες των  επιχειρήσεων, των Σωματείων ,της διαπλοκής….. 

                                                                                                       

Γαλάτσι 1η Μάη 2015

 Ίκαρος Πετρόπουλος

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Ποτέ δεν θα μηδένιζα τη προσπάθεια ανθρώπων που ασχολούνται και παράγουν  πολιτιστικό έργο είτε σε επίπεδο Δήμου, είτε Συλλόγων, ακόμη και ατομικό. Ούτε, βέβαια ,θα έφθανα στην υπερβολή εκθειάζοντας  ανύπαρκτο η μέτριο έργο.                                                                                                                                    

Όμως ,  όσο αδιάφορος κι αν ήμουνα ,ακόμη κι εχθρός της ΔΡΑΣΗΣ να ήμουνα, δεν θα μπορούσα να μην καταγράψω τις επιδόσεις της Θεατρικής ομάδας του φορέα μας .Πόσο μάλλον αν διεκδικούσα ρόλο μπροστάρη, έστω καταγραφέα τοπικών ειδήσεων, που δυστυχώς δεν είναι πολλές.                                                                      

Η  απάντηση – πρακτική των τοπικών εντύπων  είναι:                                                              

"Βγάλτε ένα δελτίο τύπου να το δημοσιεύσουμε".Το κάνουμε κι αυτό. Όμως δεν συνηθίζουμε να γλείφουμε τα γένια μας,  ούτε μας αρέσει να προβάλλουμε έργο που παράγουμε, αλλά αφορά στη κοινωνία ! Διαχρονικά για την ποιότητα της δουλειάς της θεατρικής ομάδας της ΔΡΑΣΗΣ μιλάει η αθρόα προσέλευση και στήριξη του κόσμου της περιοχής.                                                                                                                                        

Όμως, αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο 5 – 6 Απριλίου στο ΚΝΩΣΟΣ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.  Εδώ μιλάμε για πραγματικό θέατρο .Και πραγματικό θέατρο υψηλών απαιτήσεων,  φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση σε μια περιοχή χωρίς στοιχειώδη υποδομή που οι κρατούντες δεν υποπτεύονται καν το πολύτιμο ρόλο του πολιτισμού.      

                                                                                                 

Στη θεατρική ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ συμπίπτουν ‘’ τρελοί’’ που δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί που τόλμησαν και ανέβασαν ΜΠΡΕΧΤ και μάλιστα τον ‘’ Κύκλο με την Κιμωλία.’ ’Ξέραμε  ότι η  Θεατρική ομάδα μας έχει ένα πολυάριθμο  ακροατήριο που σπεύδει σε κάθε πρόσκλησή της. Όμως τέτοια κοσμοσυρροή δεν την περιμέναμε                                                                                                                

Όλοι νοιώσαμε  ότι με τέτοια στήριξη του κόσμου, συνεχίζουμε , σε ένα δρόμο με  ενδιαφέροντα και πολιτιστικές νίκες .    

                                                                             

Είναι τούτο μία παρόρμηση – εφαλτήριο για ‘’παραπάνω πράγματα ‘.’ Και όλα τούτα οφείλονται και στην εξαιρετική παράσταση αλλά και   στο κόσμο ,το τόσο πολύ κόσμο, που για δύο ημέρες παραγέμισε το ‘’ Kνωσος’’ ( ιδιαίτερα το Σάββατο που απαγοητεύσαμε αρκετούς αναγκαστικά όρθιους πολίτες) .Ένα κόσμο που, καταλάβαινε, επιβράβευε ,ζητούσε ,παρότρυνε .                                                  

Μέσα από τα ποικίλα σχόλια κι εκφράσεις του κόσμου καταλάβαινες:                                                                                          

Προχωρήστε, όπως απόψε αλλά και παραπάνω ακόμη. Μπορείτε. Το θέλουμε κι εμείς !                                                                                                                                          

Το Σάββατο 5.4.15,  από κοντά και την Κυριακή 6.4.15  από απόσταση, ένοιωσα ευτυχισμένος για την 14/ετή θητεία μου στη ΔΡΑΣΗ.

 

ΥΓ,Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Μπουλούτη

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...