e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...

Αθλητικά νέα

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...



Είσαι Έλληνας, είσαι και Γαλατσιώτης!.                                                                                    
Παρακολουθείς, το πολιτικό- δημοτικό γίγνεσθαι τόσο  στο κέντρο της πολιτικής,  αλλά  και στο Γαλάτσι.  
Στο κέντρο της πολιτικής ,προσπαθείς να ερμηνεύσεις τα παράλογα που συμβαίνουν με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη.                                                                
Το 2015 ,ο Τσίπρας ,διάττων τότε αστέρας του  πολιτικού συστήματος, με σαφή προσωπική  υπεροχή  έναντι του Μητσοτάκη, υποσχέθηκε αριστερή πολιτική, ψηφίστηκε  και  ανέλαβε πρωθυπουργός.      
                                                                                                                                                      

Κοντά στα 4 χρόνια, το 2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν άντεξε  και η κυβέρνηση  πέρασε στον Μητσοτάκη. Και, έκτοτε ,  ζούμε το παράδοξο :                        
Ενώ η  εξουσία φθείρει, ενώ   η κυβέρνησή Μητσοτάκη   είναι  βυθισμένη στις αμαρτίες της  ,ο Μητσοτάκης  ,μετά 4 περίπου χρόνια  πρωθυπουργός,  παραμένει δημοσκοπικά  συνεχώς μπροστά από τον Τσίπρα . Η στήριξη που τυγχάνει από τα ΜΜΕ δεν φθάνει για να ερμηνεύσει  αυτό το μη φυσιολογικό, μη αναμενόμενο γεγονός.
Φαίνεται πως ακόμη υφίσταται ένα  υπολογίσιμο ποσοστό  πολιτών ( απογοητευμένων ή όχι ) Που ,πέραν άλλων λόγων (  αριστερή ή συντηρητική πολιτική, αξιοπιστία του αρχηγού...)  , αποφασίζουν  και από την πρόταση  εξουσίας που κάθε κόμμα  προτείνει.                                                                               
Φαίνεται ότι μόνον με την  υποβολή   ρεαλιστικού και συνάμα ριζοσπαστικού προγράμματος που θα αγγίξει τον προβληματισμένο  πολίτη θα  επέλθει    αισθητή αλλαγή στις δημοσκοπήσεις.    
                         
Εδώ προκύπτει το βασανιστικό ερώτημα :
Στις δοσμένες συνθήκες, , είναι εφικτό,  τέτοιο πρόγραμμα;   

Ο Τσίπρας , που  εισπράττει τις συνέπειες της συμβιβαστικής πολικής των μνημονίων που  αποδέχτηκε ,μπορεί ακόμη και να ξαναγίνει  πρωθυπουργός της Ελλάδας, όμως αριστερή πολιτική , χωρίς την αποφασιστική συμμετοχή και στήριξη  μίας  σημαντικής μερίδας συνειδητών   πολιτών  που θα πιστεύουν  σε νέο όραμα δεν θα μπορέσει( η κυβέρνησή του ) να  εφαρμόσει . Και εννοώ πολίτών  ,όχι ψηφοφόρων

Αντίστοιχα,  στο Γαλάτσι, ο Γερμάνος Μελισσουργός,  κουμπάρος ,φίλος και συνεργάτης-του Δήμαρχου Γιώργου Μαρκόπουλου  έχει , από καιρό , αποχωρήσει  από  τον συνδυασμό του Δήμαρχου και πρόσφατα δήλωσε ότι  θα διεκδικήσει την ψήφο των Γαλατσιωτών  για να γίνει δήμαρχος.                                                       
Το βάθος της διαφωνίας του,  το ιδιαίτερο στίγμα του, το διαφορετικό που προτείνει  δεν έχουμε εντοπίσει, παρότι παρακολουθήσαμε την  συνέντευξή του στην τοπική τηλεόραση , στον Μ.Τσουπάκη.                         
Όμως, για να γίνεις δημοφιλέστερος  του νυν Δήμαρχου και να τον εκτοπίσεις από τον θώκο , πέραν των γνωστών ψηφοθηρικών μεθόδων που κατεβάζουν το δημόσιο ήθος, απαιτείται το δικό σου διαφορετικό πρόγραμμα βάσει του οποίου   θα διοικήσεις τον Δήμο..     

 Και εδώ  στα δημοτικά, τα  πράγματα είναι ξεκάθαρα . Δεν αρκεί να  διακηρύξεις ότι θα είσαι καλύτερος διαχειριστής. Οφείλεις να κάνεις γνωστά τα βασικά στοιχεία τη δημοτικής  πολιτικής αναφορικά με την κοινωνία ( συμμετοχή – διαφάνεια ....), τον μηχανισμό  του Δήμου( προσωπικό ..), την κατανομή των  θέσεων ευθύνης ( σε άξιους ή σε κομιστές ψήφων; ).......

Φαίνεται πως για να διώξεις από την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις  τους Μητσοτάκη και Μαρκόπουλο , προϋπόθεση τυγχάνει   το << άλλο >> πρόγραμμα  , το  << διαφορετικό.. >> , που οφείλουν να παρουσιάσουν οι διεκδικούντες  την πρωτιά.                                                            

Τέλος ,αριστερή πολιτική  σημαίνει βαθιές, ριζοσπαστικές τομές και ρήξεις, ενοχλητικές  όχι μόνον στους έχοντες αλλά και σε ευρύτερα  κατεστημένες αντιλήψεις . 
 Ιδιαίτερα στην υπερχρεωμένη χώρα μας, αποτελεί   αφέλεια  να περιμένουμε πραγματική αριστερή πολιτική  και << εθνική ανάκαμψη >> με τις γνωστές απλές  διαχειριστικές πολιτικές,  κάτω από την  εποπτεία των δανειστών. Αυτό που θα βιώνουμε είναι συνεχόμενα πάνω – κάτω, μπρος- πίσω, εξαγγελίες– υποσχέσεις – απογοητεύσεις.....

Εκτός και...

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

.

 

 Σύμφωνα με υπεύθυνη ανακοίνωση  και χωρίς καμία εξήγηση  :
<< Αναβάλλονται λόγω συνθηκών  οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Γαλατσίου  την Τετάρτη - Πέμπτη – Παρασκευή  20/7, 21/7, 22/7,  μέχρι νεωτέρας.  Καμία  αλλαγή  για το παιδικό  φεστιβάλ  << κοιτάζοντας τ αστέρια >> .Αντίστοιχες ακατανόητες αποφάσεις  κλεισίματος του Άλσους << για την προστασία των πολιτών >>  έχουμε ζήσει προ καιρού. 

Φαίνεται πως η σίγουρη   παραμονή στην εξουσία , επιτρέπει  τέτοιες  αψυχολόγητες αποφάσεις;

Αφιερώνεται για προβληματισμό  << το ξέσπασμα της ιατρού  Νεκταρίας Ασημακοπούλου>> που αλίευσα στο διαδίκτυο. Βέβαια, το δημοσίευμα εκτείνεται πολύ πέραν  της συγκεκριμένης απόφασης., αγγίζει την αγωνία του σημερινού προβληματιζόμενους  ανθρώπους για την πορεία των κοινωνών, του κόσμου.

"Καταργήστε τα όλα λοιπόν:

 

"Καταργήστε τα όλα λοιπόν: Πανηγύρια, χορωδίες, συναυλίες, αγκαλιές, φιλιά, πάρτυ, εκκλησία, σχολείο, παιχνίδι, ανεμελιά, αγάπη, συντροφικότητα, στοργή.

Αφήστε τον κόσμο όρθιο στα ΜΜΜ, γιατί ως γνωστόν μόνο από τους καθιστούς κολλάει...

Ανοίχτε τα σύνορα όμως, για να έχουμε τουρισμό, αλλά μην επιδοτήσετε τον εσωτερικό τουρισμό, γιατί δεν περισσέψαν λεφτά από τις ζαρντινιέρες!!!

Μη μιλάτε για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μη μιλάτε για το ρόλο της διατροφής, μη μιλάτε για τίποτα θετικό και ρεαλιστικό και έμπρακτο.

Τρομοκρατήστε τους όλους μέχρι θανάτου.

Μέχρι οριστικής απεμπόλισης κάθε κατοχυρωμένου συνταγματικού δικαιώματος.

Ψωνίστε online, πηδηχτείτε online, εργαστείτε online, ζήστε online, ψοφήστε online, βάλτε μάσκες και στο σεξ.

Αφήστε τους αγαπητοί σοφοί συνάδελφοι και ειδήμονες άρρωστους, ψυχή τε και σώματι, αλλά αφήστε τους ζωντανούς να ζήσουν στα αλήθεια.

Με λογική και προφύλαξη, γιατί κανείς λογικός δεν υποτίμησε το πρόβλημα.

Έχουμε ξεχάσει πια την ιατρική που διδαχτήκαμε…

 -  Παγκόσμια ξεπαστρεύει ο διαβήτης, αλλά δεν είδα να απαγορευτεί η ζάχαρη.

 -  Παγκόσμια ξεπαστρεύει ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά, αλλά δεν είδα να απαγορευτούν τα συντηρητικά και οι επικίνδυνες ουσίες στις τροφές.

 -  Παγκόσμια ξεπαστρεύει η ελονοσία, αλλά δεν είδα να χρηματοδοτηθούν προγράμματα μείωσης των κουνουπιών.

 -  Παγκόσμια ξεπαστρεύουν τα stress related diseases, αλλά ο κόσμος δουλεύει όλο και περισσότερο και είναι όλο και πιο χρεωμένος.

Σας σιχάθηκα κι εσάς και τις στρατηγικές σας για την υγεία και τις περγαμηνές σας και τις κατευθυντήριες οδηγίες σας και τον πανικό για τη ζωούλα σας.

Σας σιχάθηκα γιατί είστε υποκριτές.

Γιατί αν θέλατε πραγματικά δημόσια υγεία:

-  Θα ενισχύατε ουσιαστικά την Α΄ Βάθμια περίθαλψη και τότε δε θα χρειαζάσασταν ΜΕΘ.

-  Θα διαγράφατε τα χρέη των αναξιοπαθούντων.

-  Θα αμβλύνατε τις κοινωνικές ανισότητες.

-  Θα κάνατε πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, όχι για φόβο, αλλά για φρούτα και λαχανικά.

-  Θα κάνατε Αγωγή Υγείας στα σχολεία.

-  Θα κρατάγατε τα σχολεία ανοικτά περισσότερες ώρες ώστε να μη χρειάζεται να παραλαμβάνουν τα παιδιά οι παππούδες.

-  Θα επιδοτούσατε μειωμένο ωράριο στις μανάδες ή και εντελώς τη μητρότητα, για να τρώνε σωστά τα παιδιά και να μη φορτώνονται στους ευπαθείς παππούδες.

-  Θα επιδοτούσατε τη βιολογική διατροφή.

-  Θα κάνατε ασύμφορη την ανθυγιεινή διατροφή.>>

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...