e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

Πρώτες μετά τις εκλογές ημέρες

Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ .Ψήφισα ,όμως, ΣΥΡΙΖΑ .  Έτσι έκρινα ότι πρέπει να κάνω, παρά την έμφυτη αριστερότερη ροπή μου. Ήταν από τις λίγες φορές που πήγα στη κάλπη με ειλημμένη απόφαση.Τώρα, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, νοιώθω καλά με αυτά που είδα και άκουσα από τα νέα δημόσια πρόσωπα ‘’ . Χάλασα ‘’λίγο από τις δηλώσεις Τσίπρα την  Κυριακή το βράδυ ,μετά το αποτέλεσμα.Τις βρήκα αναντίστοιχες με τη στιγμή. Είναι ,όμως, κάτι δευτερεύον.                                                                      

Για τα υπόλοιπα , τόσο από την ορκομωσία   , όσο από τις δηλώσεις στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, από τις παραλαβές των Υπουργείων και τις πρώτες κυβερνητικές κινήσεις , αισθάνομαι καλά. Δεν τα φανταζόμουν καλύτερα. Έχουν άρωμα εμπιστοσύνης, προετοιμασμένων κινήσεων και εθνικής αξιοπρέπειας. Τι παραπάνω θα περίμενε κανένας από μία κυβέρνηση αριστεράς ,που προήλθε από κοινοβουλευτικές εκλογές και  υποχρεωτικά  συνεργάζεται  με ‘’ μη αριστερούς’;

Με δεδομένο ότι η όποια κοινωνική δραστηριότητά μου, χαρακτηρίζεται από ,χωρίς ιδεολογικά προαπαιτούμενα, συγκλίσεις, χωρίς βέβαια ποτέ να  κρύψω   τη ‘’ ταυτότητά’’ μου ( δεν θα το έκανα ποτέ ), η  συμφωνία με τους ΑΝΕΛΛ  και η ταχύτητα της επίτευξής της δεν με εξέπληξε, ούτε με ενόχλησε ,γιατί φαινόταν δεδομένη, μετά τη δεδομένη πεισματική άρνηση μιάς χαλαρότερης έστω πολιτικής θέσης των ‘’ πολύ αριστερών’’ δυνάμεων της χώρας.  Άλλωστε, ποτέ δεν συμβιβάστηκα με την θέση ότι ο διεθνισμός οδηγεί στην ακύρωση του πατριωτισμού που χαρακτηρίζει τους ΑΝΕΛ που οπωσδήποτε κουβαλάνε δεξιά κουλτούρα. Πάντα πίστευα ότι ο πατριωτισμός έχει αριστερό περιεχόμενο  όταν εκδηλώνεται κάτω από αριστερό ηγεμονισμό. Και ακόμη ως στοιχείο μπορεί να φέρνει σε σύγκλιση αριστερούς και μη αριστερούς, όπως έχει συμβεί σε κρίσιμες εθνικές στιγμές, όπως  τούτες  που περνάμε. Έτσι ,άλλωστε, γίνονται  οσμώσεις, έτσι κάνουν προοδευτικά  βήματα οι κοινωνίες.

Γιατί αποκαλύπτω τα συναισθήματά μου;Όχι μόνο γιατί  στη φάση αυτή, διακρίνω στη στάση,  στη συμπεριφορά και στα πρώτα  λόγια ειλικρίνεια που γίνεται κραυγαλέα σε σύγκριση  με ότι δέσποζε προηγούμενα στο κυβερνητικό βίο. Υπάρχει ένας ακόμη ισχυρότερος λόγος που συμπυκνώνεται στο ερώτημα:                                              

Αν αυτή η κυβέρνηση δεν πετύχει η  καταρρεύσει τι θα ακολουθήσει; Κάποιοι ,‘’ πολύ αριστεροί ‘, πιστεύουν ότι τότε  θα δικαιωθούν ακόμη περισσότερο .Τι δικαίωση, όμως, θα είναι από ένα λαό σε απείρως χειρότερη θέση απ αυτή που τον άφησαν τα μνημόνια και οι Τρόικες 2010 -2014, δηλαδή  με πολύ χαμηλότερο ηθικό και αντιστάσεις, εύκολη πλέον λεία στον ολοκληρωτισμό ,στον εξανδραποδισμό;                                                                                                                               Είναι,  όντως, ιστορικές οι στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός της !

Του  Ίκαρου Πετρόπουλου

28.1.2014 

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

 

Ο Στέργιος Θεοδωρίδης, ελεύθερος επαγγελματίας στο Γαλάτσι και υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας έστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον Εμπορικό Σύλλογο Γαλατσίου – Λαμπρινής με θέμα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις οφειλές στον ΟΑΕΕ και τα κόκκινα δάνεια.

Ακολουθεί η Επιστολή:

Θέμα: Για να βγει η θηλιά των χρεών από τις μικρές επιχειρήσεις

Κε Πρόεδρε

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με τη ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, ως ένας από εσάς, σας απευθύνω την παρούσα επιστολή για τα δύο σημαντικότερα  προβλήματα που «ταλανίζουν» όλες τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτά είναι οι οφειλές στον ΟΑΕΕ και τα κόκκινα δάνεια. 

Με την ιδιότητά μου ως λογιστής, καθώς συνεργάζομαι με πολλούς από εσάς, αλλά και ο ίδιος προσωπικά ως επαγγελματίας διαπιστώνω ότι τα δύο αυτά θέματα βρίσκονται καθημερινά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εκπροσωπώ, θεωρώντας ότι πρέπει να στηριχτούν οι δοκιμαζόμενες από τις εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές μικρές επιχειρήσεις της χώρας έχει ήδη καταθέσει σχετική Πρόταση Νόμου με θέμα: Ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ  και λοιπών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων. Επιπλέον, στις 25/11 κατέθεσαν βουλευτές του τροπολογία σε συνέχεια της προηγούμενης Πρότασης Νόμου.

Τέλος, στην 47η Ετήσια συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέθεσε αναλυτικά τις προτάσεις μας για τα βασικά προβλήματα των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΟΑΕΕ, κόκκινα δάνεια, ρευστότητα, φορολογικό κλπ).

Παρακάτω επιγραμματικά παρουσιάζονται κάποια βασικά σημεία των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. 

Για τον O.A.E.E.

• Ρύθμιση του συνολικού ποσού της οφειλής σε 84 μηνιαίες δόσεις, ενώ το ετήσιο σύνολο των καταβολών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη. Σε περίπτωση υπέρβασης του 20%, οι δόσεις επεκτείνονται αναλογικά μέχρι την εξάλειψη της υπέρβασης. 

• Τα ήδη βεβαιωμένα πρόστιμα και προσαυξήσεις περιορίζονται και δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 30% του αρχικώς οφειλόμενου κεφαλαίου. 

• Αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κάθε μορφής που έχουν ασκηθεί ή απειλούνται κατά του οφειλέτη από τις ισχύουσες διατάξεις, από τον χρόνο υποβολής της αίτησης ρύθμισης μέχρι την ολοκλήρωση της ρύθμισης.

• Σε περίπτωση αποδεδειγμένου μηδενικού εισοδήματος κατά τους τελευταίους 12 μήνες μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, αναστέλλονται το σύνολο των εισπρακτικών μέτρων και διώξεων κατά του οφειλέτη για περίοδο 12 μηνών μετά την πάροδο των οποίων υπάγεται στην ρύθμιση. 

• Την κατάργηση του χαρακτηρισμού του ποινικού αδικήματος της μη πληρωμής χρεών προς το δημόσιο ως διαρκούς και την εισαγωγή ως νέου λόγου για τη δυνατότητα του δικαστηρίου να κρίνει την πράξη ατιμώρητη, την αντικειμενική και ανυπαίτια αδυναμία πληρωμής 

• Για μεταβατικό διάστημα (έως 2017) δίνεται η δυνατότητα για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης.

• Δίνεται το δικαίωμα για παροχές ασθένειας σε όσους έχουν καταβάλει δύο τουλάχιστον μηνιαίες εισφορές (50 ένσημα). Το δικαίωμα αυτό αφορά και όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.

• Επεξεργασία σχεδίου αποκατάστασης για όσους ασφαλισμένους πραγματοποίησαν αποδεδειγμένα κατά την περίοδο που δεν είχαν θεωρημένο βιβλιάριο ασθένειας, ιδιωτικές δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

• Τέλος στην ποινικοποίηση των οφειλών προς ΟΑΕΕ σύμφωνα με νόμο του (1967) αφού πρόκειται για αυτασφάλιση και όχι για εργοδοτικές εισφορές.

• Συνταξιοδότηση για κύριες οφειλές στις 50.000 αντί για 20.000, σε όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

 

Για  τα “κόκκινα” δάνεια 

• Eπ’ αόριστο παράταση της αναστολής στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αξίας έως 300.000€, καθώς και νομοθετική απαγόρευση πώλησης ή εκχώρησης σε μη αναγνωρισμένους τραπεζικούς οργανισμούς ή επιχειρήσεις δικαιωμάτων δανειακών συμβάσεων και εμπραγμάτων ασφαλειών. 

• Συστήνεται δημόσιος ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους όχι ως μία «κακή τράπεζα», αλλά, ως διαχειριστή κάθε τύπου ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες και ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων ρυθμίσεων.

• Ο φορέας αυτός θα διαχειρίζεται, όπου υπάρχουν, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δανειολήπτη σε τράπεζες και θα βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασία με τις Ειδικές Επιτροπές εξώδικου διακανονισμού για χρέη προς το Δημόσιο και με ασφαλιστικά ταμεία για χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς, ώστε να υπάρχει συνολική εικόνα των βαρών και άρα των διευκολύνσεων του κάθε δανειολήπτη.

• «Νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» η οποία θα περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες  είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και, ως γενική αρχή, την αναπροσαρμογή των οφειλών έτσι ώστε η συνολική εξυπηρέτησή οφειλών σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς να μην ξεπερνά το 1/3 του εισοδήματος του δανειολήπτη.

Περαιτέρω σκέψεις σας και προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες αφού η αγωνία μας είναι κοινή για τη βιωσιμότητα και στήριξη των δραστηριοτήτων μας ως επαγγελματίες ή/και αυτοαπασχολούμενοι, καθώς οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα προσθέσει νέα αδιέξοδα, νέους ανέργους και απόγνωση σε όλους μας.

 

Στέργιος Θεοδωρίδης

Λογιστής

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας

 

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...