e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

Η Σόφη Παπαδόγιαννη είναι Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Εκπαιδευτικός και Υποψήφια Βουλευτής στις  εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στη Β' Αθηνών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δήμο Ζωγράφου, με καταγωγή από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας.Σήμερα ζει με την οικογένειά της στο Γαλάτσι. 

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο της Λειψίας και εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, αρχικά από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και στη συνέχεια του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Επί σειρά ετών ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.

Η Σόφη Παπαδόγιαννη ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του 2014.

 

 

Σόφη Παπαδόγιαννη: Ο λαός πρωταγωνιστής της πολιτικής ανατροπής, αλλά και της επόμενης μέρας

 

1) Έχουμε ζήσει πολλές αναμετρήσεις. Θα έλεγα όμως ότι αυτή η αναμέτρηση είναι μοναδική. Έχει να κάνει με το πολιτικό κλίμα και τα μηνύματα που έρχονται από τις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και τους χώρους δουλειάς. Αυτό που ακούς παντού είναι "να φύγουν αυτοί που διέλυσαν τις ζωές μας". Ο κόσμος θέλει να απαλλαγεί επιτέλους από τα Μνημόνια και την ξένη κηδεμονία. Αναζητά θετική πρόταση και στρέφεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η οργή και η αγανάκτηση, για εκείνους που ευθύνονται για τα δεινά που έχει υποστεί, γίνεται ελπίδα και παρότρυνση: "Δεν μπορείτε να αποτύχετε. Μην μας διαψεύσετε κι εσείς".

 

Είναι η κραυγή προσδοκίας και αγωνίας του λαϊκού κόσμου, που έχει εξαπατηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κραυγή που γιγαντώνει το αίσθημα ευθύνης, το πείσμα, την αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε. Βασική λοιπόν προτεραιότητα για μένα είναι να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε, να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο, να τον αναδείξουμε πρωταγωνιστή της πολιτικής ανατροπής στις 25 Ιανουαρίου, αλλά και την επόμενη μέρα, όταν στην χώρα μας θα έχουμε για πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς.

 

2) Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι τα πρώτα μέτρα που θα πάρει θα είναι μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, μέτρα για την ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας, μέτρα για την ανακούφιση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων, μέτρα για την ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής και πρωτοβουλίας. Η διαφορά να φανεί από την αρχή. Οι συμβολισμοί έχουν τη σημασία τους. Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές, να εκπέμψει ξανά η ΕΡΤ.

Χρειάζεται άμεσα η νέα κυβέρνηση να ανακοινώσει το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και να θέσει τέρμα στις ομαδικές απολύσεις. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει διαφορετικά δείγματα γραφής. Να αναδείξει ότι προτεραιότητά της είναι η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Από τη πρώτη στιγμή πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ενεργό λαϊκή στήριξη στον δύσκολο δρόμο για την κοινωνική, οικονομική, δημοκρατική ανασυγκρότηση του τόπου.

 

3) Ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας έχω μέρος της συλλογικής ευθύνης για τα θετικά και τα αρνητικά της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μιας πορείας που ο κόσμος την έχει πλέον ταυτίσει με την πορεία και την προοπτική της ίδιας της χώρας και με τις προσδοκίες του για μια ζωή με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένουμε με βεβαιότητα ότι ο κόσμος θα την επιβραβεύσει στις εκλογές, θα μοιάζει εγωιστικό αν σήμερα σταθούμε στην προσωπική προσφορά του κάθε στελέχους του κόμματος.

Στον τομέα λειτουργίας και ανάπτυξης του κόμματος για τον οποίο έχω ευθύνη, θεωρώ ότι είναι μια δύσκολη και κατ' εξοχήν συλλογική υπόθεση αφού ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχηθεί πολιτικά, οργανωτικά και κινηματικά στις ιστορικών διαστάσεων προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει. Οι προσπάθειες για ένα κόμμα συλλογικό, δημοκρατικό, ισχυρό, για ένα κόμμα των μελών του, πρέπει να είναι διαρκείς, γιατί αποτελεί βασικό παράγοντα υποστήριξης του προγράμματος της κυβέρνησης που ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκροτήσει.

Διανύουμε μια ιστορική περίοδο όπου μια ακόμα μνημονιακή κυβέρνηση πέφτει. Μια ακόμα «κυβέρνηση» υπό το βάρος των ανομημάτων που διέπραξε σε βάρος του λαού και της χώρας αδυνατεί να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.  Ανομήματα που η πόλη μας, το Γαλάτσι, τα ένοιωσε καλά στο πετσί της όπως και όλη η χώρα. Τα κλειστά μαγαζιά στην αγορά της πόλης οι νέοι που εγκαταλείπουν το Γαλάτσι για το εξωτερικό  είναι μια πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μας. Οι άστεγοι, η μεγάλη ανεργία και οι αυτοκτονίες στην πόλη μας ο μεγάλος φόρος τιμής που πλήρωσε το Γαλάτσι αυτά τα χρόνια των μνημονίων.

Αυτό το γκρίζο τοπίο στην πόλη μας και στη χώρα τελειώνει. Στις εκλογές της 25 Γενάρη, εκλογές με πρωτόγνωρη διεθνή εμβέλεια, σταματάμε τις ασέλγειες που επιχείρησαν  πάνω στις ζωές μας και στη χώρα τρόϊκες και μνημόνια.

Στις 25 Γενάρη η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει δρόμο στην ελπίδα, για την έξοδο της χώρας από το βαθύ χαντάκι, που την έχουν ρίξει επιτροπείες, υποτέλειες και καταναγκασμοί, σε ένα ξέφωτο… όπου ως κοινωνία και ως άνθρωποι, με βαθύ το αίσθημα της κοινής μοίρας, θα μπορέσουμε σταθούμε όρθιοι και να υφάνουμε την μοίρα μας…. μια διαφορετική μοίρα.

Μπροστά μας ανοίγεται ένας δρόμος ελπίδας, δημιουργίας που θα είναι ταυτόχρονα ένας δρόμος ρήξεων και ανατροπών μπροστά στις αφόρητες πιέσεις που θα ασκηθούν για «μια μη καθαρή λύση», για «να τηρηθούν τα συμφωνημένα» . 

Είμαστε έτοιμοι, αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε με τον αγωνιζόμενο λαό στο προσκήνιο διαπνεόμενοι από βαθιά πίστη  ότι μπορούμε και πατώντας πάνω στα αξιακά φορτία της ιστορίας και των αγώνων του λαού μας. Η ελπίδα έρχεται.

 

Στέργιος Θεοδωρίδης

Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών.

Γραφείο: Αγ. Γλυκερίας11-Γαλάτσι

τηλ.210 2130208-6944 723 421

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook.com/theodoridisst

 

- Από τα εγκαίνια της συλλογής "Εν Πόντω" του Στέργιου Θεοδωρίδη   στο Μουσείο Μπενάκη.

 Απρίλιος 2014

Συνέντευξη στην Αυγή

http://www.avgi.gr/article/2231637/-en-ponto-psifides-enos-politismikou-mosaikou

 

 

- "Νέα κατοχή, Νέα αντίσταση"

Εκδήλωση με τον αειθαλή Μανώλη Γλέζο στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο "Αμπάριζα" στο Γαλάτσι. Μάρτιος 2012

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...