e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

Τώρα που ‘’ παίζουν’’ οι ανέξοδες  και απραγματοποίητες ευχές ,σκέφθηκα να μιλήσω ( γράψω ) για το ΠΑΛΑΙ που, ως γνωστό, αποτελεί κορυφαίο θέμα της πόλης και της περιοχής. Άλλωστε, αυτά που έχουν ‘’ γραφτεί ‘’το τελευταίο καιρό ,όπως σχετική ανάρτηση στο e -galatsi, καθιστά το θέμα άκρως επίκαιρο. Με σεβασμό πάντως στο κλίμα το γιορταστικό θα αποφύγω ενοχλητική κριτική ,όχι όμως αλήθειες. Πιο συγκεκριμένα :

1.Η διαδικασία του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ  για παραχώρηση της ολυμπιακής  εγκατάστασης Γαλατσίου σε ιδιώτη έληξε χωρίς αποτέλεσμα  ( άγονος διαγωνισμός ).

2. Το γεγονός του άγονου διαγωνισμού για το ΠΑΛΑΙ δεν δικαιολογεί εφησυχασμό. Τα 90 στρέμματα μαζί με την εγκατάσταση και οι προσφερόμενες δυνατότητες πάρκινγκ ,φωτοβολταϊκών κλπ δίνουν υπεραξία,που δεν αφήνει αδιάφορους τους ‘’ επενδυτές ‘’ οι οποίοι δεν σκέπτονται μόνο το σήμερα όσο, κυρίως, το αύριο.

3. Θα ήταν σφόδρα καλοπροαίρετο να αποδεχθεί κανένας ότι η ιστορία του ΜΕTRO είναι, όπως μας την παρουσίασε ο Υπουργός Χρυσοχοϊδης (Γραμμή Νο 4 αντί U2 ,χρηματοδότηση, σταθμοί μετεπιβίβασης, πάρκινγκ…) και ότι η σύνδεση με Περισσό και Νερατζιώτισσα ,έστω σε επόμενη φάση, δεν θα επηρεάσει την …απόδοση της επένδυσης στο ΠΑΛΑΙ. Οι ‘’επενδυτές’’ βλέπουν… μακρύτερα!

4. Η εκτίμηση ότι η τύχη της εγκατάστασης μπορεί  να σηματοδοτηθεί  σήμερα είναι ρεαλιστική. Ποτέ οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκότερες. Για πρώτη φορά στα δέκα χρόνια έχουν πάρει θετική στάση υπέρ των θέσεών  μας, πέραν του Δήμου Ν.Ιωνίας που έχει σταθερή θέση διαρκείας ,η Ε’ Δημοτική κοινότητα (ομόφωνη απόφαση), ο Δήμος Αθηναίων (απόφαση του Δ/κού Συμβουλίου )και η Περιφέρεια Αττικής που όχι μόνο συμφωνεί, αλλά αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δημιουργεί γεγονότα.

5. Οι συσκέψεις των Δήμων Γαλατσίου,Ν.Ιωνίας και Αθηναίων και ‘’ Κίνησης φορέων και πολιτών ‘’ στην έδρα της Περιφέρειας, η κοινή επίσκεψή τους στο ΤΑΙΠΕΔ πριν την εκπνοή της ημερομηνίας του διαγωνισμού, η παρέμβαση για το άνοιγμα της εγκατάστασης ώστε να διαπιστωθεί η κατάστασή της ( πραγματοποιήθηκε στις 17.12.14 ) δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής. 

6.Τι χρειάζεται τώρα; Ο αρμοδιότερος όλων, ο Δήμος Γαλατσίου, να αναλάβει πρωτοβουλία αξιοποίησης της ευνοϊκής συγκυρίας ,να διαμορφώσει’’ πολιτική πόλης ‘’ επενδυμένης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ανοίγματος στη κοινωνία ,να ζητήσει από το Ε.Μ.Π.τα πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία για το ΠΑΛΑΙ και στο πλαίσιο Διαδημοτικής συνεργασίας να αναζητήσει, μαζί με τη Περιφέρεια, τον τρόπο  χρηματοδότηση μελέτης έγκυρης ( Ε.Μ.Π.).

7. Σκόπιμο είναι να  διευκρινισθεί ότι μελέτη που θα εκπονηθεί  από κάποιους ειδικούς που θα εργαστούν ‘’ ερήμην’’ των θέσεων της Περιφέρειας – Δήμων – κινήματος, με μοναδικό κριτήριο το ’’ κόστος συντήρησης’’ δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει.  Καμία μελέτη δεν ανατίθεται (και δεν αμείβεται) ’’ εν λευκώ’’, αλλά στη βάση συγκεκριμένων ερωτημάτων και ανάλογης κατεύθυνσης.

8. Τέλος πέραν της επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού, σαφές είναι ότι το θέμα ΠΑΛΑΙ δεν πρόκειται να περιέλθει σε φάση ύπνωσης. Αντικειμενικά το θέμα έχει ανοίξει . Ενδεχόμενα  θα εκδηλωθούν  διαφορές. Όμως , στο Γαλάτσι δεν πρόκειται να γίνει ‘’ της Φιλαδέλφειας’’ η ‘’της Α.Ε.Κ’’.

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

Του Βασίλη Πολυχρόνη

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου αυτός που ανέδειξε το σκάνδαλο των Wikileaks(Τζούλιαν Ασάνζ)ζει έγκλειστος σε μια πρεσβεία για να μη συλληφθεί για κατασκοπεία,ενώ οι πρωταίτιοι του πολέμου λογαριάζονται ως σωτήρες και ήρωες!

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου αυτός που κατάγγειλε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ(Έντουαρντ Σνόουντεν)είναι αναγκασμένος να ζει σε μια άλλη χώρα ζητώντας πολιτικό άσυλο γιατί κατηγορείται στη χώρα του για κατασκοπεία,ενώ οι πρωταίτιοι του σκανδάλου λογίζονται ως...πλανητάρχες!

Ζούμε σε μια ήπειρο(Ευρώπη)όπου αυτός που ανακάλυψε τις μυστικές δοσοληψίες μεταξύ τραπεζών και μεγαλοκαταθετών(Ερβέ Φαλτσιανί)έμεινε κάμποσα χρόνια φυλακή για οικονομική κατασκοπεία,την ίδια ώρα που οι τραπεζίτες είναι υπεράνω κυβερνήσεων και λαών!

Ζούμε σε μια Ένωση Κρατών(Ε.Ε.)όπου αυτός που αποκάλυψε μυστικές οικονομικές συμφωνίες μεταξύ του πρωθυπουργού ενός κράτους και ισχυρών οικονομικών παραγόντων από άλλα κράτη διώκεται ως κατάσκοπος,ενώ ο πρωταίτιος του σκανδάλου έγινε Πρόεδρος της Κομισιόν!

Ζούμε σε μια χώρα που στικάκια μεγαλοφοροφυγάδων κάνουν τσάρκα σε διάφορα γραφεία και χάνονται και ο ένας από τους ηθικούς αυτουργούς είναι Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όπου αγαπησιάρικα DVD κυβερνητικών αξιωματούχων πωλούνται σε εφημερίδες και γίνονται "πρώτο θέμα" και ο. κομιστής χαίρει εμπιστοσύνης και σακουλών με αδήλωτα ευρώ,όπου καταγγέλλονται έκνομες πράξεις(δωροδοκίες)με σκοπό τη διαμόρφωση της...συμφέρουσας πολιτικής κατάστασης και...δεν τρέχει κάστανο,όπου ο καταγγέλλων θεωρείται...κατηγορούμενος και που,τέλος,επικρατεί...το δόγμα Καμπουράκη("σου έδωσαν 3 εκ. και δεν τα πήρες"?)

Αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε,σε αυτόν τον κόσμο θέλουμε να ζούμε,αυτόν τον κόσμο θα αφήσουμε στα παιδιά μας?Αν ναι,είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!!

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...