e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Αθλητικά νέα

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

Του  Ίκαρου Πετρόπουλου                                     

Αλήθεια, πως προσέρχεσαι σε μία συγκέντρωση όπου ο εισηγητής(Γιάννης Μπαλάφας) δεν σου  είναι ασυμπαθής, οι δε διοργανωτές είναι συμπολίτες γνωστοί, φίλοι που αισθάνεσαι τη φιλική τους προδιάθεση;          

Βγάζεις και καταθέτεις όλα τα διλήμματα – ερωτηματικά που σε βασανίζουν, έστω κι αν δυσαρεστήσεις, έστω κι αν χαρακτηρισθείς;  

Αν δεν το κάνεις αυτό ,τότε τι έννοια έχει η ανταπόκρισή σου στο κάλεσμα;Με τη σκέψη λοιπόν ότι στη συγκέντρωση υπάρχουν πιο ενημερωμένοι άνθρωποι για να σε φωτίσουν προσέρχεσαι και ρωτάς:‘’ Σύντροφοι,  πως συμβιβάζονται οι παρακάτω  φράσεις - κλειδιά , που συνιστούν κυρίαρχες θέσεις της κυβερνητικής πολιτικής, ήτοι:

 ‘’ έντιμος συμβιβασμός ‘’, ‘’ κόκκινες γραμμές ‘’ ’’ όχι ρήξη ‘’ ‘’Η εντολή που έχω λάβει είναι μέσα στο Ευρώ ‘’’’ θα έχουμε συμφωνία ‘’ ‘’ Δημοψήφισμα ‘’ κ.λ.π.

Έχουν μεταξύ τους συνάφεια τα παραπάνω ; Δεν έχουν έντονο το στοιχείο της αντίφασης, του αδιεξόδου; Δεν αποφεύγεις βέβαια και σχολιάζεις, σε χαμηλούς τόνους, την αναδιοργάνωση ( ; ) της διαπραγματευτικής ομάδας με τους δανειστές ( Βαρουφάκης , Τσακαλώτος ….). Στέκεσαι και στον εκκωφαντικό ενικό του πρωθυπουργού στην συνέντευξη στον Χατζηνικολάου.  ’’Δεν θα έχω άλλη επιλογή ’’   ‘’Θα κάνω δημοψήφισμα’’ ‘’                                                                                                       

Και επειδή νιώθεις ότι δεν είπες τίποτα δικό σου, αμολάς ένα ακόμη καταλυτικό ερώτημα :

Διανοείσθε την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος ,έστω κι αν το έχει κερδίσει η κυβέρνηση; 

Τέλος,ατενίζοντας τον Γιάννη Μπαλάφα που υπομονετικά προσέρχονταν και παρακολουθούσε αμίλητος τις συνεδριάσσεις στο Δημαρχείο της ‘’ Κίνησης φορέων και πολιτών Γαλατσίου Ν.Ιωνίας και Ε΄Δημοτικής Κοινότητας για την διάσωση του παλαί‘’ τον ρωτάς:  ‘ Τι κάνουμε τώρα σύντροφε;

Του εξομολογείσαι ότι, τώρα,  3,5 μήνες μετά τις εκλογές, όταν αρκετοί συνοδοιπόροι μας για το Παλαι βρίσκονται σε υπουργικές θέσεις, η ακινησία για το θέμα αποτελεί και κόλαφο για τους Γαλατσιώτες που είχαν ενεργοποιηθεί και επιμένουν να παραμένουν ενεργοί. 

Και ο Δήμος τι κάνει για το ΠΑΛΑΙ ; σε αιφνιδιάζει

Η πρόχειρη ανταπάντηση ήταν: ΄’ότι κάνει ο  ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, κάνει  και αναπόφευκτα  κεντρικά.                        

Δηλαδή τίποτα!                    

………Συνεχίζεται

 

YΓ. Ο Γιάννης Μπαλάφας είναι βουλευτής Β' Αθηνών του Σύριζα και Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

Άρκεσε ,για μία ακόμη φορά ,κάποια  δήλωση κάποιου νέου πρόεδρου ερασιτεχνικής ομάδας , γιά να ανάψουν τα τέλια, ότι δήθεν η ΑΕΚ αποφάσισε (!) να εγκαταστήσει τα αθλητικά τμήματά της στο ‘’ ΠΑΛΑΙ ‘’.Το περίεργο  είναι   ότι τα σχετικά δημοσιεύματα μιλάνε για επαφές ΑΕΚ και Δήμου Γαλατσίου και αφήνουν …οσμή συμφωνίας του τελευταίου!                                                                                                                                      

Έτσι, εμείς οι Γαλατσιώτες , γινόμαστε υποκείμενα -   δέκτες πληροφοριών άλλων,κι όχι του αρμόδιου Δημοτικού Συμβουλίου, για το κορυφαίο θέμα της πόλης – περιοχής, όταν μάλιστα ένδεκα ολόκληρα χρόνια διεκδικούμε το αυτονόητο και με πράξεις ,διαβήματα, υπομνήματα, συναυλίες ,ημερίδες, και κάθε είδους διαμαρτυρίες, έχουμε ταυτίσει την ιστορία του ΠΑΛΑΙ  με την ιστορία της πόλης που ζούμε.    

                                                                                                                                                                                     

Στην ιστορία  της πόλης και του ΠΑΛΑΙ εντάσσονται και  οι απροκάλυπτες δεσμεύσεις που έχουν δοθεί από Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και Δημόσιους παράγοντες ότι η εγκατάσταση θα δοθεί στην ασφυκτιούσα νεότητα της περιοχής που στενάζει από απαράδεκτη έλλειψη υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού.                                                                                                                                                                              

Συμπέρασμα :  

  • Κανένας, μέσα η έξω από τη πόλη, δεν  μπορεί να μιλάει και να αποφασίζει για το ‘’ εθνικό ‘’ θέμα της περιοχής, ερήμην της πόλης και του κινήματος                
  • Καμία τοπική θεσμική αρχή μπορεί να ‘’ αγνοεί ‘’ το θέμα και να μη συμπορεύεται με την ευνοική συγκυρία .Τούτο, ανεξάρτητα προεκλογικών αναφορών ,ακόμη και παραλείψεων αναφοράς στο θέμα. Το ‘’ ΠΑΛΑΙ ‘’δεν παρακάμπτεται,δεν εκχωρείται!!!                                                                                                              
  • Ο φύσει και θέσει αρμόδιος Δήμος Γαλατσίου είναι υποχρεωμένος, όχι μόνο να επικαιροποιήσει τη θέση του για το ΠΑΛΑΙ ,αλλά να ορίσει την Δημοτική πολιτική του κάτω από το φως των προσφερόμενων νέων εξελίξεων και να   ηγηθεί της διαχρονικής  προσπάθειας της πόλης για να νοιώσει ,επί τέλους, ο απλός πολίτης  ότι τη μάχη δεν κερδίζουν πάντοτε οι μεγαλοπαράγοντες των  επιχειρήσεων, των Σωματείων ,της διαπλοκής….. 

                                                                                                       

Γαλάτσι 1η Μάη 2015

 Ίκαρος Πετρόπουλος

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...