e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

\111 χρόνια από την καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμια ¨Ημερά της Γυναίκας από την Διεθνή Συνάντηση Σοσιαλιστριών Γυναικών στην Κοπεγχάγη, μετά την πρόταση της Κλάρας Τσέτικν, το μήνυμά της παραμένει ζωντανό και επίκαιρο γιατί η ανισοτιμία της γυναίκας ζει και βασιλεύει.

Καθώς οι γυναικείοι εργατικοί αγώνες του 19ου και του 20ου αιώνα φωτίζουν την σημασία της συλλογικής διεκδίκησης, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα στη χώρα μας, ακολουθώντας τα χνάρια τους, καλεί τις γυναίκες να σπάσουν τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου, να δυναμώσουν τον συλλογικό αγώνα για υγειά και ζωή με δικαιώματα.  Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Η φετινή 8 Μάρτη μας βρίσκει σε πρωτοφανείς συνθήκες, μιας και η κυβέρνηση, μετά από ένα χρόνο πανδημίας, επιλέγει τον εγκλεισμό, την καταστολή, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, που βρίσκεται μόνιμα πια στο «κόκκινο». Φτάσαμε στους εμβολιασμούς, που ακόμα κι αυτούς τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την απραξία της. Ανάμεσα στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών των φαρμακευτικών ομίλων, των πολιτικών της ΕΕ και των κυβερνήσεων, δοκιμάζεται η σωματική και ψυχική μας υγεία.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, που υπάρχει τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, φαίνεται καθαρά ότι η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Γι΄αυτό δεν ανεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που θα εξασφαλίσει την ισοτιμία μας.

Σήμερα αναδεικνύεται η ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγειάς, που θα καλύπτει και τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών , αλλά και των παιδιών για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση και προαγωγή της υγείας.

Οι αγώνες των εργατριών για δουλειά με δικαιώματα και ανθρώπινα ωράρια εργασίας τον προηγούμενο αιώνα, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών.  

Σήμερα βιώνουμε νέες επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα. Εντατικοποίηση και ευελιξία κάθε μορφής, ακανόνιστα ωράρια, η γενίκευση της τηλεργασίας, χιλιάδες απολυμένες ή με αναστολή συμβάσεων. Οι όροι εργασίας είναι όλο και χειρότεροι, ιδιαίτερα της νέας εργαζόμενης που δυσκολεύεται να συνδυάσει τη μητρότητα και την εργασία. Σε αυτό το εχθρικό οικονομικά και κοινωνικά περιβάλλον, εκτεθειμένες στην εργοδοτική βία και τρομοκρατία, που φτάνει μέχρι την σεξουαλική παρενόχληση, καλούμαστε να σταθούμε όρθιες. Έχει χαθεί κάθε διάκριση ανάμεσα στον εργάσιμο και στον ελεύθερο χρόνο. Όλη η κατάσταση επιδρά πολύ αρνητικά στην σωματική και ψυχική μας υγειά.

Ετοιμάζουν νέα μέτρα για να μας εκμεταλλευτούν πιο άγρια, για να δουλεύουμε 10ωρα, όταν το απαιτούν οι εργοδότες, με αύξηση των υπερωριών και επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, και να «αμειβόμαστε» με ρεπό, άδειες…όποτε και αν αυτοί αποφασίσουν. Ετοιμάζουν νέα μέτρα για να χτυπήσουν τη συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση, γιατί μας θέλουν απομονωμένες, φοβισμένες.

Όσα μέτρα και να πάρουν δεν θα καταστείλουν τους αγώνες μας. Η κρατική και εργοδοτική βία δεν θα μας κλείσει το στόμα. Ο αγώνας μας για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές. Να πάρουμε θέση στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με μέτρα Υγειάς και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναίκειου οργανισμού και της μητρότητάς που αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις της γυναίκειας ισοτιμίας. Τα καλυμμένα στόματα έχουν και φωνή και δύναμη και μπορούν να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν.

 

 

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (Μέλος της ΟΓΕ)
Αρτέμιδος 8, Παλιό Τέρμα

syl.gyn.galatsiou@gmail.com / www.oge.gr

 

 

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσιάστηκε  στο  Υπουργικό Συμβούλιο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, το σχέδιο νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Tο νομοσχέδιο αυτό θεσπίζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων σε επίπεδο Δήμων, καθώς και ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πλαίσιο εποπτείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη και των Φιλοζωικών Οργανώσεων, ώστε η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς να μη μείνει κενό γράμμα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο αποβλέπει στη θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Έτσι, δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατροι, εκτροφείς, καταφύγια και η Δημόσια Διοίκηση, για πρώτη φορά, εντάσσονται σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας.

Συγχρόνως, στο νέο θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνονται πλέον ρητά οι πέντε διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων. Δηλαδή, η ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, η ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, η ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, η ελευθερία από τον φόβο και την αγωνία, καθώς και η ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Αναλυτικά, οι 10 άξονες γύρω από τους οποίους αρθρώνεται το νομοσχέδιο αυτό είναι:

  1. Οι “Πέντε Ελευθερίες των Ζώων”: Περιλαμβάνονται πλέον ρητά στον νόμο οι 5 διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων.
  2. Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς: Δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατροι, εκτροφείς, καταφύγια και η Δημόσια Διοίκηση, για πρώτη φορά, σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας.
  3. Ηλεκτρονικό βιβλιάριο & ψηφιακό ιατρικό ιστορικό του ζώου: Τα ζώα συντροφιάς αποκτούν ψηφιακό φάκελο υγείας μέσω του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.
  4. Αναπαραγωγή με κανόνες: Ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τον ανώτατο αριθμό γεννών ανά ζώο, την άδεια για αναπαραγωγή, κ.α.
  5. Διεύρυνση της έννοιας της κακοποίησης ζώου: Διευρύνεται ο κατάλογος των πράξεων που περιλαμβάνονται ρητά στη διάταξη περί κακοποίησης, εισάγονται πρόστιμα για τις νέες παραβάσεις και αυστηροποιούνται τα υπάρχοντα πρόστιμα για σημαντικές παραβάσεις.
  6. Πρόγραμμα «Άργος» – πόροι & υποχρεώσεις Δήμων: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων από κάθε Δήμο. Παράλληλα, εξασφαλίζουμε τους αναγκαίους πόρους και τις διαδικασίες για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.
  7. Στήριξη και κίνητρα στους πολίτες – ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς: Θέσπιση κινήτρων από τους Δήμους, ώστε οι πολίτες – ιδιοκτήτες ζώων να φροντίζουν καλύτερα τα κατοικίδιά τους.
  8. Πλαίσιο Εποπτείας: Θεσπίζεται ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πλαίσιο εποπτείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη και των Φιλοζωικών Οργανώσεων.
  9. Βελτίωση της Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για την προστασία των ζώων συντροφιάς: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές δράσεις σε τοπικές και εκπαιδευτικές κοινότητες.
  10. Εθνική Γραμμή Καταγγελιών: Ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής και 5ψήφιου αριθμού καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ζώων και κάθε παράβαση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Σχέδιο νόμου Νέο Πλαίσιο για την Ευζωία των Ζώων Συντροφιάς

Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και η προστασία των αδέσποτων, με τη συνεργασία κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων, σε ένα πλαίσιο εναρμονισμένο με τις σύγχρονες συνθήκες και δυνατότητες

Οι “Πέντε Ελευθερίες των Ζώων”

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

Ηλεκτρονικό βιβλιάριο & ψηφιακό ιατρικό ιστορικό του ζώου

Αναπαραγωγή με κανόνες

Διεύρυνση της έννοιας της κακοποίησης ζώου

Πρόγραμμα «Άργος» – πόροι & υποχρεώσεις Δήμων

Στήριξη και κίνητρα στους πολίτες – ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

Πλαίσιο Εποπτείας: Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης & Δείκτες Απόδοσης

Εκπαίδευση & Ενημέρωση

ΕθνικήΓραμμήΚαταγγελιών

Περιλαμβάνονται πλέον ρητά στον νόμο οι 5 διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων:
Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα
Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα
Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης

Εθνικό Νητρώο Ζώων Συντροφιάς
Ηλεκτρονικό βιβλιάριο
Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων & Οργανώσεων
Μητρώο Καταφυγίων
Μητρώο επαγγελματιών και ερασιτεχνών εκτροφέων Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Μητρώο Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ζώων Συντροφιάς

Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο
Τα ζώα συντροφιάς αποκτούν ψηφιακό φάκελο υγείας, μέσω του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.
Το ιατρικό ιστορικό των ζώων θα είναι προσβάσιμο ψηφιακά, για τους ιδιοκτήτες & τους κτηνιάτρους, οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε έκτακτη περίσταση, 24/7.
Περιλαμβάνει στοιχεία υγείας, ταυτότητας και αναπαραγωγής του ζώου, καθώς και του ιδιοκτήτη/εκτροφέα/αναδόχου:
Κωδικός ηλεκτρονικής σήμανσης, κωδικός σήμανσης θηλυκού γονέα, φύλο, χρώμα, φυλή, ημερομηνία στείρωσης, ιατρικές πράξεις, εμβολιασμοί, φαρμακευτική αγωγή, απώλεια/εύρεση, θάνατος, τρόπος απόκτησης, ένδειξη ιδιότητας ως ζώου υπηρεσίας, κυνηγετικού ή ποιμενικού σκύλου, φωτογραφία, αριθμός έγκρισης εκτροφέα, καταγραφή γεννών και απογόνων, ΑΦΜ/στοιχεία ταυτότητας/ στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη/αναδόχου/εκτροφέα

Αναπαραγωγή με κανόνες
Άδεια σε ιδιοκτήτη δεσποζόμενου για 1 αναπαραγωγή σε όλη τη ζωή του ζώου, με δήλωση υποψήφιων αναδόχων για τα νεογέννητα
Άδεια σε ερασιτέχνες εκτροφείς για αναπαραγωγή με όρια και προϋποθέσεις Ανώτατος αριθμός γεννών ανά ζώο σε όλη του τη ζωή
Κανόνας η υποχρεωτική στείρωση σε κάθε άλλη περίπτωση – Εξαιρέσεις μόνο με ιατρική γνωμάτευση. Το μέτρο θα επανεξεταστεί σε ορίζοντα 5ετίας.
Απαγόρευση πώλησης σκύλων και γατών από pet shop
Απαγόρευση αγγελιών για ζευγάρωμα
Πώληση/διάθεση ζώων συντροφιάς μόνο από εγκεκριμένους επαγγελματίες ή αδειοδοτημένους εκτροφείς και ιδιοκτήτες

Υιοθεσία Ζώων και Traces

Οι δήμοι μπορούν να συνάπτουν συμφωνίες συνεργασίας με καταχωρημένα στο Μητρώο Φιλοζωικά Σωματεία & Οργανώσεις
Στις συμφωνίες μπορεί να ορίζεται ότι τα συνεργαζόμενα Φιλοζωικά Σωματεία & Οργανώσεις δύνανται να εκπροσωπούν τον δήμο για την έκδοση των απαιτούμενων για την υιοθεσία ζώων εγγράφων
Η υιοθεσία αδέσποτων ζώων από Φιλοζωικά Σωματεία & Οργανώσεις του εξωτερικού προβλέπεται ρητά, εφόσον αυτά λειτουργούν νόμιμα και είναι
εγγεγραμμένα στο Μητρώο
Απαγορεύεται η καταβολή αντιτίμου για την πραγματοποίηση υιοθεσιών, εξαιρουμένων των εξόδων μετακίνησης, σίτισης ή ιατρικής φροντίδας των ζώων

Διέυρυνση του ορισμού της κακοποίησης & αυστηροποίηση προστίμων

Διευρύνεται ο κατάλογος των πράξεων που περιλαμβάνονται ρητά στη διάταξη περί κακοποίησης:
Εγκατάλειψη, πυροβολισμός, εκούσιος τραυματισμός, φόλες (δηλητηρίαση)
Εισάγονται διοικητικά πρόστιμα για τις νέες παραβάσεις
Ενδεικτικά: Επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ για αναπαραγωγή ενός ζώου >6 φορές
Αυστηροποιούνται τα υπάρχοντα πρόστιμα για σοβαρές διοικητικές παραβάσεις
Ενδεικτικά: Υπερτριπλασιάζεται το πρόστιμο για δημοσίευση αγγελίας χωρίς αναφορά του αριθμού σήμανσης και της (νέας) άδειας αναπαραγωγής

Μητρώο παραβατών
Θεσπίζεται ηλεκτρονικό μητρώο στην Εισαγγελία Αθηνών, στο οποίο καταγράφονται όσοι έχουν ποινική καταδίκη για κακοποίηση ζώων
Το Μητρώο ενημερώνεται με μέριμνα και των κατά τόπο Εισαγγελέων
Το Μητρώο Παραβατών διαλειτουργεί με το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς
Η εγγραφή παραβάτη στο Μητρώο εμποδίζει την καταχώρισή του ως ιδιοκτήτη ζώου στο ΕΜΖΣ
Σε περίπτωση αθώωσης, η εγγραφή διαγράφεται χωρίς ίχνη

Πρόγραμμα Αργος και Πόροι και Υποχρεώσεις των Δήμων
Υποχρεώσεις
Κάθε δήμος υποχρεούται, μόνος ή σε συνεργασία με άλλους ή μέσω Συνδέσμων ή σε συνεργασία με ιδιώτες, να εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, που περιλαμβάνει:
Περισυλλογή, με εκπαιδευμένα συνεργεία & κατάλληλο εξοπλισμό
Σήμανση και ηλεκτρονική καταγραφή
Στείρωση και περίθαλψη, με τη διασφάλιση των απαραίτητων κτηνιατρικών υπηρεσιών
Φιλοξενία, με την ίδρυση και λειτουργία καταφύγιων, με νέους κανόνες διαφάνειας και προσβασιμότητας από όλους
Υιοθεσία, μέσω της Πανελλήνιας Πλατφόρμας, σε συνεργασία με τις Φιλοζωικές Αποτέφρωση, μέσω της λειτουργίας αποτεφρωτηρίων

Πόροι & Διαδικασίες εφαρμογής
Εξασφαλίζουμε τους αναγκαίους πόρους και τις διαδικασίες για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων από τους Δήμους
Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Άργος» με πόρους και από τα προγράμματα του ν.4509/2017
Δυνατότητα προγραμματικών συμβάσεων με Αναπτυξιακούς Οργανισμούς & Συμβάσεις μέσω του ν.4412/2016, καθώς και του ν.2527/1997 για μίσθωση έργου

Πού βρισκόμαστε
• Ήδη έχουν εξασφαλισθεί 43 εκ. ευρώ μέσω του Φιλόδημου για την «Κατασκευή, Επισκευή, Συντήρηση & Εξοπλισμό Εγκαταστάσεων Καταφυγίων Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς»
• Μέχρι σήμερα, ο προϋπολογισμός των ενταγμένων προτάσεων αγγίζει το 70% του π/υ της πρόσκλησης
Επόμενες άμεσες δράσεις
• Πρόσκληση για την προμήθεια εξοπλισμού και οχημάτων, κατάλληλων για την υλοποίηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων (800 οχήματα εξυπηρέτησης του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα)
• Χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση ενός εκατομμυρίου στειρώσεων αδέσποτων ζώων

Κίνητρα στους πολίτες
Προβλέπουμε τη θέσπιση κινήτρων από τους Δήμους, ώστε οι πολίτες – ιδιοκτήτες ζώων να φροντίζουν καλύτερα τα κατοικίδιά τους.
Voucher για σήμανση, καταγραφή και στείρωση
Μείωση δημοτικών τελών έως και 10% για επιμελείς ιδιοκτήτες
Αντίστοιχα κίνητρα μπορούν να ενθαρρύνουν την διάδοση του θεσμού της υιοθεσίας

Θέσπιση Πλαισίου Εποπτείας
Θεσπίζεται , για πρώτη φορά, ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πλαίσιο εποπτείας, ώστε η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς να μη μείνει γράμμα κενό.
Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη και των Φιλοζωικών Οργανώσεων
Ορισμός Βασικών Δεικτών Απόδοσης (KPIs) από τη Δ/ση Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΥΠΕΣ και δημοσίευση ετήσιας έκθεσης από κάθε Δήμο
Παρακράτηση ΚΑΠ έως και 6 μήνες, σε ετήσια βάση, με απόφαση ΥΠΕΣ, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής

Εκπαίδευση και Ενημέρωση
Βελτιώνεται η  εκπαίδευση και ενημέρωση όσων συμμετέχουν στην προσπάθεια για την προστασία των ζώων συντροφιάς
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από ΕΚΔΔΑ για τους δημοτικούς υπαλλήλους που περισυλλέγουν αδέσποτα ζώα
Εκπαίδευση Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων για θέματα κακοποίησης ζώων
Συνεργασία ΥΠΕΣ, ΥπΑΑΤ και ΥπΠαιδείας για τη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων σε τοπικές και εκπαιδευτικές κοινότητες

Εθνική Γραμμή Καταγγελιών
Αναπτύσσεται  ψηφιακή εφαρμογή, καθώς και 5ψήφιο αριθμό καταγγελιών για τη διευκόλυνση αναφοράς περιστατικών κακοποίησης ζώων, καθώς και κάθε παράβασης του νομικού
πλαισίου για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

ΠΗΓΗ MyOta.gr

 

Στις  31 Οκτωβρίου το σύνολο των κρουσμάτων ήταν 39251 ,οι θάνατοι  626 ,ενώ υπήρχαν 135 διασωλημένοι .Σήμερα 14 Νοεμβρίου ,έχουμε  72510  κρούσματα
(αύξηση 84,7%), 1035
 θανάτους (αύξηση 65%) και   366 διασωλημένους(αύξηση 171%)   

Το ποσοστό των θετικών επί των τεστ ,στις 31 Οκτωβρίου ήταν 8,7% ενώ σήμερα κινείται στο 11%-12% (11-12 στους 100 που κάνουν τεστ,βγαίνουν θετικοί

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, που κινδυνεύει να τινάξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στον αέρα, είναι η μεγάλη αύξηση των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ.

Και σίγουρα ο  αριθμός των νεκρών και διασωλημένων  σε 2 εβδομάδες ,απέχει πολύ από τα αντίστιχα νούμερα  εξ' αιτίας  μιας γρίπης, σ' ένα ανάλογο χρονικό διάστημα

 

 

 Η πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα

Ημερομηνία Κρούσματα
ημέρας
Σύνολο
κρουσμάτων
Τεστ
ημέρας
Τεστ
σύνολο
ΜΕΘ Θάνατοι
σύνολο
14-11-2020 2835 72510 24896 2078062  366 1035
13-11-2020 3038 69675 24970 2053166 336 997
12-11-2020 3316  66637  24922  2028196   310 959 
11-11-2020 2752  63321  25714  2003274  297  909 
10-11-2020 2384   60570 25217  1977560  263  866 
09-11-2020 1490  58187  10687  1952343  239  825 
08-11-2020 1914  56698  15112  1941656  228  784 
07-11-2020 2556 54809 24086 1926544 207 749
06-11-2020 2448 52254  25987  1902458  196  715 
05-11-2020 2917  49807  23176  1876471  187  702 
04-11-2020 2646  46892  24204  1853295  179  673 
03-11-2020 2166  44246  25075  1829091  169  655 
02-11-2020  1152 42080  11986  1804016  153  642 
01-11-2020 1678 40929 14708 1792030 140 635
31-10-2020 2056 39251 23480 1777322 135 626
30-10-2020 1690  37196  23323  1753842  128  620 
29-10-2020 1211  35510  12069  1730519  114  615 
28-10-2020 1547  34299  20123  1718450  108  603 
27-10-2020 1259  32752  20198  1698327  102  593 
26-10-2020 715  31496  11978  1678129  95 581 
25-10-2020 790  30782  16590  1666151  84  574 
24-10-2020  935 29992  20072  1649561  91   564
23-10-2020  841 29057  20449  1629489  89  559
22-10-2020  882 28216  20327  1609040  90  549 
21-10-2020 865 27334 19915 1588713 86 534
20-10-2020 667 26469  19406 1568798  87 528
19-10-2020 438 25802 7236 1549392 85 520
18-10-2020 438 25370 14898 1542156 84 509
17-10-2020 482 24932 18798 1527258  83 500
16-10-2020 508 24450 19247 1508460 81 490
15-10-2020 453 23947 19856 1489213 82 482
14-10-2020 436 23495 20126 1469357 86 469
13-10-2020  408 23060  19561 1449231   89 462 
12-10-2020 295 22652 6670 1429670 91 456 
11-10-2020 280 22358 9162 1423000 93 449
10-10-2020 306 22078 12981  1413838 100 436
09-10-2020 391   21772 10587  1400857  98   431
08-10-2020 436   21381  11234 1390270  91   430
07-10-2020  407 20947   11805 1379036  88  424 
06-10-2020 399   20541 12105  1367231   87 420 
05-10-2020 303   20142  6003 1355126  83  417 
04-10-2020 229 19842  9459 1349123 82 409
03-10-2020 267  19613   11622  1339664  79  405
02-10-2020 460  19346   9706  1328042 85  398 
01-10-2020 411  18886  10787  1318336  89  393 
30-09-2020 354   18475   1307549  78  391 
29-09-2020 416  18123    1296795  79  388 
28-09-2020  269  17707   1284694   73  383
27-09-2020 218   17444   1278587   68  379
26-09-2020 315  17228    1269055  68  376 
25-09-2020 286  16913    1256436   63  369
24-09-2020 342  16627    1246363  68 366 
23-09-2020 358  16286    1233229   73 357 
22-09-2020 346  15928    1221017   77 352 
21-09-2020 453  15595    1210118   79 344 
20-09-2020 170 15142   1202213 78 338
19-09-2020 240  14978    1194013  65  331
18-09-2020  339 14738    1181712  71 327 
17-09-2020 359  14400    1170292  69 325 
16-09-2020 312  14041    1157897  67  316 
15-09-2020  310 13730    1144549  67  313 
14-09-2020 180 13420   1133027 59 310
13-09-2020 207 13240   1125882 54 305
12-09-2020 302 13036   1112992 53 302
11-09-2020 287 12734   1094354 52 300
10-09-2020 372 12452   1082401 49 297
09-09-2020 248 12080   1066305 46 293
08-09-2020 169 11832   1050259 42 290
07-09-2020 156 11163   1037836 42 289
06-09-2020 144 11524   1027618 41 284
05-09-2020 187 11386   1015064 40 280
04-09-2020 202 11200   1003142 38 279
03-09-2020 241 10998   992566 39 278
02-09-2020 233 10757   980500 38 273
01-09-2020 207 10524   966346 38 271
31-08-2020 183 10317   949367 36 266
30-08-2020 157 10134   940882 35 262
29-08-2020 177 9977   931002 36 260
28-08-2020 270 9800   917265 35 259
27-08-2020 259 9531   903432 35 254
26-08-2020 293 9280   887991 33 248
25-08-2020 168 8987   872550 31 243
24-08-2020 170 8819   858138 31 242
23-08-2020 284 8664   848380 31 242
22-08-2020 264 8381   838015 31 240
21-08-2020 209 8138   826804 28 238
20-08-2020 269 7934   816450 30 235
19-08-2020 217 7684   804282 28 235
18-08-2020 269 7472   740871 25 232
17-08-2020 150 7222   726961 23 230
16-08-2020 217 7075   719311 24 228
15-08-2020 230 6858   715503 23 226
14-08-2020 254 6632   704921 22 223
13-08-2020 204 6381   687338 22 221
12-08-2020 262 6177   679785 24 216
11-08-2020 196 5942   668739 26 214
09-08-2020 203 5623   650998 22 212
08-08-2020 152 5421   640297 17 211
06-08-2020 153 5123   619393 14 210
04-08-2020 121 4855   599709 13 209
03-08-2020 77 4737   564856 13 209
01-08-2020 110 4587   539493 10 206
30-07-2020 65 4401   519887 7 203
28-07-2020 52 4279   457540 8 203
27-07-2020 35 4227   451317 9 202
23-07-2020 33 4110   430864 8 201
22-07-2020 32 4077   424675 10 200
21-07-2020 36 4048   10 197
20-07-2020 11 4012   12 195
19-07-2020 24 4007   13 194
14-07-2020 58 3883   13 193
08-07-2020 33 3622   9 193
22-06-2020 21 3287    –   8 190
08-06-2020 97 3049   10 182
01-05-2020 21 2612     36 140

 ΠΗΓΗ 

Οδηγός του Πολίτη