e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης,υποψήφιος βουλευτής με το Κ.Κ.Ε. ατον Βόρειο Τομέα Αθηνών, γεννήθηκε και ζει στο Γαλάτσι. 

Αυτοαπασχολούμενος εκτελωνιστής στο επάγγελμα, δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στην «Επιτροπή αγώνα εκτελωνιστών» και στην ΕΚΕΠΑ, που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης ΕΒΕ Γαλατσίου.

Είναι Μέλος της «Επιτροπής κατά των κεραιών» του Δήμου Γαλατσίου,και πάντα μπροστά στους αγώνες για τον δασικό χαρακτήρα του Δάσους Βεϊκου και την απόδοση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) στους πολίτες του Γαλατσίου

Στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου  και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Λαίκή Συσπείρωση Γαλατσίου"

................................................................................................................................................................................................

Σκέψου τι σού είπαν . Σκέψου τι έκαναν στο τέλος αυτοί πού σού τα είπαν..

Σκέψου ποιοι σού τα είπαν. 

Είναι όλοι αυτοί πού και σήμερα σού ζητούν την ψήφο σου , μάς ζητάνε την ψήφο μας !! 

Και μάλιστα χωρίς να ντραπουν , χωρίς να  ζητήσουν ούτε μια συγγνώμη ..

(  βέβαια  δεν είναι  και λίγοι αυτοί πού έκαναν κομφετί και χαρτοπολεμο τις όποιες συγγνωμες τους πού καποτε ζητησαν ..)

Όλοι πήγαν με όλους !!!!!

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τού Γιώργου Παπανδρέου ( 2009) έλεγε ότι αν θα μπαίναμε στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο θα ήταν σα να πυροβολουσαμε το πόδι μαςΜάς έβαλε το 2010 !!

Το 1ο μνημόνιο ήταν γεγονός !!

Η επόμενη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδημο,  με στήριξη από το ΠΑΣΟΚ,  την ΝΔ και το ΛΑΟΣ ψηφισε ο 2ο .

!!( ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελοπουλος και σήμερα αρχηγός τής Ελληνικής Λύσης στήριξε την συγκεκριμένη συγκυβέρνηση )

Η επόμενη κυβέρνηση ήταν η συγκυβέρνηση ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ και  ΔΗΜΑΡ τού κου Κουβελη ,  με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά 

Ο κος Νικος Ανδρουλάκης  την περίοδο εκείνη ήταν γραμματέας τού ΠΑΣΟΚ και δεξί χέρι τότε τού Ευάγγελου Βενιζέλου ,  ο οποίος Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αντιπρόεδρος και υπουργός τής συγκεκριμένης συγκυβέρνησης ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ κλπ συγγενών..

Η κυβέρνηση αυτη ψήφισε νέες μεγαλες  περικοπές σε μισθούς και σε κοινωνικές δαπάνες και παροχές , διευκόλυνση απολύσεων και όλα αυτα τα δυσβαστακτα μέτρα έλεγε ότι τα παίρνει τάχα για να αποφύγει η χώρα μας ένα 3ο μνημόνιο...

Το 2015 έχουμε την " πρώτη φορά  αριστερά "

Με την συγκυβέρνηση τού " αριστερού Σύριζα με τούς ακροδεξιους εθνικιστές των ΑΝΕΛ...

Εκλέχτηκαν με το σύνθημα τής κατάργησης ΌΛΩΝ των μνημονιων με ένα νόμο και ένα άρθρο !!

Τι έκαναν  ??

Μετέτρεψαν το " ΌΧΙ τού δημοψηφισματος σε ΝΑΙ " ψηφίζοντας το 3ο και επαχθεστερο μνημόνιο μαζί με τούς τάχα προαιωνιους αντιπάλους τούς,   αντπαλους τους μέχρι εκείνη την στιγμή φυσικά... 

Βέβαια δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο,  μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα,  προχώρησαν και ψήφισαν ένα σωρό νόμους και νομοσχέδια πού δεν τούς υποχρέωνε το 3ο μνημόνιο αλλά η " αριστερή " πλευρά τής δεξιάς συνείδησης τους..

Έτσι αφού ψήφισαν τούς ηλεκτρονικους πλειστηριασμους με τούς οποίους εχανε και χάνει ο κόσμος τα σπίτια του με γρήγορες,  άμεσες και ύπουλες διαδικασίες,  μετέτρεψαν σε ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΊΚΗΜΑ/ΚΑΚΟΎΡΓΗΜΑ  την προσπάθεια κομμουνιστών και αλλων ριζοσπαστων αγωνιστών για το μπλοκάρισμα αυτών τών πλειστηριασμων  !!!

Έτσι πλέον τα διάφορα funds  και οι θυγατρικές τραπεζών αρπαζαν και αρπάζουν τα σπίτια ανθρώπων πού συχνά είναι ο κόπος μίας ζωής  , με διαδικασίες εξπρές..

Εγκαινίασε  η κυβέρνηση αυτή τον " στρατηγικό διάλογο ΕΛΛΆΔΑΣ/ΗΠΑ "  επεκτεινοντας τήν αμερικανική στρατιωτική παρουσία, μετατρεποντας την χώρα σε πολεμικό ορμητήριο τού ΝΑΤΟ 

 

Το 3ο μνημόνιο λοιπον ψηφίστηκε από τούς " αριστερούς " τού ΣΥΡΙΖΑ,  τούς ακροδεξιους συμμαχους τους ΑΝΕΛ ,  τήν ΝΔ   το ΠΑΣΟΚ    και το Ποτάμι τού κου Σταυρου Θεοδωράκη ..

 

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο κος Γιανης Βαρουφακης , ιδρυτής σήμερα τού ΜΈΡΑ 25 τότε ήταν υπουργός οικονομικών οχι μόνο τού ΣΥΡΙΖΑ.. αλλά τής συγκυβέρνησης τού Σύριζα με τούς ΑΝΕΛ και με την επιστολικη του ψήφο στήριξε νομοσχέδιο πού ανάμεσα στα άλλα αναφέρονταν ονομαστικά τότε ή αύξηση τού ΦΠΑ  , η κατάργηση τού ΕΚΑΣ,  οι ιδιωτικοποιησεις ( ανάμεσα στις οποίες) και αυτή τής ΤΡΑΙΝΌΣΕ και όλα τα υπόλοιπα βαρβαρα μέτρα τού 3ου μνημονίου  !!

Όλα τα πιο πάνω κόμματα και οι κυβερνήσεις τους απεδειχθησαν "βασιλικότεροι τού βασιλέως "

Τουλάχιστον μέχρι τότε..

Η συνέχεια πρόσφατη και λίγο πολύ γνωστή 

 

Το 2019  η κυβέρνηση τής ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη , εφαρμόζοντας το υπερμνημονιο τού Ταμείου Ανάκαμψης τής ΕΕ,  θέσπισε την 10ωρη εργασία και τις απληρωτες υπερωρίες, ενίσχυσε τούς δήθεν πράσινους επιχειρηματικούς ομίλους εκτοξεύοντας την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό μας 

Δέσμευσε περαιτέρω την χώρα στους επικίνδυνους νατοϊκούς σχεδιασμούς

Βάθυνε ακόμα παραπέρα η εξαθλίωση τού λαού μας με την γνωστή " συνταγή τού Χότζα " ,  σού παίρνω 10 και σού δίνω 3 ..

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην περίοδο τής τελευταίας διακυβέρνησης τής ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% τών νομοσχεδιων της...

Ίσως ήταν κουραστική αυτή η αναδρομή..μέχρι κάποιο βαθμό όμως ήταν απαραίτητη..

Γιατί  ?

Γιατί όλοι αυτοί είναι ΑΚΡΙΒΏΣ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΠΟΎ ΣΉΜΕΡΑ ΖΗΤΆΝΕ ΠΆΛΙ ΤΗΝ ΨΉΦΟ ΜΑΣ,  την ψήφο τού ελληνικού λαού ποντάροντας στο ότι ποιοι θα θυμούνται τώρα πρόσωπα και πράγματα..

Ποντάρουν στην γνωστή μνήμη τού χρυσόψαρου..ποντάρουν στα διάφορα τρικ και καπνογόνα πού εκτός από όλα τα άλλα, κάποια " ανεξάρτητα κανάλια " και  διάφοροι " έγκυροι " δημοσιογράφοι λίγοι , είναι η αλήθεια ανάμεσα στις πολλές 100δεςέχουν αναλάβει εργολαβικά και με το αζημίωτο να ρίξουν..

 

Μην ξεχνάς !

Όλοι πήγανε με όλους  !!!

 

Εκτός τού ΚΚΕ  !!!

 

Ακόμα και σήμερα παρακολουθούμε ένα μύλο από συνεχείς μεταγραφές  , μεταπηδήσεις, φανερές και κρυφές συμφωνίες , μετεκλογικές συνεργασίες και συναλλαγές ..

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα πού έχει πρόγραμμα και πρόταση εξουσίας/διακυβέρνησης η οποία θα μάς βγάλει από το σημερινό φαύλο κύκλο των συνεχών θυσιών των αναγκών και τών αυτονόητων πού μπορούν και πρέπει να μάς εξασφαλίσουν μια άνετη και αξιοπρεπή ζωή ..και αυτό όχι γιατί ως κόμμα διαθέτουμε κάποιο μαγικό ραβδί,  αλλά γιατί η πρότασή μας αυτή προβλέπει μία οικονομία και εξουσία πού θα δουλεύουν με μοναδικό κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών μας,  έχοντας βγάλει πλέον από την μέση το καπιταλιστικό κέρδος. 

Αυτό το κέρδος είναι πού κυβερνά σήμερα όλες τις πλευρές τής ζωής και τής καθημερινότητάς μας και πού απο την μια μεριά γεννά την φτώχεια και τήν δυστυχία για τούς πολλούς, που θυσιάζει ακόμα και ανθρώπινες ζωές,  χαρίζοντας από την αλλη αμύθητα πλούτη σε ελάχιστους 

Ξέρουμε ότι κυβέρνηση θα βγει..!!

Θα είναι αυτοδύναμη ;

Θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας,  όλων τών εκδοχών και εκδόσεων  ;

Κυβέρνηση μια φορά θα βγάλουνε..

Ξέρουμε όμως σίγουρα και αυτό  :

Όσο πιο αδύναμα είναι τα κόμματα πού με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και όσο πιο ψηλά θα βρεθεί το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός και το κίνημα του για να πάρει ανάσες,  για να εμποδίζει και να καθυστερεί αντιλαϊκά μέτρα,  για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις και ανατροπές προς όφελός του 

Αυτή είναι η μόνη πραγματική σταθερότητα για τον λαό μας και το ΚΚΕ το κόμμα πού μπορεί να την εγγυηθεί 

 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης 

 

Υποψήφιος βουλευτής τού ΚΚΕ στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών

 

Το  ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει  στις εκλογές της 21ης Μάη, με ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας και απευθύνεται στον ελληνικό λαό και ζητά την ψήφο του, για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης, για να γίνει συνείδηση των μαζών ότι για να ζήσουμε πρέπει ν’ αγωνιστούμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας συμμετέχει το ΚΚΕ(μ-λ) στις εκλογές της 21ης Μάη.

Οι 179 υποψήφιοι είναι νεολαίοι, εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι με ενεργό συμμετοχή στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού και της νεολαίας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ανήκουν στους αγωνιστές που έδωσαν από την πρώτη στιγμή τη μάχη ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και στάθηκαν απέναντι στις δυνάμεις καταστολής υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των μαζών να διαδηλώνουν.

Που πάλεψαν στα σωματεία τους, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις γειτονιές, για να διαλύσουν τις εκλογικές αυταπάτες και να καλέσουν τον λαό σε μαζικές κινητοποιήσεις, στην αναμέτρηση με το σύστημα που του κλέβει τη ζωή.

Που διαδήλωσαν ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στη ρώσικη εισβολή και την εμπλοκή της Δύσης.

Που κόντρα στις λογικές της παραίτησης και της ήττας, ύψωσαν ανάστημα ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα του Χατζηδάκη, ενάντια στους νόμους της Κεραμέως, ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων.

Που βρέθηκαν μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας στο ξέσπασμα της οργής για το έγκλημα στα Τέμπη και αγωνίστηκαν για να μείνει ο κόσμος στον δρόμο και να διεκδικήσει το δίκιο του.

Το ΚΚΕ(μ-λ) απευθύνεται στον ελληνικό λαό και ζητά την ψήφο του στις 21 Μάη για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης, για να γίνει συνείδηση των μαζών ότι για να ζήσουμε πρέπει ν’ αγωνιστούμε!


29 Απρίλη 2023
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
1. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Θεοφίλου
2. ΒΑΡΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου
3. ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Βασιλείου
4. ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ του Δημητρίου
5. ΚΙΖΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου
6. ΜΠΕΤΣΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Ιωάννη
7. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΣΟΦΙΑ του Αντωνίου
8. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Χρήστου-Χριστόφορου
9. ΣΤΑΪΚΟΥ ΑΝΤΙΟΠΗ του Γεωργίου

 

Δείτε τους υποψήφιους σε όλη τη χώρα

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη  16 Μαρτίου. συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, Λεωφορεία και Τρόλεϊ

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση, οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και του ΗΣΑΠ ,καθώς και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία & τρόλεϊ στην πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ.