e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μετά την παραίτηση των 4 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της ΟΜ Γαλατσίου από την ΚΕ και το κόμμα, ακολουθούν οι παραιτήσεις των ενεργών μελών της ΟΜ Γαλατσίου που συνυπογράφουν το παρακάτω κείμενο παραίτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Η πρόσφατη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο τον πλήρη διχασμό ανάμεσα στις ιδέες της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και στο κόμμα που η ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη μεταλλάσσει μέρα με τη μέρα.

Από το 2019 μέχρι και τις πρόσφατες εθνικές εκλογές γινόμασταν μάρτυρες της φθοράς του κόμματος, με αποκορύφωμα την τριπλή εκλογική συντριβή του 2023. Η παραίτηση του σ. Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος οδήγησε στις εσωκομματικές εκλογές ‘από τη βάση’ σύμφωνα με την απόφαση του 3ου Συνεδρίου, η οποία δεν είχε ψηφιστεί από το 40% των συνέδρων με την επισήμανση του κινδύνου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα από εξωγενείς παράγοντες που δεν συνάδουν με τις αρχές και την ιστορική διαδρομή του κόμματος.

Στο κείμενο των 1300 καθώς και στο κείμενο αποχώρησης των 46 μελών της ΚΕ περιγράφονται αναλυτικά οι λόγοι, για τους οποίους δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη του κόμματος που αγαπήσαμε και στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις κρίσιμες στιγμές και σε όλους τους αγώνες του. Το κόμμα όμως δεν είναι πια το ίδιο.

Μετά την παραίτηση των 4 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της ΟΜ Γαλατσίου από την ΚΕ και το κόμμα, ακολουθούν οι παραιτήσεις των ενεργών μελών της ΟΜ Γαλατσίου που συνυπογράφουν το κείμενο παραίτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την Αριστερά, αυτή την Αριστερά που έδωσε έμπνευση για τόσους αγώνες και τόσες θυσίες. Για όλους/ες εμάς πάντα θα είμαστε σύντροφοι και συντρόφισσες, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Τα πάντα ρει και ουδέν μένει…

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…

Κοσμάς Παυλίδης, αναπλ. Συντονιστής
Βάσω Κοκότη, μέλος της ΣΕ, υπεύθυνη Επικοινωνίας
Κατερίνα Αρβανιτάκη, μέλος της ΣΕ
Βίκυ Λύγκα, μέλος της ΣΕ
Αγγέλικα Σαπουνά, μέλος της ΝΕΒΑ
Δημήτρης Σκούντζος, υπεύθυνος Ταμείου
Αθηνά Αγγελακοπούλου
Ελένη Αφεντούλη
Βασιλική Γιαννακοπούλου
Βασίλης Δεληβοριάς
Τζίνα Ηλιοπούλου
Γιώργος Θεοχάρης
Αγγελική Καβουλίνου
Φωτεινή Καργιανάκη
Νίκος Καργιανάκης
Παναγιώτης Κουβαράς
Μάγδα Κουσιάντζα
Ευτυχία Λυμπεροπούλου
Βασιλική Μπακόλια
Γιώργος-Θεοφάνης Μπέτης
Θωμάς Μπούνταλης
Νίκος Μπούσιας
Βάνα Μυρίλλα
Λίζα Παυλίδη
Ηλίας Σάνι
Νίκος Σερβετάς
Μάρω Σκούντζου
Κωνσταντίνος Σολδάτος
Ιλεάνα Τσιρογιάννη
Δημήτρης Τσόλης
Χρυσούλα Τσουκνίδα
Κώστας Χάικος

                         

Το Δ.Σ., κατά την σημερινή συνεδρίασή του ( 1.11.23 ) ενέκρινε  ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα :

Α. Εκφράζουμε απέραντη οδύνη και αγωνία για  την σφαγή του παλαιστινιακού λαού  που  διεκδικεί την απαλλαγή του  από το απαρχάιντ που του έχουν επιβάλλει οι Ισραηλινοί και οι προστάτες τους.

Β. Συναισθανόμαστε την φρίκη του ανελέητου πολέμου, να βομβαρδίζονται νοσοκομεία,  χιλιάδες πεθαμένοι, ακρωτηριασμένοι,  ξεριζωμένοι, πρόσφυγες ,λιμοκτονούντες σε ισοπεδομένες πόλεις , φρικιαστικές εικόνες πτωμάτων παιδιών ,ορφανεμένων  παιδιών.                                                                       
Οι χωρίς αναισθησία, ακρωτηριασμοί μελών τραυματισμένων, σε ανάστατα – βομβαρδισμένα  νοσοκομεία στη Γάζα, ελλείψει  στοιχειωδών  μέσων, ξαναφέρνουν την ανθρωπότητα στα σπήλαια.  

Γ. Είναι ντροπή για την υποκριτική  και << πολιτισμένη >> δύση   το ότι δεν έχει λυθεί  το παλαιστινιακό ζήτημα. Οι απάνθρωπες πρακτικές    της Χαμάς  είναι η μοιραία, αναπόφευκτη συνέπεια    ενός απελευθερωτικού αγώνα.

Δ. Καταδικάζουμε τις ξεκάθαρες παραβιάσεις” του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα .Επιμένουμε  σε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός ,όπως ζήτησε ο Γ.Γ.  του ΟΗΕ και ταυτόχρονης σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης με  θέμα την ενεργοποίηση  των αποφάσεων γιά  δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους  και ταυτόχρονα εξασφάλιση της υπόστασης του  κράτους του  Ισραήλ.

Ε. Οι επιθέσεις  κατά του Ο.Η.Ε. και του Γ.Γ. Άντόνιο  Γκουτιέρες   οδηγούν την ανθρωπότητα , σε εποχές ολοκαυτώματος του Εβραικού λαού.                                                                       
Αποκρούουμε την επανάληψή του σε βάρος άλλου λαού, του παλαιστινιακού!..

 

 

 ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής

 1/11/23      Το Διοικητικό Συμβούλιο     

 

 

 

 

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, δηλαδή εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα, από την διατροφή των παιδιών, βρεφών & νηπίων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, απουσιάζει εντελώς το κρέας, μία από τις βασικότερες τροφές, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες!

Το πρόβλημα αυτό προέκυψε από την «λόγω ανωτέρας βίας» του προμηθευτή, έτσι λέει η σχετική εισήγηση, λύση την σύμβασης προμήθειας κρέατος στα τέλη Αυγούστου. Ο χρόνος που απαιτήθηκε για την ολοκλήρωση των απαραίτητων νόμιμων διαδικασιών και εγκρίσεων οδήγησε σε αδυναμία μέχρι σήμερα υπογραφής σύμβασης με τον καινούριο προμηθευτή!  Όπως μας ενημέρωσαν από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου και τον ΟΚΠΑ, στις 19/10 ήρθε η έγκριση από τον επίτροπο της Περιφέρειας ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Η ταχύτερη δυνατή εξέλιξη θα είναι η έναρξη τροφοδοσίας από το νέο προμηθευτή από τις 26/10 και μετά! Είναι όμως λογικό και ανεκτό εν έτει 2023 στην «Ελλάδα 2.0» η διατροφή των παιδιών μας να μπορεί να περιμένει τόσο πολύ;

Είναι αποκαλυπτικό το πως διαμορφώνεται ο διατροφικός πίνακας που αναρτάται έξω από κάθε παιδικό σταθμό, τις ημέρες που κανονικά τα παιδιά θα έτρωγαν κρέας, με βάση τι μπορεί να διαθέσει ο σταθμός και όχι με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών. Για παράδειγμα αντί για κοτόπουλό με ρύζι και λαχανικά, το μεσημεριανό (κυρίως γεύμα για εκατοντάδες παιδιά) περιλαμβάνει σκέτο ρύζι με λαχανικά και σάλτσα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν οικογένειες που αυτό είναι το φαγητό για τα παιδιά τους!

Η Δημοτική αρχή έχει μεγάλη ευθύνη! Όχι μόνο θα έπρεπε πολύ πιο γρήγορα να έχει κινήσει τις διαδικασίες επιτάχυνσης της υπογραφής της νέας σύμβασης αλλά και να έχει μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται τα γεύματα με άλλους τρόπους σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό άλλωστε τους επισημάναμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 27/9/2023 που τέθηκε για πρώτη φορά το θέμα! Είναι χαρακτηριστικό δε ότι η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε για να αποφασίσει την ανάθεση της προμήθειας στον νέο προμηθευτή μόλις στις 11/10/2023. Παράλληλα φαίνεται και από αυτό το παράδειγμα τι σημαίνει για τις ανάγκες μας και των παιδιών μας, η εξάρτηση των υπηρεσιών από τον ιδιώτη, τον εργολάβο. Πολιτική που αποτελεί «Ιερό Δισκοπότηρο» για την Δημοτική αρχή. Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα λείψουν και άλλα τρόφιμα από την διατροφή σε μία άλλη «ανωτέρα βία»; Ή ότι δεν υποβαθμίζεται η ποιότητα των γευμάτων μπροστά στη μείωση του κόστους;

·         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ! Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

·         Καλούμε τους γονείς όλων των παιδιών, αλλά και τους εργαζομένους των παιδικών σταθμών, να μην δεχτούν αυτήν την κατάσταση, να μην συμβιβαστούν με το γεγονός ότι τα παιδιά τους τελικά βρήκαν μία θέση σε παιδικό σταθμό του Δήμου και αυτό φτάνει.

·         Καλούμε τους φορείς του Γαλατσίου να λάβουν αποφάσεις για αγωνιστική παρέμβαση προκειμένου από σήμερα τα παιδιά να τρώνε κανονικά, σύμφωνα με το διατροφολόγιο που έχει διαμορφωθεί από τους ειδικούς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μπαίνει μπροστά και σε αυτό το μέτωπο αγώνα.

 

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

                             Μάνθος Ιμπριάλος