e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η  Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!” ,με ανακοίνωσή της ,εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για  την επιβολή του ειδικού τέλους  0,50 €/µ² , με  σκοπό την απαλλοτρίωση ελεύθερων χώρων.

 

Νέος “ΕΝΦΙΑ” εν μέσω lockdown στο Γαλάτσι

«Θα αντέξουν οι Γαλατσιώτες να πληρωνουν ένα νέο δημοτικό φόρο; Είναι δυνατόν σε αυτές τις συνθήκες να ψηφίζετε για 8 χρόνια ένα νέο χαράτσι;» επισημανε ο επικεφαλής της παράταξης “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!” κ. Κώστας Ζώμπος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

«Την στιγμή που η χώρα μπαίνει σε ένα δεύτερο lockdown και θα έπρεπε να αναζητούμε τρόπους ελάφρυνσης των δημοτών, εσείς επιθυμείτε να φέρετε έναν ακόμα “ΕΝΦΙΑ” μόνο στους Γαλατσιώτες». Κάθε νοικοκυριό θα πρέπει να πληρώνει επιπλέον 0,50 €/τ.μ. επί 8 χρόνια.

Ως παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!” προτείναμε να γίνει μείωση σε ολους τους φόρους και τα τέλη για τα νοικοκυριά της πολης και συγκεκριμένα  μείωση των δημοτικών τελών 6%.


Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

 

Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου 

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα 

Γεωργία Κιτσίνη 

Χριστίνα Μπούρα 

Πέτρος Μαγκανάρης

 

 

Με αφορμή τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το κλείσιμο της εστίασης από 3 Νοεμβρίου ,η "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" ζητά  από τον Δήμο μέτρα ανακούφισης για τους επαγγελματίες του χώρου..

 

ΠΡΟΣ : 

Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Τον κ. Δήμαρχο Γαλατσίου

Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

 

ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

 

Σε συνέχεια των πολλαπλών παρεμβάσεών μας τον τελευταίο χρόνο, και ενώ έχουμε μπει σε νέα οξύτερη φάση της πανδημίας, με την εστίαση να κλείνει από σήμερα 3/11 βάσει αποφάσεων της κυβέρνησης, επαναφέρουμε προτάσεις ανακούφισης για τους ΕΒΕ του Δήμου μας, ενόψει της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα Δημοτικά Τέλη και ζητάμε την εφαρμογή τους με προτεραιότητα τους αυτοαπασχολούμενους που καταγράφουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ:

 

• Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής  είσπραξης -κατασχέσεων, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις   λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή   έχουν δρομολογηθεί για   χρέη   προς τους δήμους για 6 μήνες. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες. 

• Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων. Παραγραφή των δημοτικών τελών που έχουν πιστωθεί για το ήδη υπάρχον διάστημα εφαρμογής έκτακτων μέτρων για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ   μέχρι   το   τέλος   του   χρόνου. 

• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) μέχρι 30/6/2021

• Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι 30/6/2021 (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια, κουλούρια, κάστανα, άνθη κ.λπ.). Διαγραφή των χρεών τους για το 2020 και για τους μήνες που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους.

Τέλος, οφείλουμε να αναδείξουμε, ότι βάσει των εισηγήσεων για τα Δημοτικά Τέλη 2021, δεν υπάρχει καμία ελάφρυνση για τους επαγγελματίες που βάλλονται από τη πανδημία αλλά και τα κυβερνητικά μέτρα, όπως υποσχόταν η δημοτική αρχή το καλοκαίρι, όταν μαζί με το σύνολο των υπόλοιπων παρατάξεων, καταψήφιζαν μεμονωμένα αιτήματα επαγγελματιών για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος

 

Επίθεση της αστυνομίας σε αντιφασίστες - Η τρομοκρατία κυβέρνησης και αστυνομίας δεν θα περάσει

Με άγρια επίθεση και καταστολή αντιμετώπισαν δυνάμεις των ΜΑΤ αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη πλατεία Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή. Η συγκέντρωση είχε αρχικώς προγραμματιστεί για το Ν. Ηράκλειο ως απάντηση στην πρόκληση των φασιστών της ομάδας Κασιδιάρη που ήθελαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για να «τιμήσουν» δύο μέλη της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Οι φασίστες του Κασιδιάρη ακύρωσαν τη συγκέντρωση τους στο Ηράκλειο, κάτω από το βάρος του κινήματος, του ίδιου κινήματος που έστειλε τον “αρχηγό” τους στη φυλακή. Δεν έκαναν πίσω υπακούγοντας στις εντολές των φίλων τους στην ΕΛΑΣ, αλλά επειδή ήξεραν ότι είναι απομονωμένοι από τη γειτονιά, κάτι που ο κόσμος του Ηρακλείου έχει δείξει επανειλημμένα όλα τα τελευταία χρόνια.

Σε μια χοντροκομμένη προσπάθεια να στηθεί η θεωρία των «δύο άκρων» και προσπαθώντας να δημιουργήσει την εντύπωση ότι όσο επικίνδυνοι είναι οι καταδικασμένοι ως εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτες (πρώην και νυν) τόσο είναι και οι αγωνιστές/τριες του κινήματος που παλεύει να τους τσακίσει, ο Χρυσοχοΐδης απαγόρευσε και τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που είχαν καλεστεί από διάφορες συλλογικότητες στη πλατεία του Ν. Ηρακλείου, με αποτέλεσμα μία από αυτές να μεταφερθεί στη Λαμπρινή.

Αυτό που ακολούθησε μέσα σε πολυσύχναστη πλατεία, Κυριακή απόγευμα, γεμάτη με κόσμο και καφετέριες, ήταν ένα πραγματικό όργιο αστυνομικής καταστολής εναντίον συγκεντρωμένων και περαστικών. 

Οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν στο τέλος της διαδήλωσης και χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα, και ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς. Από το μένος των ΜΑΤατζήδων «άνοιξαν» κεφάλια, χτυπήθηκαν ακόμα και περαστικοί, ενώ ότι αστυνομικοί «μπούκαραν» ακόμα και σε παρακείμενη καφετέρια κυνηγώντας διαδηλωτές και τραυματίζοντας μέχρι και ένα 5χρονο παιδί στο κεφάλι με γκλοπ που ο ΜΑΤατζής το κρατούσε ανάποδα (!). Τελικός απολογισμός ήταν τουλάχιστον 4 διαδηλωτές τραυματισμένοι στον Ευαγγελισμό και 14 προσαγωγές αντιφασιστών. Να σημειωθεί ότι οι προσαγωγές ακροδεξιών στο Ν. Ηράκλειο έγιναν με το… γάντι, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις «σχέσεις στοργής» ανάμεσα σε αστυνομικούς και ακροδεξιούς!

 

Η τρομοκρατία κυβέρνησης και αστυνομίας δεν θα περάσει.

 

.          Να διαλυθούν άμεσα ΜΑΤ, ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΡΑΣΗ. Έξω η αστυνομία από τους αγώνες και τις διαδηλώσεις. Να σταματήσει η ασυλία της                             αστυνομίας προς τους  φασίστες!

 

·         Να αποσυρθεί-καταργηθεί ο νόμος για τις διαδηλώσεις τώρα! Όχι στην απαγόρευση διαδηλώσεων και συναθροίσεων. 

 

·         Λεφτά για την υγεία και τις κοινωνικές ανάγκες όχι για την αστυνομία και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.