e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τελικά φαίνεται  ότι η Δημοτική Παράταξη "Γαλάτσι από Κοινού.." δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάθοδο στις Δημοτικές Εκλογές, ούτε από Κοινού με το σύνολο των μελών της Παράταξης και της οργάνωσης Μελών του Σύριζα Γαλατσίου.

Δεν λένε να τελειώσουν τα προβλήματα στον Σύριζα και την δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από Κοινού". 50 ημέρες πριν της Δημοτικές εκλογές και 15 ημέρες μετά την παραίτηση της Ράνιας Καλαντζή και την εκλογή νέας υποψήφιας Δημάρχου, μαύρα σύννεφα φαίνεται να σκιάζουν  πάλι την  κάθοδο του Σύριζα στις Δημοτικές Εκλογές. 

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν από την επόμενη ημέρα της εκλογής της νέας υποψήφιας Δημάρχου Αγγέλικας Σαπουνά, μιλούσαν για μεγάλη δυσαρέσκεια κάποιων μελών της οργάνωσης και της Δημοτικής παράταξης, τόσο για το πρόσωπο της κυρίας Σαπουνά,όσο και για τις διαδικασίες εκλογής της.Η  επιλογή, όπως λένε  έγινε από μια την μειοψηφία των μελών της Δημοτικής Παράταξης(ψήφισε σχεδόν το 1/3 των μελών),χωρίς να δοθεί  η δυνατότητα υποβολής και άλλων υποψηφιοτήτων.
Αυτό που ακούγεται έντονα  από τους ίδιους αυτούς κύκλους είναι, η ύπαρξη συμφωνίας για συνεργασία με τον νυν Δήμαρχο Γ. Μαρκόπουλο,με αντάλλαγμα κάποια Αντιδημαρχία.

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια ακόμα  κόντρα των δύο ομάδων,που έχουν διαμορφωθεί εδώ και καιρό στο εσωτερικό του Σύριζα Γαλατσίου.Η μια ομάδα φιλικά προσκείμενη στην βουλευτή Ελένη Αυλωνίτη, βλέποντας τις αδυναμίες στην τοπική κοινωνία ,πρόκρινε εξ' αρχής ευρύτερες συναινέσεις  και είχε επαφές με πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ..(Μαγκανάρης).Το αντίπαλο δέος αντίθετα, πίστευε σε μια πιο καθαρή και κομματική υποψηφιότητα, και απέρριπτε μετά  βδελυγμίας κάθε σκέψη και πρόταση που αφορούσε συνεννόηση ή συνεργασία με άλλους πολιτικούς χώρους(πόσο μάλλον αν αυτές οι σκέψεις εκδηλώνονταν από το "αντίπαλο στρατόπεδο".)

Έτσι λοιπόν σήμερα,  η ομάδα  των 53' της Δημοτικής Παράταξης του Σύριζα , με ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε  και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΓΡΑΜΜΗ, ασκώντας δριμεία κριτική,ανακοινώνει την αποχώρησή της από το Δημοτικό σχήμα "Γαλάτσι από Κοινού" ,αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας κάτι άλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν 10 ημέρες, έγινε συνάντηση μελών της κίνησης αυτής σε γνωστό καφέ στο Γαλάτσι και είχαν αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.Σίγουρα πάντως , δεν έχουν διακοπεί οι δίαυλοι επικοινωνίας με πρόσωπα από άλλους χώρους.
Ιδιαίτερη σημασία έχει, ότι ανάμεσα στους 53' υπάρχουν και 3 μέλη του Συντονιστικού της ΟΜ Σύριζα Γαλατσίου .όπως επίσης και ένα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ο χρόνος πάντως είναι πολύ λίγος έως τις εκλογές της 26ης Μαίου και καθιστά ακόμα πιο δύσκολη,την εκλογική αποστολή του Σύριζα στο Γαλάτσι.

 

 

Αποχώρηση από τη Δημοτική Παράταξη  «Γαλάτσι από κοινού»

 

Οι 53 υπογράφοντες μετέχουμε στη δημοτική παράταξη «Γαλάτσι από κοινού» και αρκετοί από μας είμαστε μέλη της τοπικής οργάνωσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γαλατσίου. Πολλοί είμαστε νέοι άνθρωποι που ήρθαμε στην οργάνωση, προσδοκώντας να στηρίξουμε τον αγώνα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α .και του Αλέξη Τσίπρα για την προστασία των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τη κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. 

Επιπρόσθετα, η αυτοδιοικητική μας δουλειά, σύμφωνα με τις αποφάσεις του τελευταίου Συνεδρίου μας αποτελεί το βασικό πυλώνα στήριξης των τοπικών κοινωνιών, επιδιώκοντας τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις με προοδευτικό και ριζοσπαστικό πρόσημο. Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες στα πλαίσια ανάδειξης υποψηφίου/ας για τις δημοτικές εκλογές γινόμαστε μάρτυρες ενός απίστευτου παραγοντισμού, απότομης συμπεριφοράς απέναντι σε συντρόφους και γενικότερα λήψης αποφάσεων και μεθοδεύσεων που παίρνονται από μια κλειστή ομάδα συντρόφων, χωρίς ενημέρωση με αδιαφάνεια και έλλειψη σεβασμού και συντροφικότητας.

Τις τελευταίες μέρες αυτό κορυφώθηκε με την ανάδειξη της νέας υποψήφιας δημάρχου, της δημοτικής παράταξης «Γαλάτσι από Κοινού», μετά τη παραίτηση της προηγούμενης υποψήφιας. Όλα έγιναν με διαδικασίες αντιδημοκρατικές και παράτυπες, χωρίς δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας κι από άλλα μέλη μας, που τυχόν μπορεί να ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα. Η στρατηγική θέση του κόμματος για δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων με τη δημιουργία μετώπου προοδευτικών δυνάμεων δεν επιδιώχθηκε ουσιαστικά ποτέ και θυσιάστηκε στο βωμό άλλων σκοπιμοτήτων.

Όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε η εσωστρέφεια και η κομματική περιχαράκωση, γεγονός που δεν μπορεί να εκφράσει έναν ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς στη πόλη μας που παραμένει χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση, αφού και ευρύτερες συνεργασίες δεν επιδιώχθηκαν και η νέα υποψήφια στη διάσπαση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2015 κατήγγειλε την ομάδα που παρέμεινε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ενήργησε αντιδημοκρατικά, τυχοδιωκτικά και επικίνδυνα (https://left.gr/news/apohorisi-tis-aggelikis-sapoyna-apo-tin-ke-toy-syriza)

Για όλους τους παραπάνω λόγους εμείς αποχωρούμε από την Δημοτική παράταξη «Γαλάτσι από Κοινού» και συνεχίζουμε να εξετάζουμε τις δυνατότητες υλοποίησης της στρατηγικής θέσης του κόμματός μας για ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες σε προοδευτική κατεύθυνση.

 

 Οι υπογράφοντες 53:

 1. Αναγνώστου Ζωή,
 2. Ανάστος Γιάννης,
 3. Αραβανής Βασίλης,
 4. Βασιλέλλη Μαρία,
 5. Βενιαμάκης Ελευθέριος,
 6. Βεντίστας Γεώργιος,
 7. Βλάχος Χρήστος,
 8. Βολτυράκης Αντώνης,
 9. Γεωργάκης Μιχαήλ,
 10. Γεωργίου Ευάγγελος,
 11. Γκιντώνης Κωνσταντίνος,
 12. Γκόλιας Βασίλειος,
 13. Γκόλιας Χρήστος,
 14. Δεδεμάδης Κωνσταντίνος,
 15. Δράκου Κατερίνα,
 16. Ευστρατίου Δημήτριος,
 17. Ζωγράφου Αικατερίνη (μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου),
 18. Καλόγηρος Ανδρέας,
 19. Καρασούλας Νικόλαος,
 20. Καραλής Κωνσταντίνος,
 21. Κονιαβίτης Βασίλης,
 22. Κονιαβίτης Σπυρίδων,
 23. Κοτσανάς Γρηγόριος,
 24. Κουτσιαύτης Γεώργιος,
 25. Κουτσιαύτης Δημήτριος (μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Βόρειας Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.),
 26. Κουτσιαύτης Ιωάννης,
 27. Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος,
 28. Κωνσταντόπουλος Λάμπρος,
 29. Κωνσταντόπουλος Νικόλαος,
 30. Κωστή Ευριδίκη,
 31. Κωστή Μελπομένη,
 32. Μαστρογιάννης Βασίλειος,
 33. Ματεγάκης Σταύρος,
 34. Μηλιδάκης Ιωάννης,
 35. Μιχαλοπούλου Ιωάννα,
 36. Μπαμπάνα Δήμητρα,
 37. Μπαμπάνα Ειρήνη,
 38. Μπαμπάνας Αναστάσιος (μέλος του συντονιστικού της οργάν. μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου),
 39. Μπαμπάνας Νικόλαος,
 40. Μπαμπάνας Στέφανος,
 41. Μπαρμπαρούση Ιουλία,
 42. Μυρίλλα Ιωάννα,
 43. Νίτσα Ανθή,
 44. Πάζιος Χαρίλαος,
 45. Παπαδόπουλος Μιχαήλ,
 46. Παπαθωμά Αλεξάνδρα,
 47. Παπαθωμάς Αναστάσιος,
 48. Παύλου Κωνσταντίνος,
 49. Ποντίκα Παρασκευή,
 50. Ριζάκος Σταύρος (μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου),
 51. Σηραφός Νίκος,
 52. Χρηστάκος Ηλίας,
 53. Ψηλού Μαρία

 

 

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο  Γιάννης Ρωμανός στις εκλογές του Μαΐου , θα είναι υποψήφιος με τον Συνδυασμό του νυν Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου  "Γαλάτσι, Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο"

Ο Γιάννης Ρωμανός  γεννήθηκε στο Γαλάτσι το 1965  και είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΣΟΕΕ.

Από το 1990 και για 5 τετραετίες  εκλεγόταν  Δημοτικός Σύμβουλος στο Γαλάτσι. Διετέλεσε  Αντιδήμαρχος  Οικονομικών, ΑντιδήμΑρχος Καθαριότητας, Αντιπρόεδρος  της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης,  μέλος του Πνευματικού Κέντρου και Πρόεδρος του ΣΤ' Παιδικού Σταθμού, ενώ συμμετείχε  σε σχολικές και διάφορες  άλλες επιτροπές.        

Εργάζεται ως ελεγκτής στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ).

 

Σύμφωνα με την Απόφαση 26/2006 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οι εκλογικοί κατάλογοι που τηρούνται στους δήμους και τις κοινότητες συνιστούν δημόσια έγγραφα, επομένως σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 2690/1999 οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος, με την έννοια του ευλόγου ενδιαφέροντος, έχει δικαίωμα πρόσβασης σ’ αυτούς.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Απόφασης 60/2002 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και το άρθρο 1 παρ. 5 του νόμου 2623/1998, οι εκλογικοί κατάλογοι αναρτώνται επί δέκα ημέρες στο δημοτικό ή κοινοτικό κατάστημα. Κατά συνέπεια, με την ανάρτηση αυτή τα στοιχεία που περιέχονται στους εκλογικούς καταλόγους αποκτούν δημοσιότητα. Τούτο είναι σύμφωνο και προς το νόμο 2472/1997, αφού η διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας προϋποθέτει δημοσιότητα των εκλογικών καταλόγων. Άμεση απόρροια της δημοσιότητας αυτής είναι το δικαίωμα κάθε υποψήφιου να έχει πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους, ακόμη και μετά την ανάρτησή τους, αφού το έννομο συμφέρον τους να ελέγξουν την ακρίβεια των εκλογικών καταλόγων προφανώς υπερέχει των δικαιωμάτων και συμφερόντων των αναγραφόμενων προσώπων στους καταλόγους αυτούς.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Π.Δ.26/2012 «Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» και την αριθ. 3678/28.1.2003 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με την οποία καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις διάθεσης εκλογικών καταλόγων, το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να διαθέτει αυτούς ως εξής:

Α. χωρίς την καταβολή αντιτίμου, δικαιούνται μια πλήρη σειρά σε μαγνητικά μέσα των εκλογικών καταλόγων τα αναγνωρισμένα κόμματα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και αυτά που καταρτίζουν συνδυασμούς στα 2/3 των εκλογικών περιφερειών και

Β. με την καταβολή αντιτίμου, υπέρ του δημοσίου, και κατόπιν αιτήσεως χορηγούνται εκλογικοί κατάλογοι σε βουλευτές, ευρωβουλευτές, υποψήφιους βουλευτές και μόνο για τις εκλογικές περιφέρειες που έχουν εκλεγεί ή είναι υποψήφιοι. Επίσης, με την καταβολή αντιτίμου μπορεί να διατεθούν εκλογικοί κατάλογοι σε αιρετά μέλη Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη υποβολή οποιουδήποτε στοιχείου, που πιστοποιεί την ιδιότητα τους, καθώς και σε υποψηφίους για τις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και μόνο για τις Περιφερειακές Ενότητες ή τους δήμους, που είναι υποψήφιοι.

Τα στοιχεία χρησιμοποιούνται μόνο από εκείνον στον οποίο χορηγούνται και μόνο για εκλογική χρήση. Η παραχώρηση ή η χρησιμοποίηση των εκλογικών καταλόγων από οποιονδήποτε άλλο ή για σκοπό μη εκλογικό απαγορεύεται και οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 117 του Π.Δ. 26/2012.

Η τιμή διάθεσης των αντιτύπων εκλογικών καταλόγων σε μαγνητικά μέσα (cd) ανέρχεται σε 30 Ευρώ ανά δήμο, πλην του Δήμου Αθηναίων και των εκλογικών περιφερειών όπου η τιμή καθορίζεται σε 50 Ευρώ. (ΥΠ.ΕΣ. 7354/25.02.2014)

Πηγή:.myota.gr