e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με αφορμή την ματαίωση  μιας ακόμα αυτοψίας για τον έλεγχο της νομιμότητας του κόκκινου προκάτ ναΐσκου στο Άλσος Βεΐκου...η Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από κοινού"  με Δελτίο Τύπου κάνει λόγο για ευθύνες νομικές και πολιτικές...

 

Δελτίο Τύπου

 

Κόκκινο προκάτ στο Άλσος Βεϊκου:
Αυθαιρεσίες, κωλυσιεργία ή και συμπαιγνία του «βαθέος» κράτους;

 

Όταν καταγγείλαμε την αυθαίρετη εγκατάσταση του κόκκινου προκάτ ναΐσκου στο Άλσος Βεΐκου,  ο δήμαρχος  Γ. Μαρκόπουλος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την αυθαιρεσία και δήλωσε ότι «θα το νομιμοποιήσει»,  δι’ ενεργειών του.

Φυσικά η αυθαιρεσία είναι αυθαιρεσία και η παρανομία είναι παρανομία. Έτσι, κατόπιν αιτήματος πολιτών του Γαλατσίου, κλήθηκε η Πολεοδομία να κάνει αυτοψία στο αυθαίρετο και να προβεί εν συνεχεία στις προβλεπόμενες ενέργειες. Παράλληλα το Δασαρχείο έχοντας απειλήσει με μήνυση το Δήμο, προειδοποιεί (!) ότι θα επιβληθεί πρόστιμο, εάν δεν κατεδαφιστεί το αυθαίρετο.

Υπάλληλος της Πολεοδομίας  ήρθε όντως στο Άλσος, στις 18-03-2021 «για να ελέγξει τη νομιμότητα καταγγελλομένης κατασκευής (ναϊσκου)» αλλά «δεν κατέστη δυνατή η είσοδός του στο χώρο διότι και οι δυο είσοδοι του Άλσους ευρέθησαν κλειστές». Έτσι ζήτησε από το Δήμο Γαλατσίου «να μεριμνήσει για την πρόσβαση στο χώρο του Άλσους στις 22-04-2021ημέρα Πέμπτη, 9.30 π.μ. έως 14.00 μ.μ. έχοντας τυχόν οικοδομική άδεια και τα εγκεκριμένα σχέδια αυτής ή άλλα στοιχεία νομιμότητας».

Πλην όμως … ο παλιός είναι αλλιώς:

Όπως πληροφορηθήκαμε, η Πολεοδομία συγκατανεύουσα ειδοποιεί ότι «έπειτα από το με αριθ. πρωτ. 8871/21 αίτημα του Δήμου Γαλατσίου, επανακαθορίζεται για τις 26-05-2021, ημέρα Τετάρτη η αυτοψία από υπαλλήλους της υπηρεσίας μας στο Άλσος ‘Βασίλης Παπαδιονυσίου’…»!

Όχι που θα τρομάξει την ηρωική μας δημοτική αρχή η παρέμβαση της πολιτείας! Σιγά μην κατεδαφιστεί το προκάτ «εκκλησάκι» -κι ας είναι και αυθαίρετο- τις άγιες μέρες του Πάσχα!

Και σιγά μην αφήσουμε την πολεοδομία να κάνει αυτοψία και στους σωρούς των μπάζων που έχουν μαζευτεί εκεί δίπλα, αφού ο εργολάβος δεν τα απομακρύνει, όπως είναι η νόμιμη υποχρέωσή του, αλλά έχει μετατρέψει τον χώρο σε πρόχειρο λατομείο επεξεργασίας αδρανών υλικών, των οποίων η ποσότητα δεν δικαιολογείται από τις εργασίες που γίνονται στο άλσος!

Ωστόσο, η έκπληξή μας δεν αφορά τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, οι προθέσεις τους έχουν δηλωθεί δημοσίως.

Οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όμως, τι ακριβώς κάνουν; Συμβάλλουν στην παρανομία συναινώντας στην κωλυσιεργία; Κι όλοι μαζί από κοινού κλείνουν το μάτι στην καταπάτηση του Άλσους; Μήπως εν αναμονή καμιάς άλλης νυχτερινής τροπολογίας, που θα επιτρέψει την οικοδόμηση σε ό,τι οι έχοντες «τον τρόπο» ζητήσουν ή απαιτήσουν; 

Η καταπάτηση του δάσους δεν έχει τίποτε το χριστιανικό και η σιωπηρή συναίνεση στην αυθαιρεσία, εις βάρος μάλιστα των πολύτιμων ελεύθερων χώρων, δεν είναι πράξη ευλάβειας αλλά ασέβεια και ύβρις, στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Οι ευθύνες είναι πολιτικές και νομικές και έχουν ονοματεπώνυμα. Ως δημοτική παράταξη και ως κάτοικοι του Γαλατσίου αναλαμβάνουμε τις δικές μας και στεκόμαστε απέναντι.

 

«Γαλάτσι Από Κοινού»    22 Απριλίου 2021

 

O Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Γαλάτσι,ο τόπος μου" Σπύρος Παναγιώτου, μιλά στην web Tv  oncamera.gr  για τα έργα του Μετρό, που ξεκινούν με τη δημιουργία δυο εργοταξίων, για το θέμα του αμαξοστασίου του Δήμου εντός δασικής έκτασης και για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

Και ενώ όπως λέει πρόκειται για ένα καλοδεχούμενο έργο , η πόλη είναι απροετοίμαστη ,χωρίς καμιά συγκοινωνιακή μελέτη που θα διευθετήσει τις δυσκολίες που θα προκύψουν από την δημιουργία των δύο εργοαταξίων στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης μας και θα κόψουν το Γαλάτσι στα τέσσερα.

Μια κατάσταση που θα προκαλέσει προβλήματα για 6-7..8 χρόνια, τόσο στους κατοίκους ,όσο και τα καταστήματα της πόλης.

 

 

H συνδικαλιστική παράταξη  ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Γαλατσίου ,με αφορμή  την ύπαρξη κρούσματος  COVID-19 μεταξύ  υπάλλήλωνπου εργάζονται  στο Δημαρχείο , ζητά με ανακοίνωσή της ,την άμεση διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και περισσότερα μέτρα προστασίας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΎ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 

Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη αδιάφορη στάση της Δημοτικής Αρχής, ενώ το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται επικίνδυνα στην Αττική και με τουλάχιστον δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Δήμο μας. Η Δημοτική Αρχή επιμένει ότι η ευθύνη της τελειώνει μόνο με την απολύμανση των χώρων και τη διενέργεια τεστ σε αυτούς που θα διαπιστωθεί ότι είχαν στενή επαφή με τα κρούσματα. Ακόμα και αυτό γίνεται μετά από μέρες και ενώ οι εργαζόμενοι αυτοί συνεχίζουν να έρχονται κανονικά στην εργασία τους. Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αν παρουσιαστεί περαιτέρω διασπορά.

Πρακτικά τα μέτρα που λαμβάνει είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Κυβερνητική πολιτική που τα πάντα, ακόμα και την υγεία του λαού, τα βάζει στην πλάστιγγα κόστος-όφελος. Μόνη έγνοια της Κυβέρνησης είναι να βάζει καραντίνα στον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων, ενώ η διασπορά συνεχίζεται σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ που δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο. Και όλα αυτά ενώ τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές τους, με δεκάδες διασωληνωμένους να βρίσκονται σε ράντζα, έξω από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και η Κυβέρνηση όχι μόνο να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, αλλά αυτές να απολαμβάνουν παχυλές αποζημιώσεις για την ενοικίαση κρεβατιών ΜΕΘ.

Χρειάζεται άμεσα:

• Να διασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθούν μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου για να διαπιστωθεί αν υπάρχει περεταίρω διασπορά του ιού (όχι μόνο σε όσους ήταν κοντά ή στο ίδιο γραφείο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα).
• Μαζικά κι επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, τα οχήματα και τα μηχανήματα.
• Xορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένων και των εξειδικευμένων μέσων προστασίας για covid-19.
• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση.
• Παρουσία γιατρού εργασίας σε μόνιμη βάση στους εργασιακούς χώρους.
• Άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή μπαίνουν σε καραντίνα ή εργάζονται σε υπηρεσίες που κλείσανε και σε γονείς που έχουν παιδιά σε σχολείο.
• Σε περίπτωση ασθενείας οικείων, να εξασφαλίζεται διεξαγωγή τεστ με έξοδα του Δήμου. • Στελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών που θα επιτηρούν την εφαρμογή, από τους δήμους, των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. 

 

 Γαλάτσι, 31/03/2021