e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η δημοτική παράταξη "Γαλάτσι ο τόπος μου" με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Σπύρο Παναγιώτου, στο  Γ' μέρος του προγράμματός της ,παρουσιάζει τις προτάσεις της ,σχετικά με την Πολιτιστική, μορφωτική και πνευματική ανασυγκρότηση της πόλης.

Ο Δήμος, σε απόλυτη συνεργασία και στήριξη στους τοπικούς φορείς αλλά και το επιστημονικό δυναμικό της πόλης, θα πρέπει να θέσει συγκεκριμένους και σαφείς στόχους ώστε να επιτευχθούν βήματα στην πολύπλευρη πνευματική ανασυγκρότηση της πόλης.

Προτάσεις για

  • Το «Καμίνι» Δημοτικό Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Κατάρτισης
  • Εκπαιδευτική, πολιτιστική, καλλιτεχνική Ολυμπιάδα
  • Ανοικτά σχολεία μορφωτικά κέντρα σε κάθε γειτονιά.
  • ΠΑΛΑΙ: Δημόσιος χώρος Πολιτισμού και αθλητισμού.
  • Δημοτικό αθλητισμό

Διαβάστε κατεβάστε ολόκληρο το Γ' μέρος του προγράμματος

 

Δείτε το Β' μέρος του προγράμματος 

Δείτε το  Α' μέρος του προγράμματος

 

 

 

Τελικά ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μανιάτης έλυσε την σιωπή του  και με προσωπική επιστολή που έστειλε σε φίλους και συμπολίτες του, ανακοίνωσε την απόφασή του, στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές, να συμπαραταχθεί με τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο.

Βέβαια ,η απόφασή του αυτή δεν εξέπληξε κανέναν,αφού εδώ και καιρό είχαν φανεί τα σημάδια προσέγγισης με τον Δήμαρχο, ενώ  η παρουσία του στον απολογισμό της θητείας της Δημοτικής Αρχής , δεν άφηνε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του.

Η Δημοτική Σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος  Έλενα Ζέρβα, με Δελτίο Τύπου ,σχολιάζει τον τον απολογισμό του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου...και μιλάει για μισές αλήθειες..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Η μισή αλήθεια είναι πιο αποτελεσματική από το ψέμα»!

 

Σε όλους όσοι άκουσαν και διάβασαν τον απολογισμό του Δημάρχου, κατέστη απολύτως σαφές ότι εφαρμόζει το δόγμα: 

«Η μισή αλήθεια είναι πιο αποτελεσματική από το ψέμα»!

Και για να προλάβω τους βιαστικούς ν’ απαντήσουν, γίνομαι πιο σαφής:

1. Η καθαριότητα σε μια πόλη είναι το αυτονόητο και όχι το ζητούμενο, επειδή εμείς είμαστε αυτοί που την πληρώνουμε, μέσα από τα δημοτικά τέλη! Παρόλα αυτά, ο τρόπος αποκομιδής των απορριμμάτων γίνεται με όρους της δεκαετίας του 1980!

2. Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Απορριμμάτων παρουσιάζεται τώρα, παραμονές εκλογών!

3. Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός ενός δήμου δεν μπορεί να γίνεται 3 μήνες πριν τις εκλογές. Γίνονται μέσα από το Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα το οποίο ψηφίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, και αξιολογείται με ευθύνη της διοίκησης! Η σημερινή διοίκηση το έχει αφήσει ημιτελές και χωρίς αξιολόγηση…!!!

4. Η προηγούμενη διοίκηση με την οικονομική διαχείριση που έκανε, κρίθηκε στις εκλογές το 2014!

5. Η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου επιβλήθηκε με Νόμο του Κράτους, συνεπώς δεν αποτελεί επίτευγμα κανενός!

6. Το πλεόνασμα στο Δημοτικό Ταμείο πρέπει να διοχετεύεται σε προτεραιότητες και δράσεις που στηρίζονται σε ολοκληρωμένες μελέτες, βάσει κεντρικού σχεδιασμού. Παραμονές εκλογών θυμηθήκαμε τις μελέτες?

7. Προγράμματα με κοινωνικές δράσεις εφαρμόζονται σε όλους τους δήμους της Ελλάδας. Δεν γινόταν λοιπόν, ο δικός μας δήμος να μην λειτουργήσει κοινωνικές δομές που ούτως ή άλλως συγχρηματοδοτούνται και από άλλους φορείς! Δεν αποτελεί επίτευγμα της σημερινής διοίκησης! Δηλαδή μας λέτε ότι έχετε κάνει τα αυτονόητα? Και αυτά, μας τα λέτε παραμονές εκλογών?

8. Το δίκτυο εθελοντών πολύ σωστά υπάρχει! Το θέμα είναι πώς αυτό, χρησιμοποιείται. Η σημερινή διοίκηση το εκμεταλλεύτηκε ακόμα και για να στηρίξει το Survivor, τηλεπαιχνίδι εκατομμυρίων ευρώ!

9. Το Ολυμπιακό ακίνητο, το ΠΑΛΑΙ, το θέλουμε Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού προς όφελος των Γαλατσιωτών. Τις  συνέργιες με τρίτους,  τις θέλουμε για την ανάπτυξη της πόλης μας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, με την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών μας για τη λειτουργία του. Δεν θέλουμε να καθορίζουν αυτοί, τη λειτουργία του ΠΑΛΑΙ. Δεν γίνεται τα παιδιά μας που αθλούνται εκεί, να εξορίζονται, προκειμένου να εγκατασταθεί οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία (Christmas theatre) από την οποία ο δήμος μας δεν έχει κανένα έσοδο!!!

10. Πολλά τα ερωτήματα για τη διαδικασία που ακολουθείται και εφαρμόζεται στο θέμα των δικαιωμάτων χρήσης του ΠΑΛΑΙ εκ μέρους τρίτων! Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει συσταθεί κάποια Επιτροπή για να ελέγχει ποιοι είναι οι «Τρίτοι» και κατά πόσο ωφελείται ο δήμος, από το προϊόν που προσφέρουν. Μόνον ο Δήμαρχος είναι αυτός που αποφασίζει…!

11. Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο γνωρίζει ότι ο βασικός διαχειριστής του ΠΑΛΑΙ  δεν είναι ο δήμος, αλλά η Εταιρία Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), αλλά η σημερινή διοίκηση, δημιουργεί στον κόσμο την εντύπωση, ότι το ΠΑΛΑΙ ανήκει στους Γαλατσιώτες!!!

12. Οι μακέτες  που παρουσιάστηκαν, βάσει ποιού πολεοδομικού σχεδιασμού και ποιών μελετών για τις επιδράσεις στη ζωή μας έχουν γίνει?

13. Για τα έργα του Μετρό, που θα γίνουν στο Γαλάτσι και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, δεν ειπώθηκε τίποτα!!!

14. Είναι νόμιμο! Πόσο ηθικό είναι όμως, να εγκρίνονται δαπάνες από τον προϋπολογισμό του Δήμου 3 μήνες πριν τις εκλογές, για ενημέρωση και προβολή του έργου της απερχόμενης δημοτικής αρχής; 

 

«Η τέχνη του ν’ αρέσεις είναι η τέχνη του να ξεγελάς»!

 

"Γαλάτσι του Αύριο"

Έλενα Ζέρβα

Δημοτική Σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος Γαλατσίου