e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου", επαναφέρει τις προτάσεις της για   ανακούφιση των επαγγελματιών της πόλης,που επλήγησαν από την πανδημία...

 

 

ΠΡΟΣ : Τον κ. Δήμαρχο Γαλατσίου

Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

 

 Σε συνέχεια των πολλαπλών παρεμβάσεών μας το τελευταίο δίμηνο, επαναφέρουμε προτάσεις ανακούφισης για τους ΕΒΕ του Δήμου μας.

- Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που παρέμειναν κλειστά τα καταστήματα.

- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και είχαν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).

- Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ερωτούμε την δημοτική αρχή, ποια μέτρα έχει πάρει και ποια προτίθεται να πάρει, ώστε να βοηθήσει και να ανακουφίσει τους επαγγελματίες της περιοχής μας, που επλήγησαν οικονομικά από τα μέτρα καραντίνας λόγω της πανδημίας;

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος


Με μια σεμνή εκδήλωση, λόγω των συνθηκών, τίμησαν το Σάββατο 9 Μάη στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Γαλάτσι την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, οι οργανώσεις Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Στην εκδήλωση, σύντομη ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Τσουρουνάκη, πρόεδρο του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Στη συνέχεια, στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους των Κομματικών Οργανώσεων Γαλατσίου η Δώρα Τζωγάνη, εκ μέρους του παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ο Γιάννης Τσουρουνάκης και εκ μέρους του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ά Αθήνας – Γαλατσίου ο Γιώργο Κουρουλής, μέλος του ΔΣ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, Τάσος Οικονόμου.

 


e-galatsi
Υ.Γ. 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43 π.μ. Στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, υπογράφεται η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας. Οι συζητήσεις είχαν εκκινήσει από το βράδυ της 8ης Μαίου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 30 Απριλίου 1945 και ενώ οι Σοβιετικοί είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την Καγκελαρία ως αποτέλεσμα της Μάχης του Βερολίνου, ο Χίτλερ αυτοκτονεί και οι επιζώντες διάδοχοί του υπογράφουν την άνευ όρων συνθηκολόγηση. Ήταν το τέλος της ναζιστικής απειλής.

Την ανώτατη γερμανική στρατιωτική διοίκηση εκπροσώπησαν ο στρατάρχης Κάιτελ, ο ναύαρχος Φρίντερμπουργκ και ο στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ.

Την αντιπροσωπεία της συμμαχίας των νικητών αποτελούσαν εκ μέρους της ΕΣΣΔ ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ, εκ μέρους της Αγγλίας ο στρατάρχης της αεροπορίας Α. Τέντερ, εκ μέρους των ΗΠΑ ο στρατηγός Κ. Σπάατς και από τη Γαλλία ο στρατηγός Ντε Λατρ ντε Τασινύ.

Με την υπογραφή της συνθηκολόγησης η γερμανική κυβέρνηση παρέδωσε όλες τις ένοπλες δυνάμεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα που είχε στη κατοχή της. Το κείμενο συντάχθηκε στα ρωσικά, γερμανικά και αγγλικά και περιείχε 14 άρθρα.

 

 

 

 

 

Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκής Συσπείρωση¨ Γαλατσίου, με αφορμή και το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό κορωνοϊού σε σχολείο του Δήμου, ζητά να κλείσουν όλα τα σχολεία  και όχι μόνο τα εννέα(9)** ,που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση

 

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΚΡΑΒΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 

Σε συνέχεια της δημόσιας παρέμβασής μας της 28/2/2020 με την οποία ζητούσαμε έκτακτα μέτρα για την προστασία από την επερχόμενη επιδημία του κορωνοϊού, αλλά και τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 9/3/2020 ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης στη δημοτική αρχή, επανερχόμαστε με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και ζητάμε :

Να κλείσουν άμεσα και τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου (Λύκεια,Γυμνάσια, Δημοτικά, ΙΕΚ) τουλάχιστον για το ελάχιστο απαραίτητο διάστημα των 14 ημερών. Με εντολή των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, ότι θα κλείσουν μέχρι τις 23/3 τα 1ο, 2ο , 3ο , 4ο ΓΕΛ, το 1ο ΕΠΑΛ και τα 2ο, 5ο και 6ο Γυμνάσια. Έχουν μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση και τα αντίστοιχα υπουργεία για το κωμικοτραγικό γεγονός, σχολεία που συστεγάζονται με τα προαναφερθέντα να παραμένουν ανοιχτά (1ο Γυμνάσιο, 2ο ΕΠΑΛ, ΙΕΚ Γαλατσίου).

Με δεδομένο ότι έχει ανακοινωθεί επίσημα κρούσμα σε μαθητή στο 4ο Λύκειο, θεωρούμε επιβεβλημένο να κλείσουν για αντίστοιχο διάστημα όλα τα σχολεία του Δήμου μας. Η δημοτική αρχή μπορεί και πρέπει να πιέσει το Υπουργείο Παιδείας προς αυτή την κατεύθυνση. Και στη συνέχεια, με κλειστά τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, να προχωρήσει εκ νέου σε απολυμάνσεις και ενδελεχή καθαριότητα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβει μέτρα για τους εργαζόμενους γονείς, που θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι με τα παιδιά τους, όπως άλλωστε ζητούν και εργατικά σωματεία και δευτεροβάθμιες οργανώσεις των εργαζομένων. Ενδεικτικά να εξασφαλιστούν πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε εργαζόμενους με παιδιά που έχουν νοσήσει ή βρίσκονται στο σπίτι όγω κλεισίματος του παιδικού σταθμού ή του σχολείου.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή να ζητήσει πρακτικά μέτρα σε μεγάλες επιχειρήσεις τις περιοχής, οι οποίες προσελκύουν μαζικά το κοινό (super markets, τράπεζες), για πρόσθετα μέτρα πρόληψης τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους δημότες. (απολυμάνσεις, αντισηπτικά, μάσκες και γάντια για το προσωπικό κλπ).

Φυσικά, παραμένει ζητούμενο και μετά το άνοιγμα των σχολείων, των παιδικών σταθμών και λοιπών δομών, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα και η ύπαρξη των επίμαχων αναλώσιμων (σαπούνια, αντισηπτικά, μάσκες κλπ.)

Τέλος ζητάμε, πέρα από την ορθή ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων από την δημοτική αρχή,  να υπάρξει άμεσα ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος

 

YΓ. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Υπουργείου, στην λίστα με τα 8 κλειστά σχολεία στον Δήμο Γαλατσίου,προστέθηκε και το 2ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ