e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Δυο μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές και ενώ όλα και όλοι "έδειχναν"  την Ράνια Καλαντζή ως υποψήφια Δήμαρχο με την  Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από Κοινού" που στηρίζεται από τον Σύριζα, άρχισαν να κυκλοφορούν πάλι φήμες, για αντικατάστασή της.

Η Ράνια Καλαντζή, ένα χρόνο πριν και μετά από πολλές προβληματικές και με γκρίνια συζητήσεις στα όργανα του Σύριζα  είχε εκλεγεί σε πρώτη φάση επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης.Στις συζητήσεις και διαβουλεύσεις με άλλες Δημοτικές κινήσεις ,φορείς και συλλόγους  που ακολούθησαν,  ήταν και  προτεινόμενη υποψήφια Δήμαρχος....

Τα πρώτα σύννεφα και φήμες για αντικατάσταση εμφανίστηκαν,όταν λίγους μήνες  πριν, ανακάλυψαν ότι υπάρχει εκλογικό κώλυμα , λόγω της θέσης που κατέχει η Ράνια Καλαντζή(Γενική Διευθύντρια της Σιβιτανιδείου Σχολής).
Ξεκινά τότε ένας καινούριος γύρος διαβουλεύσεων, που την φορά αυτή αφορούσε συνεργασία και κοινή κάθοδο με υποψήφιο Δήμαρχο του ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ).

Μετά την αποτυχία και αυτών την συζητήσεων,που επίμονα αρνούνταν ότι έγιναν, άρχισαν να μιλούν για τροπολογία της κυβέρνησης,που θα έλυνε το πρόβλημα του εκλογικού κωλύματος   και φτάσαμε έτσι  στην  εκδήλωση της δημοτικής παράταξης, που πραγματοποιήθηκε στις  26 Φεβρουαρίου στο Καμίνι με τους  Πάνο Σκουρλέτη , Γιάννη Ραγκούση και την "επίσημα πλέον" υποψήφια δήμαρχο Γαλατσίου Ράνια Καλαντζή.

Μετά από αυτή την Οδύσσεια και τις εκλογές να είναι προ των θυρών, ακούγεται πάλι , ότι για μια ακόμα φορά ξεκίνησαν συζητήσεις για αλλαγή της τελευταίας στιγμής και για μια νέα υποψήφια Δήμαρχο ...που έρχεται από τη Περιφέρεια. 

Διαβάστε  τις φήμες ....τι ακούγεται 

 

 

 

 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών,βάζοντας τέλος σε διάφορα σενάρια, ο πρώτος γύρος των δημοτικών -περιφερειακών εκλογών θα διεξαχθεί στις 26 Μαϊου ,ταυτόχρονα με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Οι επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές(όπου χρειαστούν) θα γίνουν στις 2 Ιουνίου

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης σ το όριο ηλικίας όσων έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν:

«Σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4406/2016 ΦΕΚ 133 / τ.Α΄ / 26 Ιουλίου 2016 «Αναλογική Εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διερεύνηση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών», το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όλοι οι πολίτες Έλληνες και ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 του ΠΔ 26/2012 (Α’ 57) για την εφαρμογή των ανωτέρω η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο».

Πηγη: newsbomb.gr

Ένα μήνα πριν η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Λεπίδα ,είχε αποχωρήσει από τον Συνδυασμό του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου και είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της.

Σήμερα με μια άλλη επιστολή που αναρτήθηκε στο www.e-grammi.gr ανακοινώνει ,όπως ήταν αναμενόμενο, την απόφασή της, να συμμετάσχει στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές , με τον Συνδυασμό του Κώστα Ζώμπου, "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ"

Θα μπορούσαμε να πούμε,ότι η Σοφία Λεπίδα είναι η απάντηση του Ζώμπου στον Μαρκόπουλο,για την απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη

Η επιστολή (από το www.e-grammi.gr)

 

         Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου διεξάγονται σε μια δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για την χώρα μας. Μέσα σε ένα περιβάλλον που αναζητά πυξίδα, στόχους και λύσεις προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρόντος και τα λάθη του παρελθόντος.

 

Η ίδρυση της παράταξης «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών και ακολουθεί με συνέπεια και συνέχεια τις αξίες και τις αρετές του αείμνηστου Δημάρχου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΙΡΟΥ, ενός Ευπατρίδη της αυτοδιοίκησης.

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κώστας Ζώμπος χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα. Αγκαλιάζει όλους τους δημότες, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ιδεολογικές αφετηρίες. Μια νέα αντίληψη που ανοίγει νέους ορίζοντες έτσι ώστε να ανατρέψουμε το κλίμα της ακινησίας και της αδράνειας.

 

Στρατεύτηκα κοντά στον κ. Κώστα Ζώμπο για αυτούς τους λόγους, διαθέτοντας τεχνογνωσία, εμπειρία, εργατικότητα και γνωρίζοντας πολύ καλά τις βασικές ανάγκες και τα προβλήματα όλου του δήμου Γαλατσίου.

 

Ζητώ την αρωγή σας για να ευδοκιμήσει η ΝΕΑ αυτή προσπάθεια και την εμπιστοσύνη σας για να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο και ανθρώπινο ΓΑΛΑΤΣΙ για το ΣΗΜΕΡΑ και το ΑΥΡΙΟ.

 

Με ειλικρίνεια, αγάπη και σεβασμό,

 

Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα

 

Ιατρός Μικροβιολόγος «Βιοπαθολόγος»