e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Την Κυριακή το βράδυ o Πολιτιστικός και Κοινωνικός χώρος "Παίρνω Αμπάριζα" γέμισε από πολίτες , που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Υποψήφιου Δημάρχου Σπύρου Παναγιώτου και της Δημοτικής κίνησης "Γαλάτσι ο τόπος μου", προσήλθαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και την παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των 33 πρώτων υποψήφιων, και συνεχίστηκε με σύντομες ομιλίες πέντε εξ΄ αυτών,στις οποίες εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους βρίσκονται δίπλα στον Σπύρου Παναγιώτου και την Δημοτική κίνηση.Δεν ήταν από τις συνηθισμένες ομιλίες υποψηφίων.Αποφεύγοντας τα βαρύγδουπα και λαμπερά λόγια, περιέγραψαν πως φαντάζονται και πως θα ήθελαν τον Δήμο και την κοινωνία της πόλης μας.Έναν Δήμο δίπλα στους πολίτες ...σε συνεργασία με αυτούς.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπύρος Παναγιώτου ,ο οποίος κινήθηκε και αυτός στα ίδια πλαίσια.Όπως είπε η υπόθεση της διεξόδου της πόλης,είναι υπόθεση των πολιτών.Πρέπει να έχει την δική τους σφραγίδα και να προσαρμόζεται στις κοινές ανάγκες.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ανεκμετάλλευτο πλούτο των πολιτιστικών, αθλητικών και καλλιτεχνικών συλλόγων,καθώς και των φορέων και πολιτών,πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχτεί η πόλη και να χαράξει μια νέα πορεία.

Τόνισε την σιωπή που επικρατεί κατά την προεκλογική περίοδο ,από τους υποψήφιους, για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.Μίλησε για υποψήφιους Δημάρχους και υποψήφιους Συμβούλους,που επιδίδονται αποκλειστικά και μόνο σε μια προσπάθεια αυτοπροβολής και διαφήμισης ενός ανύπαρκτου έργου ή σε υποσχέσεις που ποτέ δεν θα τηρηθούν.

Στο τέλος της ομιλίας του,κάλεσε τους πολίτες να πάρουν ενεργό  μέρος  σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια,πλαισιώνοντας την Δημοτική Κίνηση και το ψηφοδέλτιό της.  

H βραδιά συνεχίστηκε με μουσική και τραγούδι.

 

 

Τη Παρασκευή το απόγευμα η Δημοτική παράταξη του Σύριζα  "Γαλάτσι από Κοινού" και η υποψήφια Δήμαρχος Αγγέλικα Σαπουνά, παρουσίασαν  στο Καμίνι το πρόγραμμά τους και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα και υποψήφιο Ευρωβουλευτή Πάνο Λάμπρου.Στη συνέχεια πήρε το λόγο η υποψήφια Δήμαρχος και αναφέρθηκε στα 7 έργα που εκτελέσθηκαν στο Γαλάτσι από τον Δήμαρχο, με χρηματοδότηση και επίβλεψη της Περιφέρειας.

Μίλησε για τα προβλήματα της πόλης του Γαλατσίου,που αφορούν την μη  καλή συντήρηση των δρόμων και των πλατειών,τα κατειλημμένα πεζοδρόμια από τα καταστήματα εστίασης,την καθαριότητα, το απαρχαιωμένο και κακο συντηρημένο δίκτυο ομβρίων και αποχέτευσης.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χωροταξικό (πυκνή δόμηση,στενοί δρόμοι, λίγες πλατείες και μη επαρκή αριθμό σχολείων) και αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής και κυκλοφοριακής μελέτης, την οποία συνέδεσε  με την έναρξη των έργων του Μετρό. 

Η υποψήφια Δήμαρχος Αγγέλικα Σαπουνά ,δεν παρέλειψε το ΠΑΛΑΙ  και μίλησε για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν,ώστε να αποτραπεί μια ιδιωτικοποίηση  του  και να αποδοθεί στον Δήμο.

Το πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης είχε χωριστεί σε ενότητες , που παρουσιάστηκαν ξεχωριστά η καθεμιά από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και αφορούσαν...

  • το περιβάλλον
  • τους ελεύθερους χώρους
  • το πολιτισμό
  • τη παιδεία και τα σχολεία 
  • την κοινωνική αλληλεγγύη 

Μετά το πρόγραμμα ,σειρά είχε η ανακοίνωση  του ψηφοδελτίου, με την παρουσίαση 33 Δημοτικών Συμβούλων.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, του οποίου η προσέλευση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα ικανοποιητική.Αισθητή η απουσία  τόσο της ομάδας των 53' που αποχώρησε  από την Δημοτική Κίνηση ,όσο και της βουλευτού Ελένης Αυλωνίτη.

 

 

 

Το βράδυ της Τετάρτης ,οι δυο αίθουσες του Πολιτιστικού κέντρου "Καμίνι"  και ο προθάλαμος, γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο, που προσήλθε για να παρακολουθήσει την παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου Γιώργου  Μαρκόπουλου..."Γαλάτσι Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο"

Στη μια αίθουσα μιλούσε ο Δήμαρχος, ενώ στη διπλανή είχε στηθεί ένα video wall , ώστε να μπορεί  και από  εκεί να παρακολουθεί ο κόσμος την εκδήλωση.

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής κατά την διάρκεια της 5ετούς θητείας του, δίνοντας έμφαση στη τριετή παραχώρηση χρήσης του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου(ΠΑΛΑΙ) στον Δήμο ,για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μίλησε για την Δημοτική Συγκοινωνία που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, για τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό που θα γίνει στο οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος,για την επικείμενη ανάπλαση της Λεωφόρου Βέίκου και τα σχέδια για την δημιουργία κεντρικής πλατείας στο Γαλάτσι.

Έκλεισε την ομιλία του, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του και αυτούς που για προσωπικούς λόγους δεν θα είναι υποψήφιοι, αλλά θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο του.Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στους υπαλλήλους του Δήμου, τους οποίους ευχαρίστησε , "χρεώνοντας""τους   ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχημένης πορείας της Δημοτικής Αρχής.

Η παρουσίαση των υποψηφίων (49) του Συνδυασμού,έγινε μέσα σε  πανηγυρικό κλίμα, ενώ ακολούθησε μπουφές στην αυλή του Καμινιού.

 

 

 

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Γιώργος

Αμοργιανός

 

Σπύρος

Αργυρός

 

Πέτρος

Βάσιλας

 

Γιάννης

Βερούλης

 

Κώστας

Γιαννικόπουλος

 

Σπύρος

Γριμπαβιώτης

 

Βασίλης

Δερεδίνης

 

Κώστας

Δήμος

 

Μάνος

Ελευθερίου

 

Περικλής

Κακαρώνης

 

Γιάννης

Καλουδιώτης

 

Παναγιώτης

Καμίτσης

 

Γιάννης

Κορρές

 

Φραγκίσκος

Κουνάνης

 

Γιάννης

Μανιάτης

 

Γεράσιμος

Ματσούκης

 

Κώστας

Μπάστας

 
Βασίλης    Γιαννακόπουλοs                          

Βαγγέλης

Μπουγιούκας

 

Γιάννης

Οικονόμου

 

Νίκος

Παπαδόπουλος

 

Μανώλης

Πρωτονοτάριος

 

Πάνος

Ροπόδης

 

Γιάννης

Ρωμανός

 

Γιάννης

Σκληράκης

 

Αναστάσιος

Σμυρνής

 

Φώντας

Στασινόπουλος

 

Δήμος

Τσεσμελάκης

 

Μανώλης

Τσουπάκης

 

Γιώργος

Τσουρούτας

 

Λάζαρος

Φετάνης

 

Μέμος

Χριστοδούλου

 
Bασίλης Γιαννακόπουλος    
     
     

Πόπη

Βέρρα

 

Αγγελική

Ζήκου

 

Νατάσα

Κάζαγλη

 

Δήμητρα

Καρβούνη Πεφάνη Μακρή

 

Μάρθα

Κοράκη

 

Στέλλα

Λιαγούρη

 

Ειρήνη

Μαθιού

 

Μαργαρίτα

Μανδηλαρά

 

Νικολέτα

Μαργαρίτη

 

Ισιδώρα

Μπακάλου

 

Ντίνα

Μπριόλα

 

Πετρούλα

Παπαγεωργίου

 

Μαρία

Παπαδημητρίου

 

Ντίνα

Σπηλιoπούλου - Χρυσάγη

 

Ντίνα

Σταϊκοπούλου

 

Τζορτζίνα

Τσιούρη