e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τη Παρασκευή το απόγευμα η Δημοτική παράταξη του Σύριζα  "Γαλάτσι από Κοινού" και η υποψήφια Δήμαρχος Αγγέλικα Σαπουνά, παρουσίασαν  στο Καμίνι το πρόγραμμά τους και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα και υποψήφιο Ευρωβουλευτή Πάνο Λάμπρου.Στη συνέχεια πήρε το λόγο η υποψήφια Δήμαρχος και αναφέρθηκε στα 7 έργα που εκτελέσθηκαν στο Γαλάτσι από τον Δήμαρχο, με χρηματοδότηση και επίβλεψη της Περιφέρειας.

Μίλησε για τα προβλήματα της πόλης του Γαλατσίου,που αφορούν την μη  καλή συντήρηση των δρόμων και των πλατειών,τα κατειλημμένα πεζοδρόμια από τα καταστήματα εστίασης,την καθαριότητα, το απαρχαιωμένο και κακο συντηρημένο δίκτυο ομβρίων και αποχέτευσης.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χωροταξικό (πυκνή δόμηση,στενοί δρόμοι, λίγες πλατείες και μη επαρκή αριθμό σχολείων) και αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής και κυκλοφοριακής μελέτης, την οποία συνέδεσε  με την έναρξη των έργων του Μετρό. 

Η υποψήφια Δήμαρχος Αγγέλικα Σαπουνά ,δεν παρέλειψε το ΠΑΛΑΙ  και μίλησε για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν,ώστε να αποτραπεί μια ιδιωτικοποίηση  του  και να αποδοθεί στον Δήμο.

Το πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης είχε χωριστεί σε ενότητες , που παρουσιάστηκαν ξεχωριστά η καθεμιά από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και αφορούσαν...

 • το περιβάλλον
 • τους ελεύθερους χώρους
 • το πολιτισμό
 • τη παιδεία και τα σχολεία 
 • την κοινωνική αλληλεγγύη 

Μετά το πρόγραμμα ,σειρά είχε η ανακοίνωση  του ψηφοδελτίου, με την παρουσίαση 33 Δημοτικών Συμβούλων.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, του οποίου η προσέλευση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα ικανοποιητική.Αισθητή η απουσία  τόσο της ομάδας των 53' που αποχώρησε  από την Δημοτική Κίνηση ,όσο και της βουλευτού Ελένης Αυλωνίτη.

 

 

 

Το βράδυ της Τετάρτης ,οι δυο αίθουσες του Πολιτιστικού κέντρου "Καμίνι"  και ο προθάλαμος, γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο, που προσήλθε για να παρακολουθήσει την παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου Γιώργου  Μαρκόπουλου..."Γαλάτσι Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο"

Στη μια αίθουσα μιλούσε ο Δήμαρχος, ενώ στη διπλανή είχε στηθεί ένα video wall , ώστε να μπορεί  και από  εκεί να παρακολουθεί ο κόσμος την εκδήλωση.

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής κατά την διάρκεια της 5ετούς θητείας του, δίνοντας έμφαση στη τριετή παραχώρηση χρήσης του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου(ΠΑΛΑΙ) στον Δήμο ,για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μίλησε για την Δημοτική Συγκοινωνία που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, για τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό που θα γίνει στο οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος,για την επικείμενη ανάπλαση της Λεωφόρου Βέίκου και τα σχέδια για την δημιουργία κεντρικής πλατείας στο Γαλάτσι.

Έκλεισε την ομιλία του, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του και αυτούς που για προσωπικούς λόγους δεν θα είναι υποψήφιοι, αλλά θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο του.Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στους υπαλλήλους του Δήμου, τους οποίους ευχαρίστησε , "χρεώνοντας""τους   ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχημένης πορείας της Δημοτικής Αρχής.

Η παρουσίαση των υποψηφίων (49) του Συνδυασμού,έγινε μέσα σε  πανηγυρικό κλίμα, ενώ ακολούθησε μπουφές στην αυλή του Καμινιού.

 

 

 

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Γιώργος

Αμοργιανός

 

Σπύρος

Αργυρός

 

Πέτρος

Βάσιλας

 

Γιάννης

Βερούλης

 

Κώστας

Γιαννικόπουλος

 

Σπύρος

Γριμπαβιώτης

 

Βασίλης

Δερεδίνης

 

Κώστας

Δήμος

 

Μάνος

Ελευθερίου

 

Περικλής

Κακαρώνης

 

Γιάννης

Καλουδιώτης

 

Παναγιώτης

Καμίτσης

 

Γιάννης

Κορρές

 

Φραγκίσκος

Κουνάνης

 

Γιάννης

Μανιάτης

 

Γεράσιμος

Ματσούκης

 

Κώστας

Μπάστας

 
Βασίλης    Γιαννακόπουλοs                          

Βαγγέλης

Μπουγιούκας

 

Γιάννης

Οικονόμου

 

Νίκος

Παπαδόπουλος

 

Μανώλης

Πρωτονοτάριος

 

Πάνος

Ροπόδης

 

Γιάννης

Ρωμανός

 

Γιάννης

Σκληράκης

 

Αναστάσιος

Σμυρνής

 

Φώντας

Στασινόπουλος

 

Δήμος

Τσεσμελάκης

 

Μανώλης

Τσουπάκης

 

Γιώργος

Τσουρούτας

 

Λάζαρος

Φετάνης

 

Μέμος

Χριστοδούλου

 
Bασίλης Γιαννακόπουλος    
     
     

Πόπη

Βέρρα

 

Αγγελική

Ζήκου

 

Νατάσα

Κάζαγλη

 

Δήμητρα

Καρβούνη Πεφάνη Μακρή

 

Μάρθα

Κοράκη

 

Στέλλα

Λιαγούρη

 

Ειρήνη

Μαθιού

 

Μαργαρίτα

Μανδηλαρά

 

Νικολέτα

Μαργαρίτη

 

Ισιδώρα

Μπακάλου

 

Ντίνα

Μπριόλα

 

Πετρούλα

Παπαγεωργίου

 

Μαρία

Παπαδημητρίου

 

Ντίνα

Σπηλιoπούλου - Χρυσάγη

 

Ντίνα

Σταϊκοπούλου

 

Τζορτζίνα

Τσιούρη

 

 

Η Δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με Δελτίο Τύπου ,καταγγέλλει  τη Δημοτική Αρχή , για  σχέδιο και μεθόδευση, ώστε  να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της Παιδείας 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απερχόμενη δημοτική αρχή προσήλθε στη συζήτηση με σχέδιο και μεθόδευση να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της Παιδείας στο Δήμο μας μπροστά στο – αρχικά πολυπληθές – ακροατήριο των γονέων, διδασκόντων και μαθητών.

Είτε με την προσπάθεια προβολής ενός «απολογισμού» του ανεπαρκούς έργου της, είτε με το «ροκάνισμα» του χρόνου. Έφτασαν να δώσουν το λόγο στην Ένωση και στους Συλλόγους των γονέων, που με δική τους πρωτοβουλία έγινε η συζήτηση, κοντά στις 23:00. Αρνήθηκαν ακόμα την πρόταση να συνεχιστεί η συνεδρίαση την Πέμπτη 11/4 ώστε να προσέλθει πάλι το κοινό των δημοτών για να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή  μεθόδευσε να μην ληφθεί καμία απόφαση.

Καταδίκασε έτσι πάλι τα σχολεία του Δήμου μας να περιμένουν για την έναρξη και της επόμενης σχολικής χρονιάς «μία από τα ίδια».

Καταδίκασε όλα τα σχολεία στην ίδια με φέτος κατάσταση από πλευράς θέρμανσης και ασφάλειας των μαθητών και των εγκαταστάσεων.

Φυσικά ούτε λόγος για την αντισεισμική τους θωράκιση.

Καλούμε την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ.Μαρκόπουλου, έστω καθυστερημένα να απαντήσει σε κάποια από τα ερωτήματα που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης και Μάνθος Ιμπριάλος, και δεν απάντησε ποτέ :

 1. Ποιες οι προδιαγραφές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών που θα έπρεπε να φιλοξενούνται και εν τέλει πόσα φιλοξενούνται σήμερα ;
 2. Σε ορισμένα σχολεία είχαν φτιαχτεί προσωρινά αίθουσες προκάτ εδώ και δεκαετίες. Α) Τι προτίθεστε να κάνετε; Β) Έχουν εκπονηθεί μελέτες με βάση πιθανή θετική σας πρόθεση;
 3. Υπάρχουν Πολεοδομικά σχέδια για όλα τα σχολεία του Δήμου μας; Αν όχι: Α) Για ποιες σχολικές μονάδες δεν υπάρχουν; Β) Γιατί συμβαίνει αυτό; Γ) Υπάρχουν μελέτες στην κατεύθυνση της ανασύστασης των φακέλων ανατιθέμενες είτε από την διοίκηση σας είτε από προηγούμενες διοικήσεις;
 4. Έχει γίνει έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτιρίων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας; Ειδικότερα:

  -Διαθέτει ο Δήμος τα αποτελέσματα του ταχέως οπτικού ελέγχου μετά το σεισμό του 1999;
  -Αν όχι τα έχει αναζητήσει;
  - Αν ναι, προτίθεται να μας τα κοινοποιήσει;
  -Προκύπτει από τους ελέγχους αυτούς ανάγκη περαιτέρω εκπόνησης μελετών αντισεισμικών ενισχύσεων;
  -Αν ναι, τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος όσον αφορά στην εκπόνηση αυτών των μελετών;
  -Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, προτίθεται ο Δήμος να προβεί σε εκ νέου ελέγχους και μελέτες δεδομένου ότι έχουν περάσει 20 χρόνια;
 5. Κρίνετε αναγκαίο ως Διοίκηση , σε συνεννόηση με το Δήμο της Αθήνας, να δημιουργηθεί στη Γκράβα: Α) Μόνιμο ιατρείο πλήρως επανδρωμένο; Β) Μόνιμη Τεχνική Υπηρεσία με αρμοδιότητα την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών όσο και τη συντήρηση του συγκεκριμένου συγκροτήματος; Αν ναι, ενημερώστε μας εγγράφως για το τι ενέργειες έχετε κάνει.
 6. Με δεδομένο το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συγκρότημα της Γκράβας, εδώ και δεκαετίες, με το πρόβλημα της θέρμανσης, ενημερώστε μας σας παρακαλούμε αν έχετε εκπονήσει μελέτες που να αφορούν την αντικατάσταση του έτσι και αλλιώς απαρχαιωμένου δικτύου θέρμανσης.
 7. Με δεδομένο το πρόβλημα της σχολικής στέγης ποιες είναι οι προθέσεις της διοίκησης για κατασκευή σχολικών μονάδων στα όρια του Δήμου μας;
 8. Για ποιο λόγο οι πυροσβεστήρες σε σχολικές μονάδες του Δήμου μας δεν έχουν αναγομωθεί επί 5 περίπου χρόνια;
 9. Υπάρχουν οδοί διαφυγής και έξοδοι κινδύνου στα σχολεία ή χώροι που θα καταφύγουν οι μαθητές σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς;
 10. Υπάρχουν σχολικές επιτροπές που δεν έχουν κάνει οικονομικό απολογισμό; Αν όχι ενημερώστε μας: α) Για ποιες χρονιές δεν έχουν κάνει; β) Γιατί δεν έχουν κάνει;
 11. Με βάση την πραγματικότητα που λέει ότι αφενός οι ανάγκες και των δικών μας σχολείων αυξάνονται και αφ’ ετέρου ότι η κρατική χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές έχει μειωθεί αισθητά, έχετε προχωρήσει σε διεκδίκηση αύξησης αυτής της χρηματοδότησης; Με ποιους τρόπους;
 12. Με βάση τα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι Σύλλογοι ή που εσείς έχετε διαπιστώσει έχετε μελέτες και κόστος συντήρησης και επισκευών των σχολικών κτιρίων;
 13. Πόσοι μηχανικοί της Τ.Υ. ασχολούνται μόνιμα και πόσοι περιστασιακά με την εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη των συντηρήσεων των σχολικών κτιρίων;
 14. Πόσοι μόνιμοι τεχνικοί ασχολούνται με τρέχουσα και θερινή (βαρύτερη) συντήρηση των σχολικών κτιρίων;”

Αναδείχθηκε και από τη συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι μπροστά στις κάλπες της 26ης Μάη υπάρχουν δύο δρόμοι:

Είτε αυτός του συμβιβασμού, της υλοποίησης και περάσματος στο λαό των επιπλέον βαρών της αντιλαϊκής πολιτικής, με την ανταποδοτικότητα και το χαμήλωμα των απαιτήσεων όπως έκανε και θα κάνει τόσο η απερχόμενη δημοτική αρχή Μαρκόπουλου όσο και οι άλλοι συνδυασμοί με την ίδια στρατηγική (ίσως και μελλοντικοί συνεργάτες στο νέο δημοτικό συμβούλιο).

Είτε αυτός της αγωνιστικής διεκδίκησης από το κεντρικό κράτος των κονδυλίων ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Δρόμος ανυπακοής και απειθαρχίας προς τον ασφυκτικό δημοσιονομικό έλεγχο των δήμων που μόνο μια δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο δρόμο των 5 κομμουνιστών Δημάρχων της τελευταίας 5ετίας, μπορεί να εγγυηθεί.

 

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης,Δημοτικός Σύμβουλος και  υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου

Μάνθος Ιμπριάλος, Δημοτικός Σύμβουλος