e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μετά από αρκετά χρόνια  παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου , στις επόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαίου, ο Νίκος Μαγκανάρης θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, στον κεντρικό τομέα της  Περιφέρειας  Αττικής, , με τον Συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη  Γιάννη Σγουρού  "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής".

O Nίκος Μαγκανάρης εκλέχτηκε για πρώτη φορά με τον Βασίλη Παπαδιονυσίου το 1990 και έκτοτε δεν έλειψε ποτέ έως σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο.Είναι ο μακροβιότερος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Γαλατσίου.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2014,ήταν υποψήφιος Δήμαρχος  με την δημοτική παράταξη "Γαλάτσι - Νέα Αρχή"  και εξέλεξε 2 Δημοτικούς Συμβούλους(ο ίδιος ένας εξ' αυτών) , με ποσοστό 12,72%

 

 

Την Κυριακή το βράδυ o Πολιτιστικός και Κοινωνικός χώρος "Παίρνω Αμπάριζα" γέμισε από πολίτες , που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Υποψήφιου Δημάρχου Σπύρου Παναγιώτου και της Δημοτικής κίνησης "Γαλάτσι ο τόπος μου", προσήλθαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και την παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των 33 πρώτων υποψήφιων, και συνεχίστηκε με σύντομες ομιλίες πέντε εξ΄ αυτών,στις οποίες εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους βρίσκονται δίπλα στον Σπύρου Παναγιώτου και την Δημοτική κίνηση.Δεν ήταν από τις συνηθισμένες ομιλίες υποψηφίων.Αποφεύγοντας τα βαρύγδουπα και λαμπερά λόγια, περιέγραψαν πως φαντάζονται και πως θα ήθελαν τον Δήμο και την κοινωνία της πόλης μας.Έναν Δήμο δίπλα στους πολίτες ...σε συνεργασία με αυτούς.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπύρος Παναγιώτου ,ο οποίος κινήθηκε και αυτός στα ίδια πλαίσια.Όπως είπε η υπόθεση της διεξόδου της πόλης,είναι υπόθεση των πολιτών.Πρέπει να έχει την δική τους σφραγίδα και να προσαρμόζεται στις κοινές ανάγκες.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ανεκμετάλλευτο πλούτο των πολιτιστικών, αθλητικών και καλλιτεχνικών συλλόγων,καθώς και των φορέων και πολιτών,πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχτεί η πόλη και να χαράξει μια νέα πορεία.

Τόνισε την σιωπή που επικρατεί κατά την προεκλογική περίοδο ,από τους υποψήφιους, για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.Μίλησε για υποψήφιους Δημάρχους και υποψήφιους Συμβούλους,που επιδίδονται αποκλειστικά και μόνο σε μια προσπάθεια αυτοπροβολής και διαφήμισης ενός ανύπαρκτου έργου ή σε υποσχέσεις που ποτέ δεν θα τηρηθούν.

Στο τέλος της ομιλίας του,κάλεσε τους πολίτες να πάρουν ενεργό  μέρος  σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια,πλαισιώνοντας την Δημοτική Κίνηση και το ψηφοδέλτιό της.  

H βραδιά συνεχίστηκε με μουσική και τραγούδι.

 

 

Τη Παρασκευή το απόγευμα η Δημοτική παράταξη του Σύριζα  "Γαλάτσι από Κοινού" και η υποψήφια Δήμαρχος Αγγέλικα Σαπουνά, παρουσίασαν  στο Καμίνι το πρόγραμμά τους και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα και υποψήφιο Ευρωβουλευτή Πάνο Λάμπρου.Στη συνέχεια πήρε το λόγο η υποψήφια Δήμαρχος και αναφέρθηκε στα 7 έργα που εκτελέσθηκαν στο Γαλάτσι από τον Δήμαρχο, με χρηματοδότηση και επίβλεψη της Περιφέρειας.

Μίλησε για τα προβλήματα της πόλης του Γαλατσίου,που αφορούν την μη  καλή συντήρηση των δρόμων και των πλατειών,τα κατειλημμένα πεζοδρόμια από τα καταστήματα εστίασης,την καθαριότητα, το απαρχαιωμένο και κακο συντηρημένο δίκτυο ομβρίων και αποχέτευσης.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χωροταξικό (πυκνή δόμηση,στενοί δρόμοι, λίγες πλατείες και μη επαρκή αριθμό σχολείων) και αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής και κυκλοφοριακής μελέτης, την οποία συνέδεσε  με την έναρξη των έργων του Μετρό. 

Η υποψήφια Δήμαρχος Αγγέλικα Σαπουνά ,δεν παρέλειψε το ΠΑΛΑΙ  και μίλησε για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν,ώστε να αποτραπεί μια ιδιωτικοποίηση  του  και να αποδοθεί στον Δήμο.

Το πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης είχε χωριστεί σε ενότητες , που παρουσιάστηκαν ξεχωριστά η καθεμιά από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και αφορούσαν...

  • το περιβάλλον
  • τους ελεύθερους χώρους
  • το πολιτισμό
  • τη παιδεία και τα σχολεία 
  • την κοινωνική αλληλεγγύη 

Μετά το πρόγραμμα ,σειρά είχε η ανακοίνωση  του ψηφοδελτίου, με την παρουσίαση 33 Δημοτικών Συμβούλων.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, του οποίου η προσέλευση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα ικανοποιητική.Αισθητή η απουσία  τόσο της ομάδας των 53' που αποχώρησε  από την Δημοτική Κίνηση ,όσο και της βουλευτού Ελένης Αυλωνίτη.