e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

H συνδικαλιστική παράταξη  ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Γαλατσίου ,με αφορμή  την ύπαρξη κρούσματος  COVID-19 μεταξύ  υπάλλήλωνπου εργάζονται  στο Δημαρχείο , ζητά με ανακοίνωσή της ,την άμεση διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και περισσότερα μέτρα προστασίας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΎ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 

Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη αδιάφορη στάση της Δημοτικής Αρχής, ενώ το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται επικίνδυνα στην Αττική και με τουλάχιστον δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Δήμο μας. Η Δημοτική Αρχή επιμένει ότι η ευθύνη της τελειώνει μόνο με την απολύμανση των χώρων και τη διενέργεια τεστ σε αυτούς που θα διαπιστωθεί ότι είχαν στενή επαφή με τα κρούσματα. Ακόμα και αυτό γίνεται μετά από μέρες και ενώ οι εργαζόμενοι αυτοί συνεχίζουν να έρχονται κανονικά στην εργασία τους. Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αν παρουσιαστεί περαιτέρω διασπορά.

Πρακτικά τα μέτρα που λαμβάνει είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Κυβερνητική πολιτική που τα πάντα, ακόμα και την υγεία του λαού, τα βάζει στην πλάστιγγα κόστος-όφελος. Μόνη έγνοια της Κυβέρνησης είναι να βάζει καραντίνα στον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων, ενώ η διασπορά συνεχίζεται σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ που δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο. Και όλα αυτά ενώ τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές τους, με δεκάδες διασωληνωμένους να βρίσκονται σε ράντζα, έξω από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και η Κυβέρνηση όχι μόνο να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, αλλά αυτές να απολαμβάνουν παχυλές αποζημιώσεις για την ενοικίαση κρεβατιών ΜΕΘ.

Χρειάζεται άμεσα:

• Να διασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθούν μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου για να διαπιστωθεί αν υπάρχει περεταίρω διασπορά του ιού (όχι μόνο σε όσους ήταν κοντά ή στο ίδιο γραφείο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα).
• Μαζικά κι επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, τα οχήματα και τα μηχανήματα.
• Xορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένων και των εξειδικευμένων μέσων προστασίας για covid-19.
• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση.
• Παρουσία γιατρού εργασίας σε μόνιμη βάση στους εργασιακούς χώρους.
• Άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή μπαίνουν σε καραντίνα ή εργάζονται σε υπηρεσίες που κλείσανε και σε γονείς που έχουν παιδιά σε σχολείο.
• Σε περίπτωση ασθενείας οικείων, να εξασφαλίζεται διεξαγωγή τεστ με έξοδα του Δήμου. • Στελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών που θα επιτηρούν την εφαρμογή, από τους δήμους, των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. 

 

 Γαλάτσι, 31/03/2021

Η Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ" ,διαμαρτύρεται για την απουσία επετειακών εκδηλώσεων στο Γαλάτσι, για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης.

Η δημοτική αρχή απέχει από την επέτειο των 200 χρόνων της ελληνικής επανάστασης

 

Αύριο γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης. Πολλοί Δήμοι πέραν της κεντρικής κυβερνητικής διοργάνωσης των επετειακών εκδηλώσεων, έλαβαν την πρωτοβουλία και διοργάνωσαν αντίστοιχες σε τοπικό επίπεδο εκδηλώσεις. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος που επέλεξε να απέχει από τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου.

Η παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις και ο επικεφαλής  κ. Κώστας Ζώμπος δήλωσε: «Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας εν μέσω κορωνοϊού, θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να στείλουμε το μήνυμα ότι η πόλη, παρά τις αντιξοότητες, τιμά την μεγάλη εθνεγερσία. Καταθέτουμε, με αφετηρία την 25η Μαρτιου, μια σειρά από προτάσεις για επετειακές δράσεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες στη Δημοτική αρχή σεβόμενοι ταυτόχρονα τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού». Η παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!»  πρότεινε τα εξής στο Δημοτικό Συμβούλιο:

 

-          Διαδικτυακή εκδήλωση με ιστορικούς για την ανάδειξη της περιοχής στην περίοδο της επανάστασης

-          Διαδικτυακή συνάντηση με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς για την ανάδειξη των δραστηριοτήτων και των προτάσεών τους

-          Διαδικτυακή ημερίδα με θεματική την Επανάσταση του 1821 μέσα από την τέχνη για εκπαιδευτικούς και λοιπούς ενδιαφερόμενους

-          Διαδικτυακές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις πολιτιστικών συλλόγων και της θεατρικής ομάδας του Δήμου Γαλατσίου

-          Διαδικτυακές ομιλίες, διαλέξεις, συνεντεύξεις και εκθέσεις για την Επανάσταση

-          Δημιουργία εορταστικού λογοτύπου για τον Δήμο Γαλατσίου

-          Τοιχογραφίες των αγωνιστών του 1821 σε διάφορα σημεία της πόλης

 

  

Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

 

Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα

Γεωργία Κιτσίνη

Χριστίνα Μπούρα

Πέτρος Μαγκανάρης

Πληθαίνουν οι φωνές στο Δημοτικό Συμβούλιο,που ζητούν από τον Δήμαρχο να ανοίξει το Άλσος Βεΐκου.Μετά την Λαϊκή Συσπείρωση και ο δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ" Κώστας Ζώμπος, θεωρεί ατεκμηρίωτη την απόφαση που το κρατά κλειστό.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανοίξτε επιτέλους το άλσος Βεΐκου κ. Δήμαρχε


Την ώρα που τα πάρκα όλης της χώρας είναι πλέον ανοιχτά, μοναδική εξαίρεση αποτελεί το άλσος Βεΐκου. Η εμμονική στάση του Δημάρχου, να κρατήσει κλειστό το άλσος συνεχίζεται με αποτέλεσμα η αγανάκτηση των δημοτών να είναι πλέον έκδηλη. Ο ίδιος αναφέρει πως σκοπός της απόφασης είναι η προστασία των πολιτών. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι τα κρούσματα στον Δήμο μας διπλασιάστηκαν σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά αλλά έρχεται και σε αντίθεση με τις εισηγήσεις των ειδικών. Πρόκειται για μια καθαρά προσωπική απόφαση του Δημάρχου, που φαινεται να αγνοεί τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και τις εικόνες συνωστισμού στα πάρκα και στα πεζοδρόμια.

Το κλειστό άλσος είναι μία εύκολη απόφαση απαλλαγής ευθυνών.

Το ανοιχτό άλσος είναι μια δύσκολη απόφαση που απαιτεί σωστή προετοιμασία, οργάνωση και ανάληψη ευθύνης.


Με εκτίμηση, 

Κώστας Ζώμπος 
Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης