e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η  γενική συνέλευση της Δημοτικής παράταξης που στηρίζεται από τον Σύριζα ,"Γαλάτσι από Κοινού" ,μετά την απόσυρση της Ράνιας Καλαντζή , εξέλεξε ομόφωνα την Κυριακή το πρωί την Αγγέλικα Σαπουνά ,ως επικεφαλής της παράταξης και υποψήφια Δήμαρχο

Η νέα υποψήφια Δήμαρχος .από τον Απρίλιο του 2017 ,είναι Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι φιλόλογος και διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Πολιτικής της Εκπαίδευσης.
Έχει εργαστεί ως φιλόλογος στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση και έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτης βουλευτών, του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Ασχολείται με τα κοινά απ’ τα νεανικά της χρόνια, στο κεντρικό πολιτικό και στο αυτοδιοικητικό πεδίο:
Διετέλεσε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά, της Π. Γ. της ΑΚΟΑ, της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της δημοτικής παράταξης του Δ. Αθηναίων «Ανοιχτή Πόλη».

 Το 2014 εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με την «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου..
Ζει στο Γαλάτσι

Όπως  όλα δείχνουν πρόκειται για μια επιλογή με καθαρά κομματικά κριτήρια(όπως και σε πολλούς άλλους Δήμους, που έχει ως target group ψηφοφόρων ....τους ψηφοφόρους του Σύριζα

Με δεδομένη πλέον την απόσυρση της υποψηφιότητας για την Δημαρχία  της  Ράνιας Καλαντζή  λόγω εκλογικού κωλύματος, πραγματοποιείται την Κυριακή 17 Μαρτίου Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Παράταξης  "Γαλάτσι από Κοινού" που στηρίζεται από τον Σύριζα, με θέμα την εκλογή νέου υποψήφιου(ας) Δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψηφιότητες θα είναι πάλι γένους θηλυκού. Η Αγγέλικα Σαπουνά , Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής και η  Χριστίνα Ευθυμιάτου, στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων.Δεν αποκλείεται βέβαια να υπάρξει και κάποια άλλη υποψηφιότητα...έκπληξη.

 

Δυο μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές και ενώ όλα και όλοι "έδειχναν"  την Ράνια Καλαντζή ως υποψήφια Δήμαρχο με την  Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από Κοινού" που στηρίζεται από τον Σύριζα, άρχισαν να κυκλοφορούν πάλι φήμες, για αντικατάστασή της.

Η Ράνια Καλαντζή, ένα χρόνο πριν και μετά από πολλές προβληματικές και με γκρίνια συζητήσεις στα όργανα του Σύριζα  είχε εκλεγεί σε πρώτη φάση επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης.Στις συζητήσεις και διαβουλεύσεις με άλλες Δημοτικές κινήσεις ,φορείς και συλλόγους  που ακολούθησαν,  ήταν και  προτεινόμενη υποψήφια Δήμαρχος....

Τα πρώτα σύννεφα και φήμες για αντικατάσταση εμφανίστηκαν,όταν λίγους μήνες  πριν, ανακάλυψαν ότι υπάρχει εκλογικό κώλυμα , λόγω της θέσης που κατέχει η Ράνια Καλαντζή(Γενική Διευθύντρια της Σιβιτανιδείου Σχολής).
Ξεκινά τότε ένας καινούριος γύρος διαβουλεύσεων, που την φορά αυτή αφορούσε συνεργασία και κοινή κάθοδο με υποψήφιο Δήμαρχο του ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ).

Μετά την αποτυχία και αυτών την συζητήσεων,που επίμονα αρνούνταν ότι έγιναν, άρχισαν να μιλούν για τροπολογία της κυβέρνησης,που θα έλυνε το πρόβλημα του εκλογικού κωλύματος   και φτάσαμε έτσι  στην  εκδήλωση της δημοτικής παράταξης, που πραγματοποιήθηκε στις  26 Φεβρουαρίου στο Καμίνι με τους  Πάνο Σκουρλέτη , Γιάννη Ραγκούση και την "επίσημα πλέον" υποψήφια δήμαρχο Γαλατσίου Ράνια Καλαντζή.

Μετά από αυτή την Οδύσσεια και τις εκλογές να είναι προ των θυρών, ακούγεται πάλι , ότι για μια ακόμα φορά ξεκίνησαν συζητήσεις για αλλαγή της τελευταίας στιγμής και για μια νέα υποψήφια Δήμαρχο ...που έρχεται από τη Περιφέρεια. 

Διαβάστε  τις φήμες ....τι ακούγεται