e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με αφορμή τα όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης και την διακοπή αυτού ,μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης "Γαλάτσι ο τόπος μου" ,με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή

                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ετράπη σε φυγή η διοίκηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πρωτοφανή και θλιβερά γεγονότα συνέβησαν σήμερα  19/3 κατά τη  διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διοίκηση του Δήμου, με υπόδειξη του κ. Μαρκόπουλου, αποχώρησε από τη συνεδρίαση κάτω από την ασφυκτική πίεση δεκάδων εκπροσώπων Συλλόγων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης μας, της Ένωσης Γονέων και της τοπικής ΕΛΜΕ που έγκαιρα και κανονικά είχαν καταθέσει επιστολές προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα προβλήματα των σχολείων.

Είχε προηγηθεί μια άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ . Ισιδώρας  Μπακάλου, που με διάφορα προσχήματα προσπάθησε να αποτρέψει για πολλοστή φορά, παρά τα προβλεπόμενα εκ του κανονισμού,την ανάγνωση των ανακοινώσεων.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του συνόλου των παρευρισκόμενων Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Αργότερα, και αφού πέρασε πάνω από 1,5 ώρα και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν αποχωρήσει καθώς δεν είχε ανακοινωθεί το χρονικό διάστημα της διακοπής, η διοίκηση εμφανίστηκε κρυφά  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και σαν τους «κλέφτες» ολοκλήρωσε τη  διαδικασία αφήνοντας τεράστια ερωτηματικά  για τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πριν την αποχώρηση, η διοίκηση «πρόλαβε» να ανακοινώσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την προβλήματατης Παιδείας.

Επειδή εύλογα σκέπτεται κανείς ότι πρόκειται για μια επιλογή διαφυγής από την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των σχολείων…

Επειδή ενδιαφερόμαστε για μια ουσιαστική συζήτηση ικανή να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα και όχι να γίνει θέατρο προεκλογικών εντυπώσεων…

Προτείνουμε: 

• Την άμεση και ριζική τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2019 και του Προϋπολογισμού του Δήμου ώστε να χρηματοδοτηθούν άμεσα και εκ του πλεονάσματος οι άμεσες ανάγκες των σχολείων που τα καθιστούν επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Μέχρι την αναγγελθείσα για τις 9/4 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλούμε την διοίκηση να ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία να καταγράψει και να εισηγηθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων. 

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε και ζητούμε να δοθεί βάρος.

1. Στη μελέτη της έκτασης  των ζημιών και  την άμεση αντιμετώπιση τους  που αφορούν τους φέροντες οργανισμούς ( κολώνες, δοκούς στήριξης, πλάκες κλπ) των κτηρίων.

2. Μελέτη πυροπροστασίας και οδών διαφυγής των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα.

3. Μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό έλεγχο των εγκαταστάσεων και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων διάβρωσης τους από υγρασίες.

4. Μελέτη και άμεση αποκατάσταση των μονώσεων των ταρατσών καθώς παρουσιάζονται εκτεταμένα προβλήματα υγρασιών.

5. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με αίθουσες διδασκαλίας που στερούνται φυσικού φωτισμού και αερισμού γεγονός που τις καθιστά επικίνδυνες για την ασφάλειατων παιδιών.

Στο βαθμό που, έστω και την ύστατη ώρα, επιδειχθεί η στοιχειώδης ευαισθησία της Διοίκησης για την ουσιαστική και σε βάθος αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ομόφωνη απόφαση πολιτικής κάλυψης της Διοίκησης στην περίπτωση που οι αναγκαίες εργασίες εκτελεσθούν χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις ( άδειες, ελλιπείς φάκελοι κλπ).

Δημοτικοί Σύμβουλοι

Σπύρος Παναγιώτου

Άρης Παπαδοκωστόπουλος 

Δημοτική Κίνηση Γαλάτσι ο Τόπος μου.

 

                                                         

 

Η  γενική συνέλευση της Δημοτικής παράταξης που στηρίζεται από τον Σύριζα ,"Γαλάτσι από Κοινού" ,μετά την απόσυρση της Ράνιας Καλαντζή , εξέλεξε ομόφωνα την Κυριακή το πρωί την Αγγέλικα Σαπουνά ,ως επικεφαλής της παράταξης και υποψήφια Δήμαρχο

Η νέα υποψήφια Δήμαρχος .από τον Απρίλιο του 2017 ,είναι Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι φιλόλογος και διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Πολιτικής της Εκπαίδευσης.
Έχει εργαστεί ως φιλόλογος στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση και έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτης βουλευτών, του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Ασχολείται με τα κοινά απ’ τα νεανικά της χρόνια, στο κεντρικό πολιτικό και στο αυτοδιοικητικό πεδίο:
Διετέλεσε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά, της Π. Γ. της ΑΚΟΑ, της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της δημοτικής παράταξης του Δ. Αθηναίων «Ανοιχτή Πόλη».

 Το 2014 εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με την «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου..
Ζει στο Γαλάτσι

Όπως  όλα δείχνουν πρόκειται για μια επιλογή με καθαρά κομματικά κριτήρια(όπως και σε πολλούς άλλους Δήμους, που έχει ως target group ψηφοφόρων ....τους ψηφοφόρους του Σύριζα

Με δεδομένη πλέον την απόσυρση της υποψηφιότητας για την Δημαρχία  της  Ράνιας Καλαντζή  λόγω εκλογικού κωλύματος, πραγματοποιείται την Κυριακή 17 Μαρτίου Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Παράταξης  "Γαλάτσι από Κοινού" που στηρίζεται από τον Σύριζα, με θέμα την εκλογή νέου υποψήφιου(ας) Δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψηφιότητες θα είναι πάλι γένους θηλυκού. Η Αγγέλικα Σαπουνά , Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής και η  Χριστίνα Ευθυμιάτου, στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων.Δεν αποκλείεται βέβαια να υπάρξει και κάποια άλλη υποψηφιότητα...έκπληξη.