e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ανακοίνωση της ΚΝΕ Γαλατσίου ,με αφορμή την αναίτια επίθεση και ξυλοδαρμό μελών της ΚΝΕ από φασιστικά στοιχεία, έξω από τα σχολεία της Γκράβας 

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Την Πέμπτη 29/11/2018 μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προχώρησαν  σε εξόρμηση ενημέρωση στα σχολεία της Γκράβας για να καλέσουν στην εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης  στο Σπόρτιγκ. Με το σύνθημα ‘’ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ’’, η ΚΝΕ κάλεσε όλους τους  μαθητές και τις μαθήτριες της Γκράβας, να πάρουν πρωτοβουλίες ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, να απομονώσουν τη φασιστική προπαγάνδα, τη ναζιστική χρυσή αυγή. Να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις βάσεις, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, σαν ένα ακόμη επεισόδιο πολεμικής προετοιμασίας στα Βαλκάνια. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε σε μέλη της ΚΝΕ, προφανώς ενοχλημένη από τη δράση των κομμουνιστών. Η προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν, έπεσε στο κενό, και πήραν την απάντηση που τους έπρεπε, από μέλη της ΚΝΕ αλλά και από μαθητές καθηγητές και γονείς που βρίσκονταν εκεί.

Καλούμε κάθε μαθητή, γονιό, καθηγητή να μην επιτρέψει να χυθεί το φασιστικό δηλητήριο μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις γειτονιές μας. Να παλέψει για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του πιο αποφασιστικά,  πιο σταθερά. Να δυναμώσει την πάλη απέναντι στην κυβέρνηση και τους νόμους της, που μας δίνουν γνώση με το σταγονόμετρο, αυξάνουν τις δυσκολίες για τη μόρφωσή μας, μετατρέπουν το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο.

Οι μαθητές και οι απόφοιτοι της Γκράβας το ξέρουμε καλά. Στις γειτονιές μας, ζούμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί, δουλεύουμε μαζί, Έλληνες και μετανάστες. Το σύστημα που μας θέλει σύγχρονους δούλους, που μας έδιωξε από τη χώρα μας, που κάνει τον ιδρώτα μας κέρδος είναι ο καπιταλισμός. Η πάλη ενάντια σε αυτό το σύστημα είναι η πραγματική πρόοδος, και όχι ο συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τον πόλεμο. Κάθε νέος και νέα να φωνάξει πιο δυνατά τώρα:

 Έξω το ΝΑΤΟ απ τα Βαλκάνια.

 Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας.

 

TOMEAKH ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α΄ΑΘΗΝΑΣ – ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

 

 

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος  Κώστας Ζώμπος , ξεκίνησε τις επαφές του μέσα από το Δήμο, όπου συνάντησε το σωματείο εργαζομένων  και μίλησε για αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα και σεβασμό.

 

 

Δελτίο τύπου 21-11-2018

 

Ζώμπος προς εργαζόμενους του Δήμου Γαλατσίου: Προχωράμε με αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα και σεβασμό.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου.

 

Με μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό ξεκίνησε τις επαφές του ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου, Κώστας Ζώμπος, αφού συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου. 

Στην συνάντηση, ο κ. Ζώμπος τόνισε πως μόνο με ειλικρινή συνεργασία μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων ο Δήμος μπορεί να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά αλλά και να σχεδιάσει με επιτυχία ένα σύγχρονο Γαλάτσι.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου συνομίλησε με τους εργαζομένους του Δήμου, άκουσε τα παράπονά τους και κατέγραψε τις προτάσεις τους, δεσμευόμενος πως όχι μόνο θα τις εντάξει στις άμεσες προτεραιότητές του, αλλά θα σταθεί δίπλα τους με γνώμονα την δικαιοσύνη και τη αξιοκρατία

Η δέσμευση αυτή επαναφέρει τα όσα είπε ο κ. Ζώμπος κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, όταν και τόνισε πως ορόσημο για αυτόν και τον συνδυασμό «Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ», δεν είναι ο Μάιος του 2019, αλλά το 2023. Τότε, είχε πει θα θέλει να αντικρίζει συνεργάτες και πολίτες με πρόσωπα, όχι αποξενωμένα και απόμακρα αλλά οικεία και ζεστά».

Κλείνοντας την συνάντηση ο κ. Ζώμπος τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και όλος ο συνδυασμός δεσμεύεται να εξετάσει τα ζητήματα που έθεσε το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα είμαστε δίπλα σας, πριν και κυρίως μετά τις εκλογές με χαμόγελο και ευγένεια».

 

Κώστας Ζώμπος

Οικονομολόγος MSc

Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου

Μια ακόμα υποψηφιότητα  παίρνει σάρκα και οστά.Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Έλενα Ζέρβα, ανακοινώνει στις 1 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, την υποψηφιότητά της για την Δημαρχία του Γαλατσίου.

ΥΓ. H Έλενα Ζέρβα στις Δημοτικές εκλογές του 2014 ,ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Κυριάκο Τσίρο, και εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος, παίρνοντας την θέση του αποθανόντος Θανάση Μπούρα.Μετά τον θάνατο του Κυριάκου Τσίρου ,ανεξαρτητοποιήθηκε.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν Υποψήφια Δήμαρχος  και εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος, αφού ο συνδυασμός της  Πρωτοβουλία Πολιτών -Πράσινο Γαλάτσι  είχε λάβει  1815 ψήφους(8,67%)  και είχε εκλέξει έναν Δημοτικό Σύμβουλο.