e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ. Το κάλεσμα και η επιδίωξη των Κομματικών Οργανώσεων είναι ένα:

Όλοι μαζικά στους αγώνες και πλατιά συζήτηση για δυνατό ΚΚΕ παντού. Δεν υπάρχει ώρα για αναμονή «λύσεων» από τα πάνω, αλλά χρειάζεται οι εργαζόμενοι να μπουν μπροστά για να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους, δυναμώνοντας τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

 

Στο Γαλάτσι, οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης διοργανώνουν τις παρακάτω περιοδείες:

Πέμπτη 19 Γενάρη

§  Στις 12.00 π.μ., στο Δημαρχείο Γαλατσίου, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, στέλεχος του ΚΚΕ.

Δευτέρα 23 Γενάρη

§  Στις 9.00 π.μ., στο γκαράζ των απορριματοφόρων του Δήμου Γαλατσίου, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, στέλεχος του ΚΚΕ.

 

Τρίτη 24 Γενάρη

§  Στις 11.00 π.μ., στον δημοτικό παιδικό σταθμό Β' και στον βρεφονηπιακό σταθμό Ζ', με επικεφαλής την Ανθή Σύψα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.

Τετάρτη 25 Γενάρη

§  Στις 8.00 π.μ., στο ΙΚΑ Γαλατσίου, με επικεφαλής την Δώρα Τζογάνη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.

 

Πέμπτη 26 Γενάρη

§  Στις 11.00 π.μ., στον δημοτικό παιδικό σταθμό Γ' και στον βρεφονηπιακό σταθμό Η', με επικεφαλής την Ανθή Σύψα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.

Παρασκευή 27 Γενάρη

§  Στις 10.00 π.μ., στα εμπορικά μαγαζιά της Βεΐκου, με επικεφαλής την Λάουρα Πετρικόλα, στέλεχος του ΚΚΕ.

 

 

 

Με ανακοίνωση ,σχετικά με την εμπρηστική ενέργεια σε εργοτάξιο του Μετρό στο Γαλάτσι, η Δημοτική ΣύμβουλοςΑγγέλικα Σαπουνά και η Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από κοινού", ζητούν από την Δημοτική Αρχή να απαιτήσει από την εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της,για την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού και του περιβάλλοντος χώρου 

Σχετικά με την εμπρηστική ενέργεια στο εργοτάξιο του Μετρό στο Γαλάτσι

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού», η επικεφαλής δημοτική σύμβουλος, Αγγέλικα Σαπουνά, επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο του Μετρό στη λεωφόρο Βεϊκου 98, ύστερα από δημοσιεύματα δημοσιογραφικών ιστοσελίδων που ανέφεραν απόπειρα εμπρησμού στο σημείο αυτό με εκρηκτικούς μηχανισμούς, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε εγκαίρως από την Πυροσβεστική, κατόπιν ειδοποίησης του φύλακα του εργοταξίου.

Η απουσία επαρκών μέτρων προφύλαξης, τόσο του εργοταξίου, των μηχανημάτων και του περιβάλλοντος χώρου, όσο και του ενός -και μόνον- εργαζόμενου ως φύλακα που έχει την ευθύνη της επιτήρησης του χώρου, σε κάθε βάρδια, εκ μέρους της εταιρείας κατασκευής του μετρό στο Γαλάτσι, χωρίς ούτε καν ένα κουβούκλιο για να κάθεται και να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και για να δίνει το σήμα ότι εδώ είναι φυλασσόμενος χώρος εργασίας, μας εξέπληξε δυσάρεστα.

Και ναι μεν σήμερα τα ξημερώματα, ο βραδινός φύλακας αντελήφθη εγκαίρως την εμπρηστική απόπειρα και ειδοποίησε την πυροσβεστική. Τι θα γινόταν, όμως, αν δεν είχε προλάβει, αν είχε δεχτεί επίθεση ή είχε τραυματιστεί ο ίδιος, αν η έκρηξη ήταν ισχυρή, αν σπίθες είχαν εκτραπεί προς το δάσος που είναι δίπλα στο εργοτάξιο, αν … μια σειρά από υποθέσεις όχι αβάσιμες, αλλά ιδιαίτερα ανησυχητικές;

Με βάση τα παραπάνω, εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο η δημοτική αρχή να προβεί άμεσα στις ακόλουθες ενέργειες:

• Να απαιτήσει από την εταιρεία να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, του περιβάλλοντος χώρου και φυσικά και του έργου καθ’ εαυτού.

• Να ενημερωθεί αρμοδίως και να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους, για ποιον λόγο τη διερεύνηση του συμβάντος ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναδημοσιεύεται σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες.

Με την ελπίδα τα ανησυχητικά συμβάντα τέτοιου τύπου να μην πυκνώσουν τη νέα χρονιά, ευχόμαστε υγεία, προκοπή και αισιόδοξα μηνύματα για το 2023, σε όλες και όλους τις/τους συνδημότισσες/ες της πόλης μας!

 

Γαλάτσι Από Κοινού 1 Ιανουαρίου 2023

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού»

Αγγέλικα Σαπουνά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συζήτηση για τα έργα  και τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους αποτελεί για εμάς διαχρονικά την κορυφαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά η Δημόσια Διαβούλευση εξαντλήθηκε στην τυπικότητα του θέματος. Μια απλή ανάρτηση στο site και συμμετοχή 4 ατόμων και 3 φορέων!

Όσον αφορά την… ταμπακιέρα; Τεχνικό πρόγραμμα με μεγάλα έργα «τάζει» ο Δήμαρχος αλλά αυτό το ακούμε από τις εκλογές του 2019. Και όλα αυτά όταν η δημοτική αρχή έχει υλοποιήσει μόλις το 7,89% (!) των έργων του προηγούμενου προγράμματος. 

Έτσι εξηγείται που έχασαν την ψυχραιμία τους ο Δήμαρχος και ο αντ΄ αυτού κ. Ελευθερίου και εκτός εαυτού μάς κατηγόρησαν για «στείρα αντιπολίτευση και ημιμάθεια» όταν τα νούμερα τους διαψεύδουν πανηγυρικά!