e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Το βράδυ της 19ης Οκτώβρη ,η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Δημαρχείο γέμισε  ασφυκτικά , από φίλους και συναγωνιστές του  Ηλία Μιμηγιάννη, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά του, προσήλθαν για να ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του για ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας του Δήμου. 

Στην ομιλία του αναφέρθηκε τόσο στα θεσμικά όσο και στα τοπικά για μια διαφορετική Δημοτική εξουσία. Έκανε μια σύντομη κριτική στην σημερινή Δημοτική Αρχή, τόνισε  την αναγκαιότητα για ένα Ενωτικό τοπικό Κίνημα. Αναφέρθηκε στον ρόλο των προσώπων και απάντησε στο ερώτημα αν θα είναι τελικά υποψήφιος Δήμαρχος. Έκλεισε την ομιλία του μ’ ένα κάλεσμα Συμμετοχής, για ένα Διαφορετικό Γαλάτσι.

Την Κυριακή το πρωί ,πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Κώστα Ζώμπου για την Δημαρχία στο Γαλάτσι.

Εν μέσω πανηγυρικής ατμόσφαιρας και σε μια ασφυκτικά  γεμάτη αίθουσα , ο Κώστας Ζώμπος περιέγραψε τους λόγους που τον οδήγησαν να τεθεί επικεφαλής  της νέας Δημοτικής Κίνησης "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ"  και παρουσίασε το λογότυπο του Συνδυασμού καθώς επίσης και τους πρώτους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 21/10/2018, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής του κ.Μαρκόπουλου, ορίστηκαν κατά πλειοψηφία τα δημοτικά τέλη για τη χρονιά 2019, περιλαμβάνοντας μείωση του οικιακού συντελεστή για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, κατά 2,1%.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένα και θα εκδόσει αντίστοιχη ανακοίνωση, τόσο για τα δημοτικά τέλη όσο και για το σύνολο του προϋπολογισμού για τον προϋπολογισμού του Δήμου για το2019, ο οποίος θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες μέρες.

Θα θέλαμε μέχρι τότε να κάνουμε κάποια σχόλια.

Η μείωση αυτή, της τάξης του 2,1%, στα δημοτικά τέλη των κατοικιών, λαμβάνει χώρα σε μια εποχή που οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών έχουν μειωθεί ακόμα και μέχρι 50%, με την μερική απασχόληση να έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με τις συντάξεις να έχουν μετατραπεί σε προνοιακά επιδόματα. Σε μια περίοδο που τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, να ξεκινήσουν την οικογένειά τους, να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους.

Δεν νομίζουμε λοιπόν πως ταιριάζουν πανηγυρισμοί για την ελάχιστη αυτή μείωση, αντιθέτως θεωρούμε ότι είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των νέων και των συνταξιούχων. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι Γαλατσιώτες καλούνται να  πληρώσουν κάποια εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να καλυφθούν αυτονόητες ανάγκες για καθαριότητα, φωτισμό, πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς (όσους υπάρχουν και οι οποίοι είναι απαράδεκτα λίγοι), αφού πρώτα έχουν πληρώσει κάποια ακόμα εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στο κράτος.

Η πολιτική επιλογή και κατεύθυνση και της σημερινής διοίκησης, όπως και των προηγούμενων διοικήσεων, και αντίστοιχα των κομμμάτων που στήριζαν και στηρίζουν αυτές τις παρατάξεις, είναι η λογική της ανταποδοτικότητας, η λογική ότι η «χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας βαραίνει το χρήστη» και δεν είναι υποχρέωση του κράτους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Γαλατσίου να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Να οργανωθούν και να παλέψουν με βάση τις δικές τους ανάγκες, ανάμεσα στα άλλα για πραγματικά γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη, για να μπορέσει έστω να ανασάνει η λαϊκή οικογένεια.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοτικοί Σύμβουλοι 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Χάρης Βουρδουμπάς