e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ανακοίνωση των  κομματικών  οργανώσεων  του ΚΚΕ στο Γαλάτσι,με αφορμή ένα κείμενο στήριξης-υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής από την οργάνωση μελών Γαλατσίου του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ 

Την Τετάρτη 17/5, μία μέρα πριν από την ψήφιση του 4ου μνημονίου, ημέρα πανεργατικής απεργίας, αποφάσισε η οργάνωση μελών Γαλατσίου του ΣΥΡΙΖΑ να κυκλοφορήσει ανακοίνωση στήριξης-υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής και εν προκειμένω της μεγάλης προσπάθειάς της να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσαν ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αποδεχτούν, να συμβιβαστούν αλλά και να θεωρήσουν ως θετική εξέλιξη και ...ελπίδα τη νέα σφαγή των δικαιωμάτων τους που φέρνει η κυβέρνηση με το 4ο μνημόνιο.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ και η τοπική του οργάνωση βλέπουν «Ρεαλιστική προοπτική εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία» με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Στην πραγματικότητα, προσπαθούν για άλλη μια φορά να εξαπατήσουν τον λαό, αφού τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν, όχι μόνο έχουν διάρκεια πολύ πέρα από το 2020, αλλά ο ίδιος ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής συνεπάγεται διαρκή μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, που είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα, κοροϊδεύουν τον λαό προσπαθώντας να πείσουν ότι οι διαπραγματεύσεις για το χρέος και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, αν ολοκληρωθούν επιτυχώς, θα φέρουν ένα «καλύτερο αύριο για τη χώρα και το λαό». Εξάλλου, είναι πολλές οι φωνές, και από τα υπόλοιπα κόμματα που υπερασπίζονται του καπιταλιστικό μονόδρομο, οι οποίες καλούν για «εθνική συστράτευση» για το ζήτημα του χρέους.

Αυτό που περιγράφει τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση (πλην του ΚΚΕ) σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους και την ποσοτική χαλάρωση, δεν είναι τίποτα περισσότερο από όλα εκείνα τα μέτρα και τις συνθήκες που θα ευνοήσουν το κεφάλαιο. Κι αυτό γιατί κυβέρνηση και αντιπολίτευση θέλουν να εξοικονομηθεί χρήμα στα κρατικά ταμεία που θα το δώσει πάλι στο κεφάλαιο για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την όποια απόφαση διευθέτησης για το χρέος. Αλλωστε, για να συμβεί αυτό προϋποθέτει μείωση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, χτύπημα των δικαιωμάτων τους.

Όλες οι προτάσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού κρατικού χρέους προβλέπουν ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα από τα οποία θα πληρώνονται οι τόκοι, προκειμένου να καταστεί το χρέος «βιώσιμο», μέχρι το 2060! Μάλιστα, θα πρέπει οι ρυθμοί ανάπτυξης να παραμένουν σταθεροί για 32 ολόκληρα χρόνια (!) από το 2022 και έπειτα, διαφορετικά τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να αυξηθούν κι άλλο! 

Αποδεικνύεται ότι η ίδια η συμφωνία για το χρέος θα αποτελέσει από μόνη της ένα μνημόνιο διαρκείας στο σβέρκο του λαού, για να εξοικονομήσει το κράτος χρήματα που θα κατευθύνονται στο ακέραιο για την ενίσχυση του κεφαλαίου και τη χρηματοδότηση της ανάκαμψης.

Για το κυβερνητικό «φιλολαϊκό» έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Και τι δεν μας λέει στη συνέχεια η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά της να βγάλει λάδι την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Μέχρι και την.. κάλπικη «απλή αναλογική» θυμήθηκαν, μπας και μπορέσουν να μας πείσουν για το «φιλολαϊκό» έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το τόσο «φιλολαϊκό» έργο, η τελευταία μόνο πράξη του οποίου, κοστίζει σε μισθωτούς, συνταξιούχους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα 5 δις ευρώ, φορολογώντας εργαζόμενους και συνταξιούχους με εισόδημα από 405 ευρώ τον μήνα, καταργώντας σειρά προνοιακών επιδομάτων, μειώνοντας για πολλοστή φορά τις συντάξεις κ.α. 

Την ίδια στιγμή για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, ψήφισαν διατάξεις που περιλαμβάνουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, μεγαλύτερη απομείωση των ποσοστών της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και εκχώρηση σε «επενδυτές» περίπου το 40% της ηλεκτρικής παραγωγής από λιγνίτη της ΔΕΗ. ενώ όσον αφορά τα «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια καθιερώνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, και μάλιστα για τρεις φορές τη βδομάδα, πώληση και στεγαστικών δανείων σε funds.

 Τέλος, η συγκυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στις συντάξεις, μετατρέποντας το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης σε πτωχοκομείο και τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, ενώ ταυτόχρονα, βάζει τις βάσεις για την ανάπτυξη των ιδιωτικών ασφαλιστικών συστημάτων. Ο νέος νόμος έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες περικοπές με τον  συνολικό λογαριασμό σε βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων για το διάστημα 2016 - 2021 να ξεπερνά τα 16 δισ. ευρώ!

Φυσικά, η 1η φορά «αριστερή» κυβέρνηση αποδεικνύεται.. ΝΑΤΟικότερη των ΝΑΤΟικών! Είναι η κυβέρνηση που «πέτυχε» (!) να εγκατασταθεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα το προσφυγικό, ενώ συνολικά βαδίζοντας στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων και στο όνομα του δόγματος της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης που επιδιώκει η ελληνική αστική τάξη, προσφέρει το ελληνικό έδαφος, στρατόπεδα της χώρας μας και πολύμορφες διευκολύνσεις στο φονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Εμπλέκει με αποφασιστικότητα πιο ενεργά τη χώρα και τον λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, συναποφασίζει και υπογράφει αποφάσεις που πραγματικά βρωμάνε μπαρούτι για τους λαούς της περιοχής. 

 

Μέτρα – αντίμετρα και άλλα παραμύθια για ...λαϊκή κατανάλωση

 

Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα της η κυβερνητική προπαγάνδα πριν την ψήφιση του 4ου μνημονίου και αντίστοιχα η εν λόγω ανακοίνωση, είναι στους πανηγυρισμούς για το κατόρθωμα της ψήφισης των εξίσου αντιλαϊκών αντίμετρων. Καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση προσπαθούσε να στρέψει τη συζήτηση στα «θετικά» μέτρα της συμφωνίας με τους θεσμούς, τα λεγόμενα «αντίμετρα», για να αποπροσανατολίσει από την νέα αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμαζόταν. Πανηγυρίζουν πλέον για τα «αντίμετρα» που θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020, αποσιωπώντας ότι προϋποθέτουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, δηλαδή την περαιτέρω λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος μέσα από τα νέα μέτρα, τα οποία επεκτείνονται πολύ μετά την λήξη του προγράμματος και θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Ξεχνούν να μας αναφέρουν επίσης ότι βασικό μέρος των «αντίμετρων» αφορά επιπλέον ενισχύσεις στο κεφάλαιο, όπως μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%, αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για υποδομές αγροτικής παραγωγής και προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης κτιρίων, παροχή στους εργοδότες 30.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

«Πέτυχαν»μείωση του συντελεστή φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22% στο 20% και της Εισφοράς Αλληλεγγύης, όταν μόνο από τη συρρίκνωση του αφορολόγητου θα προκύψει επιβάρυνση 650€ σε φορολογούμενους που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν φόρο, χώρια τις περικοπές των συντάξεων. Μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ, που υποτίθεται θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά 200 εκατ. ευρώ από το 2019, αρκεί βέβαια να επιτευχθούν οι στόχοι. Να σημειωθεί εδώ ότι τα έσοδα από το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ ξεπερνούν τα 2,6 δισ.€ το χρόνο, ενώ η συνολική ετήσια βεβαίωση του αγγίζει τα 3,3 δισ. ευρώ. Μήπως η μείωση ενός φόρου που υποτίθεται ότι ήταν προσωρινός, κατά 200 εκατ. ευρώ, συνιστά σταγόνα στον ωκεανό; Ρητορική η ερώτηση..

Και αφού με την εν λόγω ανακοίνωση, υπερασπίζονται με σθένος την κυβερνητική πολιτική, πετάνε και ένα «είμαστε υπέρ των κινητοποίησεων και των διεκδικήσεων». Σαν να λέμε.. το δούλεμα πάει σύννεφο!

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ!

 

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να υποδεχθεί την «επόμενη μέρα» από την ψήφιση των μέτρων επιθετικά και διεκδικητικά. Να αξιοποιήσει την πείρα της, να έχει το δικό της σχέδιο που θα στηρίζεται στην ανασύνταξη του κινήματός της. Να κλιμακώσει την απαίτηση για επιστροφή όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών.

Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος έδωσαν καλή απάντηση στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό, όπως και στην κυβερνητική προπαγάνδα που διατυμπάνιζε μέσω του πρωθυπουργού ότι «ο κόσμος μας στηρίζει γιατί δεν κινητοποιείται».

Χρειάζεται τώρα να μετρηθούν βήματα στην οργάνωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε κάθε χώρο δουλειάς, στα συνδικάτα και τους φορείς.Αντίστοιχα σε κάθε λαϊκη γειτονιά, όπως η δική μας, να οργανώνεται η κοινή πάλη μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μέσω των λαϊκών επιτροπών, με αφετηρία τα κοινά λαϊκά προβλήματα. Το ΚΚΕ δίνει και θα συνεχίζει να δίνει όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση, μέσα σε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη, για να κατακτιούνται ο αντικαπιταλιστικός- αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός του κινήματος, η συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, για να ανοίγει τελικά καθημερινά ο δρόμος για την εργατική εξουσία, που μπορεί και θα δώσει  τελικά συνολική λύση στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. 

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Όπως λέει και το λαϊκό άσμα του Τόλη , είναι μια ώρα δύσκολη του χωρισμού η ώρα.Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον επικείμενο χωρισμό της Δημοτικής κίνησης "Ενότητα για την Ανατροπή για το Γαλάτσι" με τον τοπικό Σύριζα,μετά τα όσα συνέβησαν στη Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης,την Τετάρτη 17 Μαϊου

Η ΟΜ Σύριζα Γαλατσίου,με κείμενο που αναρτήθηκε στο σελίδα της οργάνωσης στο Facebook ,απαντά με πολύ αιχμηρό τρόπο, μιλώντας για προσχεδιασμένες κινήσεις που έχουν ως στόχο την διάσπαση και την παράδοση της Δημοτικής Κίνησης σε αριστερές ,αντιμνημονιακές και αντικυβερνητικές δυνάμεις....

Το κείμενο αυτό στη συνέχεια με κάποιες μικροαλλαγές ,έγινε και Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 17 Μάη 2017 έγινε στο Δημαρχείο του Γαλατσίου συνέλευση της δημοτικής κίνησης ‘Ενότητα για την Ανατροπή’, μετά από αίτημα δέκα μελών της και χωρίς προηγούμενη απόφαση της συντονιστικής γραμματείας της. Μοναδικό, και όπως αποδείχθηκε προσχηματικό, θέμα της συνέλευσης ήταν η έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος, για την νομοθέτηση από την κυβέρνηση των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. 

Η ‘Ενότητα για την Ανατροπή’ δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2013 από μέλη του τότε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικά ανένταχτους πολίτες του Γαλατσίου, που ανήκαν στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς και της οικολογίας. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 από την ‘Ενότητα για την Ανατροπή’ εκλέχτηκαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ο Σπύρος Παναγιώτου και ο Άρης Παπαδοκωστόπουλος. 

Η συνεργασία των μελών της δημοτικής κίνησης από την ίδρυσή της μέχρι και το δημοψήφισμα του 2015 ήταν αρμονική με έντονη συντροφικότητα, πολλές κινητοποιήσεις, δράσεις, εκδηλώσεις και στιγμές έντονων συγκινήσεων, με αποκορύφωμα την εκλογική νίκη του Γενάρη του 2015 και τον θρίαμβο του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε η αποχώρηση 64 από τα 214 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου. Μεταξύ αυτών ήταν και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

Παρά τη διάσπαση και παρά το γεγονός ότι οι δύο εκλεγμένοι δημοτικοί μας σύμβουλοι ανήκαν πλέον σε έναν άλλο πολιτικό χώρο, εμείς, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, εξακολουθήσαμε να λειτουργούμε συναινετικά στο πλαίσιο της δημοτικής κίνησης, χωρίς να προβάλλουμε όρους ή περιορισμούς στους εκπροσώπους μας στο δημοτικό συμβούλιο και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών.Αυτό θα θέλαμε να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και τις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2019.

Στην συνέλευση της δημοτικής κίνησης της Τετάρτης 17 Μάη, τα μέλη που πρόσκεινται στην ΚΟΕ, ΛΑΕ και ανένταχτη αριστερά, ήρθαν αποφασισμένα να τερματίσουν την συνύπαρξη με τα μέλη που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα το ‘εφεύρημα του 4ου μνημονίου’. 

Ο αιφνιδιαστικός και παράτυπος τρόπος προώθησης του ψηφίσματος που είχαν προετοιμάσει, συγκεκριμένες αντιδράσεις και συμπεριφορές, καθώς και όσα ειπώθηκαν από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Σπύρο Παναγιώτου, έκαναν σαφή την πρόθεσή τους να οδηγήσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε αποχώρηση από την ‘Ενότητα για την Ανατροπή’. Τόσο στο ψήφισμα όσο και στις τοποθετήσεις τους υπήρχε ακρότητα θέσεων, αυθαίρετες εκτιμήσεις και χαρακτηρισμοί : «ολοκληρώνει (η κυβέρνηση) το έγκλημά της», «ολοκληρώνει την μνημονιακή συντριβή της χώρας», «κουρελιάζει το σύνταγμα», «απίστευτης αγριότητας μέτρα», «εφιαλτικό σκηνικό για το λαό», «μας κοροϊδεύει απροκάλυπτα» «τα λεγόμενα αντίμετρα… εξόφθαλμη απάτη», «4ο μνημόνιο… και χωρίς χρηματοδότηση», «εγκρίθηκε πρώτα από τη Γερμανική Βουλή», «νέα μέτρα, το τελικό ύψος των οποίων σίγουρα υπερβαίνει τα 5,5 δις».

Έγινε πλέον φανερό, ότι ουσιαστικά μοναδικός στόχος αυτής της συνέλευσης ήταν να τους παραδοθεί η ‘Ενότητα για την Ανατροπή’, να διατηρήσουν τις θέσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να συνεχίσουν να καταγγέλλουν ανενόχλητοι από εκεί την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα και τα 31 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να κάνουν την αντικυβερνητική τους πολεμική απερίσπαστοι και ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο κόμμα στο δημοκρατικό Γαλάτσι, να μην έχει ούτε καν τυπική αυτοδιοικητική εκπροσώπηση. Στην πρότασή μας να εκπροσωπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας την μία έδρα, στην περίπτωση τελικής διάσπασης της δημοτικής κίνησης, ο Σπύρος Παναγιώτου επικαλέστηκε ότι ακόμη κι αν ο ίδιος δεχόταν να παραιτηθεί, αφού εκλέχτηκε σαν επικεφαλής του συνδυασμού χωρίς σταυροδοσία, δεν θα μπορούσε να εξαναγκάσει άλλους (επιλαχόντες δημοτικούς συμβούλους) να κάνουν το ίδιο.

Γιατί επικαλούνται τώρα το μνημόνιο και όχι το 2015 που υπογράφηκε; Γιατί έπρεπε να γίνει τώρα αυτή η διάσπαση; 

Είναι φανερό ότι το πολιτικό αφήγημα της αντιμνημονιακής συσπείρωσης που προφασίζονται, δεν θα έχει απήχηση στην κοινωνία του Γαλατσίου μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την ψήφιση από την Βουλή του νόμου που καταδικάζουν, καθώς κανένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτόν δεν θα ισχύσει, αν δεν λυθεί με ικανοποιητικό τρόπο για την χώρα το κυρίαρχο ζήτημα του χρέους. Γι’ αυτό και θυμήθηκαν τώρα, στην φάση της ολοκλήρωσης του 3ου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ και της εξόδου της χώρας από την επιτροπεία των δανειστών, να προτάξουν την διαφωνία τους με την αναγκαστική εφαρμογή του.

Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προωθεί  και δε  στηρίζει αυτές τις (μνημονιακές) πολιτικές, αλλά τις αντιμάχεται ποικιλότροπα· όχι μόνο μας απάλλαξε από τις κυβερνήσεις που έφτασαν τη χώρα στη χρεωκοπία και την κοινωνία στη φτωχοποίηση, αλλά είναι και η κυβέρνηση που θα απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, ότι είμαστε υπέρ των κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων, γιατί αυτές συμβάλλουν αποφασιστικά στην κοινωνική πρόοδο. Θα είμαστε παρόντες στην προώθηση κάθε θέματος που αφορά τη ζωή των κατοίκων της πόλης μας, όπως η βελτίωση της καθημερινότητας τους, η παραχώρηση του Παλαί, ο περιορισμός των επιπτώσεων από τα έργα του μετρό και η διεκδίκηση σημαντικών αντισταθμιστικών έργων που σχετίζονται κύρια με το κέντρο πόλης, η ανακύκλωση των σκουπιδιών και όσα άλλα, μικρά και μεγάλα θέματα απασχολούν την κοινωνία του Γαλατσίου.

 

Γαλάτσι 20 Μάη 2017

 

Για τη Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

Δ. Σκούντζος, συντονιστής

Ν. Χωριανόπουλος, αναπλ. συντονιστής

 

ΥΓ.  Απ' ότι αντιλαμβανόμαστε,ναι μεν δεν θέλουν τον χωρισμό,αλλά θα έπαιρναν διαζύγιο κοινή συναινέσει ,με μια μικρή διατροφή της τάξης του 50%,(μία εκ των δύο εδρών) στο Δημοτικό Συμβούλιο ,ώστε  να έχει και ο Συριζα εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.Το πρόβλημα είναι,ότι για να  γίνει αυτό πρέπει να παραιτηθούν 3-4 άτομα,που προηγούνται σε ψήφους ,υποψηφίου που παραμένει στον Σύριζα...,ώστε να πάρει τη θέση και να εκπροσωπεί το Κόμμα ή οτιδήποτε άλλο αυτός  θέλει.
Φανταστείτε ο υποψήφιος που παραμένει ακόμα στον Συριζα,να βρισκόταν στην εικοστή(20η) θέση του ψηφοδελτίου...Θα έπρεπε να παραιτηθούν 18 άτομα..
Τότε πραγματκά  θα μιλάγαμε για ένα ακόμα... "εφεύρημα του 4ου μνημονίου"


Η  Συνέλευση  των μελών της Δημοτικής Κίνησης Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι,που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  το βράδυ 17 Μαίου , ενέκρινε  κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα.

 

Η πορεία καταστροφής συνεχίζεται, 

η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει  το 4ο μνημόνιο

 

Η Κίνησή μας συγκροτείται από ενεργούς πολίτες  που ανήκουν στην αριστερά και την οικολογία, και από ανένταχτους, δημοκρατικούς πολίτες του Γαλατσίου που αντιλαμβάνονται την ανάγκη να απαλλαγεί η χώρα από μνημόνια, τρόικα και κυβερνήσεις που προωθούν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.

Αυτή είναι η πρώτη παράγραφος της ιδρυτικής διακήρυξης της Δημοτικής Κίνησης "Ενότητα για την Ανατροπή".

Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση "ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ", ολοκληρώνει το έγκλημά της σε βάρος της χώρας και του λαού.  Υπογράφει το 4ο μνημόνιο. Συνεχίζει το έργο των Σαμαρά- Βενιζέλου και ολοκληρώνει την μνημονιακή συντριβή της χώρας

Το 4ο μνημόνιο 

• Δεσμεύει τη χώρα ακόμα και για την περίοδο μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής. Ουσιαστικά κουρελιάζεται το Σύνταγμα της χώρας και η λαϊκή βούληση.

• Εγκρίθηκε πρώτα από τη γερμανική βουλή και μετά γνωστοποιήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

• Προβλέπει απίστευτης αγριότητας  νέα μέτρα, το τελικό ύψος των οποίων ακόμα αναζητείται στις ερμηνείες του πολυνομοσχεδίου, σίγουρα όμως υπερβαίνει τα 5,5 δισεκ. € και τα οποία αφορούν κύρια τους πλέον αδύνατους (χαμηλά εισοδήματα και συνταξιούχους)

• θα είναι διαρκείας πολλών ετών, χωρίς σαφή ημερομηνία λήξης και χωρίς χρηματοδότηση...

Όλα αυτά συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για το λαό. 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας κοροϊδεύει απροκάλυπτα. Παρουσιάζει σαν "επιτυχία" με τα λεγόμενα αντίμετρα, το μηδενικό ισοζύγιο μέτρων, την μη εφαρμογή των μέτρων αν δεν μειωθεί το χρέος κλπ.  Όλα αυτά, αν ποτέ εφαρμοσθούν,  έχουν σαν προϋπόθεση να έχουν εφαρμοσθεί όσα επιβάλλουν Σόιμπλε και ΔΝΤ και επιπλέον  ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα- ληστείας των πολιτών. Πρόκειται για εξόφθαλμη απάτη που και οι δανειστές ακόμα αμφισβητούν. 

Για όλους εμάς που αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα μνημόνια θεωρούμε ότι το κακό, που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, δεν θα σταματήσει αν δεν σηκωθούμε ως τοπικές κοινωνίες, ως λαός συλλογικά στα πόδια μας. Αν δεν αναζητήσουμε  ένα διαφορετικό δρόμο.

• Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες.

• Για μια Ελλάδα λεύτερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική

• Για να είμαστε εμείς αφεντικά στον τόπο μας.

Η Ενότητα για την Ανατροπή, καλεί το λαό του Γαλατσίου να ορθώσει το ανάστημά του, να  κάνει την οργή του δύναμη αγώνα ενάντια σε αυτή και  σε κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί μνημονιακές πολιτικές.  

 

Δημοτική Κίνηση

Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι

 

ΥΓ.Στη Συνέλευση ανέβηκαν αρκετά οι τόνοι, αφού  τα μέλη του του τοπικού Σύριζα  που "στηρίζουν" την Δημοτική Κίνηση,διαφωνώντας  κάθετα με το παραπάνω αντικυβερνητικό και αντιμνημονιακό ψήφισμα , παρουσίασαν και  ένα δικό τους ,που ούτε λίγο  ούτε πολύ, θύμιζε non paper του Μαξίμου..Τα δυο ψηφίσματα τέθηκαν σε ψηφοφορία και επικράτησε το πρώτο.
Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Κίνηση είχε στηριχθεί και  από τον  Σύριζα,που συνεχίζει ακόμα και σήμερα να την στηρίζει ,παρά την διαφωνία και την  αποχώρηση από τον Σύριζα το 2015, των 2 Δημοτικών  Συμβούλων  Σπύρου Παναγιώτου και Αρη Παπαδοκωστόπουλου.
Μετά και τη χθεσινή Συνέλευση είναι θέμα χρόνου ...το οριστικό  διαζύγιο το οποίο όπως φαίνεται μόνο συναινετικό δεν θα είναι,αφού ο τοπικός Σύριζα ζητάει μεγάλη "διατροφή " που σίγουρα δεν δικαιούται ,αφού κατηγορείται για αθέτηση του προγαμιαίου συμβολαίου και της εκλογικής διακήρυξης.!!!