e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με Δελτίο Τύπου,ο Σύριζα Γαλατσίου, επιτίθεται στην Δημοτική Αρχή,για την απόφασή της να παραχωρήσει το Άλσος Βέϊκου στον ΣΚΑΙ, για την πραγματοποίηση του τελικού του  τηλεοπτικού παιχνιδιού Survivor 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ 

Η πρόσφατη ενέργεια της δημοτικής αρχής της πόλης μας να παραχωρήσει το Άλσος με το υπαίθριο θέατρο, από 29.6 έως 6.7, στον ΣΚΑΪ/Σερβάιβορ εκτοπίζοντας προγραμματισμένες από καιρό εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη του Συλλόγου «Δράση για την Κοινωνία τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής» σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», αποτελεί άλλο ένα δείγμα της νοοτροπίας, της ιεράρχησης αξιών και του τρόπου λειτουργίας του δημάρχου και της παράταξής του.

Στη συνέχεια των όσων έπραξε με το Παλαί, το “X-Factor”, τα λοιπά τηλεοπτικά σόου και τα ιδιωτικά πρωταθλήματα, με αγνόηση ομόφωνων αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων -και του παρόντος του Γαλατσίου, προχωρεί τώρα στη νέα εκμίσθωση:

• φιλοξενώντας ένα τηλεοπτικό υποπροϊόν, που μόνο τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό δεν υπηρετεί

• προτάσσοντας το συγκεκριμένο τηλεοπτικό αντιπαιδαγωγικό «θέαμα», έναντι συλλογικών πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης

• αγνοώντας το δημοτικό συμβούλιο και τους θιγόμενους φορείς.

Η επίκληση του, όχι σημαντικού, οφέλους και η εκ των υστέρων πρόταση για άλλες ημερομηνίες των «εκτοπιζόμενων» απλώς χειροτερεύει την εικόνα για το πώς αξιολογεί η δημοτική αρχή τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Πρέπει επιτέλους ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να σεβαστούν τις αξίες αυτές και τους πολίτες, ιδιαίτερα τους ενεργούς, της πόλης μας. 

   Γαλάτσι 14/7/2017

 

Δ. Σκούντζος                 Ν. Χωριανόπουλος

Συντονιστής                 Αναπλ. Συντονιστής

 

  

 

Η Δημοτική παράταξη Γαλατσίου "Λαϊκή Συσπείρωση" προειδοποιεί ,ότι θα βρεθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια ή πρόθεση του Δήμου,να επιβάλλει  κάρτα εισόδου – ΧΑΡΑΤΣΙ στο ανακαινισμένο πλέον γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στο Άλσος Βέϊκου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΥΤΕ  ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ολοκληρώθηκαν από ότι φαίνεται, μετά από 1 χρόνο, οι εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στο Άλσος Βεϊκου. Εργασίες φυσικά που έγιναν με χρήματα των φορολογούμενων, ανάμεσα σε αυτούς και ο Γαλατσιώτικος λαός που πληρώνει και μέσω της φορολογίας και μέσω των δημοτικών τελών. Βρισκόμαστε πλέον εν αναμονή για να δούμε πότε θα ανοίξει πάλι για το κοινό και τα αθλητικά σωματεία.

Πριν καλά καλά γίνει και πάλι το γήπεδο, μαζί με τον καινούριο στίβο, διαθέσιμο στο κοινό και στα αθλητικά σωματεία, η δημοτική αρχή φέρεται να δηλώνει «δεξία και αριστερά»ότι θα επιβληθεί πλέον κάρτα εισόδου – ΧΑΡΑΤΣΙ το λέμε εμείς πιο ξεκάθαρα – η οποία θα έχει (αρχικά)μια συμβολική τιμή της τάξης των 5 ή 10 ή 20 ευρώ τον χρόνο. Το χαράτσι αυτό, λένε, θα επιβληθεί για την ανάγκη συντήρησης του χώρου, της προστασίας του και του ελέγχου πρόσβασης στον συγκεκριμένο χώρο.

Δεν μας αιφνιδιάζει η λογική και της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής. Υπερασπίζονται σθεναρά εξάλλου, όπως και οι προηγούμενες διοικήσεις, την λογική της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στον Δήμο. Λένε ξεκάθαρα στο λαό και την νεολαία της περιοχής ότι αν θέλεις να αθληθείς, θα πρέπει να πληρώσεις.

Θα πει κάποιος, αφού δεν είναι και πολύ μεγάλο το ποσό αυτό, γιατί διαμαρτύρεστε? Ειδικά αν μέσα από αυτά τα έσοδα «προστατευτεί» το γήπεδο. Αρχικά να πούμε ότι για μια οικογένεια ανέργων, όχι, δεν είναι είναι λίγα αυτά τα χρήματα. Η επιβολή αυτού του μέτρου θα είναι αιτία για να μην μπορεί να αθληθεί στο εν λόγω γήπεδο ένας άνεργος. Από εκεί και πέρα, πρέπει να θυμίσουμε εδώ, ότι είναι πολλά τα παραδείγματα εμπορευματοποίησης και επιβολής ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων σε μια σειρά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, που ξεκίνησαν από αντίστοιχα.. «συμβολικά» ποσά. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παιδικοί σταθμοί, οι οποίοι όταν παραχωρήθηκαν υποχρεωτικά από το κράτος στου δήμους, αρχικά δεν υπήρχαν τροφεία αλλά χρηματοδοντούνταν από το κράτος. Λίγο αργότερα όμως, όταν το κράτος «αποχωρούσε» σταδιακά από αυτή του την ευθύνη, τα τροφεία που τότε αποφασίστηκαν και επιβλήθηκαν ήταν εξίσου συμβολικά, της τάξης των 500 δραχμών (1,5€ σήμερα). Και αυτό για να καμφθούν οι αντιδράσεις των γονιών. Όλοι γνωρίζουμε, πόσο «συμβολικό» πόσο είναι σήμερα τα τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς, αν δεν καταφέρεις να συμμετάσχεις στο ΕΣΠΑ. Εμφανής νομίζουμε η ομοιότητα με την περίπτωση της «κάρτας εισόδου» για το γήπεδο.

Αλήθεια, τα αθλητικά σωματεία που απασχολούν εκατοντάδες παιδιά, θα εξαιρεθούν από το χαράτσι εισόδου? Και αν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα θα γίνεται αυτό? Μήπως οι ανάγκες αργότερα «επιβάλλουν» να πληρώνουν και εκείνα κάτι αντίστοιχα «συμβολικό»? Αναρωτιόμαστε..

Όσον αφορά, το επιχείρημα για την προστασία και την συντήρηση του γηπέδου να πούμε τα εξής :

 Για την συντήρηση, όπως και για την ανακατασκευή του γηπέδου πληρώνει εκατομμύρια € κάθε χρόνο ο λαός του Γαλατσίου, με τους φόρους και τα δημοτικά τέλη, όπως αναφέραμε και νωρίτερα. 

Για το ζήτημα της προστασίας, από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος προς τους αθλούμενους, να φέρουν αθλητική περιβολή για παράδειγμα, αθλητικά παπούτσια κλπ. Για να γίνει αυτό πρέπει να επιβληθεί χαράτσι? Ή μήπως θα πρέπει να στελεχωθεί με περισσότερους εργαζόμενους (φύλακες κλπ) το Άλσος Βεϊκου, με μόνιμη και σταθερή δουλειά? Αναρωτιόμαστε και πάλι..

Μετά το κολυμβητήριο λοιπόν, όπου βουτάει όποιος έχει να πληρώσει, έρχεται η σειρά του γηπέδου ποδοσφαίρου για όποιον θέλει να τρέξει ή να παίξει στο γήπεδο 5x5. Έρχεται και η σειρά όποιου έχει θέα το σπίτι του, αν κρίνουμε από το παράδειγμα των συμπολιτών μας που το σπίτι τους «βλέπει» στην πλατεία Ηνιόχου και καλούνται να πληρώσουν σε χαράτσια δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Και την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή προχωράει ακάθεκτη στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση τόσο του ΠΑΛΑΙ όσο και τους Άλσους Βεϊκου. Αφενός παραδίδοντας δημόσιους χώρους και υποδομές στο βωμό της κερδοφορίας μεγαλοεπιχειρηματιών και αφετέρου εμπορευματοποιώντας τον ίδιο τον πολιτισμό μέσα από show που προβάλλουν αξίες του τύπου «ο θάνατός σου, η ζωή μου» που στοχεύουν σε εμάς, δηλαδή αυτούς που δίνουν αληθινή μάχη επιβίωσης στην καθημερινότητά τους. Έτσι μέτα από τα «ποιοτικά» talent shows του μεγαλοκαναλάρχη  κ.Αλαφούζου που φιλοξενήθηκαν και συνεχίζουν να φιλοξενούνται στο ΠΑΛΑΙ, σειρά πήρε από ότι μαθαίνουμε από τον τοπικό τύπο και ένα άλλο «ποιοτικό» τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΣΚΑΙ. Το Survivor, για το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες πολιτιστικών φορέων, θα δεσμευτούν χώροι του Άλσους, μεταξύ αυτών και το θεατράκι, για μία εβδομάδα, αναβάλλοντας (ή μήπως τελικά ακυρώνοντας?) οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα είχε προγραμματιστεί για εκείνες τις μέρες, γεγονός απαράδεκτο κατά τη γνώμη μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου, ο συνδυασμός του ΚΚΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας αφενός να βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα για τον ρόλο τόσο της σημερινής διοίκησης του Δήμου όσο και οποιασδήποτε (προηγούμενης ή επόμενης) κινείται στο ίδιο επίπεδο. Αυτό της εφαρμογής δηλαδή της πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου σε τοπικό επίπεδο. Αφετέρου, τους καλεί σε πάλη για το δικαίωμα της πρόσβασης σε δημόσιους ελεύθερους χώρους, το δικαίωμα για να μπορεί ο λαός και η νεολαία της πόλης μας να αθλούνται δωρεάν, σε ποιοτικές εγκαταστάσεις, με μέτρα προστασίας της υγείας κλπ. Πάλη που πρέπει να στρέφεται ενάντια τόσο στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του ΠΑΛΑΙ και του Άλσους Βεϊκού, όσο και της πολιτικής που τις προωθεί.


ΟΣΟΙ «ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ» ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Λαϊκή Συπείρωση Γαλατσίου

 

Ανακοίνωση των  κομματικών  οργανώσεων  του ΚΚΕ στο Γαλάτσι,με αφορμή ένα κείμενο στήριξης-υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής από την οργάνωση μελών Γαλατσίου του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ 

Την Τετάρτη 17/5, μία μέρα πριν από την ψήφιση του 4ου μνημονίου, ημέρα πανεργατικής απεργίας, αποφάσισε η οργάνωση μελών Γαλατσίου του ΣΥΡΙΖΑ να κυκλοφορήσει ανακοίνωση στήριξης-υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής και εν προκειμένω της μεγάλης προσπάθειάς της να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσαν ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αποδεχτούν, να συμβιβαστούν αλλά και να θεωρήσουν ως θετική εξέλιξη και ...ελπίδα τη νέα σφαγή των δικαιωμάτων τους που φέρνει η κυβέρνηση με το 4ο μνημόνιο.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ και η τοπική του οργάνωση βλέπουν «Ρεαλιστική προοπτική εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία» με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Στην πραγματικότητα, προσπαθούν για άλλη μια φορά να εξαπατήσουν τον λαό, αφού τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν, όχι μόνο έχουν διάρκεια πολύ πέρα από το 2020, αλλά ο ίδιος ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής συνεπάγεται διαρκή μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, που είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα, κοροϊδεύουν τον λαό προσπαθώντας να πείσουν ότι οι διαπραγματεύσεις για το χρέος και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, αν ολοκληρωθούν επιτυχώς, θα φέρουν ένα «καλύτερο αύριο για τη χώρα και το λαό». Εξάλλου, είναι πολλές οι φωνές, και από τα υπόλοιπα κόμματα που υπερασπίζονται του καπιταλιστικό μονόδρομο, οι οποίες καλούν για «εθνική συστράτευση» για το ζήτημα του χρέους.

Αυτό που περιγράφει τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση (πλην του ΚΚΕ) σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους και την ποσοτική χαλάρωση, δεν είναι τίποτα περισσότερο από όλα εκείνα τα μέτρα και τις συνθήκες που θα ευνοήσουν το κεφάλαιο. Κι αυτό γιατί κυβέρνηση και αντιπολίτευση θέλουν να εξοικονομηθεί χρήμα στα κρατικά ταμεία που θα το δώσει πάλι στο κεφάλαιο για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την όποια απόφαση διευθέτησης για το χρέος. Αλλωστε, για να συμβεί αυτό προϋποθέτει μείωση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, χτύπημα των δικαιωμάτων τους.

Όλες οι προτάσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού κρατικού χρέους προβλέπουν ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα από τα οποία θα πληρώνονται οι τόκοι, προκειμένου να καταστεί το χρέος «βιώσιμο», μέχρι το 2060! Μάλιστα, θα πρέπει οι ρυθμοί ανάπτυξης να παραμένουν σταθεροί για 32 ολόκληρα χρόνια (!) από το 2022 και έπειτα, διαφορετικά τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να αυξηθούν κι άλλο! 

Αποδεικνύεται ότι η ίδια η συμφωνία για το χρέος θα αποτελέσει από μόνη της ένα μνημόνιο διαρκείας στο σβέρκο του λαού, για να εξοικονομήσει το κράτος χρήματα που θα κατευθύνονται στο ακέραιο για την ενίσχυση του κεφαλαίου και τη χρηματοδότηση της ανάκαμψης.

Για το κυβερνητικό «φιλολαϊκό» έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Και τι δεν μας λέει στη συνέχεια η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά της να βγάλει λάδι την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Μέχρι και την.. κάλπικη «απλή αναλογική» θυμήθηκαν, μπας και μπορέσουν να μας πείσουν για το «φιλολαϊκό» έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το τόσο «φιλολαϊκό» έργο, η τελευταία μόνο πράξη του οποίου, κοστίζει σε μισθωτούς, συνταξιούχους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα 5 δις ευρώ, φορολογώντας εργαζόμενους και συνταξιούχους με εισόδημα από 405 ευρώ τον μήνα, καταργώντας σειρά προνοιακών επιδομάτων, μειώνοντας για πολλοστή φορά τις συντάξεις κ.α. 

Την ίδια στιγμή για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, ψήφισαν διατάξεις που περιλαμβάνουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, μεγαλύτερη απομείωση των ποσοστών της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και εκχώρηση σε «επενδυτές» περίπου το 40% της ηλεκτρικής παραγωγής από λιγνίτη της ΔΕΗ. ενώ όσον αφορά τα «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια καθιερώνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, και μάλιστα για τρεις φορές τη βδομάδα, πώληση και στεγαστικών δανείων σε funds.

 Τέλος, η συγκυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στις συντάξεις, μετατρέποντας το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης σε πτωχοκομείο και τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, ενώ ταυτόχρονα, βάζει τις βάσεις για την ανάπτυξη των ιδιωτικών ασφαλιστικών συστημάτων. Ο νέος νόμος έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες περικοπές με τον  συνολικό λογαριασμό σε βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων για το διάστημα 2016 - 2021 να ξεπερνά τα 16 δισ. ευρώ!

Φυσικά, η 1η φορά «αριστερή» κυβέρνηση αποδεικνύεται.. ΝΑΤΟικότερη των ΝΑΤΟικών! Είναι η κυβέρνηση που «πέτυχε» (!) να εγκατασταθεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα το προσφυγικό, ενώ συνολικά βαδίζοντας στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων και στο όνομα του δόγματος της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης που επιδιώκει η ελληνική αστική τάξη, προσφέρει το ελληνικό έδαφος, στρατόπεδα της χώρας μας και πολύμορφες διευκολύνσεις στο φονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Εμπλέκει με αποφασιστικότητα πιο ενεργά τη χώρα και τον λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, συναποφασίζει και υπογράφει αποφάσεις που πραγματικά βρωμάνε μπαρούτι για τους λαούς της περιοχής. 

 

Μέτρα – αντίμετρα και άλλα παραμύθια για ...λαϊκή κατανάλωση

 

Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα της η κυβερνητική προπαγάνδα πριν την ψήφιση του 4ου μνημονίου και αντίστοιχα η εν λόγω ανακοίνωση, είναι στους πανηγυρισμούς για το κατόρθωμα της ψήφισης των εξίσου αντιλαϊκών αντίμετρων. Καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση προσπαθούσε να στρέψει τη συζήτηση στα «θετικά» μέτρα της συμφωνίας με τους θεσμούς, τα λεγόμενα «αντίμετρα», για να αποπροσανατολίσει από την νέα αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμαζόταν. Πανηγυρίζουν πλέον για τα «αντίμετρα» που θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020, αποσιωπώντας ότι προϋποθέτουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, δηλαδή την περαιτέρω λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος μέσα από τα νέα μέτρα, τα οποία επεκτείνονται πολύ μετά την λήξη του προγράμματος και θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Ξεχνούν να μας αναφέρουν επίσης ότι βασικό μέρος των «αντίμετρων» αφορά επιπλέον ενισχύσεις στο κεφάλαιο, όπως μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%, αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για υποδομές αγροτικής παραγωγής και προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης κτιρίων, παροχή στους εργοδότες 30.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

«Πέτυχαν»μείωση του συντελεστή φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22% στο 20% και της Εισφοράς Αλληλεγγύης, όταν μόνο από τη συρρίκνωση του αφορολόγητου θα προκύψει επιβάρυνση 650€ σε φορολογούμενους που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν φόρο, χώρια τις περικοπές των συντάξεων. Μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ, που υποτίθεται θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά 200 εκατ. ευρώ από το 2019, αρκεί βέβαια να επιτευχθούν οι στόχοι. Να σημειωθεί εδώ ότι τα έσοδα από το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ ξεπερνούν τα 2,6 δισ.€ το χρόνο, ενώ η συνολική ετήσια βεβαίωση του αγγίζει τα 3,3 δισ. ευρώ. Μήπως η μείωση ενός φόρου που υποτίθεται ότι ήταν προσωρινός, κατά 200 εκατ. ευρώ, συνιστά σταγόνα στον ωκεανό; Ρητορική η ερώτηση..

Και αφού με την εν λόγω ανακοίνωση, υπερασπίζονται με σθένος την κυβερνητική πολιτική, πετάνε και ένα «είμαστε υπέρ των κινητοποίησεων και των διεκδικήσεων». Σαν να λέμε.. το δούλεμα πάει σύννεφο!

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ!

 

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να υποδεχθεί την «επόμενη μέρα» από την ψήφιση των μέτρων επιθετικά και διεκδικητικά. Να αξιοποιήσει την πείρα της, να έχει το δικό της σχέδιο που θα στηρίζεται στην ανασύνταξη του κινήματός της. Να κλιμακώσει την απαίτηση για επιστροφή όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών.

Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος έδωσαν καλή απάντηση στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό, όπως και στην κυβερνητική προπαγάνδα που διατυμπάνιζε μέσω του πρωθυπουργού ότι «ο κόσμος μας στηρίζει γιατί δεν κινητοποιείται».

Χρειάζεται τώρα να μετρηθούν βήματα στην οργάνωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε κάθε χώρο δουλειάς, στα συνδικάτα και τους φορείς.Αντίστοιχα σε κάθε λαϊκη γειτονιά, όπως η δική μας, να οργανώνεται η κοινή πάλη μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μέσω των λαϊκών επιτροπών, με αφετηρία τα κοινά λαϊκά προβλήματα. Το ΚΚΕ δίνει και θα συνεχίζει να δίνει όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση, μέσα σε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη, για να κατακτιούνται ο αντικαπιταλιστικός- αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός του κινήματος, η συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, για να ανοίγει τελικά καθημερινά ο δρόμος για την εργατική εξουσία, που μπορεί και θα δώσει  τελικά συνολική λύση στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. 

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ