e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τελικά δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύριζα Γαλατσίου, εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου.'Οπως είναι γνωστό , στο τέλος Μαρτίου μια ομάδα  53 μελών της Δημοτικής Παράταξης του Σύριζα , ασκώντας δριμεία κριτική, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από το Δημοτικό σχήμα "Γαλάτσι από Κοινού" ,αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας κάτι άλλου.

Όπως ακούγεται, στα πλαίσια αυτού του κάτι άλλου  έγινε και μια προσπάθεια για αυτόνομη κάθοδο στις Δημοτικές εκλογές, με υποψήφιο Δήμαρχο από την ομάδα των 53,που όμως δεν ευοδώθηκε, εξ' αιτίας απειλών από Κουμουνδούρου  για διαγραφές.Δεν είχαν σταματήσει όμως και οι διαβουλεύσεις για ευρύτερες συναινέσεις και  συνεργασίες  σε προοδευτική  και κεντροαριστερή  κατεύθυνση.

Η δημοτική κίνηση "Γαλάτσι ο Τόπος μου" με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Σπύρο Παναγιώτου, πραγματοποιεί  την Κυριακή 21 Απριλίου  και ώρα 19:30 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου  στο στέκι «Αμπάριζα», Γαλάκηδων 11.

Θα παρουσιαστούν  οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και θα ακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα μουσική βραδιά με τον Μάρκο Κώτσια στο πιάνο και τον Ιάσονα Θεοδωρίδη στο τραγούδι και την κιθάρα

 

 

 

 

Δελτίο τύπου

12/04/2019

Καλοστημένη παράσταση η συζήτηση για την Παιδεία με «σκηνοθέτη» τον κ. Μαρκόπουλο.

Διάθεση για εμπαιγμό είχε η διοίκηση του Δήμου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα λαμβάνονταν, υποτίθεται, αποφάσεις για την αποκαρδιωτική κατάσταση των σχολείων του Γαλατσίου.

Ο δήμαρχος παρουσίασε ως επιτεύγματα τα αυτονόητα. Οι συντηρήσεις που γίνονται  είναι τέτοιες που χωρίς αυτές, όχι μόνο θα κινδύνευε η ζωή των μαθητών, αλλά και τα σχολεία δεν θα μπορούσαν καν να λειτουργήσουν! 

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και σύλλογοι εκπαιδευτικών καθώς και ελάχιστοι μαθητές. Μαθητής από το 1ο Γενικό Λύκειο παρουσίασε με στοιχεία την ελάχιστη χρηματοδότηση από το δήμο για τα σχολεία, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως τέτοιου επιπέδου συζητήσεις δεν γίνονται ούτε στα μαθητικά συμβούλια!

Η συνεδρίαση, μάλιστα, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο δήμαρχος να μιλήσει στις 01:35 τα ξημερώματα μετά από 6 σχεδόν ώρες συζήτησης και με τους περισσότερους γονείς να έχουν αποχωρήσει! 

Ίσως με αυτόν τον τρόπο εξυπηρέτησε και τα πλάνα του, αφού όπως αποκάλυψε, υποτίθεται αστειευόμενος, ήταν έτοιμος να πάρει τηλέφωνο για βόμβα, εάν η συζήτηση δεν έπαιρνε την τροπή που ήθελε! 

Σε μία ακόμη αντιδημοκρατική κίνηση, όταν οι γονείς αντέδρασαν έντονα από αυτά που άκουγαν, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπακάλου, τους έδειξε την πόρτα και τους προέτρεψε να φύγουν, σε συνέχεια προφανώς της αποχώρησης ολόκληρης της δημοτικής διοίκησης στην τελευταία συνεδρίαση για την Παιδεία που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. 

Ο συνδυασμός «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» και ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Ζώμπος, πρότειναν λύσεις άμεσης εφαρμογής και όχι πολιτικούς ελιγμούς. 

• Άμεση τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος ώστε να δεσμευτούν τα χρήματα τώρα για την προβλήματα των σχολείων.

• Δημιουργία εξειδικευμένου τμήματος τεχνικής υποστήριξης σχολικών µονάδων για την άµεση και αποτελεσµατική ααντιµετώπιση των προβληµάτων συντήρησης των σχολικών κτιρίων. Μία πρόταση που έκαναν οι ίδιοι οι Γαλατσιώτες στην μεγάλη έρευνα που κάναμε.

• Δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου βλαβών και επισκευών των σχολείων με ημερομηνία καταγραφής και επίλυσης.