e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Κυριακή το πρωί, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου "Καμίνι", ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση".

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Γιάννη Πρωτούλη,ο οποίος αναφέρθηκε σε μια κατευθυνόμενη διάθεση πόρων της Περιφέρειας, για έργα βιτρίνας και εξυπηρέτησης  των ημετέρων,αφήνοντας ψίχουλα στην καθημερινότητα και τις ανάγκες  του πολίτη.

Αναφέρθηκε στις αυταπάτες  που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση και την απογοήτευση  του κόσμου, που είδε τις  δικαιολογημένες του ελπίδες και όνειρά του να γίνονται στάχτες,στο βωμό του μνημονίων ,που και οι σημερινοί κυβερνώντες όπως και οι προηγούμενοι ,συνέχιζαν να εφαρμόζουν, πολλές φορές με ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Χαραλαμπίδης,αναφερόμενος στα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς στο Γαλάτσι για τους παιδικούς σταθμούς, κατηγόρησε την σημερινή διοίκηση του Γιώργου Μαρκόπουλου, για προώθηση της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες του δήμου.Τροφεία που όπως είπε θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν ένα μικρό μέρος του πλεονάσματος του Δήμου, για το οποίο υπερηφανεύεται η Δημοτική Αρχή, είχε δοθεί σε υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, αναφέρθηκε επίσης στην προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο,μέσω της παραχώρησής του σε επιχειρηματίες ,καναλάρχες και άλλους, που αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα στις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών και νέων της πόλης.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις υπόλοιπες δημοτικές δημοτικές παρατάξεις, που με ελάχιστες διαφορές σε δευτερεύοντα θέματα , συνηγορούν στις κύριες και ουσιώδεις πολιτικές του σημερινού Δημάρχου.

<Συνεχίζοντας τόνισε,ότι η Λαϊκή  συσπείρωση θα συνεχίσει να παλεύει στο Δημοτικό Συμβούλιο,

 • για δραστική μείωση των τελών καθαριότητας .τόσο στην κατοικία όσο και την επαγγελματική στέγη των μικρών επιχειρήσεων.
 • για πάγωμα των πλειστηριασμών και κατάσχεση λογαριασμών
 • για αξιοποίηση των αποθεματικών του Δήμου ,ώστε να στηριχθούν δομές και υπηρεσίες 
 • για την απόδοση του Παλαί και των ελεύθερων χώρων στους πολίτες

 

 

 

 

Στο τέλος της ομιλίας του ,παρουσίασε, το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  στο οποίο συμμετέχουν αντιπρόσωποι από το εργατικό,το συνταξιουχικό, σπουδαστικό,γυναικείο ,επιστημονικό κίνημα, καθώς επίσης και αντιπρόσωποι από πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

 • Το 48% είναι εργατοϋπάλληλοι.
 • Το 8% είναι άνεργοι.
 • Το 16% είναι αυτοαπασχολούμενοι.
 • Το 4% είναι φοιτητές - σπουδαστές.
 • Το 24% είναι συνταξιούχοι

 

1. ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, οικοδόμος, μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, μέλος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, μέλος του εκπολιτιστικού συλλόγου Κορωνίδας Νάξου, υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του Γυμναστικού Συλλόγου Πατησίων.

2. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας βιοτεχνών υδραυλικών Ελλάδας, μέλος του ΔΣ Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, Μέλος ΔΣ Ένωσης Α/Α Γαλατσίου.

3. ΑΡΜΕΝΑΚΑ ΕΛΕΝΗ, συνταξιούχος Φαρμακοποιός.

4. ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, αυτοαπασχολούμενος έμπορος, μέλος της Ένωσης Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματοβιοτεχνών Γαλατσίου.

5. ΓΚΙΟΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής σχολής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μεταπτυχιακός φοιτητής στο διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΕΜΠ στην Πολεοδομία και Χωροταξία, εργαζόμενος σε τεχνικό γραφείο. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών.

6. ΓΚΟΥΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, άνεργος, μέλος του ΔΣ του εξωραϊστικού συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου «Αγία Ειρήνη», μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου.

7. ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ ΤΑΚΗΣ, συνταξιούχος μεταλλεργάτης, μέλος της διοίκησης συνταξιούχων ΙΚΑ, μέλος της Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου, μέλος της γραμματείας της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, μέλος του παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

8. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης στο 2ο ΕΠΑΛ Αθήνας, Μέλος της Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, δραστηριοποιείται στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.

9. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

10. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΛΑΧΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός δημόσιας μέσης Εκπαίδευσης, διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας από το 1981 μέχρι το 2013. Μέλος της πολιτιστικής επιτροπής του συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

11. ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός δημόσιας μέσης Εκπαίδευσης, για χρόνια συνδικαλιστικό στέλεχος σε Β' και Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΟΛΜΕ από το 2011 ως το 2015.

12. ΔΙΟΪΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ηλεκτρολόγος μηχανικός Τεχνικής Εκπαίδευσης, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, μέλος τους ΔΣ της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου.

13. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων.

14. ΘΕΟΔΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, πτυχιούχος φιλόλογος, εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ. Μέλος του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και του ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.

15. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, δημοσιογράφος, τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ.

16. ΙΜΠΡΙΑΛΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ιδιωτικός υπάλληλος στον κλάδο των Κατασκευών, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών τεχνικών. Έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, όπως και της αντιπροσωπείας, της επιστημονικής επιτροπής Διεθνών σχέσεων του ΤΕΕ με την «Πανεπιστημονική». Ανέλαβε πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

17. ΚΑΚΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ, οικιακή βοηθός, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ, μέλος του Συλλόγου Αγριτών Λέσβου.

18. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, φαρμακοποιός, διατηρεί φαρμακείο στο Γαλάτσι. Έχει πάρει ενεργό μέρος στην αντιδιδακτορική πάλη, περίοδο κατά την οποία συνελήφθη 3 φορές. Μέλος της «Πανεπιστημονικής» στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.

19. ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, εκπαιδευτικός στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Φροντιστών, αντιπρόσωπος στην ΟΕΦΕ. Μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων Γαλατσίου. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Γαλατσίου.

20. ΚΑΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, σπουδαστής δημοσίου ΙΕΚ, δημοσιογράφος,

21. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ, συνταξιούχος, μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Μέλος του ΔΣ του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γαλατσίου, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.

22. ΚΛΟΠΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, γιατρός, ειδικευόμενη παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο», μέλος της 5μελής επιτροπής της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά στο νοσοκομείο που εργάζεται.

23. ΚΟΛΛΙΑ ΣΜΑΡΑΓΔΑ, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.

24. ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, συνταξιούχος οικοδόμος, μέλος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, συνδικαλιστής οικοδόμος από το 1976 ως το 2008, ταμίας στο ΔΣ του Συλλόγου Κεραμιωτών Νάξου.

25. ΚΟΡΡΕΣ ΜΙΚΗΣ, εργαζόμενος ΟΤΑ στο Δήμο Ηλιούπολης, μέλος του ΔΣ Ένωσης Γονέων Γαλατσίου, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ Γαλατσίου, μέλος του ΑΟ Κορωνίδας, μέλος του εκπολιτιστικού συλλόγου Κορωνίδας Νάξου.

26. ΚΟΥΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, μέλος της Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου.

27. ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, εκπαιδευτικός στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

28. ΛΑΛΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, άνεργος, γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, μέλος της γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, μέλος ΔΣ της μαθητικής κοινότητας του ΚΕΚ ΑμΕΑ ΟΑΕΔ Γαλατσίου.

29. ΛΕΓΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, άνεργη, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.

30. ΛΥΚΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ ΟΥΡΑΝΙΑ, αρχιτέκτονας, απόφοιτη του Πολυτεχνείου του Ντόρτμουντ και στη συνέχεια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στο Γαλάτσι. Μέλος του ΤΕΕ. Μέλος του «Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, διπλωματούχων ανώτατων σχολών - Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων».

31. ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μουσικός, μέλος του ΤΕΕ - συμμετέχει στην «Πανεπιστημονική», μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, μέλος της ένωσης εργοληπτών δημοσίων έργων. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων στο 174ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών και του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ Γαλατσίου, μέλος του Μουσικού Συλλόγου Ελλάδας.

32. ΜΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ, ψυχίατρος, διευθύντρια ψυχιατρικού τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γεννηματάς».

33. ΜΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρος Ένωσης Γονέων Γαλατσίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού σχολείου Γαλατσίου.

34. ΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, συνταξιούχος δημοσίου, πτυχιούχος Νομικής Αθηνών, ταμίας στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, μέλος Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου, μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, μέλος του ΔΣ της αδελφότητας Θεοδωριανιτών. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας από το 2010 ως το 2014.

35. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ, διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ιδιωτικός υπάλληλος στον κλάδο των Κατασκευών, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

36. ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, συνταξιούχος, μέλος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μέλος του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου.

37. ΠΑΠΑΡΑΦΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, συνταξιούχος, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μέλος των ΚΑΠΗ Γαλατσίου, πρόεδρος και ταμίας του 1ου ΚΑΠΗ Γαλατσίου.

38. ΠΑΣΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, οικοδόμος, μέλος του ΔΣ Παραρτήματος Κέντρου του Συνδικάτου Οικοδόμων, μέλος της γραμματείας της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου κατοίκων Άνω Γαλατσίου.

39. ΠΕΤΣΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, τελειόφοιτη Γαλλικής φιλολογίας, εργαζόμενη στο Εμπόριο, μέλος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.

40. ΠΡΑΤΣΟΣ ΑΡΗΣ, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αιγαίου, τμήματος Περιβάλλοντος, εργαζόμενος στον Επισιτισμό, μέλος του Συνδικάτου Επιστισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής.

41. ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΚΙΚΗ, απόφοιτη του τμήματος Αποκατάστασης Κτιρίων στο ΤΕΙ Πάτρας, εργαζόμενη στο Εμπόριο, μέλος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

42. ΡΕΝΤΙΦΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, αυτοαπασχολούμενος αλουμινάς, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματοβιοτεχνών Γαλατσίου, αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, μέλος της γραμματείας στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου, μέλος του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου κατοίκων Άνω Γαλατσίου.

43. ΣΑΛΤΑΠΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία, με εξειδίκευση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, με πτυχίο στο Αρχηγείο στόλου και στο ΓΕΕΘΑ.

44. ΣΥΨΑ ΑΝΘΗ, εκπαιδευτικός στην ιδιωτική Εκπαίδευση, μέλος Σωματείου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων».

45. ΣΚΟΡΔΑΛΗ ΜΑΡΙΑ, επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, μέλος Σωματείου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων», μέλος του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου κατοίκων Άνω Γαλατσίου.

46. ΣΤΑΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, εργαζόμενος σε φαρμακευτική εταιρεία, μέλος του ΔΣ Ομοσπονδίας Φαρμάκου, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου.

47. ΤΖΟΓΑΝΗ ΔΩΡΑ, αυτοαπασχολούμενη λογοθεραπεύτρια, επικεφαλής στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου, μέλος του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.

48. ΧΑΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, δημοσιογράφος, τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ.

49. ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, εργαζόμενη με 8μηνο ΟΑΕΔ στο Δημοτικό Σταθμό Γαλατσίου, μέλος Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου, μέλος της γραμματείας στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου, μέλος Συλλόγου «Δράση για την κοινωνία, τον Πολιτισμό και την ποιότητα ζωής».

50. ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ, φοιτήτρια στη σχολή Γραφιστικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εργάζεται ως φωτογράφος, μέλος του ΔΣ του Σπουδαστικού Συλλόγου και μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

 

 

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΨΕΜΑ(ποιος ξέρει όμως...?)

Δυο μέρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης 53 μελών από την Δημοτική Παράταξη του Σύριζα "Γαλάτσι από Κοινού" και λίγες ημέρες πριν την συγκέντρωση στο ΠΑΛΑΙ του "Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία "με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα,  αναμένεται (εντός της ημέρας )  η ανακοίνωση  δημιουργίας  μιας νέας Δημοτικής Κίνησης με κορμό τα παραπάνω μέλη και όνομα "Προοδευτική Συμμαχία- Πολίτες σε Δραση".

Το όνομα ,παραπέμπει στο 2006 αλλά και στο σημερινό άνοιγμα του Σύριζα  στην Κεντροαριστερά .Όλοι θα θυμούνται, ότι οι  "Πολίτες σε Δράση" ήταν η Δημοτική Παράταξη του Σύριζα, που πήρε μέρος στις Δημοτικές εκλογές του 2006 και 2010...με υποψήφια Δήμαρχο την σημερινή βουλευτή του Σύριζα κα Ελένη Αυλωνίτη(Διετέλεσε για 8 χρόνια Δημοτική Σύμβουλος)

Λίγες μέρες πριν ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή, που επιτρέπει σε Βουλευτές να είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές, αλλά και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.Έτσι λοιπόν ,ξεπεράστηκε το εκλογικό κώλυμα και για την Ελένη Αυλωνίτη , την  οποία δούμε για μια ακόμα φορά υποψήφια Δήμαρχο στο Γαλάτσι με την παράταξη "Προοδευτική Συμμαχία- Πολίτες σε Δραση".  !!!


ΥΓ. Όπως φαίνεται δεν είχαν άδικο  αυτοί,που τοποθετούσαν τους 53 αποχωρήσαντες στο στρατόπεδο της Ελένης Αυλωνίτη

                                               

 

Τελικά φαίνεται  ότι η Δημοτική Παράταξη "Γαλάτσι από Κοινού.." δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάθοδο στις Δημοτικές Εκλογές, ούτε από Κοινού με το σύνολο των μελών της Παράταξης και της οργάνωσης Μελών του Σύριζα Γαλατσίου.

Δεν λένε να τελειώσουν τα προβλήματα στον Σύριζα και την δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από Κοινού". 50 ημέρες πριν της Δημοτικές εκλογές και 15 ημέρες μετά την παραίτηση της Ράνιας Καλαντζή και την εκλογή νέας υποψήφιας Δημάρχου, μαύρα σύννεφα φαίνεται να σκιάζουν  πάλι την  κάθοδο του Σύριζα στις Δημοτικές Εκλογές. 

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν από την επόμενη ημέρα της εκλογής της νέας υποψήφιας Δημάρχου Αγγέλικας Σαπουνά, μιλούσαν για μεγάλη δυσαρέσκεια κάποιων μελών της οργάνωσης και της Δημοτικής παράταξης, τόσο για το πρόσωπο της κυρίας Σαπουνά,όσο και για τις διαδικασίες εκλογής της.Η  επιλογή, όπως λένε  έγινε από μια την μειοψηφία των μελών της Δημοτικής Παράταξης(ψήφισε σχεδόν το 1/3 των μελών),χωρίς να δοθεί  η δυνατότητα υποβολής και άλλων υποψηφιοτήτων.
Αυτό που ακούγεται έντονα  από τους ίδιους αυτούς κύκλους είναι, η ύπαρξη συμφωνίας για συνεργασία με τον νυν Δήμαρχο Γ. Μαρκόπουλο,με αντάλλαγμα κάποια Αντιδημαρχία.

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια ακόμα  κόντρα των δύο ομάδων,που έχουν διαμορφωθεί εδώ και καιρό στο εσωτερικό του Σύριζα Γαλατσίου.Η μια ομάδα φιλικά προσκείμενη στην βουλευτή Ελένη Αυλωνίτη, βλέποντας τις αδυναμίες στην τοπική κοινωνία ,πρόκρινε εξ' αρχής ευρύτερες συναινέσεις  και είχε επαφές με πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ..(Μαγκανάρης).Το αντίπαλο δέος αντίθετα, πίστευε σε μια πιο καθαρή και κομματική υποψηφιότητα, και απέρριπτε μετά  βδελυγμίας κάθε σκέψη και πρόταση που αφορούσε συνεννόηση ή συνεργασία με άλλους πολιτικούς χώρους(πόσο μάλλον αν αυτές οι σκέψεις εκδηλώνονταν από το "αντίπαλο στρατόπεδο".)

Έτσι λοιπόν σήμερα,  η ομάδα  των 53' της Δημοτικής Παράταξης του Σύριζα , με ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε  και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΓΡΑΜΜΗ, ασκώντας δριμεία κριτική,ανακοινώνει την αποχώρησή της από το Δημοτικό σχήμα "Γαλάτσι από Κοινού" ,αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας κάτι άλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν 10 ημέρες, έγινε συνάντηση μελών της κίνησης αυτής σε γνωστό καφέ στο Γαλάτσι και είχαν αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.Σίγουρα πάντως , δεν έχουν διακοπεί οι δίαυλοι επικοινωνίας με πρόσωπα από άλλους χώρους.
Ιδιαίτερη σημασία έχει, ότι ανάμεσα στους 53' υπάρχουν και 3 μέλη του Συντονιστικού της ΟΜ Σύριζα Γαλατσίου .όπως επίσης και ένα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ο χρόνος πάντως είναι πολύ λίγος έως τις εκλογές της 26ης Μαίου και καθιστά ακόμα πιο δύσκολη,την εκλογική αποστολή του Σύριζα στο Γαλάτσι.

 

 

Αποχώρηση από τη Δημοτική Παράταξη  «Γαλάτσι από κοινού»

 

Οι 53 υπογράφοντες μετέχουμε στη δημοτική παράταξη «Γαλάτσι από κοινού» και αρκετοί από μας είμαστε μέλη της τοπικής οργάνωσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γαλατσίου. Πολλοί είμαστε νέοι άνθρωποι που ήρθαμε στην οργάνωση, προσδοκώντας να στηρίξουμε τον αγώνα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α .και του Αλέξη Τσίπρα για την προστασία των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τη κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. 

Επιπρόσθετα, η αυτοδιοικητική μας δουλειά, σύμφωνα με τις αποφάσεις του τελευταίου Συνεδρίου μας αποτελεί το βασικό πυλώνα στήριξης των τοπικών κοινωνιών, επιδιώκοντας τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις με προοδευτικό και ριζοσπαστικό πρόσημο. Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες στα πλαίσια ανάδειξης υποψηφίου/ας για τις δημοτικές εκλογές γινόμαστε μάρτυρες ενός απίστευτου παραγοντισμού, απότομης συμπεριφοράς απέναντι σε συντρόφους και γενικότερα λήψης αποφάσεων και μεθοδεύσεων που παίρνονται από μια κλειστή ομάδα συντρόφων, χωρίς ενημέρωση με αδιαφάνεια και έλλειψη σεβασμού και συντροφικότητας.

Τις τελευταίες μέρες αυτό κορυφώθηκε με την ανάδειξη της νέας υποψήφιας δημάρχου, της δημοτικής παράταξης «Γαλάτσι από Κοινού», μετά τη παραίτηση της προηγούμενης υποψήφιας. Όλα έγιναν με διαδικασίες αντιδημοκρατικές και παράτυπες, χωρίς δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας κι από άλλα μέλη μας, που τυχόν μπορεί να ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα. Η στρατηγική θέση του κόμματος για δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων με τη δημιουργία μετώπου προοδευτικών δυνάμεων δεν επιδιώχθηκε ουσιαστικά ποτέ και θυσιάστηκε στο βωμό άλλων σκοπιμοτήτων.

Όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε η εσωστρέφεια και η κομματική περιχαράκωση, γεγονός που δεν μπορεί να εκφράσει έναν ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς στη πόλη μας που παραμένει χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση, αφού και ευρύτερες συνεργασίες δεν επιδιώχθηκαν και η νέα υποψήφια στη διάσπαση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2015 κατήγγειλε την ομάδα που παρέμεινε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ενήργησε αντιδημοκρατικά, τυχοδιωκτικά και επικίνδυνα (https://left.gr/news/apohorisi-tis-aggelikis-sapoyna-apo-tin-ke-toy-syriza)

Για όλους τους παραπάνω λόγους εμείς αποχωρούμε από την Δημοτική παράταξη «Γαλάτσι από Κοινού» και συνεχίζουμε να εξετάζουμε τις δυνατότητες υλοποίησης της στρατηγικής θέσης του κόμματός μας για ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες σε προοδευτική κατεύθυνση.

 

 Οι υπογράφοντες 53:

 1. Αναγνώστου Ζωή,
 2. Ανάστος Γιάννης,
 3. Αραβανής Βασίλης,
 4. Βασιλέλλη Μαρία,
 5. Βενιαμάκης Ελευθέριος,
 6. Βεντίστας Γεώργιος,
 7. Βλάχος Χρήστος,
 8. Βολτυράκης Αντώνης,
 9. Γεωργάκης Μιχαήλ,
 10. Γεωργίου Ευάγγελος,
 11. Γκιντώνης Κωνσταντίνος,
 12. Γκόλιας Βασίλειος,
 13. Γκόλιας Χρήστος,
 14. Δεδεμάδης Κωνσταντίνος,
 15. Δράκου Κατερίνα,
 16. Ευστρατίου Δημήτριος,
 17. Ζωγράφου Αικατερίνη (μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου),
 18. Καλόγηρος Ανδρέας,
 19. Καρασούλας Νικόλαος,
 20. Καραλής Κωνσταντίνος,
 21. Κονιαβίτης Βασίλης,
 22. Κονιαβίτης Σπυρίδων,
 23. Κοτσανάς Γρηγόριος,
 24. Κουτσιαύτης Γεώργιος,
 25. Κουτσιαύτης Δημήτριος (μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Βόρειας Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.),
 26. Κουτσιαύτης Ιωάννης,
 27. Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος,
 28. Κωνσταντόπουλος Λάμπρος,
 29. Κωνσταντόπουλος Νικόλαος,
 30. Κωστή Ευριδίκη,
 31. Κωστή Μελπομένη,
 32. Μαστρογιάννης Βασίλειος,
 33. Ματεγάκης Σταύρος,
 34. Μηλιδάκης Ιωάννης,
 35. Μιχαλοπούλου Ιωάννα,
 36. Μπαμπάνα Δήμητρα,
 37. Μπαμπάνα Ειρήνη,
 38. Μπαμπάνας Αναστάσιος (μέλος του συντονιστικού της οργάν. μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου),
 39. Μπαμπάνας Νικόλαος,
 40. Μπαμπάνας Στέφανος,
 41. Μπαρμπαρούση Ιουλία,
 42. Μυρίλλα Ιωάννα,
 43. Νίτσα Ανθή,
 44. Πάζιος Χαρίλαος,
 45. Παπαδόπουλος Μιχαήλ,
 46. Παπαθωμά Αλεξάνδρα,
 47. Παπαθωμάς Αναστάσιος,
 48. Παύλου Κωνσταντίνος,
 49. Ποντίκα Παρασκευή,
 50. Ριζάκος Σταύρος (μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου),
 51. Σηραφός Νίκος,
 52. Χρηστάκος Ηλίας,
 53. Ψηλού Μαρία