e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Κώστας Ζώμπος και η δημοτική παράταξη  της μείζονος αντιπολίτευσης  “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”   , με αφορμή την αυριανή διενέργεια rapid tests στο Γαλάτσι, κατηγορεί τον Δήμαρχο για καθυστερημένα αντανακλαστικά..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιατι κάνετε rapid test τελικά;


15 μέρες μετά, η δική μας «μικροπολιτική εκμετάλλευση» έγινε «υπευθυνότητα» του Δημάρχου. 

15 μέρες μετά την πρότασή μας για rapid test, ο Δήμαρχος εξήγγειλε την διεξαγωγή των τεστ.

Ίσως να μην φτάναμε στα 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πόλη (ειπώθηκε από τον Δήμαρχο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο) αν αποδεχόταν από την αρχή την πρόταση μας.

Πριν φτάσουμε όμως στο σημερινό αποτέλεσμα, ο Δήμαρχος με προσβολές κατά του επικεφαλής κ. Κώστα Ζώμπου αλλά και υπονομεύοντας το έργο συναδέλφων του, Δημάρχων δήλωνε ότι:

«Κανένας δήμος δεν έχει κάνει προληπτικά Rapid Test». 

«Πείτε μου ένα Δήμο που έχει κάνει προληπτικά Rapid Test». 

 

Δεν ντράπηκε να τα επαναλάβει και στο ραδιόφωνο. Μέχρι που τελικά κατάφερε να αντιληφθεί πως είναι ο μόνος Δήμαρχος που δεν έχει κάνει rapid τεστ στον Δήμο του. 

Τελικά, εμείς είμαστε γραφικοί και επικίνδυνοι που τα ζητούσαμε πριν 15 μέρες και αυτός είναι  σήμερα υπεύθυνος; 

 

 

Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

 

Κώστας Ζώμπος

 

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου 

 

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα 

 

Γεωργία Κιτσίνη 

 

Χριστίνα Μπούρα 

 

Πέτρος Μαγκανάρης

 

 

 

 

Η δημοτική παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού» με αφορμή την τοποθέτηση του προκάτ ναού στο Άλσος ,μιλά για   ενός " ανδρός αρχή" και  δημαρχοκεντρικό μοντέλο στην διαχείριση του Δήμου 

 Το κατά Μαρκόπουλον δημαρχοκεντρικό μοντέλο

Αυθαίρετη, μη σύννομη τόσο με τη δασική όσο και με την περί ναοδομίας νομοθεσία, και μη προβλεφθείσα ως μη επιτρεπόμενη από τη Διαχειριστική Μελέτη του Άλσους Βεϊκου, που ενέκρινε ο δήμος Γαλατσίου το 2015, είναι η πρόσφατη τοποθέτηση του προκατ ναϊσκου στο Άλσος Βεϊκου.

Έτσι απάντησε χωρίς περιστροφές, σε ερωτήσεις συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Ιανουαρίου 2021, ο ίδιος ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο, καθώς δεν ενημέρωσε ούτε καν τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι θα νομιμοποιήσει το αυθαίρετο σε λίγο καιρό και πρόσθεσε ότι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά το οικονομικό κόστος της κατεδάφισης, εφόσον το αυθαίρετο κριθεί κατεδαφιστέο.

Όλ’ αυτά στο πλαίσιο της αντίληψής του για τη διαχείριση των κοινών της πόλης, το κατ’ αυτόν «δημαρχοκεντρικό μοντέλο», όπως το διατύπωσε στην ομιλία του.

Αγνοώντας επιδεικτικά τόσο την αμήχανη σιωπή των συμβούλων της διοίκησης, όσο και τη σύσσωμη οργισμένη αντίδραση όλης της αντιπολίτευσης, πλην της Ελ. Ζέρβα, καθώς και την επισήμανση ότι δίνει ένα πολύ κακό παράδειγμα τόσο στους δημότες όσο και σε μελλοντικούς αυτοδιοικητικούς της πόλης.

Κάτι έχει καταλάβει λάθος ο δήμαρχος. Ούτε ο αιρετός «άρχων» είναι αυτοκράτωρ υπεράνω νόμων και θεσμών ούτε και η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο είναι «ενός ανδρός αρχή», του τύπου «αποφασίζομεν και υλοποιούμεν». Η λογική Τραμπ δεν είχε καλή κατάληξη, όπως όλοι γνωρίζουμε. Καλό είναι να το θυμάται κάθε επίδοξος μιμητής του πρώην πλανητάρχη.

Εμείς από την πλευρά μας θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση όχι μόνο των νομίμων αλλά και των δικαίων αυτής της πόλης. Το Άλσος Βεϊκου όπως και οι δασικές εκτάσεις στις παρυφές της πόλης μας, είναι το οξυγόνο αλλά και η βιωμένη ιστορία των κατοίκων της. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα καταχράται, όσο «ισχυρός» κι αν θεωρεί ότι είναι. 

                                                                                   

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγγέλικα Σαπουνά

Νίκος Χωριανόπουλος

 

Η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής  παράταξης" Για το «Γαλάτσι του Αύριο»" Έλενα Ζέρβα ,δηλώνει ότι θα στηρίξει την διοίκηση του Δήμου στην διαδικασία νομιμοποίησης του ναϊσκου εντός του Άλσους

 

Δελτίο Τύπου 26/01/2021

Το εκκλησάκι της Κόκκινης Παναγιάς στήθηκε μέσα στο Άλσος Βεϊκου πριν λίγες ημέρες. Αναγνωρίζουμε ότι ακριβώς επειδή στήθηκε αυθαίρετα από τη Διοίκηση του Δήμου μας, δεν ήταν δυνατόν να ενημερωθούμε πριν την τοποθέτησή του.

Το θέμα της αισθητικής όμως σε δημόσιο χώρο δεν είναι προσωπική υπόθεση.

Τόσο για το κτίσμα όσο και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου χρειάζονται προεργασία και μελέτες, που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει, έτσι ώστε να έχουμε ένα αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Εφ’ όσον η τοποθέτηση του προκατασκευασμένου Ορθόδοξου Χριστιανικού ναϊσκου είναι πλέον γεγονός, θα σταθούμε στο πλευρό της Διοίκησης κατά τη διαδικασία της νομιμοποίησης του.

 

 

 Για το «Γαλάτσι του Αύριο»

Έλενα Ζέρβα-Γκιουρτζιάν

Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου