e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Στις 7 & 7 Φεβρουαρίου στα γραφεία  της Οργάνησης Μελών του Συριζα Γαλατσίου,διενεργήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου συντονιστικού οργάνου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  Συντονιστική Επιτροπή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου, που προέκυψε από τις εκλογές στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2021, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Συντονιστής: Νίκος Χωριανόπουλος

Αναπλ. Συντονιστής: Γιώργος Τζαγάκης

Υπεύθ. Οικονομικών: Μαρία Κατράνη-Ελευθερίου 

Υπεύθ. Επικοινωνίας: Βάσω Κοκότη 

Μέλη: Κατερίνα Αρβανιτάκη, Έλενα Ζέρβα-Γκιουρτζιάν, Αρετή Καλεσάκη, Αστέριος Καρυώτης, Δημήτρης Κουτσιαύτης, Κώστας Κωνσταντόπουλος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Κωτσής, Κοσμάς Παυλίδης

 Στην επόμενη συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή της ΟΜ  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου θα καθορίσει τις λοιπές υπευθυνότητες των μελών του οργάνου, το σχέδιο δράσης του για την επόμενη περίοδο και τη σχέση του με τοπικούς φορείς και συλλογικότητες στα πλαίσια ειδικών θεματικών ομάδων. 

 27/02/2021

 

Για την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου
Βάσω Κοκότη, υπεύθ. Επικοινωνίας 

Με αφορμή  το άρθρο "Λαϊκιστές εν Γαλατσίω" που δημοσιεύτηκε στο  e-galatsi.gr και στο οποίο υπάρχει  αναφορά στη θέση της Δημοτικής παράταξης  "Λαϊκή Συσπείρωση  Γαλατσίου" για το εκκλησάκι που τοποθετήθηκε στο Άλσος Βέϊκου , η παραπάνω δημοτική παράταξη διευκρινίζει και ξεκαθαρίζει τις θέσεις της.

 

Σε άρθρο αναγνώστη της ιστοσελίδας σας στις 18/2, ο αρθρογράφος με το ψευδώνυμο «Πεζοπόρος» αναφερόμενος στην αυθαίρετη τοποθέτηση από τη Δημοτική Αρχή, μιας μικρής εκκλησίας εντός του Άλσους Βεϊκου, σημειώνει ότι «η θέση του ΚΚΕ για την Παναγιά την εμπριμέ δεν είναι ξεκάθαρη.»

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας ότι αυτό δεν είναι ακριβές, χωρίς βέβαια να υπονοούμε ότι ο αρθρογράφος εσκεμμένα προχώρησε σε αυτή την ανακριβή τοποθέτηση για το ΚΚΕ και τον συνδυασμό του στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε και κατήγγειλε την αυθαίρετη ενέργεια του Δημάρχου, τόσο με δημόσια παρέμβαση στις 21.1.2021 με τον τίτλο "Αυθαιρεσίες" , η οποία δημοσιεύτηκε και από την ιστοσελίδα σας (e-galatsi.gr), όσο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25.1.2021 όπου συζητήθηκε το θέμα κατόπιν εκτός ημερησίας διάταξης ερώτησης από την Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα αυτό. Τα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίασης είναι στη διάθεσή σας, εφόσον το επιθυμεί η ιστοσελίδα σας ή ο αρθρογράφος. "

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

 

Τάσος Οικονόμου

 

Μάνθος Ιμπριάλος

 

ΥΓ.Πράγματι,όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, η θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου" είναι ξεκάθαρη..Μάλλον αδιάβαστος ο ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

 

 

Την ημέρα της χιονόπτωσης,όπως έγινε γνωστό και γραφτηκε στα Μ.Μ.Ε ,μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, γιατί το ασθενοφόρο που κληθηκε, δεν μπόρεσε λόγω του χιονιού να φτάσει στο σπίτι της .
Με αφορμή το περιστατικό αυτό,η Δημοτική παράταξη του Κώστα Ζώμπου,έβγαλε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση,με την οποία απέδιδε ευθύνες για τον θάνατο της γυναίκας στην Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, τους οποίους κατηγορούσε για ελλειπή ,πρόχειρη και επικοινωνιακή προετοιμασία στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.
Όπως ήταν φυσικό ,ο Δήμαρχος απάντησε στο ίδιο μήκος κύματος(το ίδιο σκληρά) με ανάρτησή του στο FB, κατηγορώντας τον Κ. Ζώμπο και τη παράταξή του για καπηλεία του θανάτου της άτυχής γυναίκας.
Ο Γιώργος Μαρκόπουλος στην ανάρτηση αυτή, δίνει μια άλλη διάσταση στο περιστατικό, που ανατρέπει τα δεδομένα.Και προς του λόγου το αληθές περιγράφει μέσα από τα λόγια του γιου της θανούσης ,όλα αυτά που συνέβησαν,
Όπως είπες ο γιος ...ασθενοφόρο έφτασε ,αφού μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα προσέγγισης του σπιτιού , κλήθηκε δεύτερο ασθενοφόρο, που έφερε αντιολισθητικές αλυσίδες και το οποίο έφτασε χωρίς πρόβλημα στο σπίτι, όπου ήδη υπήρχε διασώστης που με μαλάξεις προσπαθούσε να επαναφέρει την γυναίκα , που όμως πλέον δεν είχε σφυγμούς.Έτσι λοιπόν, ούτε ο απινιδωτής που χρησιμοποιήθηκε από τους διασώστες του δεύτερου ασθενοφόρου,έφερε αποτέλεσμα.
Και συμπληρώνει ο Δήμαρχος ,ότι στο σπίτι της γυναίκας είχε φτάσει και όχημα της Πυροσβεστικής που κλήθηκε για να συνδράμει το πρώτο ασθενοφόρο.
Κλείνοντας ,αναρωτιέται αν αυτοί που του προσάπτουν τις κατηγορίες και συσχετίζουν το τραγικό γεγονός με τον καθαρισμό από τα χιόνια των δρόμων, είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό ή ήξεραν την αλήθεια,αλλά συνειδητά επέλεξαν να πουν ψέματα, έχοντας ως κίνητρο το μικροπολιτικό όφελος.
 
ΥΓ. Προφανώς η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος θα μπορούσαν να περιόριζαν κάπως τον επικοινωνιακό χειρισμό της κατάστασης και να είχαν δώσει περισσότερο βάρος στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ενός αναμενόμενου καιρικού φαινομένου .Και πολύ σωστά η αντιπολίτευση πράττει ,όταν καταγγέλλει ελλείψεις , ολιγωρίες ή επικοινωνιακές φιέστες της Δημοτικής Αρχής.
Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα, όταν τραγικά γεγονότα,όπως ένας θάνατος , μπαίνουν στο πεδίο της πολιτικής και μικροκομματικής αντιπαράθεσης....
 
 Η ανάρτηση του Δημάρχου , Γιώργου Μαρκόπουλου
 
 

Πρώτα απ’ όλα, όταν χάνεται μια ανθρώπινη ζωή, το πρώτο και κυριότερο που οφείλουμε να πούμε και δημοσίως –γιατί ιδιωτικώς το έχουμε πράξει από την πρώτη στιγμή- είναι ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της συμπολίτη μας που έφυγε από ανακοπή καρδιάς. Η στενοχώρια όλων μας είναι μεγάλη.

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε και τα εξής: Δεν περιμέναμε ποτέ ότι μια δημοτική παράταξη, για να κάνει αντιπολίτευση, θα έπεφτε τόσο χαμηλά και θα επιχειρούσε να καπηλευτεί ένα τραγικό γεγονός και να το συνδέσει με προκλητικά αυθαίρετο τρόπο με τον καθαρισμό των δρόμων μας από το χιόνι… Ενώ μάλιστα, όλοι οι Γαλατσιώτες γνωρίζουν ότι επί 48 ώρες τα ειδικά συνεργεία του Δήμου έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη και σφοδρότερη χιονόπτωση που έχει γίνει στον Δήμο μας εδώ και δεκαετίες.

Λυπούμαστε πολύ που αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρτυρία του ίδιου του γιου της θανούσης, όμως για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια οφείλουμε με μεγάλο σεβασμό να πούμε πως δηλώνει ότι: Τελευταία φορά μίλησε με τη μητέρα του τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ την Τρίτη το πρωί τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από πολλές τηλεφωνικές του κλήσεις στις οποίες δεν απαντούσε. Μαζί με έναν διασώστη τής έκανε μαλάξεις αλλά δυστυχώς δεν είχε σφυγμό. Κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο δεν μπόρεσε να φτάσει επειδή δεν είχε αλυσίδες. Κλήθηκε δεύτερο ασθενοφόρο, που έφερε αντιολισθητικές αλυσίδες και έφτασε χωρίς πρόβλημα στο σπίτι, όπου χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι χωρίς πρόβλημα έφτασε στην περιοχή και όχημα της Πυροσβεστικής που κλήθηκε για να συνδράμει το πρώτο ασθενοφόρο.

Από όλα αυτά τα πραγματικά περιστατικά, οι κκ. Ζώμπος, Λεπίδα-Ντάγλα, Κιτσίνη, Μπούρα και Πέτρος Μαγκανάρης, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι «η διοίκηση Μαρκόπουλου είχε το πρώτο της θύμα».

Δηλαδή αυτή τη δύσκολη ώρα, η συγκεκριμένη παράταξη αντί να συλλυπηθεί την οικογένεια της άτυχης γυναίκας και αντί να συνδράμει κάπως στον αγώνα να καθαρίσουν οι δρόμοι της πόλης μας ή έστω να πει μια καλή κουβέντα στους εργαζόμενους στον Δήμο, τι έκανε; Εξέδωσε μια ανακοίνωση σε σχεδόν «πανηγυρικό» τόνο για τον χαμό ενός ανθρώπου, προσπαθώντας με τον πιο ωμό και χοντροκομμένο τρόπο να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι και οι ίδιοι ξέρουν -εκτός κι αν δεν ζουν εδώ- πως επί 48 ώρες τα συνεργεία του Δήμου έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, χρησιμοποιώντας όλα τα μηχανήματα και το προσωπικό και ρίχνοντας συνολικά 107 τόνους αλάτι στους δρόμους μας.

Και οι ίδιοι ξέρουν –και αν δεν το ξέρουν μπορούσαν να ρωτήσουν για να το μάθουν- ότι στο σημείο που κόλλησε το πρώτο ασθενοφόρο είχε μέχρι τότε πέσει αλάτι τουλάχιστον δύο φορές –κι η δεύτερη μάλιστα ήταν μόλις 2 ώρες πριν εμφανιστεί το ασθενοφόρο, την ώρα της πιο σφοδρής χιονόπτωσης.

Και το κυριότερο, και οι ίδιοι ξέρουν –κι αν δεν το ξέρουν όφειλαν να ενημερωθούν υπεύθυνα πριν βγάλουν ανακοίνωση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα- ότι η εντατική προσπάθεια καθαρισμού των δρόμων μας καμία απολύτως σχέση δεν είχε με το τραγικό γεγονός.

Άραγε οι κύριοι που κάνουν αντιπολίτευση με αυτόν τον τρόπο, ήξεραν την αλήθεια και παρόλα αυτά συνειδητά επέλεξαν να πουν ψέματα για ένα τέτοιο θέμα;

Ή δεν την ήξεραν καν, επειδή δεν είχαν ενημερωθεί στοιχειωδώς πριν εκδώσουν αυτή την ντροπιαστική ανακοίνωση;

Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει, είναι λυπηρό ότι έχουν πάρει τέτοιο επικίνδυνο κατήφορο.

Βλέπετε, κύριε Ζώμπο, όποιος θέλει να ασχολείται με την Αυτοδιοίκηση οφείλει να κοιτάει τους συμπολίτες του στα μάτια και να τους μιλάει ανθρώπινα, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Και όχι να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά τον πόνο τους.

Κρίμα. Ποτέ στο Γαλάτσι μας δεν είχαμε μάθει σε τέτοιο επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης.