e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ" με επικεφαλής τον Κώστα Ζώμπο,κατηγορεί τον Δήμαρχο για ελλειπή προετοιμασία και επικοινωνιακή αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν γνώριζε η διοίκηση και ο Δήμαρχος ότι θα έρθει η κακοκαιρία;

Το βράδυ της Δευτέρας που η κακοκαιρία έπληξε και το Γαλάτσι, εκτός από τις στιγμές χαράς που όλοι μας ζήσαμε μετέπειτα, είχαμε δυστυχώς και δυσάρεστα.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, καθώς ασθενοφόρο με αντιολισθητικές αλυσίδες δεν κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της. Η διοίκηση Μαρκόπουλου, και προσωπικά ο Δήμαρχος, στις φωτογραφίες “δούλευαν”, αλλά στη πραγματικότητα ήταν ανύπαρκτοι. Ανύπαρκτοι γιατί από το βράδυ της Δευτέρας, οι δρόμοι έπρεπε να καθαρίζονται, και να πέφτει αλάτι, αλλά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Συγκεκριμένα στις 3:00 ξημερώματα Τρίτης, σε επίσκεψη του κ. Κώστα Ζώμπου στο Δημαρχείο ενημερωθήκαμε πως ο Δήμαρχος, είχε μεταβεί στο badminton για να πάρει αλάτι.

Το ερώτημα είναι ένα. Δεν γνώριζε η διοίκηση και ο Δήμαρχος ότι θα έρθει η κακοκαιρία; Είναι δυνατόν, να ψάχνουμε για αλάτι την ημέρα της κακοκαιρίας; Ποιο ήταν το σχέδιο της πολιτικής προστασίας του Δήμου; Τα πεζοδρόμια μέχρι και τώρα είναι απροσπέλαστα και οι πολίτες βγαίνουν στους (όποιοι είναι καθαροί). Θέλετε να έχουμε και άλλα θύματα ή ελπίζετε ότι ο ήλιος θα κάνει τη δουλειά σας;

Η διοίκηση Μαρκόπουλου, μετά από 7 χρόνια είχε το πρώτο της θύμα. Ευτυχώς, λόγω της ανευθυνότητας της διοίκησης όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε άλλα θύματα. Οι φωτογραφίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια, όταν καλύπτουν την ανευθυνότητα, κάποια στιγμή κοστίζουν περισσότερο από μερικές χιλιάδες ευρώ. Κοστίζουν ζωές.

 

Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα

Γεωργία Κιτσίνη

Χριστίνα Μπούρα

Πέτρος Μαγκανάρης

 

 Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" , με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στο Γαλάτσι,χαρακτηρίζει  επικοινωνική και μόνο την  ετοιμότητα του Δήμου.. 

"Φωτογραφίες στα χιόνια, ευχολόγια, υπομονή και «ισχυρές συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων» μοίρασαν χθες απλόχερα κυβέρνηση και περιφερειακή διοίκηση, που έχουν μετατρέψει το «μένουμε σπίτι» σε μόνιμο «φάρμακο» διά πάσαν νόσο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να θαφτούν οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας του λαού.

Την ίδια στιγμή, η διαφήμιση της ετοιμότητας από πλευράς Δημοτικής Αρχής Γαλατσίου, για τη χιονόπτωση που ήταν γνωστή εδώ και 1 εβδομάδα, κόλλησε πάνω στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου σε προσωπικό και εξοπλισμό, όσο και αν οι εργαζόμενοι ήταν στο πόδι και έκαναν φιλότιμες προσπάθειες για να κρατήσουν τις βασικές οδικές αρτηρίες ανοικτές.

Το αποτέλεσμα ήταν όλη την χθεσινή ημέρα οι περισσότερες γειτονιές του Γαλατσίου να είναι αποκλεισμένες (χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Ακτήμονες και τα Καραγιαννέικα), κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό συνεχίζεται ακόμα, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο, αν λάβει κανείς υπόψη του και χθεσινό δημοσίευμα στον τύπο για ηλικιωμένη, η οποία έχασε τη ζωή της, καθώς δεν το ασθενοφόρο παρόλο που έφερε αντιολισθητικές αλυσίδες, δεν κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της.

Άμεσα να δοθεί λύση, ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι στις γειτονιές, όχι μόνο στις κεντρικές αρτηρίες αλλά και στις κάθετες οδούς και τα στενά.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος 

Οι αλλαγές στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αφορούν μόνο τον εκλογικό νόμο (κατάργηση της απλής αναλογικής) Η επόμενη θητεία των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών,η οποία θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2024 , θα ολοκληρωθεί 31η Δεκεμβρίου 2028 (5 χρόνια).

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν 13 και 20 Οκτωβρίου 2023 (ημέρα Παρασκευή;)Οι ημερομηνίες δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε το νέο εκλογικό σύστημα που θα συζητηθεί με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ και στην συνέχεια θα πάει για ψήφιση στην Βουλή.

Όπως έχει γραφτεί με  το νέο εκλογικό σύστημα ,με το οποίο θα προκύπτουν οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή αν λάβουν ποσοστό έγκυρων ψήφων πάνω από 40% -43% του συνόλου(δεν εχει διευκρινιστεί ακόμα το ποσοστό). Ο συνδυασμός του επιτυχόντος συνδυασμού θα καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του συμβουλίου ανεξαρτήτως ποσοστών του πρώτου γύρου.

Πηγή:MyOta

 

Διαβάστε περισσότερα για τον νέο εκλογικό νόμο