e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου, ψήφισε όχι στην απαλλοτρίωση οικοπέδου που βρισκεται δίπλα στη ΛΑΤΟ και περιβάλλεται από δασική & αναδασωτέα περιοχή  και αναρωτιέται ,ποιο είναι το νόημα της δημιουργιας μιας παιδικής χαράς(στο οικόπεδο αυτό) στο όριο του Δήμου, σε δυσμενές ανάγλυφο εδάφους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με το θέμα της άρσης και επανεπιβολής απαλλοτρίωσης στο ΟΤ.111/99, το οποίο συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2-8-2022, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε στη διοίκηση τις ακόλουθες ερωτήσεις για το θέμα αυτό:

1.  Ποιες οι ενέργειές σας ως διοίκηση του δήμου από το 2014 (είτε προς ΣΥΠΟΘΑ, είτε προς δασαρχείο είτε προς οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία) για να ισχυροποιήσετε με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2011 για απένταξη του ΟΤ111 από το σχέδιο πόλης και επιστροφή του στην πρότερη κατάσταση, δηλαδή σε δασική αναδασωτέα;

2.    Στη συνεδρίαση της 26/2/2019, στη συζήτηση σχετικά με το εν λόγω θέμα, κατόπιν ανακοίνωσης της τότε παράταξης «Ενότητα για την Ανατροπή», ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι: «Να θυμίσω στο Σώμα ότι προκειμένου να μην χαθεί ο συγκεκριμένος χώρος βάλαμε χρήματα και από την στιγμή που βεβαιώσαμε και μιλήσαμε με την αρμόδια επιτροπή, ότι δεν θα χαθεί ο συγκεκριμένος χώρος, πήραμε τα χρήματα για να τα χρησιμοποιήσουμε κάπου αλλού. Εκεί λοιπόν που νόμιζα ότι εμείς βάλαμε τα χρήματα για να γίνει η απαλλοτρίωση για τον συγκεκριμένο χώρο και ότι θα ήμασταν σε αντιπαράθεση με τους ιδιοκτήτες, ξαφνικά είδα να πανηγυρίζουν και να μας αγκαλιάζουν επειδή βάζαμε χρήματα για να γίνει η απαλλοτρίωση στον συγκεκριμένο χώρο. Αυτό με θορύβησε, γιατί πως είναι δυνατόν να παίρνεις την περιουσία κάποιου στα όρια της αντικειμενικής αξίας και να πανηγυρίζει. Αυτό μας θορύβησε σαν διοίκηση, το συζητήσαμε και αποσύραμε τα χρήματα για να μην πληρωθούν.»

Ρωτάμε :

Α. Ποιο το σκεπτικό της διοίκησης με αυτή την κίνηση; Τι σκόπευε να κάνει μεσοπρόθεσμα – μακροπρόθεσμα;

Β. Τι άλλαξε από τότε; Είναι η δυνατότητα ένταξης στο Πράσινο Ταμείο; (Θυμίζουμε ότι και τα χρήματα από το Πράσινο Ταμείο, είναι χρήματα των φορολογούμενων, δηλαδή του λαού).

3.    Γιατί από όλα τα πιθανά οικόπεδα που υπάρχουν με δυνατότητα αξιοποίησης, βάσει και του καταλόγου που μας είχε εκθέσει η Δημοτική Αρχή πριν από 1,5 χρόνο, όταν επέβαλε το περίφημο «χαράτσι», επιλέγετε το συγκεκριμένο οικόπεδο το οποίο έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (βρίσκεται στα όρια της πόλης, περιβάλλεται από δασική και αναδασωτέα περιοχή) και όχι κάποιο άλλο, το οποίο πιθανά θα μπορούσε να αποσυμφορήσει με καλύτερο τρόπο μία γειτονιά, ως ελεύθερος και κοινόχρηστος χώρος;

4.    Γνωρίζετε αν έληξε στις 31/7 η προθεσμία για ενστάσεις από ιδιώτες στην ανάρτηση των δασικών χαρτών;

5.    Υπάρχουν ενστάσεις για περιοχές που έχουν να κάνουν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και αφορούν είτε το Δήμο μας, είτε την ευρύτερη περιοχή των Τουρκοβουνίων;

Θεωρούμε ότι η διοίκηση Μαρκόπουλου δεν έδωσε καμία ικανοποιητική απάντηση στα πρώτα 3 ερωτήματα. Αντιθέτως επιβεβαίωσε ότι καμία ενέργεια δεν έκανε για να προωθήσει τη λύση που αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο το 2011.

Πρότεινε και ψήφισε στις 22-6-2018 την άρση και επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στο εν λόγω τμήμα του  Ο.Τ. 111/99, απόφαση την οποία τώρα επικαιροποίησε με σύμβαση με το «Πράσινο Ταμείο», η οποία περιλαμβάνει ποσό άνω των 700.000€ στους φερόμενους ιδιοκτήτες κληρονόμους Σπυρόπουλου κλπ. Ονομάτισε μάλιστα την περίπτωση αυτού του οικοπέδου «την πιο ώριμη περίπτωση επανεπιβολής απαλλοτρίωσης».

Η δημοτική αρχή συσκοτίζει την πραγματικότητα γιατί η «ωρίμανση» και ειδικότερα η επιλογή των προτεραιοτήτων για τις διάφορες εκτάσεις, είναι δική της επιλογή και η Υπηρεσία δουλεύει βάσει των εντολών της. Η επιλογή της συγκεκριμένης έκτασης είναι αποκλειστικά επιλογή της, τη στιγμή που υπάρχουν και άλλες εκτάσεις που μπορούν ακόμα να αξιοποιηθούν από τον Δήμο.

Αλήθεια, ποιο είναι το νόημα της επιλογής μιας παιδικής χαράς στο όριο του Δήμου, σε δυσμενές ανάγλυφο εδάφους, δίπλα και ανάμεσα σε αναμφισβήτητη δασική αναδασωτέα έκταση και την εκτός σχεδίου περιοχή και όχι μέσα σε κάποια άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή που ασφυκτιά;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου, θεωρούμε το «τμήμα του Ο.Τ. 111/99» πίσω από το 16ο Δημ. Σχολείο δημόσια δασική και αναδασωτέα έκταση. Η διοίκηση Μαρκόπουλου δεν έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια από το 2014 που εκλέχτηκε καμία ουσιαστική ενέργεια στην κατεύθυνση της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του Δ.Σ. του 2011 η οποία επιχειρούσε ακριβώς να διασφαλίσει τον δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της έκτασης.

Την πρόταση της διοίκησης υπερψήφισαν οι παρατάξεις «Γαλάτσι Ζούμε Εδώ» και «Γαλάτσι του Αύριο», ενώ η παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού» ψήφισε λευκό. Η παράταξη «Γαλάτσι ο Τόπος μου» καταψήφισε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση,  συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω καταψήφισε την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης και θα συνεχίσει να ενημερώνει τον λαό του Γαλατσίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην απεμπολήσουν καμία δημόσια δασική έκταση, ανεξάρτητα από αποφάσεις, και να βρεθούν πιο αποφασιστικά στο πλάι μας, σε αυτή την κατεύθυνση. Κανένα «τετελεσμένο» δεν παγιώνεται. Η αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων μπορεί να επαναφέρει πολλά, αν όχι όλα, από όσα έχασε και ο λαός του Γαλατσίου τις τελευταίες δεκαετίες και στους τομείς του Περιβάλλοντος, των Δημόσιων Κοινόχρηστων Χώρων και συνολικά της Δημόσιας λαϊκής περιουσίας.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

 

 

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος

 

 

ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕς ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

 

H δημοτική παράταξη «Γαλάτσι από κοινού» με ανακοίνωσή της ,χαρακτηρίζει  προεκλογική φιέστα υποκρισίας , την Γιορτή ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Γαλάτσι,..

Φιέστες υποκρισίας στο Γαλάτσι

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλος με Άδωνι, Πατούλη και Σκρέκα, γιορτάζουν την ανακύκλωση που δεν κάνουν

 

Το Γαλάτσι δεν έχει κανένα λόγο να ‘γιορτάζει’ την ανακύκλωση. Έχει, αντίθετα, πολλούς λόγους να αγωνιά και να θυμώνει για την δημοτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, Γιώργου Μαρκόπουλου:

 

·        Πληρώνει από τα μεγαλύτερα πρόστιμα επειδή ΔΕΝ κάνει ανακύκλωση.

 

·        Ρίχνει τα κλαδέματα όπου βρει, κατά προτίμηση στη ΛΑΤΟ ανάμικτα με μπάζα και σαμπρέλες, επειδή όπως μας δήλωσε κατ’ επανάληψη ο δήμαρχος, και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αυτό συμφέρει περισσότερο από το να βάζει βενζίνη και να τα πηγαίνει στο εργοστάσιο της ΕΜΑΚ για να γίνουν κομπόστ.

 

·         Έφερε τους καφέ κάδους για οργανικά απόβλητα, αλλά οι υπηρεσίες του συμβουλεύουν τους δημότες να ρίχνουν εκεί τα σύμμικτα, μιας και «πήραμε τους καφέ κάδους επειδή μας τελείωσαν οι πράσινοι»!

 

·         Δεν έχει κάνει ποτέ ούτε έχει προγραμματίσει καμία καμπάνια προς τους κατοίκους για το τι εστί ανακύκλωση και πώς γίνεται η διαλογή στην πηγή.

 

·         Διαιωνίζει ανενδοίαστα την πληγή του παράνομου πάρκινγκ απορριμματοφόρων και της ρύπανσης που αυτό δημιουργεί σε όλη την περιοχή της δασικής-αναδασωτέας έκτασης του λόφου Κόκκου, αφού πρώτα το μετέτρεψε «κατόπιν ενεργειών του» όπως υπερηφανεύεται, σε ΣΜΑ, με νυχτερινή τροπολογία παραμονή Πρωτοχρονιάς.

 

Αλλά, βέβαια, όλ’ αυτά είναι προφανώς σε πλήρη αρμονία με τα έργα και τις ημέρες των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θα συνεορτάσουν μαζί του, των κ.κ. Σκρέκα, Γεωργιάδη και του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, μέρες πούναι ενώ καίγεται η μισή Αττική και εισπνέουμε τους καπνούς των επιτυχιών τους.

 

Όλοι αυτοί, έρχονται στην πόλη μας να καμαρώσουν τις λαμπρές τους επιδόσεις στη δασοπυρόσβεση και την πρόληψη, ενώ ο κ. Πατούλης θα έχει, ίσως, την ευκαιρία να μας μιλήσει και για τα οφέλη της καύσης των απορριμμάτων, με φόντο τις πυρκαγιές που ολοένα περικυκλώνουν τη Φυλή.

 

Και για κερασάκι στην τούρτα, όλοι αυτοί οι «άριστοι» θα μοιράσουν στο τέλος και 3 ηλεκτρικά ποδήλατα, 3 smart watches και 3 action cameras, γυάλινες χάντρες στους ιθαγενείς, ως «ανταποδοτικά οφέλη» της συνεχιζόμενης εξαθλίωσης. 

 

Καλούμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μας να μην συμμετάσχουν σ’ αυτή την απύθμενη κοροϊδία εις βάρος τους, χάριν μιας ακόμη προεκλογικής φιέστας του δημάρχου με τους κυβερνητικούς ομοϊδεάτες του.

 

 

ΥΓ. Καλούμε και τους/ις εθελοντές/ριες που με πάθος και ανιδιοτέλεια προσπαθούν να περιθάλψουν τα εγκατελειμένα πυρόπληκτα ζωάκια στη ΛΑΤΟ, να ρίξουν μια ματιά και στις τρύπες του λατομείου παραδίπλα, να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το φυσιολατρικό έργο και τον αγώνα προστασίας του περιβάλλοντος που διεξάγεται απ’ αυτή τη δημοτική αρχή σ’ αυτή την πόλη.

21 Ιουλίου 2022

 

 

  

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

  Αγγέλικα Σαπουνά

 Χωριανόπουλος Νίκος[e-galatsi]

Τελικά δεν παρευρέθηκαν στην γιορτή οι υπουργοί Σκρέκας, Γεωργιάδης και ο περιφερειάρχης  Πατούλης

 

 

H Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου", μετά από καταγγελίες κατοίκων,ζητά από δημοτική αρχή άμεσα να πάρει μέτρα να καθαριστεί το δάσος από τα κλαδιά και να γίνουν άμεσα εκ νέου έλεγχοι σε όλες τις δασικές εκτάσεις του δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Ακτημόνων, δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν αυτοψία, χθες Τετάρτη 20/7/22, εντός του δάσους, στην περιοχή που ξεκινάει από το τέρμα της οδού Ακτημόνων με κατεύθυνση προς το πάρκο υιοθετημένων δέντρων (υιοθετημένα της Δράσης), αλλά και στον δρόμο που οδηγεί στο Παλιό Ψυχικό.

Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των κατοίκων : Είναι δεκάδες τα σημεία όπου υπάρχουν ποσότητες κλαδιών, που είχαν κοπεί κάποια στιγμή, συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία αλλά δεν απομακρύνθηκαν ποτέ. Βρίσκονται τόσο στα άκρα των χωματόδρομων, όσο και μέσα στα δέντρα, αποτελώντας επικίνδυνη καύσιμη ύλη. Επισυνάπτονται ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες.

Όλα αυτά τη στιγμή που τις τελευταίες 2 μέρες, ο λαός της Ανατολικής Αττικής (και όχι μόνο) δοκιμάστηκε και πάλι από μια μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά.

Όλα αυτά τη στιγμή που η δημοτική αρχή Γαλατσίου σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/5/22 για την πυροπροστασία, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων από τη Λαϊκή Συσπείρωση στις 3/5/22, δήλωνε ότι οι αποψιλώσεις θα είχαν ολοκληρωθεί στα τέλη Μάη, «νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά» και πως όλα θα είναι έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο, που βέβαια ως γνωστόν ξεκινάει την 1η Μάϊου.

Όλα αυτά τη στιγμή που ενώ η δημοτική αρχή Γαλατσίου παρουσιάζει σχέδια επί χάρτου για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εκκενώσεων πληθυσμού κλπ στην  πρώτη διαθέσιμη είσοδο του άλσους Βεϊκου, στο γήπεδο ποδοσφαίρου, παραμένουν εδώ και 2 χρόνια πεταμένα μπάζα που θα εμποδίσουν πεζούς και οχήματα να αξιοποιήσουν την συγκεκριμένη είσοδο – έξοδο αν αυτό χρειαστεί. (Βλ. ενδεικτικά φωτογραφίες)

Καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα να πάρει μέτρα να καθαριστεί το δάσος από τα κλαδιά και να γίνουν άμεσα εκ νέου έλεγχοι σε όλες τις δασικές εκτάσεις του δήμου. Να απομακρυνθούν επίσης άμεσα τα μπάζα από τον χώρο πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση. Τόσο για να συμβάλλει σε ζητήματα κατάσβεσης και περιφρούρησης, βοηθώντας στο δύσκολο έργο που με αυταπάρνηση επιτελεί το προσωπικό της Πυροσβεστικής,  όσο και για να δείξει την αλληλεγγύη του όπου χρειαστεί, σε πυρόπληκτους κλπ.

Για να διεκδικήσει τελικά την πολιτική προστασία που μπορούμε και θα έπρεπε να έχουμε, βάσει των δυνατοτήτων στον 21ο αιώνα, να αντιπαλέψει την πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης και της υποστελέχωσης –  υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών, που αποτελεί την «εύφλεκτη ύλη» και οπλίζει τελικά το χέρι των εμπρηστών.

Εξάλλου, η πείρα του περσινού καλοκαιριού έδειξε ξεκάθαρα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος