e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Όπως λέει η "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" στην ανακοίνωσή της....όσες φωτογραφίες και να βγάλει η δημοτική αρχή πάνω στις αλατιέρες, η πραγματικότητα είναι, ότι η «ετοιμότητα» γκρεμοτσακίστηκε πάνω στις διαχρονικές τραγικές ελλείψεις της πολιτικής προστασίας,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όσες φωτογραφίες και να βγάλει η δημοτική αρχή πάνω στις αλατιέρες, η πραγματικότητα είναι ότι η «ετοιμότητα» η οποία διαφημιζόταν και από το δήμο Γαλατσίου, όπως και από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής, γκρεμοτσακίστηκε πάνω στις διαχρονικές τραγικές ελλείψεις της πολιτικής προστασίας, στη διαχρονική έλλειψη συνολικού σχεδιασμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και τη συνολική αδιαφορία του αστικού κράτους για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας του λαού. Ενός κράτους το οποίο στηρίζει και στηρίζεται και από τη δημοτική αρχή Γαλατσίου.

 

Η κατάσταση στην πλειοψηφία των γειτονιών του δήμου Γαλατσίου, λίγο μετά τις 12.30 μμ, είναι η παρακάτω :

 

Τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν δίοδοι σε όλες τις γειτονιές του Γαλατσίου, όχι μόνο στους κεντρικού δρόμους!

Τώρα να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που υπάρχουν σε κάποιες γειτονιές!

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος

 

H δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" ζητά από τον Δήμαρχο  να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε με τη συμβολή εκχιονιστικών μηχανημάτων, να ανοιχθούν το συντομότερο δυνατό δίοδοι πρόσβασης για όλες τις γειτονιές, ώστε να μπορούν να υπάρξουν μετακινήσεις σε περιπτώσεις ανάγκης. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται "ακραία" και "πρωτόγνωρα", αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστάσεις και επικλήσεις στην "ατομική ευθύνη

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι τη λογική «κόστους - οφέλους» την πληρώνει ο λαός που μένει απροστάτευτος στα καιρικά φαινόμενα. Το περίφημο «επιτελικό» κράτος είναι αποτελεσματικό και γρήγορο μόνο όταν ασχολείται με τα συμφέροντα επιχειρηματικών συμφερόντων που ενώ ξεζουμίζουν το λαό έχουν τους δρόμους κλειστούς.

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά σημερινά παραδείγματα, είναι η Αττική Οδός, που την έχουμε χρυσοπληρώσει, και στην οποία οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι για πάνω από τέσσερις ώρες.

Την ίδια στιγμή στο δήμο μας, από τις μεσημεριανές ώρες, οι περισσότερες γειτονιές είναι ουσιαστικά αποκλεισμένες, καθώς οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. 

Σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε σήμερα το απόγευμα, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάνθος Ιμπριάλος, στον Δήμαρχο Γαλατσίου, ζήτησε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε με τη συμβολή εκχιονιστικών μηχανημάτων, να ανοιχθούν το συντομότερο δυνατό δίοδοι πρόσβασης για όλες τις γειτονιές, ώστε να μπορούν να υπάρξουν μετακινήσεις σε περιπτώσεις ανάγκης.

Από το πρωί, επίσης με τηλεφωνική παρέμβαση στον Δήμαρχο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, είχε ζητήσει να αξιοποιηθούν θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου για περίθαλψη άστεγων πολιτών ή οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτρισμού/θέρμανσης στα σπίτια τους.

 

 

 

 

Στις εκλογές των εργαζομένων του Δήμου μας,που διεξήχθησαν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου,οι δυνάμεις της ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία) ,προσκείμενες στο ΠΑΜΕ, πήραν για πρώτη πρώτη φορά την απόλυτη πλειοψηφία.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Νέα πνοή στο σωματείο μας!  

Χαιρετίζουμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους που με την ψήφο τους στις εκλογές γύρισαν σελίδα στη Διοίκηση του Σωματείου μας και ανέδειξαν, για πρώτη φορά, πρώτη δύναμη, με απόλυτη πλειοψηφία, τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, που συγκροτούν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και πρώτη δύναμη στις εκλογές για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία μας.

 

 

  

Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε ένα σωματείο ζωντανό, αγωνιστικό, όπλο στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Ένα σωματείο χωρίς εξαρτήσεις, που θα διεκδικεί τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, χωρίς διακρίσεις ανάλογα με τη σχέση εργασίας και το χώρο εργασίας. Ένα σωματείο που με τη συμμετοχή όλων μας στις συλλογικές διαδικασίες θα είναι όπλο μας, σπίτι μας, στον αγώνα μας ενάντια στην επίθεση που δέχεται η συλλογική δράση των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία. Χωρίς αποκλεισμούς θα συνεχίσουμε να απλώνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, γιατί η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς.

 

Σήμερα με τα επιτεύγματα του ανθρώπου στην τεχνολογία μπορούμε να ζούμε καλύτερα, να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και με καλύτερες συνθήκες, να αμειβόμαστε καλύτερα. Αντίθετα όμως, δουλεύουμε όλο και περισσότερο, σε όλο και χειρότερες συνθήκες, με καθηλωμένους μισθούς, ενώ το εισόδημα μας συνεχώς μειώνεται από την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας την ώρα που μια χούφτα μέτοχοι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με τις πλάτες των κυβερνήσεων τους, αυξάνουν τα κέρδη τους.

 

Ο δικός μας ο δρόμος για να περάσουμε στην αντεπίθεση είναι αυτός της ενότητας των εργαζομένων και του αγώνα για τα δικά μας δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή εργασία, αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Αγώνας που θα ενώνει όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Σε αυτό το δρόμο θα αγωνιστούμε με τις νέες δυνάμεις που μας δώσατε στο σωματείο και την ομοσπονδία.

 

ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!