e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Δελτίο Τύπου της Οργάνωσης Μελών Σύριζα Γαλατσίου ,με αφορμή τα τελευταία περιστατικά αστυνομικής βίας και τις εικόνες ξυλοδαρμού πολιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Η Δημοκρατία μας στην Εποχή του Κορονοϊού 

 

Γαλάτσι, 12/03/2021

 

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε απίστευτα περιστατικά αστυνομικής βίας, κρατικής καταστολής και καταπάτησης βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οι εικόνες άγριου ξυλοδαρμού, αλόγιστης ρίψης χημικών, αθρόων προσαγωγών και συλλήψεων σε βάρος πολιτών στο Χαλάνδρι, τη Ν. Σμύρνη, τη Νίκαια, στις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, τα φακελώματα και η χρήση προσωπικών δεδομένων για κομματική-κυβερνητική προπαγάνδα, μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, σε εποχές που πιστεύαμε ότι πέρασαν στην ιστορική μνήμη.

Ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, με επαναλαμβανόμενες πολύμηνες καραντίνες που έχουν διαλύσει την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και έχουν φέρει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε απόγνωση, τα κρούσματα ξεπέρασαν ήδη τις 200 χιλιάδες και οι θάνατοι έφτασαν τις 7 χιλιάδες.

Ενώ βιώνουμε μια ακόμη οικονομική, κοινωνική και υγειονομική κρίση, τα μέσα ενημέρωσης αναστρέφουν την πραγματικότητα, κάνουν το μαύρο-άσπρο, δημιουργούν ψευδείς ειδήσεις, επιτιθέμενοι διαρκώς στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στην αξιωματική αντιπολίτευση, καλύπτουν επιμελώς τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρουσιάζοντας συγχρόνως την τελική διευθέτηση των λαθών και προβλημάτων σαν εντολή πρωθυπουργού.

Οι νόμοι δεν επιβάλλονται με τη βία, όταν δεν γίνονται αποδεκτοί γιατί είναι κόντρα στη θέληση και τις ανάγκες του λαού και στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απόλυτη ευθύνη του και με την κυβερνητική του πολιτική, ακυρώνει στην πράξη την υπόσχεση που έδωσε το βράδυ των εκλογών για ενότητα, ευημερία και ασφάλεια. Η βία όμως δεν απαντιέται με βία, αλλά δικαιώνει τη βία.

Φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλο να μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες στα λεωφορεία χωρίς παράθυρα, να μεγαλώνει κάθε μέρα η εργασιακή ανασφάλεια με τις άπειρες ώρες τηλεργασίας, τα 534 ευρώ της αναστολής εργασίας, την καταστροφή των μικρομεσαίων, την αγωνία των νέων για το μέλλον και των ηλικιωμένων για τη σύνταξη που χάνεται μετά από σκληρή δουλειά ολόκληρης ζωής.

Φτάνει πια αυτός ο κατήφορος! Θέλουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, την προστασία του καθημερινού μας αγώνα για ζωή, υγεία, παιδεία, δουλειά. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω!

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου

 

 

 

 

 

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου

Η δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από κοινού" ,καταγγέλει λογοκρισία ανάρτησης ,που αναφερόταν  σε πρόταση που έχει κατατεθεί στον δήμο..για την "διακόσμηση"  τοίχου ,από τον γκραφιτά Εύρητο...

 

Γαλάτσι, 4 Μαρτίου 2021

 

 Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού» δηλώνουμε τα ακόλουθα:

 

Η παράταξη μας καταδικάζει απολύτως την λογοκρισία, ιδιαίτερα στο πεδίο της τέχνης. Καταδικάζει, όμως, επίσης, και τις αναθέσεις έργων από δημοσίους φορείς, για δημόσιους χώρους, σε δημόσια πρόσωπα –και οι καλλιτέχνες, ιδιαίτερα οι street artists με υπογεγραμμένο έργο σε δημόσιους χώρους, είναι εξ ορισμού δημόσια πρόσωπα– τα οποία με το δημόσιο έργο τους έχουν κατ’ επανάληψη προσβάλλει το δημόσιο αντιφασιστικό, αντιναζιστικό και αντιρατσιστικό αίσθημα.

Αυτό ήταν το νόημα της ανάρτησής μας σχετικά με τον καλλιτέχνη Εύρυτο και την πρόταση για ανάθεση σε αυτόν, από το δήμο Γαλατσίου, τοιχογραφίας με ήρωα της επανάστασης του 1821. Ανάρτησης με περιεχόμενο που κάποιοι διαχειριστές λιστών θεώρησαν ως προσβλητικό και «μη ανταποκρινόμενο στους όρους της κοινότητας». Αλήθεια, ποιοι είναι οι όροι της κοινότητας με τους οποίους δεν συνεμορφώθημεν;

Επισυνάπτουμε links από άλλες, δημόσιες αναρτήσεις σχετικά με τον εν λόγω καλλιτέχνη, καθώς και την ανακοίνωση που βρήκαμε σήμερα το πρωϊ στο προφίλ του facebook  της παράταξής μας, μετά από κοινοποίηση σε γνωστή γαλατσιώτικη λίστα.

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/283557_o-nazi-gkrafitas-tis-ellinikis-epanastasis

 

https://thepressproject.gr/akrodexios-gkrafitas-me-fasistika-symvola-stolizei-ta-200-epanastasis-tou-dimou-ellinikou-argyroupolis/

 

 

YΓ.  Η λογοκρισία και το "κόψιμο" της ανάρτησης ,έγινε από το Facebook ...όχι από τους διαχειριστές της σελίδας..

 

Οφειλόμενες διευκρινίσεις

1. Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού», σχετικά με τον φιλοχρυσαυγίτη καλλιτέχνη Εύρυτο, αφορά πρόταση που έγινε σε φεισμπουκική ομάδα γαλατσιωτών από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Γαλάτσι Ζούμε Εδώ» (επικεφαλής Κώστας Ζώμπος) και όχι της διοικούσας παράταξης του δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου. Το «Γαλάτσι Από Κοινού» θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει εκ των προτέρων για τη στάση του σε περίπτωση που η πρόταση κατατεθεί και επισήμως στο Δήμο.

2. Όπως πληροφορηθήκαμε από τους διαχειριστές της φεισμπουκικής ομάδας Galatsi Γαλάτσι, η καθαίρεση της ανάρτησής μας με το παραπάνω περιεχόμενο έγινε από το facebook και όχι από τους διαχειριστές της εν λόγω ομάδας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγγέλικα Σαπουνά

Νίκος Χωριανόπουλος

 

 

Η Ημέρα της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη, αλλά και η επικαιρότητα που βιώνουμε εδώ και ένα μήνα ως απόρροια του ελληνικού metoo, αποτελούν το έναυσμα για την διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021, με τίτλο

"Εξουσία & Σεξουαλική Παρενόχληση: Η Κρυφή Πλευρά του Παγόβουνου"

και ομιλήτριες την Βασιλική Κατριβάνου και την Βίλμα Μενίκη.

● Η διεύθυνση της εκδήλωσης (μέσω zoom) είναι:

https://us02web.zoom.us/j/84036521528?pwd=SkVPekZiNmhKNEZoZlRweTNQVFBmZz09 

● Η εκδήλωση θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά από την σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/syrizagalatsiou/