e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Δημοτική κίνηση «Γαλάτσι ο Τόπος μου» υποστηρίζει και ψηφίζει θετικά για τις δύο προτάσεις της Διοίκησης  που αφορούν την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του Ο.Τ. 98/τ.98 και την αγορά του οικοπέδου του πρώην κινηματογράφου Ζαΐρα  για τη δημιουργία κοινοχρήστου χώρου και θερινού κινηματογράφου.Αν και το γεγονός ότι τα δύο θέματα συνδέονται, δηλαδή αποχαρακτηρίζεται από χώρος πρασίνου ένας χώρος και αντικαθίσταται από την αγορά ενός άλλου, δείχνει προχειρότητα και έλλειψη ενός συνολικού σχεδίου για την πόλη, θεωρούμε ότι αποτελεί ένα θετικό βήμα.

Και αυτό γιατί η πόλη έχει ανάγκη να οικοδομήσει έναν ακόμα βρεφονηπιακό σταθμό όπως και να αποκτήσει ένα χώρο ικανό να φιλοξενήσει ποιοτικές πολιτιστικές και θεατρικές εκδηλώσεις με δημόσιο χαρακτήρα και διαχείριση. Η προσοχή μας θα στραφεί στους όρους υλοποίησης αυτής της απόφασης και στην προάσπιση του ποιοτικού και δημόσιου χαρακτήρα των νέων υποδομών.

Με την ευκαιρία οφείλουμε να υπογραμμίσουμε και πάλι ότι ο Δήμος μας οφείλει να επεξεργαστεί ένα σχέδιο ώστε σταδιακά να αποκτήσει όλα, αν και ελάχιστα πια, τα αδόμητα οικόπεδα ή αναξιοποίητα κτήρια που έχουν εναπομείνει καθώς η πόλη μας έχει τεράστια ανάγκη σε σύγχρονες υποδομές και χώρους πρασίνου. Να θυμίσουμε ότι 5 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται εκτός των ορίων της πόλης, οι παιδικοί σταθμοί είναι εγκατεστημένοι σε ενοικιαζόμενα και ακατάλληλα κτήρια, η Κοινωνική Υπηρεσία και τα ΚΑΠΗ στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους ενώ η πόλη μας δεν διαθέτει ένα κατάλληλο κτήριο για την φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων. Την ίδια στιγμή οι χώροι πρασίνου μέσα στον ιστό της πόλης είναι ελάχιστοι.

Η σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταδεικνύει ότι δεν υπάρχουν πλέον προφάσεις για τη μη ανάκτηση όλων των αδόμητων οικοπέδων. Καταδεικνύει ακόμα ότι, όπως αποκάλυψε ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Μελισσουργός, υπάρχουν περισσότερες επιλογές και λύσεις από όσες οι διοικήσεις προκρίνουν. Είναι θέμα των πολιτών και των φορέων της πόλης να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ασκήσουν πιέσεις ώστε τα αρνητικά του παρελθόντος να ξεπεραστούν οριστικά.

Γαλάτσι ο Τόπος μου

Δημοτικός Σύμβουλος
Σπύρος Παναγιώτου

 

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου", επαναφέρει τις προτάσεις της για   ανακούφιση των επαγγελματιών της πόλης,που επλήγησαν από την πανδημία...

 

 

ΠΡΟΣ : Τον κ. Δήμαρχο Γαλατσίου

Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

 

 Σε συνέχεια των πολλαπλών παρεμβάσεών μας το τελευταίο δίμηνο, επαναφέρουμε προτάσεις ανακούφισης για τους ΕΒΕ του Δήμου μας.

- Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που παρέμειναν κλειστά τα καταστήματα.

- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και είχαν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).

- Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ερωτούμε την δημοτική αρχή, ποια μέτρα έχει πάρει και ποια προτίθεται να πάρει, ώστε να βοηθήσει και να ανακουφίσει τους επαγγελματίες της περιοχής μας, που επλήγησαν οικονομικά από τα μέτρα καραντίνας λόγω της πανδημίας;

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος


Με μια σεμνή εκδήλωση, λόγω των συνθηκών, τίμησαν το Σάββατο 9 Μάη στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Γαλάτσι την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, οι οργανώσεις Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Στην εκδήλωση, σύντομη ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Τσουρουνάκη, πρόεδρο του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Στη συνέχεια, στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους των Κομματικών Οργανώσεων Γαλατσίου η Δώρα Τζωγάνη, εκ μέρους του παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ο Γιάννης Τσουρουνάκης και εκ μέρους του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ά Αθήνας – Γαλατσίου ο Γιώργο Κουρουλής, μέλος του ΔΣ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, Τάσος Οικονόμου.

 


e-galatsi
Υ.Γ. 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43 π.μ. Στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, υπογράφεται η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας. Οι συζητήσεις είχαν εκκινήσει από το βράδυ της 8ης Μαίου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 30 Απριλίου 1945 και ενώ οι Σοβιετικοί είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την Καγκελαρία ως αποτέλεσμα της Μάχης του Βερολίνου, ο Χίτλερ αυτοκτονεί και οι επιζώντες διάδοχοί του υπογράφουν την άνευ όρων συνθηκολόγηση. Ήταν το τέλος της ναζιστικής απειλής.

Την ανώτατη γερμανική στρατιωτική διοίκηση εκπροσώπησαν ο στρατάρχης Κάιτελ, ο ναύαρχος Φρίντερμπουργκ και ο στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ.

Την αντιπροσωπεία της συμμαχίας των νικητών αποτελούσαν εκ μέρους της ΕΣΣΔ ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ, εκ μέρους της Αγγλίας ο στρατάρχης της αεροπορίας Α. Τέντερ, εκ μέρους των ΗΠΑ ο στρατηγός Κ. Σπάατς και από τη Γαλλία ο στρατηγός Ντε Λατρ ντε Τασινύ.

Με την υπογραφή της συνθηκολόγησης η γερμανική κυβέρνηση παρέδωσε όλες τις ένοπλες δυνάμεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα που είχε στη κατοχή της. Το κείμενο συντάχθηκε στα ρωσικά, γερμανικά και αγγλικά και περιείχε 14 άρθρα.