e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σε αναστολή από χθες(15/4) έως 27 Απριλίου ,λόγω κρούσματος κορωνοϊού, το Τμήμα Γ1 (Γ Τάξη) του 1ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου,

ενώ από σήμερα (16/4) τίθεται σε αναστολή έως 27 Απριλίου, το τμήμα Α2(Α Τάξη) του 2ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου ,

Και τα δύο αυτά Λύκεια, βρίσκονται στο συγκρότημα της Γκράβας(Πασσώβ 8)

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με τα υπό αναστολή σχολεία ή τμήματα

 

 

 

 

Όπως φαίνεται τα rapid tests τείνουν να γίνουν μια εβδομαδιαία συνήθεια στη πόλη μας.Σίγουρα όμως ,όχι αγαπημένη, γιατί το συνεχές αυτό τεστάρισμα ,προφανώς γίνεται ,λόγω του επιδημιολογικού φορτίου στο Γαλάτσι...που παραμένει υψηλό.
  
Ο
 Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει ότι, σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ),  θα διενεργήσει τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, 10:00 – 14:00, δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test Covid-19) στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Αγίας Γλυκερίας με την οδό Πρωτοπαπαδάκη.

 

 

Απαραίτητα για την διενέργεια του τεστ είναι οι προσερχόμενοι για τεστ 

Να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους 

- Να έχουν μαζί τους Ταυτότητά

- Να δηλώσουν Αριθμός κινητού τηλεφώνου, ώστε να πάρουν το αποτέλεσμα μέσω sms.

- να έχουν αποστείλει sms(#1)  για την μετακίνησή τους ...και να τηρούν τα μέτρα προστασίας(μάσκες,αποστάσεις).

Η μέτρηση του ιικού φορτίου και ο δειγματοληπτικός έλεγχος είναι εξαιρετικά σημαντικά εργαλεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

 

***Δείτε τι έδειξαν τα rapid tests που διενεργήθηκαν  στις 12 Απριλίου.

 

YΓ. Προσοχή.....πρόκειται  για  tests που περιέχουν ουσίες , με μοναδική παρενέργεια ,όπως λένε και οι οδηγίες, έναν έντονο πριαπισμό  ή  οργασμό!!!

  

 

 

 

H αναρχική συλλογικότητα "ΑΝΑΔΡΑΣΗ" παρεμβαίνει με μοίρασμα κειμένου  και πανό και ζητάει το άμεσο  άνοιγμα του Άλσους Βεϊκου,χώρου πρασίνου ,άθλησης και κοινωνικοποίησης ...και συγχρόνως καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή 18 Απριλίου

 

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ ΤΩΡΑ!

 

Εδώ και μερικές εβδομάδες το άλσος Βεΐκου παραμένει κλειστό με εντολή του δημάρχου. Με πρόφαση τα πολλά ενεργά κρούσματα κορονοϊού που υπάρχουν στο Γαλάτσι, ο δήμος μας στερεί την πρόσβαση σε ένα χώρο πρασίνου που μας έδινε την ευκαιρία να αθληθούμε, να κοινωνικοποιηθούμε και γενικότερα να απεγκλωβιστούμε από τους περιορισμούς της καραντίνας που μας έχει επιβάλλει το κράτος. Η απόφαση για κλείσιμο του άλσους Βεΐκου συνδέεται άμεσα με την γενικότερη επίθεση του κράτους και των θεσμών του (ΜΜΕ, δήμοι) προς τους ελεύθερους δημόσιους χώρους. Ο λόγος αυτής της επίθεσης κάθε άλλο παρά υγειονομικός είναι. Η στοχοποίηση ενός τελείως ανοιχτού χώρου πρασίνου ως μέρος που μεταδίδεται εύκολα ο ιός είναι άλλωστε ειρωνική. Το κλείσιμο των πάρκων, η στοχοποίηση των νέων ως «υγειονομικές βόμβες»και ο ξυλοδαρμός κατοίκων και οικογενειών που βολτάρουν σε πλατείες και πάρκα από μπάτσους, έχει ξεκάθαρη πολιτική στόχευση, την πειθάρχηση. Σε αυτό αποσκοπεί, εξάλλου, και το lockdown που μας λέει με έμμεσο τρόπο ότι είμαστε χρήσιμοι για το κράτος και τον καπιταλισμό μόνο όταν δουλεύουμε και ψωνίζουμε. Η ψυχική μας υγεία θεωρείται περιττή και η κοινωνικοποίηση εν δυνάμει επικίνδυνη. Είναι, επομένως, επιτακτική η ανάγκη να αγωνιστούμε με σκοπό να ανακτήσουμε την παρουσία μας στο δημόσιο χώρο και να αποτρέψουμε την ερήμωση του άλσους Βεΐκου και οποιουδήποτε άλλου δημόσιου χώρου επιχειρήσει ο δήμος να κλείσει ή να εκμεταλλευτεί για το συμφέρον του. Απαιτούμε να ανοίξει τώρα το άλσος Βεΐκου και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε έμπρακτα όλους τους ελεύθερους δημόσιους χώρους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

  

Συγκέντρωση-Μικροφωνική για το άλσος Βεΐκου την Κυριακή 18/4

Η στοχοποίηση και το κλείσιμο των ανοιχτών χώρων πρασίνου και των πάρκων, ο χαρακτηρισμός των νέων ως «υγειονομικές βόμβες», καθώς και ο ξυλοδαρμός των κατοίκων από τους μπάτσους επειδή τόλμησαν να βγουν, αποτελεί μια συνολικότερη επίθεση του κράτους μέσω των θεσμών του (Δήμοι, ΜΜΕ, κτλ).

Επιβάλλουν απαγορεύσεις για να μας πειθαρχήσουν και να επιτύχουν τις πολιτικές τους στοχεύσεις, που δεν είναι άλλες απ’ την κρατική και καπιταλιστική αναδιάρθρωση, να βγαίνουμε απ’ τα σπίτια μας μόνο για να εργαζόμαστε και να καταναλώνουμε, παραμερίζοντας τη ψυχική μας υγεία και καθιστώντας τη κοινωνικοποίηση μας επικίνδυνη.

Συγκέντρωση – μικροφωνική την Κυριακή 18/4/2021, 13:00 στην συμβολή των οδών Λ. Βεΐκου και Λ. Γαλατσίου

"Αναρχική Συλλογικότητα Ανάδραση"