e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Τρίτη το απόγευμα  20 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ , (Βείκου 42 ), η προεκλογική εορταστική εκδήλωση της Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου.Ήταν μια ευκαιρία χαλάρωσης και συζήτησης με κρασάκι,φαγητό και μουσική..

Την εκδήλωση παρευρέθησαν , απευθύνοντας  σύντομο  χαιρετισμό, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Β' Αθήνας, Ελένη Αυλωνίτου, Νάντια Βαλαβάνη, και Κώστας Πουλάκης.

 

Πως θα ψηφίσουν οι Γαλατσιώτες στις επικείμενες εθνικές εκλογές,θα το μάθουμε σε τέσσερις(4) ημέρες.Τι είχε συμβεί όμως στο Γαλάτσι στις διπλές εθνικές εκλογές το 2012 ?

Αναθεωρήθηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τα στοιχεία για τον σεισμό που ταρακούνησε την Αθήνα στις 08:32 το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, το επίκεντρο της δόνησης, μεγέθους 3,2 βαθμών, εντοπίζεται στο Γαλάτσι και όχι στο Μαρούσι.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας, λόγω του μικρού εστιακού βάθους (7 χιλιόμετρα).

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία, δήλωσε στο Mega ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ιστορικό σεισμών για την περιοχή.

 

Με εντολή της Ρένας Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, ήρθε σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Β’ Αθήνας, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να μείνουν για δύο ώρες εκτός αιθουσών και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο μάθημά τους κανονικά, ακολουθώντας το σχέδιο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. 

 

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της διεύθυνσης εκπαίδευσης της Β' Αθήνας (Χαλανδρίου – Φιλοθέης, Βριλησσίων – Μελισσίων, Π. Πεντέλης - Ν. Πεντέλης, Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας, Πεύκης – Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου, Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Ψυχικού, Χολαργού - Αγίας Παρασκευής) κατόπιν συνεννόησης με την Περιφέρεια έμειναν για δύο ώρες εκτός σχολικών αιθουσών. 

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε επιφυλακή και σε άμεση συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) δεδομένου ότι τέτοιου τύπου ασθενείς σεισμοί κάτω από τον οικιστικό ιστό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής».

ΠΗΓΗ:in.gr