e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η θεατρική ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ,  με δύο εξαίρετες παραστάσεις του έργου  του Σαίξπηρ  << Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας>>, συνέχισε το έργο και τις υπηρεσίες της  στον Πολιτισμό, την Κοινωνία και την Ποιότητα Ζωής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Θεατρική Ομάδα ( Θ.Ο. ) της ΔΡΑΣΗΣ  στην υπηρεσία του πολιτισμού, της κοινωνίας. Δύο  ποιοτικές παραστάσεις.

Πραγματοποιήθηκαν  με εξαιρετική επιτυχία  οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας  της ΔΡΑΣΗΣ  με το έργο του Σαίξπηρ «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»  << Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας>>. Πρόκειται για έργο ιδιαίτερων απαιτήσεων.

Οι παραστάσεις δόθηκαν το Σάββατο  10.2.24 και Κυριακή 11/2/24  στον πολυχώρο << Ελεύθερη Έκφραση >>  στην Κυψέλη.

Οι δυνατότητες της θεατρικής αίθουσας  αποδείχθηκαν ανίσχυρες  να εξυπηρετήσουν τους φίλους της θεατρικής ομάδας που εκδήλωσαν  ενδιαφέρον  παρακολούθησης των παραστάσεων.

Μία εβδομάδα  πριν τις ημερομηνίες των παραστάσεων όλες ( και   οι 190) θέσεις  της  θεατρικής  αίθουσας  είχαν καλυφθεί και για τις δύο παραστάσεις ,με αποτέλεσμα  αρκετοί φίλοι  της Θ.Ο. και της ΔΡΑΣΗΣ  να μην μπορέσουν να δουν το έργο.

Το Δ.Σ.  της ΔΡΑΣΗΣ, σε συνεδρίαση ( 12.2.24 ), εκτίμησε  θετικά  την διευρυνόμενη  κοινωνική   αποδοχή της θεατρικής δουλειάς της Θ.Ο., αλλά και την ευθύνη που αυτή  η αποδοχή, σωρεύει στον φορέα μας .

 

 

Στην ίδια συνεδρίασή του, το Δ.Σ  του φορέα μας, απένειμε <<  ευχαριστώ >> στην  ταλαντούχα, ευρηματική   Σκηνοθέτρια  Γεωργία Δαμήλου, όπως  και στους γονείς  αλλά και  στα νεαρά  παιδιά που υποδύθηκαν  το ρόλο των ξωτικών : 
Ειρήνη Παναόρτου,  Αλεξάνδρα Χούλη, Αντώνη Κοιτρωνάκη, και βέβαια στους ηθοποιούς,( με σειρά εμφάνισης) :
 Σκιαδά,Κώστας Παπαδόπουλος, Έλια Ζορμπαλά, Ελένη Βασιλειάδου, Γιώργος Παινέσης, Αντώνης Δαμήλος, Νίκη Τόρη, Βαρβάρα  Χατζημανώλη, Ρένα Πετροπούλου, Γιώργος Παναόρτου, Νικη Σιγάλα, Αντιόπη Μοσχονά, Κατερίνα Σαρρή, Γιώργος Δελαμπόρας, Άννα Γιαννικοπούλου.

Επίσης, το Δ.Σ. ευχαριστεί για την εθελοντική προσφορά  του,  τον Σπύρο Μασσέλο (βιντεοσκόπηση της παράστασης)  και τον Άρι Παπαδοκωστόπουλο και Δέσποινα Κουτσίκου  για την φωτογράφηση των παραστάσεων                                                              Ευχαριστεί  ,επίσης , Τον Γ.Παναόρτου  για την επιμέλεια  της μουσικής, την Ολυμπία Βετούλη  για την επιμέλεια των  κουστουμιών  και την  Αλεξ. Ζαφείρη ,για την  επιμέλεια  μακιγιάζ

Ακόμη, , το Δ.Σ. εκτίμησε τον υποδειγματικό τρόπο που  χειρίστηκε  το δύσκολο έργο της εισόδου των θεατών στο θέατρο ,ο ταμίας μας Ηλίας Ανδριόπουλος , όπως  και  την αποτελεσματικότητα  που επέδειξαν , οι  κυρίες Ντίνα Σταϊκοπούλου – Σπυριδάκη και Νίκη Μαλανδράκη,  στην ταξινόμηση των θεατών σε μία, δύσκολη, χωρίς αριθμημένες θέσεις αίθουσα.

Τέλος, εξ αιτίας της απουσίας μίας έστω θεατρικής αίθουσας  στο Γαλάτσι, το Δ.Σ.  αξιολόγησε  τις συνέπειες αυτής της έλλειψης  και αποφάσισε πρωτοβουλία για το άνοιγμα της συζήτησης, που χρόνια τώρα απουσιάζει από   το Γαλάτσι  << Ο πολιτισμός στην πόλη μας >> γιατί :

 Πολιτισμός δεν είναι μόνον  κάποιες εκδηλώσεις ή Θεατρικές παραστάσεις εκτός των ορίων  της πόλης .

 

                                                                                             Το Διοικητικό Συμβούλιο      

 

 

 

 

                                    .  

 

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει ότι, σε συνέχεια της απαράδεκτης πράξης βανδαλισμού [1] σε κοινόχρηστο χώρο και συγκεριμένα στις σκάλες επί της οδού Βεΐκου και Σκρα, κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ Γαλατσίου για την καταστροφή δημόσιας περιουσίας.
Δηλώνει επίσης, ότι θα απαντά με τον ίδιο τρόπο σε κάθε παρόμοια πράξη που δείχνει έλλειψη σεβασμού.

 

[1] Ο "βανδαλος" που  ανέβασε και  σχετικό βιντεάκι στα social media, απειλεί θεούς και δαίμονες , υποσχόμενος να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του, απέναντι στους σατανιστές και πάσης φύσης αλληλέγγυους .Το  ομοφοβικό αυτό βιντεάκι, στερείται κάθε λογικής και γνώσης , προκαλεί  θλίψη, αλλά και πολύ γέλιο, αφού τα σκαλάκια τον εκδικούνται και τον μπουγελώνουν με το ίδια την μπογιά, που προσπάθησε να τα ....βρωμίσει. . 
Σίγουρα ο βάνδαλος, θα θεωρεί ότι ακόμα και η εμφάνιση του ουράνιου τόξου, είναι έργο   σατανάδων ...Δυστυχώς όταν βρέχει μυαλό, αυτός κρατάει ομπρέλα !!!!

 

"Τα σκαλιά των «Γειτόνων» στην μικρούλα οδό Σκρα και Βεΐκου. Ένας κεντρικός, δημόσιος χώρος.

Μια πρωτότυπη ιδέα μας, που αφορά σε αποκατάσταση του αστικού τοπίου της γειτονιάς μας που είχε βανδαλιστει υπέρμετρα με υβριστικά συνθήματα.

Οι "Γείτονες"  τα έβαψαν για πρώτη φορά το 2013 με δικές τους  μπογιές και παράλληλα συγκέντρωσαν  τρόφιμα για άπορους.

Το επανέβαλαν  το 2016 πάλι με δικά τους έξοδα και παράλληλη δράση για άπορους.

Το 2019 ο Δήμος Γαλατσιου πλήρωσε τα χρώματα για να αποκατασταθεί 3η φορά και το επανέλαβε και την πρωταπριλιά του 2023 για 4η φορά"

 

 

 

 

 

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στο Γαλάτσι όπου μία γυναίκα πήγε στο τμήμα καταθέτοντας μήνυση για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του συζύγου της.

Επιστρέφοντας στην οικία τους διαπίστωσε πως ο άνδρας είχε ταμπουρωθεί εντός του σπιτιού κρατώντας ως ομήρους τα παιδιά του.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τελικά, το περιστατικό έληξε με τον άνδρα να συλλαμβάνεται για ενδοοικογενειακή βία.

ΠΗΓΗ: iEidiseis.gr: