e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

O Δήμος Γαλατσίου, με αφορμή διάφορες καταγγελίες για φόλες σε διάφορες περιοχές του Γαλατσίου, καταδικάζει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες-δηλητήριο. Οι μαζικές δηλητηριάσεις ζώων, κοντά σε χώρους που παίζουν παιδιά, προκαλεί αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέα από το σύνολο των πολιτών.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4039/2012 η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση (τουλάχιστον 2 ετών) και χρηματική ποινή (30.000 ευρώ). Η συγκεκριμένη πράξη, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα και υποχρέωση να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Οι ιδιοκτήτες ζώων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την διάρκεια του περιπάτου τους και να καταγγέλλουν τυχόν περιστατικά στις Αρχές.

 

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Γαλατσίου, με αφορμή το χθεσινό επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο ,καταδικάζει την απαξιωτική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής και ζητά  ουσιαστική επίλυση των ζητημάτων των σχολείων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αντιμετωπίζοντας την άρνηση του Δημάρχου κ. Μαρκόπουλου στο αίτημα των συλλόγων γονέων και της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου να οριστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα ζητήματα Παιδείας το ΔΣ της Ένωσης κατέθεσε την Τρίτη 19 Μαρτίου στον Δήμο Γαλατσίου εγγράφως το σχετικό αίτημα μαζί με τα προβλήματα των σχολείων, που οι σύλλογοι γονέων κατέγραψαν. 

Μέλη των συλλόγων γονέων των σχολείων του Γαλατσίου μαζί με το ΔΣ της Ένωσης Γονέων παρευρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου έπρεπε να αναγνωστούν τα θέματα αυτά και να οριστεί ημερομηνία για την άμεση συζήτησή τους.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε, ότι αποφάσισε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα Παιδείας στις 9 Απριλίου. Όλοι οι παρευρισκόμενοι γονείς αντιδράσαμε εκτιμώντας, ότι θα έπρεπε να οριστεί σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μετά είκοσι ημέρες. Ζητήσαμε δε να αναγνωστούν τα έγγραφα, που είχαν καταθέσει οι σύλλογοι και η Ένωση.

Αντιμετωπίσαμε όμως την πρωτοφανή στα χρονικά και πλήρως αδικαιολόγητη διακοπή της συνεδρίασης και την αποχώρηση του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του. 

Καταδικάζουμε την απαξιωτική προς τους γονείς συμπεριφορά του κ. Μαρκόπουλου.

Διεκδικούμε την ουσιαστική επίλυση των ζητημάτων των σχολείων, που χρονίζουν.

Διεκδικούμε ο Δήμος να παρουσιάσει άμεσα προτάσεις για κάθε ένα από τα ζητήματα, που αντιμετωπίζουμε μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε σε μία ανούσια συζήτηση χωρίς λύσεις.

Ζητούμε να γίνει άμεσα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να παρουσιαστούν λύσεις, που θα εφαρμοστούν χωρίς καμία καθυστέρηση.

Δεν νοιαζόμαστε και δεν μετέχουμε στα προεκλογικά παιχνίδια καμίας παράταξης.

Δεν θα ανεχτούμε όμως κανείς να ενεργεί σε βάρος των παιδιών μας και να εμπαίζει εμάς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που ζούμε καθημερινά τα προβλήματα των σχολείων.

Καλούμε όλους τους γονείς να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να απαιτήσουμε μαζί, όσα δικαιούμαστε για τα παιδιά μας.

 

Γαλάτσι 20 Μαρτίου 2019

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

e mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 O Πρόεδρος                                        Η Γραμματέας

Κώστας Μουδάκης                                Νίκη Χρηστίδου

 

 

Καρέ - καρέ από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος , η δράση των διαρρηκτών που μπήκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής  σε κοσμηματοπωλείο στο Γαλάτσι. Οι δράστες αφού ξήλωσαν τα ρολά πήραν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 300.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Πηγή THE TOC