e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μέλος της σπείρας που έχει κλέψει πολυτελή αυτοκίνητα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ, φέρεται να είναι ο 28χρονος που συνελήφθη, στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκατηγορούμενοι του συλληφθέντα, για την ίδια υπόθεση, είναι ένας 41χρονος, ο οποίος παραμένει έγκλειστος σε φυλακή και ένας 29χρονος που αναζητείται, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των συνεργών τους.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, από τον Ιούλιο του 2018, εντόπιζαν πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα, είτε έξω από τις οικίες των θυμάτων είτε σε χώρους στάθμευσης, και τα έκλεβαν με τη χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού (φορητών Η/Υ και συσκευών απενεργοποίησης immobilizer).

Στη συνέχεια, τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και, αφού διαπίστωναν ότι δεν διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS), τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν ενοικιάσει για το σκοπό αυτό.

Αμέσως μετά, αφού τοποθετούσαν στα οχήματα πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων Αρχών, τα εξήγαγαν στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία, που διέμενε ο 28χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα διαγνωστικό μηχάνημα αυτοκινήτου, τέσσερις σφραγίδες καθώς και διάφορα έγγραφα αυτοκινήτων. Επιπλέον, έξω από την οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ αυτοκίνητο το οποίο είχε πρόσφατα κλαπεί και το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες.

Σημειώνεται ότι, από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 14 κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αργολίδας και της Κορινθίας, ενώ οι δράστες έχουν συλληφθεί ξανά για διάπραξη όμοιων αδικημάτων. Επίσης, ερευνάται η συμμετοχή τους και σε πλήθος ανάλογων κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

ΠΗΓΗ:NEA SELIDA

Διαγωνισμό ακούμε ,διαγωνισμό δεν βλέπουμε!!!

Σε νέα παράταση της ημερομηνίας υποβολής καταληκτικών προσφορών για το έργο της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό (Άλσος Βεΐκου - Γουδή), προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αττικό Μετρό.  Το προγενέστερο χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά, ύστερα από αιτήματα ενδιαφερόμενων σχημάτων, αποφασίστηκε η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών για την Παρασκευή 15 Μαρτίου.  

Σημειώνεται ότι για το έργο, προϋπολογισμού 1,45 δισ. ευρώ, έχουν περάσει στο στάδιο της προεπιλογής τα τρία σχήματα των εταιρειών ΤΕΡΝΑ-Vinci-Siemens, J&P Άβαξ-Ghella-Alstom και Άκτωρ-Ansaldo-Hitachi-Rail Italy.

Πηγή:Capital.gr

ΥΓ.Ο  διαγωνισμός  για την κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας , ήταν αρχικά προγραμματισμένος για τις 10 Δεκεμβρίου και είχε πάρει μια  παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου)...Όπως όλα δείχνουν,Μετρό πριν το 2030,αποκλείεται να δούμε στο Γαλάτσι!!!

 

Ο Δήμος Γαλατσίου σας ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 δε θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται στο σχολικόσυγκρότημα της Γκράβας, λόγω σοβαρού προβλήματος στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης. Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο και 2ο Λύκειο Γαλατσίου, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, καθώς και το 6ο ΕΚ. Σημειώνεται ότι παρά τις συντονισμένες προσπάθειες υπαλλήλων των Δήμων Αθηναίων και Γαλατσίου, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες πρόκειται να συνεχιστούν κι αύριο Δευτέρα, κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία που βρίσκονται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, έως ότου επισκευασθεί η βλάβη, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι