e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά. Αρκεί να υπάρχει διάθεση και θέληση. Μία καθηγήτρια με αυτά τα στοιχεία, η Ειρήνη Γαβαλά ,μαζί με τις συναδέλφισσές της  στο 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, τις καθηγήτριες  Παπαθεοδώρου Λαμπρινή ,Οικονόμου Πολυξένη και Φτίκα Αικατερίνη, βρήκαν τρόπο και με πούλμαν,tην Τετάρτη 10/4/19 μετέφεραν τρία τμήματα της 1ης τάξης στα <<υιοθετημένα>> της ΔΡΑΣΗΣ. 

Δεν ήταν μία εκδρομή.Δεν ήταν μόνο γνωριμία με  μία περιοχή των Τουρκοβουνίων, όπου  αποτυπώνεται το αποτέλεσμα της φροντίδας των ανθρώπων της ΔΡΑΣΗΣ ( Ο <<δάσκαλος>> Στυλιανός Μπακάλης και ο <<μαθητής>> του Δημήτρης Μπουλούτης).
Ήταν ένα σπουδαίο μάθημα γνωριμίας των μαθητών με το περιβάλλον,το πράσινο, με την φύση,με τα φυτά ,με τα δένδρα..

Είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά της πόλης, και  του διαδικτύου,  να γνωρίσουν στη πηγή τον πλάτανο, πεύκο, κουκουναριά,ευκάλυπτο, σφένδαμο, σχοίνο, λιγούστρο, ,χαρουπιά,βελανιδιά,,μουριά, κουτσουπιά,,ροδιά,κορομηλιά,,κερασιά,βερικοκιά, ,Ροδακινιά,κυδωνιά,αμυγδαλιά,συκιά,κυπαρίσσι,. Όπως και τα φυτά του βοτανικού κήπου Ρίγανη,Μαντζουράνα,Δενδρολίβανο,Φασκόμηλο ,Θυμάρι, Δυόσμος, Αρμπαρόριζα, Λεβάντα,Μέντα, Λουίζα,Τριανταφυλλιά, αλλά και διάφορα άλλα όπως Γαλατσίδα, Ρόκα ,Μάραθος , Ραδίκι .

Στην επιδίωξη αυτή ,ο ρόλος του /της καθηγητού/τριας μπορεί να είναι καθοριστικός. Το νοιώσαμε από την  εμφανή προδιάθεση των μαθητών να μάθουν ( καταχώριση σε  σημειωματάριο,κ.λ.π.). Ήταν εμφανές ότι  η πειστική παρουσία  και η στάση της Κας Γαβαλά συνέβαλε αποφασιστικά  σ αυτό το<< κλίμα μάθησης – γνωριμίας >>. 

 15/4/2019

ΔΡΑΣΗ για τη Κοινωνία το Πολιτισμό και τη Ποιότητα Ζωής                                                                                   

Το Διοικητικό Συμβούλιο 

 

 

 

 

Με ανακοίνωσή της,  η  Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Γαλατσίου , χαρακτηρίζει παρωδία το Δημοτικό  Συμβούλιο που έγινε  στο 4ο Λύκειο την Τρίτη 9 Απριλίου και εγκαλεί την Δημοτική Αρχή για προσπάθεια απόκρυψης των   ουσιαστικών  προβλημάτων  της  Παιδείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο 4ο Λύκειο μετά από αίτημα της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των σχολείων του Δήμου μας.

Η παρουσία των γονέων ήταν σημαντική και περιμέναμε όλοι, ότι θα γίνει αναφορά στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων.

Διαψευστήκαμε όμως, όταν διαπιστώσαμε, ότι σκοπός της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να μην ακουστούν τα προβλήματα, όπως τα ζούμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Είδαμε να γίνεται εκτενής  παρουσίαση των ενεργειών του Δήμου για επισκευές, βαψίματα και λοιπές εργασίες σε κάποια σχολεία χωρίς να απαντώνται τα ερωτήματα των συλλόγων γονέων για τα λοιπά εκκρεμή προβλήματα. 

Η παρουσίαση αφορούσε κυρίως διορθωτικές κινήσεις, που δεν λύνουν τα προβλήματα, αφού δεν έχει προηγηθεί, όπως θα έπρεπε, ουσιαστική συνολική μελέτη για τις ανάγκες των στην πλειοψηφία τους παλαιών σχολικών κτιρίων, τα οποία δεν καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών. 

Είδαμε να καλούνται Διευθυντές σχολείων να τοποθετηθούν και να «ανακρίνονται» από τον Δήμαρχο για να βεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα του Δήμου έναντι άλλων  Δήμων.

Με την διαδικασία αυτήν παρά τις διαμαρτυρίες γονέων και των συλλογικών οργάνων μας πέτυχε η Δημοτική Αρχή τον επιδιωκόμενο σκοπό της να μην ακουστούν οι γονείς στην αρχή της συζήτησης. Ο πρώτος γονέας μίλησε στις 22.45, όταν πλέον πολλοί είχαν ήδη αποχωρήσει λόγω κούρασης.

Η Δημοτική Αρχή έκρυψε τα ουσιαστικά προβλήματα σε μία διαδικασία παρωδία εκείνης, που θα έπρεπε να γίνει για τα θέματα Παιδείας.

Δεν πήραμε απαντήσεις σε θέματα όπως :

• Oι ενέργειες που έχουν γίνει για να διεκδικήσει ο Δήμος μας την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων,

• Ο έλεγχος της αντισεισμικής προστασίας των σχολείων. 

• Η έλλειψη μελετών πυρασφάλειας των σχολικών μονάδων 

• Η απαιτούμενη διαφάνεια στα οικονομικά των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου

Είμαστε αντίθετοι στην μεθόδευση του Δημάρχου να ακουστεί ο απολογισμός της θητείας του και όχι τα υπαρκτά προβλήματα, που χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων και τα μέλη τους να συνεχίσουμε την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών για τα παιδιά μας.

 

Γαλάτσι 15 Απριλίου 2019

Το Δ.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

e mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Αττικός Αγώνας Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, στο Γαλάτσι και ταυτόχρονα σε άλλους 19 Δήμους της Αττικής. 

Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό, πλήθος κόσμου στήριξε την προσπάθεια της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και με κοινωνικό μήνυμα προσφοράς, αλληλεγγύης αλλά και αθλητισμού μικροί και μεγάλοι έδωσαν το αθλητικό και κοινωνικό παρόν.

Εκτός, από τον Αγώνα δρόμου των 5 χλμ., μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων έτρεξαν 1000 μ. περιμετρικά του ΠΑΛΑΙ, ενώ τα παιδιά του Λυκείου στα 5 χλμ.. 

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (σημ. 5 ευρώ ήταν η συμμετοχή των ενηλίκων ενώ οι ανήλικοι έτρεξαν χωρίς κόστος) μετατρέπονται σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής και θα παραδοθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε Δήμου που συμμετείχε στην δράση, μεταξύ αυτών και του Δήμου Γαλατσίου. Επίσης, αθλητές και συμπολίτες μας που δεν μετείχαν στον αγώνα πρόσφεραν οικειοθελώς επιπλέον τρόφιμα στο περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, που είχε τοποθετηθεί στον χώρο της γραμματείας στο ΠΑΛΑΙ. 

Το Γαλάτσι για 2η συνεχόμενη χρονιά ήταν πάλι πρώτο σε συμμετοχές δρομέων από όλους τους Δήμους που συμμετείχαν στην δράση. Πάνω από 450 δρομείς, μικροί μεγάλοι, ακόμα και μωράκια σε καρότσια έτρεξαν ή βάδισαν σε όλη την Βεΐκου, όχι μόνο για «καλό κοινωνικό σκοπό» αλλά και για να υποστηρίξουν έναν άλλο τρόπο ζωής στην πόλη μας, πιο φυσικό. Εκεί που τα οχήματα σταματούν για να δώσουν προτεραιότητα στο τρέξιμο, στο περπάτημα, στο ποδήλατο. 

Ιαπωνικά τύμπανα έδιναν τον ρυθμό στην εκκίνηση και στις τελετές απονομών, ενώ δεκάδες εθελοντές μοίρασαν καπελάκια, μπανάνες, κρουασάν, νερά στους αθλητές. 

Οι Δήμοι που συμμετείχαν ήταν, εκτός του Δήμου Γαλατσίου οι Δήμοι: Αλίμου, Αμαρουσίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Γλυφάδας, Διονύσου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Ηρακλείου Αττικής, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Λαυρεωτικής, Μεγαρέων, Μοσχάτου – Ρέντη, Παλλήνης, Παπάγου – Χολαργού, Σπατών – Αρτέμιδας, Ραφήνας Πικερμίου.

 

Δείτε (attikosresults.pdf)

  • Τα ονοματεπώνυμα 3 πρώτων νικητών των μικρών  αθλητών
  • Τους χρόνους όλων των αθλητών που έτρεξαν στα 5 χλμ.