e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το Φροντιστήριο "ΚΥΤΤΑΡΟ" , έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την πλήρη ενημέρωση γονέων και μαθητών, διοργανώνει την Κυριακή 7/2 διαδικτυακό σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού...

 

 

 Ο 21ος αιώνας θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στην εργασιακή ζωή όλων μας.

Η 4η βιομηχανική επανάσταση, ο αυτοματισμός, αλλά και η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε λόγω της πανδημίας θα οδηγήσουν επαγγέλματα στην αφάνεια, ενώ άλλα νέα  θα αναδυθούν. Ταυτόχρονα, το εκπαιδευτικό μας σύστημα βρίσκεται σε μία μεταβατική φάση και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Ο εργασιακός χάρτης που θα αναδυθεί δεν θα έχει καμία σχέση με αυτόν που ξέρουμε. Εργαζόμενοι που θα δουλεύουν από απόσταση για εταιρείες άλλων χωρών, συμβόλαια προκαθορισμένου χρόνου, συνεχής ανάγκη για εξέλιξη και κατάρτιση είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της εποχής που έρχεται.

Σε αυτό το τοπίο ο νέος οφείλει να αναπτύξει δεξιότητες, να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις χωρίς όμως να χάσει τον εαυτό του και τον στόχο του.

Οφείλει να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός μας, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την πλήρη ενημέρωση γονέων και μαθητών, διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο Επαγγελματικού  Προσανατολισμού, στο οποίο ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Πάνος Σταυρόπουλος για να συζητήσουμε για όλα αυτά και να μας δώσει απαντήσεις για τα ερωτήματα που γεννάνε οι αλλαγές στην εκπαίδευση.

9 βήματα να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Ø  Γιατί είναι απαραίτητο να θέσεις στόχο;

Ø  Μήπως να επενδύσουμε παραπάνω στα δυνατά μας σημεία από το να νιώθουμε ένοχοι για τα μη δυνατά;

Ø  Γιατί πρέπει να επιλέγω το δύσκολο δρόμο;

Ø  Πόσο απαραίτητη είναι η ψυχική ανθεκτικότητα;

Αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα;

Ø  Τι είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής;

Ø  Τι επιπτώσεις θα έχει στον στην εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια;

Ø  Πόσο σημαντικοί είναι οι συντελεστές βαρύτητας;

 

Δηλώσεις συμμετοχής:e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     210-2518704

ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ

 

 

 

Mετά την καταγραφή επιβεβαιωμένου  κρούσματος κορωνοϊού στο  1ο Δημοτικό Σχολείο(Λεωφόρος Γαλατσίου 86), αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας  του Τμήματος Α1 (Α Τάξη), Α1 ΑΓΓΛΙΚΩΝ (Α Τάξη) από 1/2 έως και 7Φεβρουαρίου.

Στο σχολείο  πραγματοποιήθηκε  απολύμανση , ενώ ο Δήμος έκανε rapid tests στην δασκάλα, σε όλους τους μαθητές του τμήματος και σε όσους γονείς επιθυμούσαν.

Με δεδομένο ,ότι είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους, τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και με δεδομένες τις  μεγάλες αδυναμίες-ελλείψεις  του Κράτους, ο Δήμος πολύ σωστά αναλαμβάνει την διενέργεια tests .


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 με τα υπό αναστολή σχολεία ή τμήματα

 

Με ανακοίνωσή της, η Οργάνωση Μελών Σύριζα Γαλατσίου ,καταγγέλλει ώς μη σύννομη και αυθαίρετη την τοποθέτηση της εκκλησούλας και ζητά την απόμακρυνσή της από το Άλσος 

Ανακοίνωση για τον ναΐσκο στο Άλσος Βεΐκου

Γαλάτσι, 01/02/2021

Αυθαίρετη, μη σύννομη με τη δασική και την περί ναοδομίας νομοθεσία και μη περιλαμβανόμενη στη Διαχειριστική Μελέτη του Άλσους Βεΐκου, είναι η πρόσφατη τοποθέτηση του προκατ ναϊσκου στο Άλσος Βεΐκου, κατά την δημόσια παραδοχή του ίδιου του δημάρχου Γαλατσίου, Γιώργου Μαρκόπουλου, ο οποίος αφού ανέφερε ότι έχει ήδη γίνει μήνυση από το Δασαρχείο, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την αυθαιρεσία και τη δαπάνη αν κριθεί κατεδαφιστέο.

Η καταπάτηση των δασικών εκτάσεων και το τσιμέντωμα των ελεύθερων χώρων της πόλης μας δεν έχουν καμία σχέση με την υπηρέτηση του θρησκευτικού αισθήματος των κατοίκων, το οποίο σεβόμαστε απόλυτα. Γι’ αυτό ακριβώς καταδικάζουμε την απόπειρα του δημάρχου και οποιουδήποτε άλλου επιχειρεί να το εκμεταλλευτεί για ψηφοθηρικούς λόγους.

Αντιθέτως, αυτές οι πρακτικές δίνουν ένα πολύ κακό παράδειγμα αυθαιρεσίας σε πολίτες και αυτοδιοικητικούς  και ανοίγουν την όρεξη σε εργολαβικά και άλλα συμφέροντα που καραδοκούν για νέες επικερδείς δραστηριότητες στα φιλέτα της περιοχής.

Καθήκον των αιρετών αρχόντων είναι να προστατεύουν τα κοινά και δημόσια αγαθά, και μάλιστα το πολύτιμο δάσος μας, το Άλσος και τα Τουρκοβούνια για τα οποία οι κάτοικοι και τα κινήματα της πόλης έχουν δώσει ιστορικούς αγώνες.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου καταδικάζει απερίφραστα τις παραπάνω ενέργειες της δημοτικής αρχής και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί την αλαζονική κατάχρηση εξουσίας απ’ οποιουσδήποτε τυχόν θεωρούν ότι η εκλογική πλειοψηφία ταυτίζεται με την ασυδοσία. Καλούμε το δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο, και όλες τις αρμόδιες αρχές, να απομακρύνουν αμέσως το αυθαίρετο από το Άλσος Βεϊκου και είμαστε μαζί με τους κατοίκους και τα κινήματα της πόλης μας σε διαρκή επαγρύπνηση για την αποτροπή των αυθαιρεσιών.

 

Για την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γαλατσίου

Νίκος Χωριανόπουλος, Συντονιστής

Κοσμάς Παυλίδης, αναπλ. Συντονιστής.