e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 Απαιτούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας των οικογενειών μας!
Άμεση Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

 

Στηρίζουμε τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, όλων των υγειονομικών που με υπεράνθρωπη δύναμη παλεύουν 11 μήνες όχι μόνο ενάντια στην πανδημία, αλλά και κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις, τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας.

 Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους στις 3 Φλεβάρη για να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας των οικογενειών μας στις αγωνιστικές δράσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Φτάνουν πια οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης. Ο πολυδιαφημισμένος μαζικός εμβολιασμός – που απέχει πολύ ακόμα από το να είναι πραγματικά μαζικός- και τα «άνοιξε - κλείσε» δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Η αιτία για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δεν είναι η έκτακτη κατάσταση της πανδημίας. Πρόκειται για την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία «κόστος» για το κράτος και «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.  

Για αυτό:

Ø  Δεν προσλαμβάνουν όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι άλλες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ø  Δεν προχωρούν σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Ø  Αντί να δημιουργούν νέες δομές ΠΦΥ στις γειτονίες διαλύουν ακόμα κι αυτές τις υποστελεχωμένες που υπάρχουν.

Ø  Βαφτίζουν εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας χωρίς να τα στελεχώνουν με επιπλέον προσωπικό. Ανακυκλώνουν το υπάρχον ελάχιστο προσωπικό, κάνουν μπαλάκι γιατρούς και νοσηλευτές από δομή σε δομή και με την εντατικοποίηση τους οδηγούν στην  εξόντωση. Ακυρώνουν χειρουργεία, ραντεβού και εξετάσεις βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ασθενών και μας σπρώχνουν στην ιδιωτική υγεία.

Ø  Ο εμβολιασμός του πληθυσμού προχωράει πολύ αργά, αφού το εμβόλιο αντί για επιστημονικό επίτευγμα προς όφελος του λαού γίνεται αντικείμενο των ανταγωνισμών των φαρμακευτικών κολοσσών και των συμφωνιών που έχει υπογράψει η ΕΕ.

Ø  Έχουν μετατρέψει όλο το σύστημα υγείας σε σύστημα «μίας νόσου» με τραγικά αποτελέσματα στην υγεία των μη covid-19 ασθενών, ιδιαίτερα των χρόνια νοσούντων.

Ø  Δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου, η μοναδική μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που εξυπηρετεί τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής μας, το οποίο αναμένεται να μετατραπεί σε κέντρο εμβολιασμού.

 Είναι κρίσιμο το ερώτημα του τι θα γίνει με όλες τις υγειονομικές λειτουργίες που θα ανασταλούν από αυτή την εξέλιξη. Τι θα συμβεί με λειτουργίες όπως οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων από άλλα νοσήματα, οι συνταγογραφήσεις σε χρόνιες παθήσεις, τα επείγοντα περιστατικά που χρήζουν πρωτοβάθμιας φροντίδας, τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις ειδικών ομάδων; Επίσης τι θα γίνει με τους ανασφάλιστους; Θα πρέπει να στρέφονται στην ιδιωτική περίθαλψη με ό,τι αυτό σημαίνει για τα οικονομικά τους;

 

Η άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν είναι μονόδρομος. Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση  που θα καλύπτει  τον έλεγχο και τη νοσηλεία ασθενών από τον κορωνοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις-καλύπτοντας τις ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση.

 

Παλεύουμε για Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και ΠΦΥ

 

Απαιτούμε:

 

 

 • Να μην ανασταλούν όλες ή κάποιες από τις υγειονομικές λειτουργίες του Κέντρου Υγείας Γαλατσίου, για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο.   Άμεση ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό καθώς είναι ήδη υποστελεχωμένο.

 •  Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

 • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες συνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας για κατ’οίκον επισκέψεις.

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, 

 • ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες     δομές Υγείας.

 • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

 • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους προσλήψεις      μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

 •  Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους.

 • Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

 

 

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (Μέλος ΟΓΕ)

Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Γαλατσίου

Ένωση Α/Α ΕΒΕ Δήμου Γαλατσίου

Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη»

Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου

 

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021,η βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜΕΡΑ25 κυρία Μαρία Απατζίδη,,κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το εκκλησάκι που τοποθετήθηκε (αυθαίρετα)  στο Αλσος Βέϊκου και ζητά  από  τους Υπουργoύς  Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών,να  προβούν στην αποξήλωσή του.. 

 

 

 

 ΕΡΩΤΗΣΗ

 

 

Προς τον κο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον κο Υπουργό Εσωτερικών

  

 

Θέμα: Παράνομη κατασκευή τσιμεντένιας πλατφόρμας και αυθαίρετη τοποθέτηση εκκλησίας, μέσα στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι.

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

 

Όπως ενημερωνόμαστε από πλήθος καταγγελιών πολιτών, θεσμικών φορέων και οργανισμών που εδράζονται στο Δήμο Γαλατσίου Αττικής, καθώς και από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, η διοίκηση του Δήμου, προχώρησε σε αυθαίρετη ενέργεια, κατασκευάζοντας τσιμεντένια πλατφόρμα μέσα στο Άλσος Βεΐκου, πάνω στην οποία τοποθέτησε εκκλησία.

Η συγκεκριμένη πράξη, αποτελεί μια παραβατική και καταχρηστική ενέργεια, η οποία έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες προηγούμενες, όπως η εναπόθεση σκουπιδιών και μπαζών στη δασική και αναδασωτέα έκταση της ΛΑΤΟ, αλλά και η ρίψη πίσσας στη δασική και αναδασωτέα περιοχή στο λόφο Κόκκου.

Η αυθαίρετη τοποθέτηση της εκκλησίας, αποτελεί παράνομη πραγμάτωση, διότι δεν υπάρχει άδεια από την Πολεοδομία και από το Δασαρχείο, δεν υπάρχει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο ή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, και δεν προβλέπεται στην διαχειριστική μελέτη του Πάρκου-Άλσους. Επιπροσθέτως, είναι καταχρηστική, διότι πραγματώθηκε με άκρα μυστικότητα σε καιρό εγκλεισμού, επιδιώκοντας πιθανώς το γεγονός του ότι δεν θα υπήρχε αντίδραση από την τοπική κοινωνία λόγω του απαγορευτικού κυκλοφορίας, γίνεται επίκληση στο ευαίσθητο ζήτημα των θρησκευτικών αισθημάτων των πολιτών ώστε να δημιουργηθεί τετελεσμένο, και δίνεται αλγεινό παράδειγμα προς μίμηση, σε όλους όσοι έχουν ή όχι τίτλους ιδιοκτησίας σε δασική και αναδασωτέα έκταση, ώστε να προβούν ενδεχομένως σε αντίστοιχες ενέργειες.

Κύριε Υπουργέ, δεν ερχόμαστε σε καμία περίπτωση σε αντίθεση, με το κοινό περί δικαίου θρησκευτικό αίσθημα, της τοπικής κοινωνίας του Γαλατσίου. Η εναντίωσή μας αφορά, αποκλειστικά, στο ζήτημα της παράνομης κι αυθαίρετης ενέργειας, της κατασκευής τσιμεντένιας πλατφόρμας στο Άλσος Βεΐκου και της μη νόμιμης τοποθέτησης εκκλησίας στο συγκεκριμένο χώρο. Για τους αξιακούς μας κώδικες, εκτός από σημαντικό πολιτικό ζήτημα, υφίσταται δηλωτικά και σημαίνον ζήτημα περιβαλλοντικής ηθικής.      

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

 

 

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

 

 • Τι απαντάτε στις καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας του Γαλατσίου, αναφορικά με το ζήτημα της παράνομης κατασκευής τσιμεντένιας πλατφόρμας και αυθαίρετης τοποθέτησης εκκλησίας, μέσα στο Άλσος Βεΐκου;

 

 • Θα προβείτε με άμεσο τρόπο και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, στην αποξήλωση της αυθαίρετης κατασκευής και στην επαναφορά του ανάγλυφου, στην πρότερη περιβαλλοντική του υπόσταση;

 

 

 

                                 Η ερωτώσα ΒουλευΜαρία Απατζίδη,

                Βουλευτής Ανατολικής Αττικής 

                   ΜέΡΑ25ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)    

Κατά την χθεσινή (27/01/2021)  δειγματοληψία κινητού  συνεργείου  του ΕΟΔΥ στο Γαλάτσι,διενεργήθηκαν 587 rapid tests Covid 19 .H καλή είδηση είναι ότι δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα...ήταν όλα αρνητικά.

Ένα αποτέλεσμα που προφανώς είναι ενθαρρυντικό γιατί πραγματοποιήθηκε ενας ικανοποιητικός αριθμός τεστ ,αλλά δεν πρέπει να δημιουργήσει εφησυχασμό.
Τα rapid tests δεν γίνονται στοχευμένα όπως στην ιχνηλάτιση επαφών κρούσματος  ,είναι χρήσιμα όμως,γιατί δίνουν  στοιχεία  για την επιδημιολογική εικόνα της πόλης μας  ,αφού μπορούν ν' ανακαλύψουν" ασυμπτωματικούς.

Στο Γαλάτσι την τελευταία εβδομάδα είχαμε 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα,ένα νούμερο, που ναι μεν δεν κατατάσσει τον Δήμο στις κόκκινες περιοχές, σίγουρα όμως προκαλεί ανησυχίες και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και παρακολούθησης.

Το δείγμα των 577 ατόμων ,ίσως θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο ,αν η δειγματοληψία γινόταν μη εργάσιμη ημέρα.

 

 

YΓ. ...και νέα καταγγελία .Δύο άτομα  δήλωσαν, ότι μετά το τεστ covid, χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στο Internet, έλαβαν e-mail ευχαριστιών από τον Bill Gates, ενώ είχαν την δυνατότητα να βλέπουν στο NETFLIX  μέσω των γυαλιιών ηλίου,την ταινία CONTAGION.