e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Δήμο Γαλατσίου ,η  μοριοδότηση των αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών 2020-2021 (Α΄προσωρινή επιλογή) σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς  και καλούνται οι γονείς που δεν έχουν επισυνάψει τα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική αίτηση να τα προσκομίσουν στους Σταθμούς, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Προϊσταμένη κάθε Σταθμού.

Οι τελικοί πίνακες θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών μέσω ΕΣΠΑ.

 

 

Δείτε το πίνακα της Προσωρινής Μοριοδότησης

 

Ένα από τα θέματα του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου(29/06), ήταν η χορήγηση παράτασης του έργου που αφορά την «Ανάπλαση Λ. Βεΐκου εκατέρωθεν, από οδό Λ. Κόκκου έως Άλσος Βεΐκου».Τελικά η πρόταση πέρασε με τις ψήφους της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Γ. Μαρκόπουλου,αφού το σύνολο της αντιπολίτευσης την καταψήφισε.

Ο εργολάβος εκπρόσωπος της εταιρείας,που παρευρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο,προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου,που τους τελευταίους μήνες εξέφρασε επανειλημμένα συστάσεις για καθυστερήσεις και κακοτεχνίες στην εκτέλεση του έργου.

Η προσπάθειά του αυτή έπεσε στο κενό,αφού αποδοκιμάστηκε τόσο από τον ίδιο τον Δήμαρχο,όσο και από τους εκπροσώπους των υπόλοιπων Δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι επεσήμαναν ,ότι είναι η δεύτερη φορά που ζητείται παράταση(η πρώτη τον Δεκέμβριο του 2019), ενώ μίλησαν για κακοτεχνίες και έλλειψη μέτρων ασφαλείας  που βάζουν ακόμα και σε κίνδυνο την διέλευση των πολιτών , για αδικαιολόγητες εναποθέσεις μπαζών .κ.λ.π.Τέλος ανέφεραν ότι η αναφορά στην πανδημία του Κορωνοϊού σαν αιτία για την καθυστέρηση του έργου , μόνο ως δικαιολογία μπορεί να εκληφθεί,αφού οι δραστηριότητες αυτών των έργων ουδέποτε σταμάτησαν.

Για όλα τα παραπάνω ,ζητήθηκε σχεδόν από το σύνολο της αντιπολίτευσης , η έκπτωση του αναδόχου  και η ανάθεση του έργου στον δεύτερο ή στον τρίτο μειοδότη του σχετικού διαγωνισμού, ενώ κάποιοι ζήτησαν την αυτεπιστασία από τον Δήμο.

Τελικά απ' ότι φάνηκε, η παράταση που δόθηκε από την Δημοτική Αρχή,οφείλεται στους φόβους για ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις ,αν κηρυσσόταν έκπτωτος ο ανάδοχος.

 

Υ.Γ. Να θυμήσουμε, ότι η  σύμβαση του έργου «Ανάπλαση Λεωφόρου Βεΐκου εκατέρωθεν από οδό Λόφου Κόκκου έως Άλσος Βεΐκου» υπογράφηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 ....Η παράταση δόθηκε έως τον Σεπτέμβριο!!!

Έγγραφο που έφτασε το πρωί της Δευτέρας , ειδοποιούσε τους υπαλλήλους της ΔΟΥ Γαλατσίου, ότι την Πέμπτη πέφτει η αυλαία ,αφού το  κτήριο που στεγάζει την Εφορία  κλείνει και οι υπηρεσίες μεταφέρονται στην ΔΟΥ ΙΓ' Αθηνών(Λευκάδας 47 & Ευελπίδων)

Μια είδηση που ξάφνιασε όχι μόνο τους υπαλλήλους αλλά και τους πολίτες, αφού μόλις 3 μήνες πριν,στις 9 Μαρτίου ,είχε συγχωνευτεί  η ΔΟΥ Γαλατσίου  Α'-Β' τάξεως  με τη ΔΟΥ ΙΔ' Αθηνών  Α'-Β' τάξεως,  , με τη δεύτερη να μεταφέρεται στη πρώτη και τη ΔΟΥ Γαλατσίου να παραμένει ως Α'-Β' τάξεως.

Πληροφορίες λένε, ότι η μεταστέγαση αυτή μπορεί να μην είναι η τελευταία, αφού το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η ΙΓ' Αθηνών είναι ιδιοκτησία της ΑΣΟΕΕ( στεγάζονται και τμήματα της ) και το θέλει όλο για δική της χρήση.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Δήμαρχος και όπως ακούγεται, γίνονται ενέργειες για μεταφορά της εφορίας σε χώρο μέσα στο ΠΑΛΑΙ.

 

Λόγω της συγχώνευσης ,δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές με το κοινό από Πέμπτη 02.07.2020 έως και τη Δευτέρα 06.07.2020 και ώρα 12:00.