e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Αν έχετε παρατήσει το αυτοκίνητό σας στο δρόμο και έχετε λάβει ειδοποιητήριο από τον Δήμο, κάποια μέρα θα το ψάχνετε, αφού ο Δήμος έχει αρχίσει το σήκωμα και την απόσυρσή τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Συνεχίζεται η απόσυρση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στον Δήμο Γαλατσίου

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται στο Γαλάτσι η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στις γειτονιές της πόλης, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που γίνεται με σκοπό τη μείωση του προβλήματος έλλειψης χώρων στάθμευσης, τη μείωση του κυκλοφοριακού και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης. 

Ο Δήμος εφαρμόζει στο ακέραιο το Προεδρικό Διάταγμα 116/2004, που προβλέπει την απόσυρση εγκαταλελειμμένων Ι.Χ. σε εύλογο χρονικό διάστημα (και αφού παρέλθουν 3 μήνες και 45 ημέρες συνολικά), κατόπιν επικόλλησης σχετικών εγγράφων (ειδοποιητηρίων).

Ειδικότερα, την τετραετία 2014-2018 απομακρύνθηκαν από τους δρόμους του Γαλατσίου περίπου 500 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και περίπου 200 μοτοσυκλέτες και λοιπά οχήματα, όπως φορτηγά, τρέιλερ κ.ο.κ (τα μισά με δημοτικό γερανό και τα υπόλοιπα από τους ιδιοκτήτες τους κατόπιν προειδοποίησης τους Δήμου για απόσυρσή τους).

Ο Δήμος Γαλατσίου απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες που έχουν εγκαταλείψει τα οχήματά τους στους δρόμους της πόλης μας, να φροντίσουν την απόσυρσή τους, καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης, δημιουργούν κώλυμα στη στάθμευση και εμποδίζουν την κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών. Με αυτό τον τρόπο συμβάλουμε όλοι στην καθιέρωση καλύτερων όρων βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο Γαλάτσι. 

Η σωστή πρακτική, για όποιον δεν θέλει ή δεν μπορεί να διατηρήσει το ΙΧ το όχημα του, είναι να το παραδώσει στα ειδικά κέντρα που υπάρχουν, ειδικά αυτή την εποχή που ισχύει το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2132055404.

 

 

Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά. Αρκεί να υπάρχει διάθεση και θέληση. Μία καθηγήτρια με αυτά τα στοιχεία, η Ειρήνη Γαβαλά ,μαζί με τις συναδέλφισσές της  στο 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, τις καθηγήτριες  Παπαθεοδώρου Λαμπρινή ,Οικονόμου Πολυξένη και Φτίκα Αικατερίνη, βρήκαν τρόπο και με πούλμαν,tην Τετάρτη 10/4/19 μετέφεραν τρία τμήματα της 1ης τάξης στα <<υιοθετημένα>> της ΔΡΑΣΗΣ. 

Δεν ήταν μία εκδρομή.Δεν ήταν μόνο γνωριμία με  μία περιοχή των Τουρκοβουνίων, όπου  αποτυπώνεται το αποτέλεσμα της φροντίδας των ανθρώπων της ΔΡΑΣΗΣ ( Ο <<δάσκαλος>> Στυλιανός Μπακάλης και ο <<μαθητής>> του Δημήτρης Μπουλούτης).
Ήταν ένα σπουδαίο μάθημα γνωριμίας των μαθητών με το περιβάλλον,το πράσινο, με την φύση,με τα φυτά ,με τα δένδρα..

Είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά της πόλης, και  του διαδικτύου,  να γνωρίσουν στη πηγή τον πλάτανο, πεύκο, κουκουναριά,ευκάλυπτο, σφένδαμο, σχοίνο, λιγούστρο, ,χαρουπιά,βελανιδιά,,μουριά, κουτσουπιά,,ροδιά,κορομηλιά,,κερασιά,βερικοκιά, ,Ροδακινιά,κυδωνιά,αμυγδαλιά,συκιά,κυπαρίσσι,. Όπως και τα φυτά του βοτανικού κήπου Ρίγανη,Μαντζουράνα,Δενδρολίβανο,Φασκόμηλο ,Θυμάρι, Δυόσμος, Αρμπαρόριζα, Λεβάντα,Μέντα, Λουίζα,Τριανταφυλλιά, αλλά και διάφορα άλλα όπως Γαλατσίδα, Ρόκα ,Μάραθος , Ραδίκι .

Στην επιδίωξη αυτή ,ο ρόλος του /της καθηγητού/τριας μπορεί να είναι καθοριστικός. Το νοιώσαμε από την  εμφανή προδιάθεση των μαθητών να μάθουν ( καταχώριση σε  σημειωματάριο,κ.λ.π.). Ήταν εμφανές ότι  η πειστική παρουσία  και η στάση της Κας Γαβαλά συνέβαλε αποφασιστικά  σ αυτό το<< κλίμα μάθησης – γνωριμίας >>. 

 15/4/2019

ΔΡΑΣΗ για τη Κοινωνία το Πολιτισμό και τη Ποιότητα Ζωής                                                                                   

Το Διοικητικό Συμβούλιο 

 

 

 

 

Με ανακοίνωσή της,  η  Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Γαλατσίου , χαρακτηρίζει παρωδία το Δημοτικό  Συμβούλιο που έγινε  στο 4ο Λύκειο την Τρίτη 9 Απριλίου και εγκαλεί την Δημοτική Αρχή για προσπάθεια απόκρυψης των   ουσιαστικών  προβλημάτων  της  Παιδείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο 4ο Λύκειο μετά από αίτημα της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των σχολείων του Δήμου μας.

Η παρουσία των γονέων ήταν σημαντική και περιμέναμε όλοι, ότι θα γίνει αναφορά στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων.

Διαψευστήκαμε όμως, όταν διαπιστώσαμε, ότι σκοπός της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να μην ακουστούν τα προβλήματα, όπως τα ζούμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Είδαμε να γίνεται εκτενής  παρουσίαση των ενεργειών του Δήμου για επισκευές, βαψίματα και λοιπές εργασίες σε κάποια σχολεία χωρίς να απαντώνται τα ερωτήματα των συλλόγων γονέων για τα λοιπά εκκρεμή προβλήματα. 

Η παρουσίαση αφορούσε κυρίως διορθωτικές κινήσεις, που δεν λύνουν τα προβλήματα, αφού δεν έχει προηγηθεί, όπως θα έπρεπε, ουσιαστική συνολική μελέτη για τις ανάγκες των στην πλειοψηφία τους παλαιών σχολικών κτιρίων, τα οποία δεν καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών. 

Είδαμε να καλούνται Διευθυντές σχολείων να τοποθετηθούν και να «ανακρίνονται» από τον Δήμαρχο για να βεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα του Δήμου έναντι άλλων  Δήμων.

Με την διαδικασία αυτήν παρά τις διαμαρτυρίες γονέων και των συλλογικών οργάνων μας πέτυχε η Δημοτική Αρχή τον επιδιωκόμενο σκοπό της να μην ακουστούν οι γονείς στην αρχή της συζήτησης. Ο πρώτος γονέας μίλησε στις 22.45, όταν πλέον πολλοί είχαν ήδη αποχωρήσει λόγω κούρασης.

Η Δημοτική Αρχή έκρυψε τα ουσιαστικά προβλήματα σε μία διαδικασία παρωδία εκείνης, που θα έπρεπε να γίνει για τα θέματα Παιδείας.

Δεν πήραμε απαντήσεις σε θέματα όπως :

• Oι ενέργειες που έχουν γίνει για να διεκδικήσει ο Δήμος μας την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων,

• Ο έλεγχος της αντισεισμικής προστασίας των σχολείων. 

• Η έλλειψη μελετών πυρασφάλειας των σχολικών μονάδων 

• Η απαιτούμενη διαφάνεια στα οικονομικά των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου

Είμαστε αντίθετοι στην μεθόδευση του Δημάρχου να ακουστεί ο απολογισμός της θητείας του και όχι τα υπαρκτά προβλήματα, που χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων και τα μέλη τους να συνεχίσουμε την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών για τα παιδιά μας.

 

Γαλάτσι 15 Απριλίου 2019

Το Δ.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

e mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.