e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα ,πραγματοποιείται διαδικτυακή συζήτηση με τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, με θέματα που αφορούν την πανδημία και τα μέτρα που έχουν παρθεί στη πόλη μας.

Μια συζήτηση με φόντο  το Άλσος και  αναγκαία μετά τις αντιδράσεις για την απόφαση του Δημάρχου να συνεχίσει να κρατά κλειστό το Άλσος Βεϊκου.

Μια ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση , που θα γίνει χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς σκοπιμότητες και θα αφορά τα πάντα  .... τη πορεία της πανδημίας, για το τι κάνουμε στο Γαλάτσι  για τη δημόσια υγεία, για το αν είναι σωστό ή όχι, που δεν ανοίγουν το Άλσος και οι  υπόλοιπες δομές 

Όπως λέει η ανακοίνωση του Δημάρχου για την εκδήλωση...θα είναι μια ευκαιρία 

"Να ανταλλάξουμε σκέψεις, προβληματισμούς και επιχειρήματα. Και ιδίως όσοι βλέπετε διαφορετικά κάποια πράγματα, να μας πείσετε ή να σας πείσουμε και όλοι μαζί να προχωρήσουμε..."


Για σύνδεση στο link:
https://nonoise-gr.zoom.us/j/81261062539...

 

 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γίωργος Μαρκόπουλος,  σε ρεπορτάζ του τηλεoπτικού σταθμού STAR από το Άλσος Βέϊκου , εξηγεί για μια ακόμα φορά,τους λόγους για τους οποίους το Άλσος θα παραμείνει ακόμα κλειστό.

Επαναλαμβάνει για δεύτερη φορά στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ,ότι καποιες δομές του Δήμου και το Άλσος ,παραμένουν κλειστά ,εξ' αιτίας του διπλασιασμού των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα.

Όπως φαίνεται ,πρόβλημα είναι και η  χρήση των οργάνων της γυμναστικής εντός του Άλσους.Όσο ήταν ανοιχτό,ήταν συχνά τα προβλήματα με κόσμο ,που αγνούσε την απογόρευση χρήσης και προσπαθούσε να γυμναστεί.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (20/3/2021 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) -  ΣΤΟ 4:30' του βίντεο

 

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης  "Γαλάτσι ο τόπος μου" Σπύρος Παναγιώτου και το μέλος της δημοτικής κίνησης Αρης Παπαδοκωστόπουλος, καταγγέλουν την προσπάθεια φορτηγού του Δήμου να αδειάσει κομμενα κλαδιά στο παλιό λατομείο της ΛΑΤΟ,δημιουργώντας έτσι μια αυριανή εστία πυρκαγίας,όπως  επίσης και την κατάσταση που επικρατεί στο γκαράζ του Δήμου 

Ένας δήμαρχος «νοικοκύρης»

Μέχρι πότε η ανοχή;

Πρωί- πρωί σήμερα Σάββατο ένα φορτηγό του Δήμου μας γεμάτο κλαδιά, με εντολή της Διοίκησης, προσπάθησε να αδειάσει το φορτίο του στο δασικό χώρο της ΛΑΤΟ.

Τι και αν η περιοχή μετατρέπεται σε εστία ρύπανσης; Τι και αν δημιουργείται έτσι μια αυριανή εστία πυρκαγιάς;

Δεν είναι πρώτη φορά που η διοίκηση δοκιμάζει να μετατρέψει τη ΛΑΤΟ σε χωματερή. Δεν είναι πρώτη φορά που δημόσιοι, δασικοί και αναδασωτέοι χώροι αντιμετωπίζονται ως μίνι χωματερές. Μια βόλτα στο παράνομο γκαράζ και η μετατροπή του σε χωματερή αυτοκινήτων κάδων απορριμμάτων και σκουπιδιών είναι αρκετή να πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Αυτή είναι η αντίληψη του κ. Δημάρχου για την διαχείριση των απορριμμάτων και την καθαριότητα του τόπου μας. Αντλεί θράσος από την ατιμωρησία που του εξασφαλίζουν οι «πολιτικοί του φίλοι» και τα «στραβά μάτια» των αρμόδιων υπηρεσιών που ολιγωρούν ή αρνούνται να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι εξόφθαλμα παράνομων πράξεων. Θυμηθείτε την συνεχιζόμενη ατιμωρησία για την παράνομη κατασκευή Ναΐσκου μέσα στο Άλσος, θυμηθείτε την αδιαφορία για την συνεχιζόμενη ρύπανση στο λόφο του Κόκκου.

Η σημερινή απόπειρα της διοίκησης απετράπη με την παρέμβαση πολιτών και δημοτικών συμβούλων. Είναι βέβαιο ότι η αυθαιρεσία της Διοίκησης θα συνεχιστεί. Θα αναζητηθεί άλλη ώρα, πιο «κατάλληλη», πιο δύσκολη ώστε η «νοικοκυροσύνη» να μην αποκαλυφθεί από τους πολίτες.

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτές τις πρακτικές; Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την κατάφορη παρανομία και το απύθμενο θράσος;

 

20/03/2021

Σπύρος Παναγιώτου 

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

Καταγγελίας συνέχεια και από το μέλος της δημοτικής κίνησης Αρης Παπαδοκωστόπουλο, για την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκινγκ απορριμματοφόρων του Δήμου στο Λόφο Κόκκου

 

Υπάρχει τέλος στην αυθαιρεσία της Δημοτικής αρχής;

Σε σημερινή επίσκεψη μας,( μετά την αποτροπή της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής Γαλατσίου να ρίξει πάλι κομμένα κλαριά στο δασικό χώρο της ΛΑΤΟ) , στο παράνομο αμαξοστάσιο του Δήμου διαπιστώσαμε ότι η ανεξέλεγκτη απόθεση κλαδιών εμπρός από το βουνό των παλιότερων ξεραμένων συνεχίζεται.

Διαπιστώσαμε από τα μέσα και μια άλλη σοβαρή κατάσταση, αυτή της ράμπας αλλαγής λαδιών των οχημάτων του Δήμου. Τα υπολείμματα των λαδιών αποθηκεύονται σε βαρέλια που παραμένουν για μεγάλο διάστημα στο χώρο και τα νερά μαζί με λάδια χύνονται μέσω της Ράμπας στο δάσος.

Τρίτη και σοβαρότερη διαπίστωση, δυο μεγάλες στοίβες από παλιά στρώματα που σαπίζουν για χρόνια στην εγκατάσταση, δημιουργώντας ρύπανση και κίνδυνο φωτιάς. Είδαμε λοιπόν τη λύση που επέλεξε η Διοίκηση και η Αντιδήμαρχος καθαριότητας κα Πετρούλα Παπαγεωργίου που παρουσία της παλιατζής έπαιρνε τα στρώματα. Ποιος του επέτρεψε την είσοδο στο γκαράζ ; Ποιος του έδωσε την άδεια να πάρει αυτά τα παλιά στρώματα ; Άραγε αυτή είναι η νόμιμη λύση ανακύκλωσης τέτοιων υλικών; 

Άρης Παπαδοκωστόπουλος

 

garage2
garage2 garage2
garage7
garage7 garage7
garage4
garage4 garage4
garage3
garage3 garage3
garage5
garage5 garage5
garage6
garage6 garage6
garage1
garage1 garage1