e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Δήμος Γαλατσίου  ενημερώνει, ότι ξεκινούν την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 τα δρομολόγια του πούλμαν του Δήμου Γαλατσίου προς την Πανεπιστημιούπολη για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020

Δωρεάν χρήση του πούλμαν κάνουν αποκλειστικά και μόνο οι φοιτητές που είναι δημότες και κάτοικοι Γαλατσίου, με την επίδειξη του «ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ» του δημοτικού πούλμαν.(Τα περσινά δελτία δεν ισχύουν)

 

 Για την έκδοση του «ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ» απαιτείται:

1. Αποδεικτικό διαμονής στο Δήμο Γαλατσίου με την προσκόμιση φωτοαντιγράφου λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή ΕΥΔΑΠ. 

2. Αντίγραφο φοιτητικής ταυτότητας για το τρέχον έτος σπουδών. 

3. Μία πρόσφατη φωτογραφία.

4. Απαραίτητος ο αριθμός κινητού τηλεφώνου των φοιτητών. 

 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Δήμο Γαλατσίου, στο 2ο όροφο, στο Γραφείο Παιδείας. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 16/9/2018 ως και την Δευτέρα 14/10/2018, ώρες 11:00 με 13:00.

 

Τα δρομολόγια του δημοτικού πούλμαν

  • Αφετηρία & 1η στάση : 8.00 π.μ. Βεΐκου και Ηνιόχου
  • 2η στάση Βεΐκου και Εσπερίδων. 
  • 3η στάση Βεΐκου και Εκάτης. 
  • 4η στάση Πρωτοπαπαδάκη και Βενιζέλου. 

Το πούλμαν κινείται μέσω της Λ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ. 

 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Τμήματος Παιδείας: 213 2055 328 και 213 2055 407. 

 

 

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου τελέστηκαν οι Αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Γαλατσίου παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020.

Στον αγιασμό του 7ου Δημοτικού Σχολείου ,όπου και παρέστη ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος , επέλεξε να παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μετά την καθιερωμένη τελετή απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ενώ στην συνέχεια μαζί με τα παιδιά και τον Δήμαρχο Γαλατσίου φύτεψαν μια ελιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου και δέχθηκε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από τους μικρούς μαθητές. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τους εκπαιδευτικούς για τα σχολεία της πόλης μας και τόνισε πως η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην εξαιρετική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Την τελετή παρακολούθησε και η Υφυπουργός Παιδείας, κα. Σοφία Ζαχαράκη. 

Ο Πρωθυπουργός επίσης ,αντάλλαξε δυο κουβέντες με  μέλη της Δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ "Λαϊκή Συσπείρωση",που μοίραζαν κατά την διάρκεια της τελετής, ανακοίνωση  για την υποχρηματοδότηση των σχολείων   και τα χρονίζοντα  προβλήματα ποιότητας και επάρκειας των κτιριακών υποδομών 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου απηύθυνε με την σειρά του εγκάρδιες ευχές στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς λέγοντας μεταξύ των άλλων ,ότι περιμένουμε όλοι από  τα νέα παιδιά να φτιάξουν μια καλύτερη Ελλάδα,ενώ τα προέτρεψε να γελάνε και να παίζουν ,καθώς επίσης να  αδράξουν  την κάθε μέρα και να  γευτούν  τη χαρά της δημιουργίας. 

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε  τα ξημερώματα της Κυριακής   σε χαμηλή βλάστηση, στη συμβολή των λεωφόρων Βεΐκου και Καποδιστρίου, στα όρια Φιλοθέης - Γαλατσίου.

Στο σημείο έσπευσαν  45 πυροσβέστες με 14 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών , θέτοντας πολύ γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά!!

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν κινδύνευσαν κατοικίες σε κοντινή απόσταση.

ΥΓ.Στη περιοχή αυτή έχουν εκδηλωθεί επανειλημμένα πυρκαγιές

Οι φωτό από Κώστας Καψάλης