e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Η επιτροπή ανέργων, μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου, θα φέρουν αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο ,εκτός ημερήσιας διάταξης ,το αίτημά τους για απαλλαγή όλων των ανέργων από τα Δημοτικά Τέλη.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Η ανεργία μαστίζει σήμερα τη λαϊκή οικογένεια, πλήττει ιδιαίτερα την νεολαία και τις γυναίκες, δεν είναι ένα πρόσκαιρο και προσωρινό φαινόμενο, αφού η αιτία του εδράζεται στον τρόπο που οργανώνεται σήμερα η οικονομία και χρησιμοποιείται σαν μοχλός για την εκμετάλλευση γενικότερα των εργαζομένων

 

Η επιτροπή ανέργων, μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου, γνωρίζοντας καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ένας άνεργος, απευθύνει πλατύ κάλεσμα για οργάνωση και αγώνα, ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους.

Απευθύνεται:

  • Στους νέους που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους, να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες, να γευτούν τη ζωή τους και δε μπορούν να βρουν σταθερή δουλειά, μια και δεν έχουν προϋπηρεσία.
  • Σε όσους έμειναν άνεργοι, μετά από χρόνια και δε μπορούν να βρουν δουλειά, λόγω ηλικίας.
  • Στους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, που επειδή δεν ασφαλίζονταν από κάποιον εργοδότη, δεν μπορούν να βγάλουν κάρτα ανεργίας.

 

Παράλληλα με τα υπόλοιπα αιτήματά μας για προστασία των ανέργων και τις προτάσεις μας για την εξάλειψη της ανεργίας,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου :

  • ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τα δημοτικά τέλη, για τους ανέργους, για όσο διάστημα είναι στην ανεργία, αλλά και για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες), μείωση των τελών για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Αύξηση των τελών για τις μεγάλες επιχειρήσεις (πχ σουπερ-μαρκετ, τράπεζες)
  • Κανένας περιορισμός στην ένταξη των παιδιών των ανέργων στους παιδικούς σταθμούς. Απαλλαγή όλων των ανέργων από τα τροφεία των παιδικών σταθμών
  •  Δωρεάν συμμετοχή των ανέργων και των οικογενειών τους σε αθλητικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες του Δήμου π.χ. χρήση γυμναστηρίων, κολυμβητηρίων,καλλιτεχνικών μαθημάτων, ωδείων κ.λ.π.

Γνωρίζουμε ότι οι Τοπικές και Περιφερειακές Διοικήσεις είναι κομμάτι του κρατικού μηχανισμού, που φορτώνει με φόρους τις λαϊκές οικογένειες ενώ ταυτόχρονα δίνει φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αλλά εμείς δεν θα μείνουμε θεατές! Κανένας συμβιβασμός με την αντιλαϊκή πολιτική, με τη φτώχεια και τη μοιρολατρία! Η διέξοδος βρίσκεται στη συμμετοχή στους αγώνες, με το ταξικό εργατικό κίνημα!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Επικοινωνήστε με την Eπιτροπή Aνέργων Γαλατσίου, στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, Αρτέμιδος 8, στο Παλιό Τέρμα,

Tηλέφωνο: 2102912459, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Νέες υποσχέσεις, για την προκήρυξη της γραμμής 4 του Μετρό, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αναμονή για cappuccino στο Κολωνάκι έως το 2018-2020,που χρονικά ίσως συμπέσει με τις άλλες υποσχέσεις ,για έξοδο από τα μνημόνια και αποκλιμάκωση του χρέους

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2017.

«Το κύριο μέλημα μας είναι η δημοπράτηση νέων επεκτάσεων και νέων γραμμών του Μετρό και του Τραμ, ώστε να αποκτήσουν η Αθήνα και ο Πειραιάς ένα πλήρες δίκτυο. Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους και θα είναι το πρώτο τμήμα της γραμμής 4.

Πιστεύουμε ότι, μέσα στο 2017, θα δημοπρατήσουμε το υπόλοιπο της γραμμής 4, την επέκταση του Μετρό στη Δυτική Αθήνα και την επέκταση του Τραμ στους, αδικημένους από υποδομές, δήμους και γειτονιές του Πειραιά», υπογράμμισε ο υπουργός.  

Η νέα γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας (1,5 δις. προϋπολογισμός, 75% χρηματοδότηση από την ΕΤΕΠ και 25% από το ΕΣΠΑ) θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο.

Σύμφωνα με παλαιότερο σχεδιασμό, το πρώτο τμήμα της γραμμής 4, θα περιλαμβάνει 11,7 χλμ. με 14 σταθμούς ('Aλσος Βεΐκου - Γαλάτσι - Κυψέλη - Δικαστήρια - Λ. Αλεξάνδρας - Εξάρχεια - Ακαδημία - Κολωνάκι – Ευαγγελισμός – Καισαριανή – Νήαρ Ήστ – Ιλίσια – Ζωγράφου – Γουδή).

Το τμήμα αυτό υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά 220.000 επιβάτες και θα μειώσει την κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων κατά 53.000 ημερησίως.

Παράλληλα, οι αέριοι ρύποι CO2 αναμένεται να μειωθούν κατά 279 τόνους ημερησίως στην ατμόσφαιρα της πόλης.

Ο χρόνος διαδρομής από το 'Aλσος Βεḯκου ως το κέντρο της πόλης θα είναι περίπου 10 λεπτά και από την περιοχή του Ζωγράφου περίπου 5 λεπτά.

Για το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 (Γαλάτσι – Μαρούσι), ύψους 1,9 δις., θα υπάρξουν αλλαγές στους σταθμούς και στις εναλλακτικές παραλλαγές χαράξεων. Για το τμήμα αυτό, θα αναζητηθούν συνέργιες με ιδιώτες (παραχώρηση, ΣΔΙΤ).  

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής, πάντως, δεν τοποθετείται πριν από το 2018, ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 8-10 χρόνια για να δοθεί στην κυκλοφορία.

Πηγή Metaforespress.gr

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ένωσης, καλούνται όλα τα μέλη της στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου «ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΌΠΟΥΛΟΣ» στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου, προκειμένου να αποφασίσουν επί των κατωτέρω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης

2. Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου

3. Οικονομικός απολογισμός

4. Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής

5. Έγκριση του οικονομικού απολογισμού και των πεπραγμένων της απερχόμενης Διοίκησης

6. Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών

7. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής

8. Ψηφοφορία

Τα ταμειακά μη ενήμερα μέλη αλλά και φίλοι της Ένωσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν με δικαίωμα εκλογής και ψήφου στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, πρέπει να ανανεώσουν τη συνδρομή τους και να εγγραφούν, αντίστοιχα.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, θα πρέπει το αργότερο τρεις ημέρες πριν από την ημέρα των αρχαιρεσιών (δηλ. μέχρι 3 Νοεμβρίου), να υποβάλλουν σχετική έγγραφη δήλωση υποψηφιότητας στη Γραμματεία της Ένωσης.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και παροχή σχετικών εξηγήσεων, αυτοί μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παρουσία όλων των μελών της Ένωσης είναι απαραίτητη.

                                                 Για το Δ.Σ

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                Σκύρλας Σπύρος                                      Φλώρος Χρήστος