e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Συντονιστική Επιτροπή Γαλατσίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων πραγματοποίησε  εκδήλωση-κάλεσμα την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 στα γραφεία της Συντονιστικής με θέμα τα ζητήματα του Εμπορικού κόσμου του Δήμου Γαλατσίου.  

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Βουλευτής και Τομεάρχης Εμπορίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χάρης Κάτανας και ο Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων Γιώργος Ζησιμάτος οι οποίοι τόνισαν την επιθυμία του Κινήματος των ΑΝΕΛ να στηρίξει τον χώρο του Εμπορίου και ζήτησαν τις προτάσεις τις τοπικής κοινωνίας πάνω σε αυτόν το τομέα για να ενεργήσουν μαζί.  Και οι δύο επίσημοι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι του Κινήματος, προέρχονται από τον ίδιο χώρο οπότε ο Έμποροι του Γαλατσίου απευθύνθηκαν σε συναδέλφους τους.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γαλατσίου κ. Ζόγκος Αθανάσιος και Σιδέρης Αλέξανδρος μαζί με εμπόρους της περιοχής. 

                                        

Την Δευτέρα  6 Απριλίου 2015 στις  15:00 μ. μ., συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου  για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

Ψήφιση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Γαλατσίου 2014 – 2019 Α΄ φάση: Στρατηγικός Σχεδιασμός

 

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

2ο

Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της απόφασης του Δ.Σ. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. σχετικά με την παραχώρηση της χρήσης των αναφερόμενων σε αυτήν σχολείων.

 

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

3o

Λήψη απόφασης περί του τρόπου χειρισμού και της εξωδικαστικής ρύθμισης ή μη των υποθέσεων της ΕΥΔΑΠ που αφορούν χρεώσεις για δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

κ. Ισιδώρα Μπακάλου

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

 

4ο

Παράλληλη άσκηση αρμοδιότητας της τέως Δημοτικής Αστυνομίας από υπαλλήλους του Δήμου.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

5ο

Κατανομή 1ης Δόσης 2015 για κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Γαλατσίου ποσού 110.486,43 €.

κ. Λεπίδα – Ντάγλα Σοφία

Αντιδήμαρχος

 

 

 

6ο

Έγκριση αναγκαιότητας ανάθεσης των υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής των πάσης φύσεως οχημάτων του Δήμου.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος 

 

 

 

7ο

Έγκριση αναγκαιότητας και τρόπου εκτέλεσης προμηθειών υλικών (μπογιές – πινέλα – ταινίες σήμανσης κ.λ.π.) για τη διενέργεια των θρησκευτικών εορτών του Δήμου (Αγ. Ειρήνης – Αγ. Γλυκερίας – Προφ. Ηλία).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

8ο

Έγκριση συνδρομής του Δήμου σε περιοδικά ασφαλιστικού και εργατικού δικαίου έτους 2015.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

9ο

Έγκριση συμμετοχής του Δήμου ως μέλος στο “Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας” έτους 2015.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

10ο

Έγκριση συνδρομής του Δήμου στις ηλεκτρονικές βάσεις πληροφοριών

Α. ΔΗΜΟΣ ΝΕΤ

Β. Σ. ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΕ

Γ. ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΕ “ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ”

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

11ο

Σύσταση Επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου: ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΟΔΩΝ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

12ο

Σύσταση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έρ-γου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΗΣΙΔΩΝ – ΑΠΟΤΜΗΣΕΩΝ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 52/2009.

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

13ο

Έγκριση ποιητικής βραδιάς προς τιμήν του ποιητή Γιώργου Σεφέρη, ψήφιση πίστωσης ποσού 250,00 € και καθορισμός τρόπου ανάδειξης προμηθειών και υπηρεσιών.

 

κ. Μάνο Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

14ο

Ακύρωση επιταγής μη εισπραχθείσα.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 78 του Νόμου 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», ο Δήμος Γαλατσίου ανασυγκροτεί το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Έργο του θα είναι επίσης, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο, για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, καθώς και η συνεργασία με άλλους φορείς,  για θέματα που αφορούν τους μετανάστες όπως η εκπαίδευση και η πολιτογράφηση αυτών.

Μέλη του συμβουλίου ορίζονται, μεταξύ άλλων: α) εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών στα διοικητικά όρια του δήμου, β) εκπρόσωποι φορέων μεταναστών εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος τους βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, γ) μέλη της κοινότητας μεταναστών που κατοικούν στο Δήμο.

Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή εκπροσώπων μεταναστών στο συμβούλιο είναι η νόμιμη διανομή τους στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος των φορέων μεταναστών που συμμετέχει δεν απαιτείται να είναι δημότης του συγκεκριμένου δήμου.

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε στο παραπάνω συμβούλιο, να ορίσετε εκπρόσωπό σας, έως την 30η Απριλίου 2015, στα τηλέφωνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας:                          

210.2222011 & 213.2055376 (από τις 09:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.)