e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο 30χρονος άνδρας, που κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στο Μαρούσι και συνελήφθη, λίγο μετά τις 6 το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Η αστυνομία αναζητούσε από προχθές τον «δράκο», για επιθέσεις σε πέντε γυναίκες, συνολικά. Ο 30χρονος, που είναι Ελληνας και εργάζεται ως υπάλληλος σε περίπτερο, στο Γαλάτσι, τα ξημερώματα επιτέθηκε σε μια γυναίκα, στην οδό Αγράφων, στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου και προσπάθησε να τη φιμώσει με διάφανη ταινία. Η γυναίκα αντέδρασε και έβαλε τις φωνές. Περίοικοι, που την άκουσαν, ειδοποίησαν την αστυνομία και στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι, ύστερα από καταδίωξη, συνέλαβαν το δράστη. Σημειώνεται ότι, το σπίτι του «δράκου» βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, από το σημείο στο οποίο επιτέθηκε σήμερα το πρωί στη γυναίκα.Το σπίτι του «δράκου» βρίσκεται στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος, που αυτή την ώρα ανακρίνεται, αλλά δεν έχει ομολογήσει, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.\

ΠΗΓΗ:NewsBeast

Η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία τον Πολιτισμό και τη Ποιότητα Ζωής,με επιστολή της στον Δήμαρχο & το Δημοτικό Συμβούλιο,τονίζει για μια ακόμα φορά την τεράστια σημασία που έχει η διεκδίκηση και η ένταξη του συνόλου της  ολυμπιακής εγκατάστασης(ΠΑΛΑΙ) στη λειτουργία της πόλης – περιοχής  και προτείνει παρεμβάσεις και ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.    

Εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το Αλσος Βεΐκου, ακριβώς στην περιοχή που εδώ και χρόνια δεσπόζει η παιδική χαρά, κατάμεστη από τους γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους να διασκεδάσουν, πριν από περίπου 40 χρόνια κάποια άλλα «παιδιά» μεγαλύτερα, 18ρηδες, 19ρηδες και 20άρηδες έπαιζαν κρυφτό με την αστυνομία προκειμένου να χαρούν το αγαπημένο τους σπορ: το μότο-κρος.

Εκτός από το Γαλάτσι υπήρχε και ακόμη μία πολύ πιο «σκληρή», επίσης αυτοσχέδια πίστα, αυτή της Πεντέλης.

«Η πίστα του Γαλατσίου όπως και αυτή της Πεντέλης ήταν παράνομες και είχαν δημιουργηθεί μόνο χάρη στις προσπάθειες και τις εργασίες όλων όσοι αγαπούσαν το σπορ. Ωστόσο, λόγω του ότι δεν υπήρχε ειδικός χώρος για τις προπονήσεις που κάναμε τότε, προκειμένου να μετάσχουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αναγκαστικά προπονούμασταν παράνομα. Στην πίστα του Γαλατσίου δεν κατέφθαναν αναβάτες μόνο από την Αθήνα αλλά και από πολύ πιο μακρινές περιοχές, όπως τα Μέγαρα, ακόμη και από την Κόρινθο.

Η πίστα της Πεντέλης,βρισκόταν στον μικρό δρόμο που συνδέει την Κηφισιά με την Ανω Πεντέλη στα δεξιά του δρόμου, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν από τη διασταύρωση που οδηγεί στη Μονή και τη Νέα Πεντέλη.

Σήμερα, καθώς η βλάστηση έχει γιγαντωθεί, ύστερα από τόσες δεκαετίες, και τα μονοπάτια που κάποτε όργωναν οι εξαιρετικά θορυβώδεις μοτοσικλέτες είναι γεμάτα πουρνάρια, θάμνους και γαϊδουράγκαθα, δεν θυμίζει σε τίποτα τις δόξες που έζησε.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι εκείνη την περίοδο η μοναδική νόμιμη πίστα που διέθετε η Αττική ήταν αυτή του Μαραθώνα, η οποία κάθε Σαββατοκύριακο συγκέντρωνε χιλιάδες νέους που είτε συμμετείχαν στους αγώνες είτε πήγαιναν εκεί μόνο και μόνο για να τους παρακολουθήσουν.

Η δεκαετία του 1975-1985 αποτέλεσε μια η εποχή όπου, σε αντίθεση με τη σημερινή, όποιος είχε μηχανάκι ή μοτοσικλέτα θεωρούνταν καμικάζι, αλήτης, μηχανόβιος και γενικότερα ασυμβίβαστος με την «καθωσπρέπει» οδήγηση, καθιστώντας τον ουσιαστικά αποδιοπομπαίο τράγο, τον οποίο κυνηγούσαν ανηλεώς οι «Ζητάδες» της εποχής με τις βαριές και δυσκίνητες Harley Davidson, από τις οποίες ξέφευγαν αρκετά εύκολα.

Κι όμως, όπως κάθε «επαναστάτης» που σέβεται τον εαυτό του και τον αγώνα του, παρά τα μύρια όσα προβλήματα υφίσταντο, από οικονομικά μέχρι το γεγονός ότι ο αναβάτης ΜΧ διωκόταν σχεδόν ως κακοποιός, εκατοντάδες νέοι πλημμύριζαν τις πίστες του Γαλατσίου και της Πεντέλης για να κάνουν λίγους γρήγορους γύρους, να «πετάξουν» χαμηλά κάνοντας άλματα για λίγα μέτρα στον αέρα και να «στύψουν» τους αερόψυκτους και ευπαθείς κινητήρες της μοτοσικλέτας τους, πολλές φορές μέχρι αυτοί να «παραδώσουν το πνεύμα».

Κι όλη η νεολαία περίμενε με αγωνία το Σαββατοκύριακο για να συναντηθεί με φίλους και γνωστούς για να διηγηθεί ιστορίες της δίτροχης τρέλας που κυριαρχούσεΚι όλη η νεολαία περίμενε με αγωνία το Σαββατοκύριακο για να συναντηθεί με φίλους και γνωστούς για να διηγηθεί ιστορίες της δίτροχης τρέλας που κυριαρχούσε

Οσο για τον ειδικό εξοπλισμό των τολμηρών αναβατών, ούτε λόγος! Το πολύ πολύ να διέθεταν κράνος και μεταποιημένα στρατιωτικά άρβυλα για να μη σπάσουν τους αστραγάλους του στις συχνές πτώσεις.

«Ηταν μια εποχή ρομαντική, όπου οι περισσότεροι νέοι ονειρεύονταν μια Bultaco, μια Montesa, μια Maico ή μια CZ, μεταχειρισμένες φυσικά, γιατί οι καινούργιες ήταν κυριολεκτικά απλησίαστες οικονομικά.

Υπήρχε όμως αγάπη και πάθος για ένα άθλημα το οποίο οι κυβερνήσεις ποτέ δεν αξιοποίησαν, ειδικά στην Αττική, με εξαίρεση το περυσινό event της Red Bull στο νταμάρι του Διονύσου, το οποίο απέδειξε περίτρανα ότι ένα σημαντικό τμήμα της νεολαίας, αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία, εξακολουθεί να αγαπά το σπορ.

Διαβάστε περισσότερα

Aπό την Εφ.Συν

Συντάκτης: Δημήτρης Φαναριώτης