e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη αργά το βράδυ, σε πιλοτή πολυκατοικίας στην οδό Ανταίου στο Γαλάτσι, όπου υπήρχαν σταθμευμένα τέσσερα αυτοκίνητα. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και οι ένοικοι να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα τους εκκενώνοντας την πολυκατοικία. Σε αυτή την προσπάθεια, μια γυναίκα έπεσε στη σκάλα και τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά στο πόδι.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, αφού έσβησαν την πυρκαγιά, διαπίστωσαν ότι στην πολυκατοικία μένουν δύο αστυνομικοί, κάτι που αυτόματα τους έκανε «στόχους» των εμπρηστών, αφού οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, που πήγαν στο σημείο ,υπέθεσαν ότι η "επίθεση" έγινε ως ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.Σύντομα, όμως, διαπίστωσαν πως οι αστυνομικοί δεν σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στην πυλωτή, αλλά σε διάφορα σημεία γύρω από την πολυκατοικία , με αποτέλεσμα να χάσουν τα αυτοκίνητα τους τέσσερις πολίτες, ένοικοι της συγκεκριμένης πολυκατοικίας!

Την υπόθεση ανέλαβαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας οι οποίοι ερευνούν κι όλες τις επιθέσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην Αττική, ως συμπαράσταση στα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας και ήδη νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Λαμίας. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας , ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου, ζητώντας να μεταχθεί από τις φυλακές του Δομοκού σε αυτές του Κορυδαλλού, και από τότε έχουν διαπραχθεί περισσότερες από 30 εμπρηστικές επιθέσεις με στόχους κυρίως ΑΤΜ τραπεζών και αυτοκίνητα αστυνομικών

.

 

ΠΗΓΗ SPUTNIK

YΓ. ..Φωτογραφίες αρχείου

Εργαζόμενοι του Δήμου και ο Δήμαρχος , βρίσκονταν επί ποδός από το απόγευμα της Δευτέρας έως αργά την νύχτα  και με φορτηγά του Δήμου έριχναν αλάτι στους κεντρικούς δρόμους του Γαλατσίου και σε δρόμους "επικίνδυνους"  σε κάποιες γειτονιές(Ανω Γαλάτσι,Καραγιανέϊκα, Κρητικά κ.λ.π).
Σκοπός της επιχείρησης αυτής ,να μειωθούν ή να αποφευχθούν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η επιφυλακή από τη Δημοτική Αρχή και το προσωπικό του Δήμου θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί, έως ότου εξασθενήσει το κύμα κακοκαιρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena .
 
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι της πόλης μας μπορούν να επικοινωνήσουν με:

Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου : 213-2055335 και 213-2055336
Τον Δήμαρχο Γαλατσίου, κ Γιώργο Μαρκόπουλο – τηλ. 6979977781
Τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας,
κ. Στάθη Μπριόλα – τηλ. 6947737050
Τον υπάλληλο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας,
κ. Γιάννη Σιώτα – τηλ. 6944223749
 
 

 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και οι υπηρεσίες του Δήμου , είναι σε συνεχή επικοινωνία από χθες με τη ΔΕΗ, για την αποκατάσταση της βλάβης, που ξεκίνησε  τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής(14/2/2021) , ύστερα από βραχυκύκλωμα σε κεντρικό μετασχηματιστή στις οδούς Φυγαλείας και Ακτημόνων και έχει επηρεάσει μεγάλο μέρος του Άνω Γαλατσίου.

Πραγματοποιούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση όσο πιο άμεσα γίνεται στις περιοχές που έχουν πρόβλημα, ωστόσο αν και έχει λυθεί προσωρινά το πρόβλημα σε κάποια σημεία, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση η πλήρης αποκατάσταση της βλάβης, καθώς πέφτουν συνεχώς οι ασφάλειες στην περιοχή, θα ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας (15/2/2021).

 YΓ. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη ΔΕΗ, το πρόβλημα έχει λυθεί οριστικά και η βλάβη αποκαταστάθηκε πλήρως.