e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το Σάββατο 6/4/19, πραγματοποιήθηκε, στο Δημαρχείο Γαλατσίου, η τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΔΡΑΣΗΣ και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.                                                                                                                                                             
Τα  πεπραγμένα της απερχόμενης Διοίκησης εγκρίθηκαν μέσα από κριτικές τοποθετήσεις των μελών που η φετεινή συμμετοχή τους  κρίνεται  ιδιαίτερα ικανοποιητική.


Στο νέο 19/μελές Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν  κατ αλφαβητική σειρά :                 

Ανδριόπουλος Ηλίας, Βασιλειάδου Ελένη, Βινιεράτος Μάνος, Γιαννικοπούλου Άννα,  Ζάκης Πέτρος, Ηλία Ελένη, Κοκκίνου Μάχη, Κουσαίτης Γιάννης ,Κουτσίκου Δέσποινα, Μπακάλης Στυλιανός , Μπουλούτης Δημήτρης, Μυτιληναίος Ιωάννης , Παπασταματίου Ιωάννης, Πετρόπουλος Ίκαρος, Πολυχρόνη Μαίρη, Σπυριδάκη Ντίνα ,Τάγκας Νίκος, Τσούτσια Κρινιώ, Χατζηγιάννης Αντώνης

Γιάς την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν :   Κόκλας Μπάμπης, Σολωμού Νίκη, Χριστοθανοπούλου Ρίτσα

Αναπληρωματικοί Διοικητικοί Σύμβουλοι ( αλφαβητική σειρά ) :

Βλάχου Άννα, Ζυγογιαννη Άννα, Καραντζά Αγγελική, Μιχαλοπούλου Κατερίνα, Μοσχονά  Αντιόπη, Ντινοπούλου Νίκη ,Χρηστιά  Μαριάνθη

Τέλος,υπενθυμίζουμε ότι σΎμφωνα με τα << κρατούντα >>  στην ΔΡΑΣΗ,     οι αναπληρωματικοί, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, πλαισιώνουν,ισότιμα με τους εκλεγμένους,    τις επιτροπές που λειτουργούν στον φορέα. Επίσης, οι αναπληρωματικοί , προσκαλούνται ανελλιπώς και συμμετέχουν  σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ, με δικαίωμα λόγου. 

                                                                    Η εφορευτική επιτροπή :  

7/4/2019                                              Έλια Ζορμπαλά,Σοφία Νταβαρίνου       

 

ΔΡΑΣΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΤΟΝ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ                                                                       

ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΖΩΗΣ

Ήρας 16   -  111 47 Γαλάτσι

Τηλ. –Fax 210 22 22 839 -  6977268371  -6946388622 

                      

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  στο   Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, συμμορίες κουκουλοφόρων λυμαίνονται  το πάρκο στο Άλσος στο Γαλάτσι. Χτυπούν νεαρές γυναίκες και τους αρπάζουν ότι έχουν επάνω τους.
Θύμα ληστείας μιλά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star και λέει ότι ,το  ενώ το πρωί το Άλσος  είναι ένα κόσμημα, το ο βράδυ  η εικόνα αλλάζει. Θύματα των επιτήδειων, ανυπεράσπιστες γυναίκες που απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο πάρκο. 

Η Χαρά έχει βγει βόλτα με το μωρό της μέρα μεσημέρι. Παρ'όλα αυτά δεν νιώθει καθόλου ασφαλής.

«Υπάρχουν στοιχεία παραβατικά, δεν είσαι ασφαλής εγώ δεν έχω πορτοφόλι πάνω μου, μόνο 10 ευρώ», λέει. Οι συμμορίες δεν διστάζουν ακόμη και να ξυλοκοπήσουν τα θύματά τους.

Πιθανόν οι "επιθέσεις" να γίνονται στο πάνω μέρος του Άλσους, σε σημεία που πιθανόν να μην υπάρχει επαρκής φωτισμός.

Και όλα αυτά ενώ το το πάρκο φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο...

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ

ΠΗΓΗ  Star.gr 

Τα  δυο (2)λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας ,που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα ,να κάνουν δοκιμαστικά δρομολόγια στους δρόμους του Γαλατσίου , κόστισαν 86.962€ το καθένα (περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ) και είναι  εξάμετρα μίνι λεωφορεία Karsan JEST.

Πρόκειται για οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης (μόλις 13lt/km)* * και κόστους συντήρησης, υψηλής σχεδιαστικής αισθητικής και εργονομίας.(Προφανώς έχει γίνει λάθος στην ανακοίνωση του Δήμου...Πράγματι εστάλη διορθωση.Η κατανάλωση είναι13 lt/ 100km )**

Αξιοσημείωτη είναι  και η ευελιξία τους  κι έτσι είναι ικανά να χωρέσουν ακόμα και στους στενούς δρόμους (με κλειστές στροφές) της πόλης μας. Έχουν 35% αναβατική ικανότητα για τους ανηφορικούς δρόμους του Γαλατσίου, όταν οι προδιαγραφές της ΕΘΕΛ, απαιτούν μόλις 12%.   

Είναι ικανά να μεταφέρουν με άνεση και ασφάλεια έως και 22 επιβάτες: 14 καθήμενους (4 καθίσματα ανακλινόμενα) και 8 όρθιους. Ένα από τα πιο σημαντικά τους χαρακτηριστικά είναι το χαμηλό τους δάπεδο και ύψος εισόδου (μόλις 27cm),  ΧΩΡΙΣ την ύπαρξη σκαλοπατιών, το οποίο προσφέρει εύκολη προσβασιμότητα στους επιβάτες (κυρίως στους ηλικιωμένους) και σε ένα αμαξίδιο ΑΜΕΑ, μέσω ενσωματωμένης μηχανικής ράμπας.

Λόγω των μεγάλων επιφανειών των παραθύρων και της υψηλής οροφής στον εσωτερικό του χώρο, εξασφαλίζεται ευρεία ορατότητα και πανοραμική θέα στον οδηγό και στους επιβάτες. Διαθέτει 4 κάμερες, εκ των οποίων οι δύο βοηθούν στην εμπροσθοπορεία και οπισθοπορεία του λεωφορείου και οι άλλες δύο την καμπίνα και την θήρα εισόδου/ εξόδου των επιβατών. 

Ο θάλαμος των επιβατών διαθέτει υψηλής απόδοσης συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού για τον χώρο του οδηγού και των επιβατών, καθώς και καλαίσθητα φωτιστικά σώματα LED δύο διαβαθμίσεων (ημέρας και νυκτός).

Το JEST ενσωματώνει την τελευταία λέξη της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, χάρη στον ενισχυμένο, βραχείας κατασκευής, θάλαμο επιβατών από ανθρακούχο χάλυβα υψηλής αντοχής, με ηλεκτρικά συγκολλημένους κοίλους δοκούς, διαφόρων εγκάρσιων τομών, σε μορφή πλέγματος και των τελευταίας τεχνολογίας συστημάτων πέδησης,  υπερκαλύπτοντας όλα τα ισχύοντα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Τα λεωφορεία είναι κατασκευής της αυτοκινητοβιομηχανίας Karsan, που βρίσκεται στην Προύσα της Τουρκίας, με ιστορία 50 χρόνων και πλέον στο χώρο. Είναι η εταιρία που κατασκευάζει όλα τα αυτοκίνητα (επιβατικά και επαγγελματικά) της Hyundai που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης, κατασκευάζει σειρές επαγγελματικών οχημάτων της Citroen, Peugeot, Fiat και Renault. Η ηλεκτροκίνητη έκδοση του JEST, γίνεται σε συνεργασία με την BMW.

Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη κυκλοφορούν 7.000 λεωφορεία τύπου Karsan JEST, σαν αυτά που αγόρασε ο Δήμος Γαλατσίου. Στην Ελλάδα, τον ίδιο τύπο λεωφορείου έχουν αγοράσει, για τη δημοτική τους συγκοινωνία οι Δήμοι Πάτρας, Πόρου, Ρόδου, Αλίμου, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας-Ρέντη, Ζωγράφου κ.ά.      

Η έναρξη των πιλοτικών δρομολογίων της ΔΩΡΕΑΝ Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Γαλατσίου θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθούν κάποιες αναγκαίες τυπικές διαδικασίες.

   

 

 

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι