e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2010 με το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Στόχος του είναι η εξωδικαστική επίλυση διαφορών που προκύπτουν ανάμεσα σε πολίτες ή επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες ή τα νομικά πρόσωπα του Δήμου. 

Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες απαλλάσσονται από το βάρος προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η έγκαιρη καταπολέμηση θεμάτων κακοδιοίκησης, αλλά και η  αποσυμφόρηση της δημοτικής αρχής από καταγγελίες.   

Ο Συμπαραστάτης είναι ένας ανεξάρτητος διαμεσολαβητής ο οποίος δέχεται αναφορές από τους πολίτες και καλείται με συναινετικό πνεύμα να μελετήσει το πρόβλημα, προτείνοντας την ενδεδειγμένη λύση και για τα δύο μέρη (πολίτες και υπηρεσίες). 

Τα θέματα που επιλαμβάνεται, αφορούν αποκλειστικά ζητήματα που άπτονται τόσο των αρμοδιοτήτων του Δήμου όσο και των νομικών προσώπων του και όχι ζητήματα της αρμοδιότητας άλλων φορέων. 

Η προσφυγή στον Συμπαραστάτη δεν εμποδίζει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη και τον Συνήγορο του Πολίτη ούτε αναστέλλει άλλες διοικητικές προθεσμίες.

Πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αναφορές στον Συμπαραστάτη(Μιχαήλ Άγγελος Βουράκης):

 

α) ηλεκτρονικά στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. συμπληρώνοντας πάντα την επισυναπτόμενη φόρμα αναφοράς

β) στο Πρωτόκολλο του Δήμου συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο που διατίθεται εκεί 

γ) αυτοπρόσωπα στο γραφείο του Συμπαραστάτη, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 14:30 έως τις 17:30 (ώρες κοινού στο ισόγειο του Δημαρχείου).

 

Είναι σημαντική η ακριβής συμπλήρωση της φόρμας αναφοράς για την πληρέστερη διερεύνηση της κάθε υπόθεσης.    

 

Το γραφείο του Συμπαραστάτη βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους) και το τηλέφωνο είναι 213-2055326 ή 213-2055438.

Κατεβάστε και συμπληρώστε την Φόρμα Αναφοράς

 

 

 

Συνεδριάζει την  την Τρίτη  21 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 μ. μ.,το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου  για τη  λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

Λήψη απόφασης για την αποδοχή ή μη της υπ’ αριθμ. 35/2015 απόφασης του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου, με την οποία το τελευταίο αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση για αόριστο χρόνο, της χρήσης του ακινήτου που βρίσκεται στο Ο.Τ 51/Τ98 και περικλείεται από τις οδούς: Καραϊσκάκη – Βαλτετσίου – Καλογήρου Σαμουήλ – Καψάλη & Ρεθύμνης (Καμίνι) στο Δήμο Γαλατσίου.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

2ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 9/2015 απόφασης της Οικονομικής Επι-τροπής, η οποία αφορά την έγκριση γενόμενης εκπόνησης Ειδικής Νομικής Γνωμοδότησης σχετικά με: Ι) τις δυνατότητες παραχώρησης της χρήσης του τμήματος του άλσους Βεΐκου που εντάσσεται στα δι-οικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου από τη σκοπιά των προβλέψεων και περιορισμών της δασικής νομοθεσίας και ΙΙ) τη νομική δυνατότητα κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην εν λόγω έκταση από τη σκοπιά του υφιστάμενου για την περιοχή πολεοδομικού καθεστώτος και των πιθανών περιορισμών εκ της δασικής νομοθεσίας, προς καθορισμό αμοιβής της χειρίζουσας την υπόθεση δικηγόρου.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

3ο

Άδεια λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου της εταιρείας «Π. Καραγιάννης – Χ. Κλώθος».

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

4ο

Έγκριση διενέργειας εκδήλωσης απονομής επαίνων στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Γαλατσίου και διάθεση και ψήφιση πίστωσης στον Κ.Α. 00.6442.0001 οικονομικού έτους 2015 (Έξοδα οργάνωσης εκδηλώσεων) ποσού έως επτακοσίων πενήντα ευρώ (750,00 €) και τρόπο εκτέλεσης των προμηθειών που θα προκύψουν.

κ. Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα

Αντιδήμαρχος

 

 

 

5ο

Έγκριση διενέργειας εκδήλωσης απονομής των «ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ» στους μαθητές των Σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γαλατσίου και διάθεση και ψήφιση πίστωσης στον Κ.Α. 00.6442.0001 οικονομικού έτους 2015 (Έξοδα οργάνωσης εκδηλώσεων) ποσού έως χιλίων διακοσίων πενήντα ευρώ (1.250,00 €) και τρόπο εκτέλεσης των προμηθειών που θα προκύψουν.

κ. Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα

Αντιδήμαρχος

 

 

 

6ο

Έγκριση αναγκαιότητας και τρόπος εκτέλεσης της προμήθειας των επαίνων που θα απονεμηθούν στους μαθητές των Δημοτικών Σχο-λείων του Δήμου Γαλατσίου κατά την εκδήλωση που θα πραγματο-ποιηθεί από το Δήμο και διάθεση και ψήφιση πίστωσης στον Κ.Α. 00.6433.0001 οικονομικού έτους 2015 (Έξοδα για τιμητικές διακρί-σεις) ποσού έως τριακοσίων πενήντα ευρώ (350,00 €).

κ. Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα

Αντιδήμαρχος

 

 

 

7ο

Έγκριση αναγκαιότητας και τρόπος εκτέλεσης της προμήθειας των «ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ» που θα απονεμηθούν στους μαθητές των Σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γαλατσίου κατά την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο και διάθεση και ψήφιση πίστωσης στον Κ.Α. 00.6433.0001 οικονομικού έτους 2015 (Έξοδα για τιμητικές διακρίσεις) ποσού έως τριακοσίων πενήντα ευρώ (350,00 €).

κ. Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα

Αντιδήμαρχος

 

 

 

8ο

Έγκριση Οργάνωσης εκδήλωσης – Ημερίδας και Υλοποίηση προ-γράμματος Προαγωγής Υγείας: «Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη». Ψήφιση πίστωσης ποσού 100 € και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης προμηθειών και Υπηρεσιών.

κ. Μάνο Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

9ο

Έγκριση Εκδήλωσης για τη Γιορτή της Μητέρας και ψήφιση πίστωσης ποσού 200,00 € και καθορισμός τρόπου ανάδειξης προμηθειών και υπηρεσιών.

κ. Μάνο Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

10ο

Έγκριση Δράσης με θέμα: «Εβδομάδα Υγείας», ψήφιση πίστωσης ποσού 500,00 € και καθορισμός τρόπου ανάδειξης προμηθειών και υπηρεσιών.

κ. Μάνο Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

11ο

Έγκριση οργάνωσης Προγράμματος Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, Ψήφιση πίστωσης ποσού 300 € για τις δαπάνες που θα προκύψουν και καθορισμός τρόπου προμήθειας Ειδών και Υπηρεσιών.

κ. Μάνο Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

12ο

Έγκριση παράτασης του χρόνου εκτέλεσης των εργασιών «Συντήρηση πρασίνου – Εργολαβία 2014» με αριθμ. μελέτης 2/2014.

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

Τα ξημερώματα στο Γαλάτσι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο που ανήκει σε γυναίκα – εφοριακό που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα.

Ήταν 3.00 τα ξημερώματα οταν ένα μηχανάκι σταμάτησε δίπλα στο smart που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Σκουφά έξω απο το σπίτι της συνταξιούχου εφοριακού, στο Γαλάτσι. 

Δευτερόλεπτα μετά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και ακολούθησαν ισχυρές εκρήξεις. Αμέσως σηκώθηκε στο πόδι όλη η γειτονιά και κλήθηκε η πυροσβεστική καθώς το αυτοκίνητο είχε παραδοθεί στις φλόγες και κινδύνευαν να καούν και άλλα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο. 

Όπως δήλωσε στο Newsit o σύζυγος της ιδιοκτήτριας του smart ο οποίος εργάζεται στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών "τρομοκρατηθήκαμε τόσο πολύ που ενώ οι γείτονες μας χτύπαγαν τα κουδούνια για να μας που ότι καίγεται το αυτοκίνητο μας δεν ανοίγαμε την πόρτα. Ακούσαμε ένα μηχανάκι να σταματάει έξω από το σπίτι και άλλο ένα να μαρσάρει δυνατά. Από τις εκρήξεις νομίζαμε ότι έπεφταν πυροβολισμοί. Ποτέ εως τώρα εγώ και η σύζυγος μου δεν έχουμε δεχθεί απειλές. Είμαστε πολύ φοβισμένοι με το περιστατικό". 

Γείτονες του ζευγαριού την ώρα της φωτιάς έτρεχαν να σώσουν τα αυτοκίνητά τους.Όπως δήλωσε στο Newsit ο κύριος Γιάννης που μένει λίγα μέτρα πιο πέρα από το σπίτι της συνταξιούχου εφοριακού "άκουσα το μηχανάκι και μετά την έκρηξη. Βγήκα στη βεράντα να δω τι συμβαίνει και όταν είδα τη φωτιά κατέβηκα να απομακρύνω το αυτοκίνητό μου γιατί νόμιζα ότι θα καεί. Επικράτησε πανικός στη γειτονιά". 

Δυστυχώς το όχημα ενός γείτονα δε γλίτωσε όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Newsit και έχει καταστραφεί όλη η πίσω πλευρά του ενώ το smart έγινε κυριολεκτικά..."καλοκαιρινό". 

ΠΗΓΗ:Newsit