e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τοποθετούνται από τον Δήμο οι πινακίδες με τα νέα οδωνυμικά  στις πλατείες της πόλης .
Να θυμίσουμε ότι Τον Δεκέμβριο του 2020 , μετά από την ομόφωνη γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.,,είχε ψηφίστεί ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο η ονοματοθεσία πλατειών και οδών,

Συνολικά  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2020, είχαν ψηφιστεί   38 ονοματοθεσίες οδών και πλατειών.Ειδικότερα οι ονοματοδοσίες αφορούσαν  εννιά οδούς, παντελώς ανώνυμες και  μια οδό (Ομφάλης), η οποία ήταν επίσημα ανώνυμη, αλλά και  26 πλατείες, παντελώς ανώνυμες και  δύο (Λιναρά & Εθνικής Αντίστασης) οι οποίες ήταν επίσημα ανώνυμες.

 Η ονοματοδοσία των οδών και πλατειών έγινε με βάση την ιστορία και τη μυθολογία της πόλης, ώστε κάθε σημείο της να φέρνει αναμνήσεις και συμβολισμούς.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με το υπ` αριθ. 12/22-6-2021 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ από την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 έως και τη Παρασκευή 16 Ιουλίου   προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την Αττική.

Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

Συνεπώς κατά τις ημέρες αυτές, για την προστασία των πολιτών και τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, θα λειτουργεί η κλιματιζόμενη αίθουσα «ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ», στο ισόγειο του Δημαρχείου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους), τις ακόλουθες ώρες:

Τετάρτη ,Πέμπτη και Παρασκευή : Από τις 08:00πμ έως τις 21:00μμ

 

Παρακαλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ και να διαβάσουν τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου (www.galatsi.gov.gr)  και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Στις περιοχές όπου προβλέπεται επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

·          

    • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Φροντίζουμε να έχουν νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr, καθώς και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα:

Γιάννης Σιώτας, υπάλληλος Γραφείου Πολιτικής Προστασίας , 6944.223749

Στάθης Μπριόλας, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, 6947737050

 

Ο Δήμος Γαλατσίου και συγκεκριμένα το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια του υπ.αριθμ. 547050/1-7-2021 εγγράφου της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκονται σε ετοιμότητα σήμερα 2 Ιουλίου 2021 λόγω της επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή (κατηγορία 4).

 Η προστασία του φυσικού μας πλούτου από τη φωτιά, είναι ευθύνη όλων και απαιτεί τη συμβολή όλων  και για τον λόγο αυτό  ο Δήμος Γαλατσίου παρακαλεί  θερμά τους πολίτες, ειδικά στις κατηγορίες κινδύνου 4 & 5(πολύ υψηλός κίνδυνος & κατάσταση συναγερμού) να μην κυκλοφορούν ούτε πεζοί, ούτε με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο (μοτοσικλέτα, αυτοκίνητο…) στην ευρύτερη περιοχή των Τουρκοβουνίων.

 ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ